Trottoirs in het land: een verscheidenheid aan materialen (18 foto’s)

In elk privé-huis of in de buitenwijk moeten altijd kwalitatieve tuinpaden zijn van beton, steen of ander materiaal. Ongewone composities, uniek in hun soort designelementen, gedurfde en extravagante decor moeten naadloos in het landschapsontwerp passen, terwijl ze ook een praktische missie uitvoeren.

Mooi ongewoon trottoirpad op de site

Om echt leuk en praktisch om de site in de buurt van het huis uit te rusten, zul je veel inspanningen moeten verrichten. Het is belangrijk om te begrijpen dat het originele decor niet alleen het uiterlijk moet behagen, maar ook praktisch, betrouwbaar en bestand tegen mechanische schade.

Tuinpaden gemaakt van stenen

Materiaalkeuze

Van de keuze van het materiaal hangt veel af: prijskansen, nuances met betrekking tot de installatie van decoratieve tegels, prestaties. Het is heel belangrijk dat zowel het ontwerp als de decoratieve oplossing zelf niet in strijd zijn met het basisontwerp van het landschap op de site.

Er zijn de volgende categorieën materialen voor het maken van trottoirs en trottoirs in het land of de tuin:

 • steen;
 • grind;
 • Houten fragmenten;
 • Plastic elementen;
 • Klassieke straatstenen;
 • Paden en randen van stenen;
 • Simulatie van straatstenen;
 • Ornamenten voor een zomerresidentie van rubber.
Het pad van tegels en stenen

Moeilijkheden bij het kiezen

Tuinpaden in steen zijn de duurste optie voor het samenstellen van villa's. De steen ziet er organisch uit in elk landschapsontwerp, is perfect bestand tegen atmosferische neerslag en mechanische schade. Uitstekende prestaties en een solide esthetisch potentieel kunnen echter kostbaar zijn.

Natuursteen is een duur materiaal. Vervang de natuurlijke basis voor het maken van curbs en tracks die zijn toegestaan ​​door kunstmatige analogen. De belangrijkste voorwaarde - de producten moeten echt kwaliteit zijn.

Kunststofelementen zijn moeilijker om een ​​organisch patroon te vormen. Hij ziet a priori er op natuurlijke locaties onnatuurlijk uit, dus je moet nadenken over alle nuances.

Grind en baksteen zijn niet echt praktische materialen. Hiervan worden goede tekeningen en patronen van decoratief karakter verkregen, het hoofdpad is beter gemaakt van stenen of houten elementen.

Ongewone stenen pad in de tuin

Nuances die onthouden moeten worden

Bij het kiezen van materialen voor het maken van spectaculaire tracks in de cottage of privésector in de stad, moet u rekening houden met de volgende punten:

 • De kwaliteit van het materiaal wordt bevestigd door de beschikbaarheid van een certificaat. Hiermee moet zelfs rekening worden gehouden door diegenen die zichzelf beschouwen als experts in een of ander product;
 • Tuinpaden van hout, kunststof, bestratingselementen, zelfs stenen en grind moeten volgens een specifieke technologie worden vervaardigd. Dit zal hun prestaties bepalen;
 • De juiste afmetingen en de juiste geometrie van de producten moeten van tevoren worden bedacht. In de winkel kopen ze goederen die perfect passen bij de maat. "Fit" tijdens de installatie is niet altijd mogelijk. Complexe patronen, waar veel details in voorkomen, zullen eenvoudigweg worden vervormd. En als er op een klein perceel een mozaïek wordt gemaakt, bestaat het gevaar dat het helemaal niet "past" in het landschap;
 • Bijzondere aandacht wordt besteed aan het uiterlijk van de producten. Het materiaal moet een waardige decoratie van de werf worden, dus alle elementen moeten van standaardkwaliteit zijn en geen gebreken vertonen.
Pad in de tuin van stenen en grind

Typen dacha-tracks, rekening houdend met de bijzonderheden van het suburbane gebied

Naast het prijsbeleid en de esthetiek van de toekomstige functionele inrichting van de datsja, is het belangrijk om rekening te houden met de individuele kenmerken van de site zelf. Allereerst richten ze zich op het type bodem- en vochtigheidsniveau.

Prachtig pad van kiezels

grond

Op basis van het type grond op de site wordt het zogenaamde "kussen" geselecteerd voor het leggen van toekomstige sporen en stoepranden. Met een hoge luchtvochtigheid bouwen ze een solide basis, waardoor het tuinpad niet vervaagt.

Op een zeer hoog niveau van grondwater is het beter om zware sporen te maken. Bijvoorbeeld uit bakstenen of betonnen platen, die vervolgens worden versterkt met duurzaam beton van hoge kwaliteit. Het is dus mogelijk om een ​​massieve coating te maken die niet zal penetreren en niet zal instorten onder de invloed van hoge vochtigheid en constante "beweging" van de grond.

1

Gebruik in dergelijke omstandigheden geen eenvoudig grind of een mozaïek van plastic elementen op een slechte ondergrond. Het gevaar bestaat dat een dergelijk decor na verloop van tijd gewoon verdwijnt of erg vervormd is.

Een prachtig pad van beton en kiezels

Vocht en soort coating

Als de datsja constant nat is, vaak regent en erg vochtig is, moet je het type oppervlak van de tuinpaden beschouwen. Als ze erg glad zijn, is er geen praktisch voordeel van. Ze zullen eerder zelfs gevaarlijk zijn in plaats van functioneel. Als sieraad is dit toegestaan, maar voor het centrale pad is het beter om materialen te gebruiken waarvan het oppervlak niet wordt onderscheiden door een verhoogde slip.

