Sierstruiken (51 foto’s): landschapsontwerp van een tuin of een perceel, mooie combinaties

Als een tabblad tuin komt elke wijze meester, door het leggen van permanente bloembedden met bloemen, eenjarige en meerjarige, groenblijvende struik komt elke gastvrouw. Wat bevalt tenslotte elke nieuwe lente? Smaragd groene bladeren, geur en smaak, ordelijk gazons, prim lijn rabatok, strikte vormen eigen site. Het zal echter niet alleen helpen de struiken, die werden gebruikt, zelfs door onze grootmoeders - lila en rose, meidoorn, doorn, maar ook sierheesters, gefokt in de afgelopen jaren, vooral voor de decoratie gebied. Hoe te kiezen - is afhankelijk van wensen!

Mooie samenstelling van struiken dichtbij de treden van het huis

Witte decoratieve struik

Bloeiende decoratieve struiken

Decoratieve struik met bloemen

Decoratieve struiken in het land

Het begin begon, of het experiment in het huisje

Selecteer sierheesters om op de catalogus te geven of een hint van de verkoper op de lokale markt - het is een eenvoudige zaak. Over competent planten, water geven, voeren en zelfs snijden kan op experimentele en experimentele manier worden 'geraden'. Echter, om alle subtiliteiten van het kweken te bieden, kan het zijn, als je de plant een paar jaar goed verzorgt. Alleen dan weet u precies wat zijn eisen aan de bodem zijn, "beoordelingen" voor bemesting met chemische en organische meststoffen, de tijd van bloei of het laten vallen van bladeren in uw regio. Wat zal het geven? De beslissing over de optimale locatie voor de struik die u wilt! Je doel is tenslotte om een ​​harmonie van het landschap te creëren, om het recreatiegebied aan de vijver of het zwembad, de barbecue en de plaats van de mobiele spelen van de kinderen te verbinden. Het zijn de decoratieve struiken die het verbindende element zullen worden!

Luxe struiken en bloemen op de site

Bloeiende boom in de tuin

Decoratieve struiken voor het huis

Decoratieve struiken op de binnenplaats

1

Levende haag van sierheesters

Decoratieve cactus in de tuin

Decoratieve struiken in de stenen tuin

Bij het kiezen van de variëteit die u wilt en het soort heester, moet u letten op:

  • ontwikkeling van het wortelstelsel. Alle wortels moeten goed zijn gekiemd, er mag geen ziek en beschadigd zijn. Snijplaatsen van de laatste moeten niet worden gezien, ze moeten competent worden genezen. Alleen op deze manier weet u zeker dat een bepaalde soort struik perfect zal acclimatiseren op uw site;
  • smaragdgroene bladeren, geen rot en andere vlekken, schittering en glans van het buitenoppervlak van de bladeren. Dit geeft een echt gezonde plant aan, die je in feite nodig hebt. Voorzichtig schrapen de spijker op het blad van: gewetenloze fabrikanten zijn op planten gesproeid wax om zodat het lijkt gezond, mooi en goed verzorgd. Een overval op Poolse appels gevonden? Weiger om te kopen!;
  • een soort kwaliteitscertificaat, dat de boerderij of kwekerij aangeeft, die struikgewas, ouderdom en andere relevante gegevens vergrootte. Dit "zal" de struik de juiste plaats op zijn eigen site bieden zonder ervaring en experimenten.
Struik met gele bloemen, omlijst met stenen
Grote struik met gele bloemen
Ronde groene struiken

Decoratieve struiken met rode bloemen

Bloeiende wijnstok in de tuin

Sier bladverliezende struiken

Sierstruiken in de de herfsttuin

De juiste plaats voor een struik kiezen

Deze of andere decoratieve struiken voor huisjes - het is het tweede. Opdracht nummer één is een plaats voor een struik. Hier hangt veel af van het ontwerp van het landschap en de bestaande aanplant. In het geval dat een bepaalde stijl niet wordt getraceerd op de site, kunt u 2 opties kiezen:

