Egenskaber ved dyrkning af japansk kvede i haven (20 billeder)

Det nøjagtige navn på denne varme-elskende plante er japanske chaenomeles; Busken trives med succes i områder, der er karakteriseret ved milde klimaer. Planter i områder med svære vintre, når temperaturer falder under -30 ° C, påvirkes negativt. De har en etårig skud og knopper sandsynligvis fryse lidt, og kvæde forårsopblomstringen ikke er så rigt som forventet, men de grene, der holdt de kolde måneder under dække af sne, med debut af varme vil udvikle aktivt.

Bonsai fra japansk kvede
Blomstring af japansk kvede

Muligheder for indkvartering i haven området

Japansk kvede har brug for placering i det maksimale belysede område, alle sorter er ekstremt fotofile og blomstrer ikke i skyggen. Det er modstandsdygtig over for tørke, mens pleje af japansk kvede i ung alder kræver regelmæssig moderat fugtgivende, skal stagnation af fugt undgås.

For de fleste arter og sorter henomelesa passende humusrig jord, der viser en lidt sur reaktion: lys sandet lerjord, SOD-podzolic, lerblandet, med forsigtighed bør tages for at tørv områder. Hvis du plantes japansk kvede i en alkalisk zone, er der stor sandsynlighed for bladernes blødhed.

Blomster af japansk kvede

Japansk kvede i sommerhuset

Japansk kvede i landskabsdesign kan bruges med flere faktorer i tankerne:

  • de sydlige sider af husene er optimale;
  • Egnede hjørner på stedet, beskyttet mod frost og stærke vinde;
  • Hvis haven er brudt op på en bakke, skal man vælge de syd-vestlige og sydlige skråninger for hønderne.
Japansk kvede foran huset
Chaenomeles

Forberedelse og afstigning

Fordi de fleste aspekter af voksende buske afhænger af, hvor korrekt og grundigt jorden blev forberedt. Siden efteråret er rengøringen af ​​ukrudt, lige før plantningen (indtil foråret) holdt den under sort damp. Tung og ufrugtbar jord fortyndes med sand- og bladjord, kaliumchlorid og fosforgødning, torvkompost er aktivt introduceret.

Planter og pleje af japansk kvede i det åbne jord begynder med det tidlige forår, når jorden har optøet, men jorden er ikke begyndt at åbne. Efterårets plantning af kvede under et rigeligt bladfald er acceptabelt, men ikke altid hensigtsmæssigt, da henomelerne elsker varme, kan det dø.

Eksperter insistere på, at overførslen af ​​japansk kvæde bør udføres kun en gang - når den er placeret på permanent "bopæl", hvor hun stabilt kan blomstre og bære frugt til 50-60 år. Planten tolererer ikke sådanne manipulationer, overdreven intervention i sin vegetation kan medføre et fald i antallet af blomster. Dette skal tages i betragtning ved udformningen af ​​landskabet, det er værd at tænke på forhånd, hvor buske med rødlige, mindre ofte hvide og lyserøde knopper vil se mest rentable ud.

En hedge af japansk kvede
Røde blomster af kvede

Regler for pleje af unge plantager

Om sommeren var den blomstrende kvede frodig, jorden rundt om den skal forsigtigt løsnes sammen med at fjerne ukrudtet. Omkring kan hældes et 3-centimeter lag med pinjekerneskal, knust bark, tørv, savsmuld. Mulching er bedst udført i foråret, når jorden er varm og tilstrækkeligt fugtig, og efterårsproceduren skal påbegyndes efter starten af ​​minus-temperaturen.

I de første 12 måneder behøver plantet ikke at blive behandlet med væsketop dressing (stor risiko for beskadigelse af rødderne), der oprindeligt lægges i foråret i næringsstammen, vil være nok. 2-3 år efter transplantation, når sneen er smeltet allerede er behandlingsprocessen reduceret til indførelsen af ​​organiske og mineralske gødningsstoffer i træstammerne lå superphosphat og kaliumforbindelser, kompost, og i sommer indførte fugleklatter opløsning ammoniumnitrat. Bestemme hvordan og hvordan man fodrer henomeles, bør du tage højde for jordens egenskaber og vækstområdet.

Japansk kvede buske
Chaenomeles Mauleia

Om efteråret tager den japanske kvede tilflugt i lapnik, drys med faldne blade - disse foranstaltninger hjælper det med at overleve vinterkulden. Overvintrende stiklinger og småplanter kan skjule eller spunbond lutrasilom, lavtvoksende buske og alle "bog" ved hjælp dimensionelle trækasser, store papkasser.

Japansk kvede er lav

Fremgangsmåder til reproduktion af japansk kvede

Den enkleste og mest pålidelige teknik til agrarians er dyrkning af en plante fra frø. Når man spiser eller forarbejder modne frugter, renses kernen, hvor brune frø er egnede til plantning. De udvindes og plantes straks i efteråret i jorden, så de overvintrer i jorden. Spiring af alle typer kvede kan nå 80%, med opstart af varme, tykke skud optræder, og de behøver ikke forudgående jordforberedelse.

