Stil af landskabsdesign (19 billeder): de mest kendte retninger

Landskabspleje forstæder område afhænger af designeren eller gartner muligheder for at drømme, at sætte planterne i rummet, slog alle hjørner af forstadsområde, hvilket skaber en enkelt sammensætning i retning af Provence, japansk have, en hytte eller high-tech.

Japansk stil i landskabet på stedet

Landskab design som et begreb optrådte lidt over hundrede år siden i USA, selv om der var havedesign område, eller forstadsområde næsten 10 århundreder før begyndelsen af ​​AD, som fører tilsyn med udviklingen af ​​menneskeheden nu.

Kort om landskabsdesign

Stil af landskabsdesign findes overalt. I forstæderne, i parker og haver, omkring forskellige bygninger. Der er mange slags landskabspleje, de mest berømte er:

 • Haven er "rustik".
 • Øst.
 • Minimalisme.
 • Land.
 • Hi-tech.
 • Moderne.
 • Regelmæssig.
 • Chalet.
 • Landskab.
 • Mauriske.

Hver af dem omfatter design, konstruktion og plantning af planter.

Hovedformålet med det fantastiske landskab i forstæderne er at skabe komfort, harmoni, forklædning af detaljer, der ikke bør være tilgængelige for andres øjne.

Klassisk stil i områdets landskab
Japansk stil i landskabsdesign

Indretning af plottet i Provence stil

Populære stilarter af landskabsdesign

Hver retning er forskellig fra hinanden plantede planter, indretning af hegn, former for blomsterbed og reservoirer, samt andre detaljer.

Regelmæssig stil i landskabsdesign

Begyndte at blive brugt i det gamle Egypten. Det er præget af et stort rum, glatte linjer, strenge kompositioner. Det kaldes også fransk eller arkitektonisk stil. Der var en fransk stil i landskabsdesign i Frankrig under Louis XIVs regeringstid. På den tid var der en ide at skabe en have af et sådant landskab, der ville være underlagt menneskets indflydelse og ikke til naturen. Den klassiske stil med landskabsdesign (et andet navn til det) omfatter springvand og damme med kun en rund eller oval form. Buske og træer plantes og skæres udelukkende i overensstemmelse med geometriske figurer (under linjalen). Denne stil blev grundlaget for en moderne slags - high-tech.

Regelmæssig stil i landskabsdesign
Regelmæssig stil i områdets landskab

Landskabsstil i landskabsdesign

Det stammer fra England. Engelsk stil udbreder jævnligt personen på hjørnerne, som i et galleri, der åbner landskabets nye landskaber. Det er kendetegnet ved det fuldstændige modsatte af det regelmæssige, det vil sige:

 • Den franske stil - glatte linjer og streng implementering af landinger.
 • På engelsk er alt tæt på det naturlige landskab.
Landskabsstil i landskabet på stedet

Haven haven, som virkelig er henrettet i engelsk stil - er moderat streng, lidt højtidelig, indeholder en lys romantik og elegance. På trods af dette vil det være meget lille at oprette en have i engelsk stil på seks hundrede kvadratmeter for hans organisation.

Landskabsstil i landskabsdesign

Italiensk stil i landskabsdesign

Det ligner almindelige og engelske stilarter. Ofte kan du finde geometriske figurer i den italienske have: rektangler, cirkler eller firkanter, og de er også brudt af diagonale stier. I midten af ​​haven er der normalt et vandlegeme eller en springvand, og der omkring kan der placeres små blomsterhave eller brolagte områder. Ofte er Middelhavsstilen i landskabsdesign lig med italiensk på grund af deres lighed i design af stedet. Der er en forskel, men ubetydelig. I italiensk stil er blomster næsten aldrig brugt, og i Middelhavet tværtimod - blomsterpotter og blomsterbed er fulde af deres skønhed. I italiensk stil er det sædvanligt at bygge fast vægge eller terrasser, så et websted med en skråning kan blive et kunstværk, på trods af dets naturlige form. Det er universelt accepteret at arrangere skulpturer, vandfald og statuer.