  • maak een struik of een hele groep het startpunt van de landschapsdecoratie van een bepaald plotgebied. Misschien v
    ersieren de struiken het gebied bij het tuinhuisje of worden ze een brandpunt op het gazon, voor het huis. In het laatste geval moeten de struiken zo schoon mogelijk worden gehouden, elegant en gezond om de aandacht van niet alleen familieleden, maar ook gasten te trekken;
  • Organiseer op natuurlijke wijze de geliefde struiken in het bestaande landschap, maak ze deel van een bepaalde compositie, die bomen, en meerjarige bloemen en eenjarige planten kan omvatten. In een dergelijke samenstelling is de belangrijkste "chip" in de grootte en vorm van de plantages. In de klassieke Engelse stijl van planten - slanke lijnen, tussen welke steegjes je een wandeling maakt. Dit idee is optimaal voor grote gebieden. In het geval dat de struiken een labyrint vormen, is de voorwaarde voor hun correcte onderhoud de snoei en de vrijheid van doorgang tussen hen.
Mooie grote struik in landschapsontwerp

Decoratieve palm

Decoratieve weelderige struik

De optie van een "eenzame" staande struik is bamboe. Lokale producenten bieden variëteiten die maximaal zijn aangepast aan onze weersomstandigheden en absoluut niet veeleisend zijn in de zorg. Geplant in het voorjaar van zaad of zaailingen en alleen gedrenkt. In dit geval kan de hoogte van de bush-draad als 2 meter zijn, en veel hoger, vergelijkbaar met een azijnboom. Buurt - niemand, omdat sierlijke, slanke, unieke bamboe op zich zelfvoorzienend is. Hij - de personificatie van natuurlijke krachten en zelfs een soort talismanplant die uw gezin gezond en lang leven geeft. Optimale vindbaarheid voor die tuiniers die geen significante gebieden hebben.

Modelleren van struiken onder het raam
Mooie combinatie van bomen en struiken op de site
Struik op de site

Decoratieve struik met roze bloemen

Decoratieve rozenstruik

Sierheesters in de tuin

Siertuinstruiken

De kunst van topiari en verlichting: harmonieuze tandem

Een speciaal idee bij het versieren van een perceel met struiken is verlichting in de avond. Landschapsprojecten voor verlichting zijn een echte opslagplaats voor een enthousiaste gastheer. Nachtlichten in verschillende vormen, LED-banden kunnen niet alleen een bepaald gebied in het donker markeren, maar bieden een veilig en comfortabel pad door de site in afwezigheid van verwondingen en beschadigingen. Zulke dekking is een nadruk op schoonheid, waardigheid, de perfecte vorm van een rij struiken of een enkele, eenzame, staande struik op de binnenplaats, maar speelt een bepaalde rol. Een lichtgevend of fel licht, de richting en gelijkmatige kleur - en de nieuwe "bewoner" van het infield zal de ware belichaming worden van harmonie en schoonheid!

Een prachtige combinatie van struiken op de site

Decoratieve struiken in de vorm van een bal

Decoratieve blauwe struiken

Sierheesters met bloeiwijzen

Decoratieve heesters snijden

Een belangrijk punt is de keuze van verlichtingsapparatuur. Het moet worden toevertrouwd aan professionals die rekening houden met temperatuurveranderingen, verhoogde luchtvochtigheid en gemakkelijke demontage in de winter. Een bekwame en duidelijke instructie - en u bouwt zelf al een landschapsverlichting.

Een heldere "chip": het snoeien van struiken. Om de vaardigheid van vormsnoei te leren, is het besteden van meer dan één dag en het verwerken van niet één secateur, maar het opnieuw creëren van een echt wonder, zo'n sprookje. Tegelijkertijd is de keuze van de "juiste" struik een fundamenteel gegeven. Hier is een hoge groeisnelheid van de vegetatieve massa belangrijk in de hele zomerperiode. Natuurlijk kan dit worden geholpen met speciale bevruchting, maar in eerste instantie moeten genen worden vastgelegd. Alleen zo decoratieve struiken voor dachas zien er stijlvol, luxueus en glamoureus uit. Als een optie voor beginnende hoveniers - hulstboom, alle soorten buxus.

