Levende hæk på plottet (20 billeder): Smukt design af hegn

En hæk i en dacha eller i en park er en integreret del af skabelsen af ​​et smukt sted ved hjælp af planter. For første gang i verden begyndte folk at tale om "grønne mure" lige så langt tilbage som det 16. århundrede. Historikere hævder, at i de romerske haver som en hedgevin plante plantet girlish, roser og frugtbuske.

Smuk hæk

Det overordnede formål med det "levende" hegn i det moderne landskab

Hidtil er hegn fra buske eller lave træer meget anvendt til forbedring af haveområder. Takket være dem kan du oprette grænser eller zoning plots i haven. Ofte anvendes hækninger af denne type til at skjule enhver bygning, husly i huset fra vinden (selv om vinteren) eller skabe en zone med afsondrethed - arbors, rekreative områder (druer eller roser).

Høj hæk

I udformningen af ​​haven området, oftest betyder en hedgeanordning sin videre anvendelse i landskabspleje som baggrund. Hver dag bliver det mere populært at plante høje planter, som reagerer godt på hårklippet og dannelsen af ​​kronen, i stedet for hegnet.

Ud over den æstetiske betydning er hække godt beskyttet mod stærke vindstød (de overgår naturligvis nogle dele af dem). Et sådant hegn kan være en fremragende beskyttelse mod støj og støv (thuja, lilla, druer). I dette zone med plads kan du dyrke grøntsager uden drivhuse og drivhuse.

Lav hæk
Velplejede hæk
En hæk af røven

Varianter af hegn fra planter

Typerne af hække er opdelt afhængigt af hvor høj de er, om kronen er dannet, og om kravet om beskæring. De fleste af disse hegn kan opdeles i to typer:

 • Støbt hæk.
 • Uformet levende hegn.
 • Frigørende hæk.
Kombineret hæk

Skabte hække

Disse er de sædvanlige klassiske typer af "grønne vægge". De er lavet af buske og træer, som let kan anvendes til hårklipp. Kan danne en tilstrækkelig tæt krone, de skal nødvendigvis gren godt. Sådanne hække dyrkes normalt fra løvfældende eller stedsegrønne planter.

Dannelsen af ​​en hække er værd at starte lige efter planterne har rodnet. Først og fremmest er det nødvendigt at udføre leveling trimning, det vil sige at gøre kronen lige i tæthed og på et niveau i højden. Hæmningen af ​​nåletræer er dårligt restaureret efter fjernelse af klæbende grene, så i de første par år af livet er det bedre at ikke røre et sådant hegn.

Støbt hæk

Til gengæld er denne slags "levende vægge" opdelt i underarter afhængigt af kronens form:

 • Square.
 • Rektangulær.
 • Trekantet.
 • Oval.
 • Trapez.
 • Trellis.
Formet levende asymmetrisk hæk

Uformede hække

De bruges oftest til at plante planter langs hegn, for at hegn dem, der ønsker at se nærmere på nabohuset. Et sådant hegn kræver minimal pleje - fjernelse af gamle tørre grene, der er faldet ud af den samlede masse af skud, såvel som allerede falmede knopper. Men ikke altid så godt. For eksempel begynder en hegnhugge at vise sig fra neden og mister sit æstetiske udseende. For at skjule dette kan du plante en række med lave buske.

Uformet hæk

Hvis dyrkeren har et ønske om at supplere udformningen af ​​sommerhusområdet med en hæk, men ikke ty til regelmæssig beskæring, så kan en uhøjtidelig langsomt voksende plante blive en glimrende mulighed.

Uformet hegn på stedet

Frigørende hække

Sådanne typer hegn skal anvendes, hvis stedet er stort nok, og der er et sted hvor man kan plante buske og træer, der vil fryse til at blomstre og vokse. Planter til hække af denne art er valgt for at kunne blomstre i lang tid såvel som dårligt tolereret hårklipp, men samtidig i stand til at bevare formen af ​​kronen selv.

En vidunderlig blomstrende hedge kommer fra følgende planter:

1
 • Jasmine.
 • Roser.
 • Druerne.
 • Lilac.
 • Berberis.
 • Cotoneaster.
 • Willow.
Frigørende hæk

I højden er disse hegn opdelt i:

 • Levende mure - op til 7 m.
 • Høj hæk - kan nå op til 4 m.
 • Det gennemsnitlige hegn er op til 1,5, og nogle gange 2 m.
 • Lav hæk - hegn op til 1 m er dannet.
 • Border - de laveste hegn op til en halv meter, der bruges til plantning langs sporene.

