Frontage foran huset: vigtige funktioner (30 billeder)

Hver ejer af et privat hus søger at gøre sit hjem behageligt og smukt. Dette gælder både for bygningen selv og til det tilstødende område. Og hvis terrassen er skjult for nysgerrige øjne, haven, et stykke jord i nærheden af ​​huset, mellem sin facade og hegnet - det er faktisk den "ansigt" af boet, så dens design er givet særlig opmærksomhed.

facade
facade

Hvis du vil udstyre en forhave foran dit hus med egne hænder, så det bliver dit kendetegn i dit hjem og tiltrækker alles opmærksomhed, skal du bruge en masse indsats og tid. Resultatet vil dog overgå alle forventninger. Anvendelse af fantasy og ikke-standardiserede løsninger, du kan gøre forhaven til et ægte arbejde med landskabskunst.

Ved udformning af en forhave anvendes to muligheder: åben og lukket. Den første mulighed giver et sådant arrangement af planter og andre elementer af landskabsdesign, så den bedste udsigt er fra siden af ​​gaden. Med en lukket version af plantens sammensætning har et "ansigt" til huset. Valget afhænger af webstedets layout og ejerens ønsker.

facade
facade

Fægtning til forhaven

Udseendet af forhaven afhænger stort set af hegnene, som ofte udfører en dekorativ funktion. Til dato er der mange typer hegn, blandt hvilke du kan vælge den mulighed, der harmonisk supplerer udformningen af ​​forhaven og den tilsvarende facade af bygningen.

facade
facade

Hvis vinduerne derhjemme nuværende smedet gitter, vil gennembrudt hegn forhave med et lignende mønster gør dem en enkelt ensemble. Et stort udvalg af mønstre, der kan belyses i metalmastrene i kunstnerisk smedning, vil give dit hjem og dit sted et unikt udseende.

facade

Den klassiske mulighed er et hegn af træhegn, og en hegn er perfekt til at skabe en forhave i rustik stil. Et smukt hegn til forhaven er dets ramme, som giver stedet et holistisk og færdigt udseende. Hvis du vil, kan du lave et træhegn til din forhave med dine egne hænder.

facade

Udformningen af ​​forhaven skal være i harmoni ikke kun med hegnet, men også med det arkitektoniske udseende af huset. Gør dette websted udstyret, stilfuldt og velplejede kan ikke kun specialister - landskabsdesignere. Denne opgave er under kraften af ​​alle, der elsker havearbejde og er klar til at anvende den kreative tilgang. Hvordan man kan dekorere forhaven med dine egne hænder - dette vil blive diskuteret yderligere.

facade
facade
facade
facade
facade
facade

Udformning af forhave: skønhed og harmoni

Først skal du bestemme, hvordan du vil se din forhave. På denne side kan du arrangere en blomsterhave ved at samle planter i forhaven på en sådan måde, at de sikrer deres kontinuerlige blomstring fra det tidlige forår til frost. Det kan være en sædvanlig blomst seng eller, afhængigt af funktionerne på webstedet, en af ​​dens sorter:

  1. Kamme. Hvis din forhave har en rektangulær form og optager territoriet mellem hegnet og facaden af ​​huset, vil du gøre det til en rabat, der planter blomster i lige rækker.
  2. Alpinarium (Alpine Hill). Dette er navnet på landskabets sammensætning, der efterligner et bjerglandskab. For at skabe det har du brug for sten og prydplanter.
  3. Curb. Hvis stien fører fra porten til husets veranda, er en ramme med blomster indrammet af en grænse.
  4. Mixborders. Dette er den mest almindelige form for blomsterhave, som er en kompleks sammensætning af en række blomstrende og prydplanter.
facade
facade
facade
facade
facade

< span id="i-3">Vælg planter til forhaven: grundlæggende regler

Ved udvælgelse af prydplanter er det nødvendigt at overveje følgende faktorer:

  • Mange blomster i forhaven hører til den fotofile, og for frodige blomstrende har de brug for åbne solflader. Disse omfatter kamille, pæoner, petunier, asters, lupiner, phloxes, gladioluser. I skygge føler glemmer mig, værter og bregner sig godt. Afhængigt af hvilken side, solrig eller skyggeagtig er din forhave placeret, og sortimentet af planter afhænger.
  • Blomstringsbetingelser. Skelne tidlige-blomstrende planter, som omfatter størstedelen af ​​pærer: krokus, hyacinter, påskeliljer, tulipaner og liljer, tusindfryd og primula. Ved srednetsvetuschim planter omfatter pæoner, iris, dagliljer, floks, klokker, morgenfrue, blomsterkarse, kosmos. Siden slutningen af ​​august og næsten til frostene, blomstrende dahliaer, asters og krysantemumer glæder sig i deres blomst. Hvis du vil beundre løbende blomstring i flere måneder, skal du passe på, at der i din forhave er blomster med forskellige blomstringsperioder.
  • Plantehøjde. Delphinium, digitalis, gladiolus, lupin, canna er høje planter. Mellemvoksende omfatter kamille, valmue, salvia, bell, rudbeckia. Den kortvoksne hedder Scabiosus, Portulacus, Pansies, Nasturtium. En sedum, en subuleret phlox og saxifrage anses for at være krybende (grunddæksel). For at gøre din have harmonisk, skal du kombinere blomster af forskellige højder og skabe originale kompositioner. I de forreste haver af den lukkede type er de højeste planter placeret langs hegnet.
  • Levetid for planter. Alle planter er opdelt i årlige, toårige og flerårige. Årsplanternes livscyklus varer kun en sæson. Disse omfatter petunier, morgenfruer, kosmoser, asters, snapdragons. I toårige planter i det første år af livet dannes en roset af blade, og blomstringen sker i anden sæson. Som toårige vokser tyrkiske nelliker, pansies, foxglove, tusindfryd. Stauder kan vokse på ét sted i flere år, og de fleste af dem overvintre i jorden: kamille, lupin, dag-lilje, iris, Rudbeckia. Stauder som dahlia, gladiolus og Calla grave efter blomstring og vinter opbevares på et køligt, tørt, mørkt sted, og foråret er plantet i jorden.

Til din have så smukke og tilfredse med kontinuerlig blomstring, er det nødvendigt at vælge planterne korrekt i henhold til blomstringsbetingelserne, forventet levetid, højde og farve. Ved plantning af stauder skal det tages i betragtning, at de vil vokse fra år til år, så deres placering bør ikke være for tæt. I de første år mellem dem kan der plantes enårige til at fylde det tomme rum.

Til glæde for ejerne af forhavehaven er der et stort antal planter, der blomstrer næsten hele sommeren. Disse er flerårige floxer, roser og hortensiaer. Fra årtier frodige og lange blomstring vil glæde salvia, petunier, lavater, cosmeas, morgen ære, nasturtiums. Harmonisk at hente farveskalaen i forhaven, vil du i flere måneder beundre opstanden af ​​de lyse farver i naturen.

1
facade
facade
facade
facade

Hvis du beslutter at udstyre haven for første gang, eller ikke er i stand til at bruge for meget tid omsorg for planter, kigge efter uhøjtidelige blomstrende planter. Iriser, sedum, peonies, daylilies og valmuer er blandt de mest uhøjtidelige stauder. Sæsonfisk petunia, Morning Glory, Nasturtium, calendula, sød ært og vil ikke levere nogen problemer enten ved plantning eller pleje.

Stil ved forhavehaven: hvilken skal man vælge?

Der er mange stilarter af dekoration forhave .: østlige, klassisk, land, etc. Hvordan til at dekorere en have, nogle af de stilarter at vælge for sit design - det afhænger af vilje af ejerne. Det vigtigste er at harmonisere med de smukke forhaver og rastepladser svarer til den overordnede stil af huset og andre bygninger.

facade
facade

For bygninger, der er designet i en moderne stil, perfekt til slanke, minimalistisk have med lige veje brolagt med brolægning fliser, blomsterbede og geometriske former. Planter til sådanne blomsterbed vil kræve stunted eller gennemsøgning: en subuleret phlox, en kost, en rengørings- og græsgræs.

buksbom, enebær, arborvitae: blomstrende stauder er ikke alt for lyse farver, nåletræer dværg træer og lavtvoksende buske i forhaven af ​​asiatisk stil at bruge. Det er obligatorisk at dekorere forhaven i form af ubehandlet, "vild" natursten.

facade

Front garden foran et privat hjem i den romantiske stil haven hilser tilstedeværelsen af ​​buer med klatreroser, asfalterede med grusstier og blomsterbede med levende, rigt blomstrende planter: asters, pæoner, georginer, petunia, Salve.

facade

Landsbyens græsgræs i græshallen vil være i harmoni med både byhuse og med et hus i landsbyen og med en hytte. I denne stil er der en særlig effekt af uagtsomhed. Smukke forreste haver i denne retning er kendetegnet ved en kurvehæk og uhøjtidelige stauder, der ikke kræver omhyggelig pleje.

facade
facade
facade

Korrekt opfangning af dekorative og blomstrende planter kan du smukt dekorere forhaven og gøre dette sted til en farverig oase. Det vil se lyst og stilfuldt, tiltrække de beundringsfulde blik af andre og blive højdepunktet for din ejendom.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

65 − 62 =