Italiensk stil i landskabsdesign

Art Nouveau i landskabsdesign

Især i nyere tid er det blevet populært at være gammeldags. Blandt alle retro stilarter i dag er toppen af ​​landskabets design det "Moderne". Denne stil opstod i det 18. og 19. århundrede. Det opstod på grund af det faktum, at principperne for indretning er blevet moderne til at overføre til feriested. Haver begyndte at fremstå yndefulde ornamenter, snoede træer, luksuriøse blomstrende vægge - det blev en slags klassisk i landskabsdesign. Modernitet mister ikke popularitet, når man opretter en have og nu.

Ved konstruktion af en have i en ferieby er det sædvanligt at bruge fastgørelsesvægge, tætte hække, der giver dig mulighed for tydeligt at afgrænse zoner eller skjule bygningens uæstetiske udseende. Af stor betydning i sådanne haver er de duftende planter, så du kan ofte finde iriser, liljer, mallow, phlox, peonies, violer, salvie og jasmin. Blandt træarter er birk, linden og pil. Garden-Art Nouveau suppleres med smedede produkter (buer, trellises), takket være dem, måske lodret landskabspleje.

1
Moderne i landskabsdesign

Provence stil i landskabsdesign

Han kom fra Vesteuropa, eller snarere fra de britiske øer. På deres område vandt Provence mange hjerters hjerter. Landsstilen i landskabsdesi
gn indebærer brugen af ​​frugthaver i havearbejde, senge med grøntsager og endog unødvendige ting. Provence er ikke accepteret (som i landskabet, og i endnu højere grad i den almindelige) følge strenge regler, sæde af kultur klasser på en bestemt linje, det har en form for let uagtsomhed. Ofte kan du se fragmenter af skovmotiver (græsplæne, skovrensninger). Gennem haven-provencen er der brudte geometriske linjer, med skabelsen er der ikke noget klart princip og orden. Vægten sammensætning ved deres sommerhus kan være de gamle vogne, træ bænke, et hjul, en række håndværk - valget er op til gartneren. I landdistriktet kan haven udsmykkes med underholdende detaljer:

 • Lækte kurve.
 • Sprukne potter.
 • Gamle tønder.
Landstil i landskabsdesign

Må i Provence være en forhave med lyse blomstrende planter samt et hvilested. En bænk opstillet ved huset, en organiseret baldakin med krøllede druer, en foret gangbro af pavers - uden dem er landestilen i landskabsdesign ikke fuldstændig.

Et eksempel på en sammensætning af planter til Provence på landet:

 • Løg.
 • Sunflower.
 • Nasturtium.
 • Zucchini.
 • Calendula.
 • Bønner.
 • Morgenfruer.

Orientalsk stil i landskabsdesign

Det opstod, fordi hele Japan og Kina har et bakket terræn.

Hovedtræk:

 • Reservoiret (det kan optage op til 2/3 af haven). Kystlinjen er let indrykket.
 • Hele haven er der gazebos, broer, verandaer og gallerier. Alle skal være lyse farver, da de er en slags accent.
 • En bred vifte af planter (nåletræer og buske, pil, bambus, cedertræ, camellia, azalea og så videre).

Kinesisk stil i landskabsdesign er bygget på lokale naturlige forhold. Når du opretter en sådan have, skal du maksimalt udnytte den omgivende natur og kontraster (mørk og lys, lav og høj, smal og bred).

Japansk stil i landskabsdesign er egnet til at skabe en østlig have på en lille grund. Det bruger for det meste miniatureelementer (lanterne, damme, paraplyer og broer). Japansk have, faktisk - det samme er kinesisk, men i miniature.

Orientalsk stil i landskabsdesign

Landskabspleje i stil med minimalisme

Dette er en ny moderne stil, der viste sig relativt nylig. Dens princip er minimum af elementer, maksimum plads og enkelhed. Ved udsmykning af et landplot i denne stil kan forskellige materialer anvendes: fra det sædvanlige træ og småsten til moderne byggematerialer. Den største forskel er forskellen i nødhjælpen. Dette kan opnås gennem forskellige muligheder for belægning. Pavilioner i forstæderne er arrangeret i form af en simpel baldakin, maksimum i det vil der være en bagvæg.