Afhængigt af formålet med et sådant hegn vælges en ordning ifølge hvilken hækningen er plantet. Beskyttende plantet tættere og dekorative - lidt "skrøbelig".

Frigørende hæk i nærheden af ​​hegnet

Hvordan man vælger en landingsordning

Hækningerne varierer også i antallet af rækker, plantede plantager. Vælg en passende ordning for plantning, baseret på deres evne til hurtigt at udvikle sig.

Single row hedge

Buske til
hækninger er plantet i en linje i en afstand på 30 til 50 cm fra hinanden. Træer kræver lidt mere plads, så de skal plantes lidt længere - fra en halv meter til 75 centimeter. En hegn af gran kræver plantningsplanter i en afstand af 1 m fra hinanden. Hvis du har besluttet at skabe et landskabsdesign, plantes en thuju - det kræver plads fra 80 centimeter til 1,5 meter (afhænger af sorten). En lodret evergreen hedge vil blive opnået, hvis de hurtigt voksende planter plantes i en afstand på 1,5 til 2,5 meter.

Single row hedgerow

Multi-række hegn

Plantning er en høj smuk hæk i to eller tre rækker. Denne type levende hegn anbefales til brug i landskabsdesign ved plantning af buske, der har buede grene, som f.eks. Hæk eller hængende hegn. Det er ikke nødvendigt at plante et sådant græs eller tuja hegn, da det er ret tæt, hvilket gør det svært at beskære og pleje plantager.

Multi-række hegn på stedet

Standardordningen til plantning af buske og træer: 50 cm afstand i træk og 50-60 cm mellem rækker.

Multi-row live guard på webstedet

Udvælgelse af planter til hegn

Hvis du vælger træer eller eviggrønne buske til hække, skal du omhyggeligt studere plantens egenskaber, for at forestille dig, hvordan udformningen af ​​forstæderne vil ændre sig, efterhånden som de vokser.

Levende hæk fra cotoneaster - Dette er en af ​​de mest succesrige muligheder for lave hegn i forstæderne, plantet langs hegnet eller omkring huset. Det er let at pleje planter, de kræver kun et par (en vinter) hårklipp.

Levende hæk fra cotoneaster

Tui hegn - En fremragende mulighed for at dekorere haven, parken, husets vægge og rekreative område. Træet er ret uhøjtideligt, kræver ikke hyppig beskæring. Det er muligt at danne både et højt dekorativt hegn og et lavt hegn. Thuya tolererer ikke langvarig tørke.

Hej hæk

Levende hække af enebær - Dekorativ langsigtet plantning, som kan spille en række farver (fra lysegrøn til næsten sort - afhængigt af sorter). Det er bedst at vælge en cossack enebær til et levende hegn, da det holder formen godt, resten er mere spredt, og du bliver nødt til at strække træet ved brug af dem. Om vinteren kan det være nødvendigt at dække plantagerne.

En hedge af lilla - flerårig løvplantning Det anbefales ikke at bruge det i små områder, da hele jorden omkring plantagerne bliver uegnet til dyrkning af andre planter - det bliver bare ufrugtbart. Lilac reagerer godt på beskæring, hurtigt genoprettet.

En hedge af lilla

En hække af roser. Plantning fra en hurtigt voksende have dronning er et multifunktionelt hegn eller kantsten, der giver dig mulighed for at dekorere træstammer og lune vægge i et hus. Oprettelsen af ​​et hegn af roser kræver ikke meget plads. For at den krølle stikkende skønhed skal krølle - kan du lave et gitter, trække det mellem indlæg eller fastgøre det på husets mur. Tilsvarende kan du plante druer.

En hække af roser

Heather hæk egnet til dem, der ønsker at skabe staude hegn omkring huset uden at bruge meget tid på deres pleje. Willow danner et hurtigt voksende skud. Om et par år vil stedet have et smukt levende hegn.

Heather hæk

Designet af haven ændres lidt om vinteren. Druer, roser, rosenkranser kræver afkortning af skud, andre planter - husly eller mulching (beskyttende belægning af jord).

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

56 − 54 =