Pad naar het huis op de site

Bestrating platen

Tuinpaden van straatstenen zijn relatief duur, maar de mooiste en meest praktische optie voor het regelen van chalets. Tegenwoordig is het bereik van dergelijke producten ongelooflijk breed. Een potentiële koper kan goederen in elke vorm en afmeting kopen. Er zijn verschillende soorten tegels voor stilistiek, gemaakt in verschillende kleurenindelingen.

Zelf-betegeling brengt een aantal specifieke problemen met zich mee. Het creëren van een complex mozaïek kan exclusief worden toevertrouwd aan ervaren meesters. Het is beter om de producten te laten staan ​​als het gebied wordt gekenmerkt door een hoge luchtvochtigheid.

Pad van straatstenen in het land
Pad van straatstenen op de site
Pad van straatstenen op het perceel

Tuinpaden gemaakt van hout: de belangrijkste ideeën voor een gezellige villa

Als de eerste plaats esthetiek is, kun je veilig tuinpaden kiezen uit hout. Er zijn twee populairste soorten trottoirs gemaakt van hout voor dachas:

 • Van de planken;
 • Van de logs.

De platen laten je niet toe om speciale creativiteit en verfijning te tonen bij het creëren van een uniek landschapsontwerp, maar ze zijn handig om mee te werken en ze zijn geschikt op elke site. Van houten blokken is het mogelijk om prachtige patronen te vormen.

Tuinpad gemaakt van hout

Logs worden simpelweg in kleine "schijven" gesneden en op de grond gelegd. Soms, als je al je verbeeldingskracht hebt verbonden, kun je heel kleurrijke en ongebruikelijke varianten maken met een etnische vooringenomenheid. Tekenen van houtfragmenten past altijd heel organisch in elk ontwerp op de site.

Tuinpaden van hout zijn alleen acceptabel voor de verbetering van locaties met droge grond en relatief lage luchtvochtigheid. Zand wordt gebruikt als een kussen.

Licht tuinpad gemaakt van hout

Soms liggen de planken eenvoudig op de grond, waarbij het oppervlak eerst waterpas wordt gezet. Het is de moeite waard eraan te denken dat de houten hoes nogal glad is bij regenachtig weer en bij constante vochtigheid snel zal rotten.

Stijlvolle loopbrug gemaakt van hout in landschapsontwerp

Betonnen paden voor de buitenwijk

Er zijn de volgende soorten betonpaden:

 • Paden gevuld met beton;
 • Rollen gevormd uit betonplaten.
Het proces om een ​​concreet pad op de site te creëren

Gegoten trottoirs worden beschouwd als de meest duurzame optie voor suburbane gebieden van elk type. Betonplaten zijn een waardig alternatief voor gieten.

Soortgelijke trottoirs worden gebruikt als paden langs de binnenplaats, van waaruit speciale gronden worden gecreëerd om het gebied binnen te komen met een auto of een andere vervoerswijze. Betonnen bekleding vormen vaak een omtrek rond het huis of de hoofdomheiningen.

Een pad van beton en kiezels op de site

Varianten van sporen gemaakt van betonsteen

Paden gemaakt van betonnen steen, die doet denken aan straatstenen, worden vaak gebruikt voor landschapsarchitectuur. Dit is de perfecte oplossing voor wie houdt van een exclusief ontwerp, gemaakt door eigen handen.

Elementen kunnen met de hand worden gemaakt en kunnen ook in kant-en-klare vorm worden gekocht. Van kleine fragmenten is het heel goed mogelijk om een ​​prachtig mozaïek te maken.

Pad van beton naar steen

Maak met behulp van betonnen steen sierlijke patronen, decoratieve mozaïeken langs bloembedden, hekken, struiken en andere elementen van landschapsontwerp. De belangrijkste voorwaarde - alles moet er mooi, organisch en compleet uitzien. In principe kunnen alle ideeën worden vertaald in de realiteit, als met alle verantwoordelijkheid om de oplossing van het probleem te benaderen.

Belangrijkste aspecten van harmonieus ontwerp: de beste opties

Ongeacht de hoofddekking op de site - een complexe mozaïek- of imitatiematten, gegoten betonnen looppaden of een kleurrijk patroon van houtblokken, het is belangrijk om alle elementen correct te combineren om een ​​spectaculair beeld van landschapsontwerp te krijgen. Alles wordt in aanmerking genomen: kleur, vorm, stylistiek, karakter van lijnen, verhouding van volumes en afmetingen.

Zelfs de meest eenvoudige en saaie coatings voor tracks kunnen mooi en zelfs elegant worden gemaakt. De eenvoudigste manier is om bloemen langs de centrale gang en langs de rand te planten.

Mooi pad in de tuin

Nog een goed idee - in gegoten beton kunt u grind, grind of glasfragmenten toevoegen om het originele schilderij te maken. Natuurlijke materialen (hout, steen) kunnen altijd worden benadrukt met behulp van bloemige composities.

Beton, kunststof, baksteen en bestrating platen kunnen bovendien worden versierd met decoratieve fragmenten, verouderd in dezelfde stijl. Bijvoorbeeld, ingetogen composities gemaakt van steen worden "warmer" in het licht van lantaarns, die op gesmede standaards worden geplaatst.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 23 = 24