Prachtig ingerichte struiken in de buurt van het huis

Bloeiende Succulent

Het maken van uw eigen land in het land of gebied van het landhuis, rekening houden met de wensen van alle gezinsleden. Maak een kapsel bush - een stijlvol, overzichtelijk en ingetogen, indien vereist door het ontwerp, de heldere en creatieve - indien vereist door kinderen, romantisch, lyrisch - indien er naar eigen verlangen. Teken een stuk papier op het papier dat je uitei
ndelijk wilt pakken. Begin te trimmen met grote volumedelen en pas dan naar het beeld van fijne lijnen en zorgvuldige details. Als iets niet lukt, maakt het niet uit. Na een paar dagen is het mogelijk om te corrigeren!

Opgemerkt moet worden dat de decoratieve verlichting van struiken een geweldige manier is om de viering gevierd in de natuur te versieren. Een beetje meer licht en kracht, kleurrijke slingers en kleuren van lantaarns, zelfs verbonden muziek - en een barbecue, een zwembad, thee drinken wordt speciaal. Voorgestelde struiken geven het een mysterie, magie, onaardse charme.

Ongebruikelijke struik op de site
Optie van registratie van struiken op de site

Tropische decoratieve struiken

Krullende sierheesters

Vocht-liefhebbende decoratieve struiken

Sierheesters met bessen

Decoratieve struiken: de optie die het meest de voorkeur heeft

Heesters naar de hemel zonder een bepaalde duidelijke vorm zijn in vergetelheid verzonken. Tegenwoordig worden ze vervangen door dwergvormige sierheesters, die elk jaar meer en meer worden. Tegelijkertijd zijn ze niet alleen de basis voor landschapsontwerp, maar ook een haag die het gebied in delen verdeelt of de site inlijsten. Als een optie, een groenblijvende hek van buren, de toewijzing van een zone van water procedures. Deze 'buurt' is een gezellige bloemrijke schaduw in de zomerse hitte, een aangenaam geruis in de avond voor thee, een speciaal aroma.

Mooie verlichting en samenstelling van struiken

Decoratieve struiken in Japanse stijl

Decoratieve struiken op het hek

Groene decoratieve struiken

Gele decoratieve struiken

De korte gestalte van de soort is echter niet het grote voordeel van moderne sierheesters. Elke tuinman heeft de mogelijkheid om een ​​wintergroen specimen van coniferen, decoratieve bladverliezende heesters of bloeiende heesters te kiezen. De tweede optie is het meest geliefd, ondanks het feit dat de bloeitijd van de meerjarige struik varieert van enkele dagen tot meerdere weken. En dan - alleen het gebladerte.

Een plot met een fontein en een prachtig landschapsontwerp

in de catalogus - als bloeiende sierheesters voor hun eigen grondgebied, kunt u een verfijnde en luxe gerimpelde roos te selecteren of liever bescheiden en rustiek wateraardbei, of verbazen vele lange wimpers-color heide die overvloedige water verkiest, of ... Tientallen opties. Dit is - uw keus van bush hoogte van de verspreiding ervan, bloeitijd, luchtigheid en kleur van de bloemen. Speel het een gedurfd experiment!

Een opvallend kenmerk van groepering is het vermogen om de groei van struiken duidelijk te identificeren en te ondersteunen, terwijl de bloei van elk van de geselecteerde variëteiten achter elkaar zal plaatsvinden. In dit geval is het beter om dergelijke struiken door de groep te planten, met een minimale zorgruimte ertussen. Je bloeit van mei tot augustus dag in dag uit!

Naald- en bladverliezende planten in het ontwerp van de site

Als u de voorkeur geeft aan sierverliezende heesters, dan zal hun keuze niet eenvoudig zijn. Als een optie - wierook en camelia Californiër, convolvulus en erica, eslonia en fatsia, garria en lavendel. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van struiken en het tijdstip waarop ze de bladeren "veranderen". Het is belangrijk om struiken op te pikken met veelkleurig blad. Dit maakt de herfstperiode rijk, vriendelijk en romantisch.

Decoratieve struiken - uw speciale stemming, wensen en emoties van uw tuin. Vind de beste soorten en variëteiten, verzorg ze, verzorg ze. De terugkeer zal je niet lang laten wachten!

Mooie grote struik met roze bloemen
Enkele struiken op de site
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

9 + 1 =