Hovedtræk ved minimalisme i haven:

 • Cascade eller dam, suppleret med en hvilken som helst sammensætning af sten.
 • Maurisk eller klassisk græsplæne.
 • Pavilioner og bygninger er skjult for nysgerrige øjne.
Minimalisme i landskabsdesign

Skov stil i landskabsdesign

Han, som engelsk, stammer fra de britiske øer (tilbage i det 18. århundrede). De er ofte forvirrede, da de begge tager deres base fra det naturlige landskab. Men forskellen er meget stor. Skovstil i landskabsdesign er en slags gentagelse af skoven, kun i miniature. Det er kendetegnet ved:

 • Små damme, en ejendommelig form med slørede banker.
 • Plæner med blomster - Moorisk græsplæne.
 • Stier med naturlig afdækning (græs, sand, grus). De kan afbrydes af græsklædte fragmenter.
 • Dekorationer er skabt af naturlige materialer (sten eller træ).
 • En lille dias i chaletens stil vil være en vidunderlig tilføjelse til denne have.
Skov stil i landskabsdesign

Skandinavisk stil i landskabsdesign

En anden stil baseret på det naturlige landskab. Dets hovedprincipper er:

 1. Åbent rum.
 2. Hegn, hegn er repræsenteret af hække.
 3. Oaser og enge med vilde planter.
 4. Reservoirer af uregelmæssige former.
 5. Heather garden.
 6. De spansk-mauriske græsplæner har ikke en klar form.
 7. Blomster er plantet i beholdere.
Skandinavisk stil i landskabsdesign

Russisk stil i landskabsdesign

Stil opstod i 17-18 århundreder. Det er kendetegnet ved lunde af cedertræ, birk, eg og fyr. Den russiske stil er baseret på stræder, brugen af ​​trellises (rækker af træer), udformningen af ​​vejsiden zoner, det endelige element i ensemblet er en springvand eller skulptur. Ofte er der hængende haver, menagerier og fjerkræhuse i denne stil. Bygningerne er dekoreret med klatreplanter og hængende potter. Ved husene er der plantet små forreste haver, er blomsterpotter installeret på et andet niveau. Haven er et specielt sted, og derfor langs hele hegnet er der lyse blomsterplanter. Alt dette er lidt som "a la Provence".

Russisk stil i landskabsdesign

Franske Provence

Denne stil kombinerer de strenge linjer i fransk regelmæssig stil og landets elegante accenter. En lille græsplæne med blomster (den mauriske variant) bløder de klare linjer af kronerne efter haircuts. I provencen kan der anvendes lave hegn til zonering, hvilket vil blive en slags støtte til krølning af stikkende roser. Forskellige små ting, møbler, især tekstiler - de skaber alle de franske Provence unikke. Han var igen grunden til udseendet af stilen "Chalet", selvom det kan siges om landet.

Fransk Provence i landskabsdesign

Højteknologisk stil

Til den højteknologiske stil er bekvemmelighed og lethed i omhu for stedet karakteristisk. De vigtigste materialer, der anvendes til at arrangere haven:

 • Glas.
 • Beton.
 • Plast.
 • Metal.

Det er ikke udelukket også det sædvanlige materiale ikke kun til hi-tech, men også til andre stilarter - træ. Den fængende baggrund er fortyndet med rolige elementer. Til havearbejde i højteknologisk stil bruges boxwood og thujas oftest.

Højteknologisk stil i landskabsdesign

chalet

De vigtigste funktioner i hytten er enkelhed, stil og elegance. Det er en alpine dias, kun større i skala. Hytter karakteriseres af naturlige materialer (træ, sten, sand). En blomstrende maurisk græsplæne ved foden af ​​bakken er en pikante note i hytten.

Chalet stil i landskabsdesign

Alle disse stilarter af landskabsdesign bruges i øjeblikket af sommerens beboere til at designe deres haveplot. Deres væsentligste forskelle gør hvert lands have et uigennemtrængeligt kunstværk i provencalsk retning eller højteknologisk stil.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

46 − = 44