1

Hvis det ikke var muligt at plante frøene før koldt vejr, skulle de lægge på lagdeling - læg 2-3 måneder i fugtet sand (omgivelsestemperaturen må ikke overstige + 5 ° C).

Sprøjtet forår er plantet i jorden på det sted, hvor det er planlagt at forlade dem fo
r yderligere vækst og frugt. Toårlige buske få root aflang stang typen, hvis du forsøger at flytte dem til en anden placering, rødderne kan blive beskadiget, så eksperter anbefaler Chaenomeles alene tilbage efter den første transplantation.

Beskæring af japansk kvede

Reproduktion af frø er økonomisk mere effektiv end anvendelsen af ​​autonom teknik, men når varicoloured forbliver stiklinger svinekarakteristika for kvede. Stiklinger vælges på tørre dage i begyndelsen af ​​juni, når de plantes i en blanding af tørv og sand, tilsættes vækststimulerende midler. Rooting observeres i slutningen af ​​en og en halv måned, overlevelsesraten er 30-50%.

Rødavkomster hjælper med at sprede busken i bredden, de kan også bruges til reproduktion. Under udgravningen af ​​en sådan skyde er spire tilbage, hvis længde ikke overstiger 15 cm, deres tykkelse skal være op til 50 mm. Hver busk giver omkring 5-6 levedygtige rodafdelinger. De er lodret placeret i jorden, regelmæssigt vandet, så jordens fugtindhold altid er over gennemsnittet. Dette område er mulket med chips, humus, spåner. Ulempen ved reproduktion af rodafdelinger er behovet for at dyrke planter. Og frugterne af sådanne buske er normalt mindre.

Japansk kvede i efteråret

Regler for at skære chaenomeles

Alle sorter tolererer perfekt hårklippet, hvilket er meget værdsat blandt gartnere. Spørgsmålet om, hvordan man skærer en busk, reduceres til løsningen af ​​følgende opgaver: sanitet, bush formation, foryngelse. Til arbejde er det nødvendigt at samle lange tætte handsker, der kan beskytte sig mod skarpe torner.

Med henblik på sanitet skære tørskud, der døde under frost. Her har du brug for en havefil og en snekker, og udsætningen skal behandles med masser af havegas. Efter denne procedure vokser bushen hurtigere.

Frugterne af japansk kvede
Japansk kvede vanding

Beskæring til dannelsen af ​​busken udføres i begyndelsen af ​​forårstiden, hvor chanomelese allerede er 4-5 år gammel. Den årlige fjernelse af en del af roden kan sænke stigningen i buskernes størrelse og dens tæthed, for harmonisk vækst vil være nok til kun 2 rodafkom. Desuden er det bedre at forlade skud, der vokser vandret 20-40 cm fra jorden. Lodrette og krybende processer skal afskæres.

Foryngende beskæring er aktuelt, når japansk kvede når 8-10 år. Busken er tynd, fratager aflange, tynde og svage grene, der efterlader ikke mere end 15 stærke skud. Frugt kun forgrener 3-4 år, så kronen er dannet således, at der altid kun er skud, der ikke er ældre end 5 år.

Pink japansk kvede
Japansk kvede i haven

Forebyggelse af fremkomsten af ​​sygdom

Dekorativ frugtbærende kvede Japansk er ikke bange for de fleste skadedyr. Ikke desto mindre kan der i tilfælde af høj luftfugtighed og stagnation af vand forekomme nekrose og spotting, svampen kan føre til tørring og deformation af bladene. Cercosporesis udtrykkes i form af runde brune og ramilariasis - i form af brune pletter. Behandlingen reduceres til sprøjtning med en sæbe-kobbervæske eller fondosol. En sikrere metode er at bruge infusionsløg.

Aiva Texas Scarlet

Noget om fornøjelig: plukning af frugt

Frugter modner i september-oktober, hver busk kan give op til 2-3 kg høst, alt afhænger af intensiteten af ​​blomstrende planter i foråret. Pollination af kulturen udføres på tværs af vejen, så hvis der er brug for frugt, skal der plantes flere kimplanter eller 2-3 sorter i nærheden. I mellembæltet vil høsten forblive grønt i lang tid, det skal opsamles før frost, ellers vil dets smagskvaliteter blive forstyrret.

Quince i den japanske have

Chanomeles modner perfekt i rummet, bliver gradvist gul - det kan behandles på nogen måde. Hvis en frugt, der ligner et lille æble, ligner det rynker, kan det bruges til mad - det er en naturlig proces. En duftende japansk kvede kan gemmes hjemme til slutningen af ​​december.

Pas på kvede

Kvæde dyrket på en haveplot kan bruges til fremstilling af pastille, sirup, gelé, syltetøj, likør. Organoleptiske kvaliteter af frugter forbedres mærkbart, opfrisk smagen af ​​compotes og syltetøj lavet af chokeberry, ferskner, æbler, abrikoser. Tørrede kiler kan bruges som kompot fra en blanding af tørrede frugter.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

80 + = 85