Naaldplanten voor de tuin (18 foto’s): decoratieve decoratie van het perceel

Naaldplanten voor de tuin worden veel gebruikt door tuinders om een ​​origineel landschapsontwerp, bloembedden en de teelt van vrijstaande prachtige composities in parken, tuinen en voorstedelijke gebieden te creëren.

Mooie naaldsamenstelling in de tuin met een gazebo in Chinese stijl

Het planten van het gebied met naaldplanten heeft zijn voordelen voordat andere tuin- en parkplanten worden gebruikt:

 • Naaldsoorten van sierplanten geven een exclusief esthetische uitstraling van het gebied, dat het hele jaar door praktisch onveranderd blijft, ongeacht het seizoen.
 • Naaldplanten zijn nuttig voor de lichamelijke, geestelijke en geestelijke gezondheid van een persoon, dragen bij tot de maximale zuivering en vulling van lucht met aroma's van etherische oliën.
 • Dwarf soorten en variëteiten van naaldplanten hebben verschillende kleuren van naalden en kroonvorm, wat het mogelijk maakt om volledig unieke composities te creëren in verschillende delen van het territorium.
 • Groenblijvende meerjarige naaldbomen en -heesters met een goede selectie van variëteiten vereisen geen complex onderhoud en verzorging.
 • Veel soorten coniferen verwijzen naar schaduwminnende of schaduwtolerante planten en voelen zich geweldig, zelfs in omstandigheden met onvoldoende zonlicht.
Naaldplanten en bloemen op de site
Mooie goed verzorgde naaldplanten in de tuin
Naaldbomen bij de trappen van een buitenhuis
Mooie naaldsamenstelling, versierd met stenen

Toepassing van naaldplanten voor tuinieren

Als u besluit naaldbomen op uw site te planten, moet u weten wat voor soort toepassing wordt gevonden voor naaldbomen en struiken in de tuin en het park.

Dennen, sparren en sparren zijn geplant langs de hoofdstraten en paden van tuinen en parken. Van jeneverbes vormen heggen en maak levende sculpturen. Dwergconiferen worden gebruikt voor het versieren van bloembedden. Miniatuurvariëteiten van naaldplanten zijn geschikt voor het kweken in bakken (containers) en de daaropvolgende decoratie van steenachtige tuinen, gebieden onder de ramen van huizen en oevers van kunstmatige reservoirs.

Bij landschapsontwerp worden allerlei soorten en kwaliteiten van decoratieve naaldplanten gebruikt. Hiermee kunt u een compositie van blijvende lang, dwerg en kruipend coniferen maken, samenvoegen lage dwerg soorten bomen met miniatuur variëteiten van coniferen, de meest indrukwekkende plek coniferen met verschillende kroon vorm en kleur van dennennaalden op het grondgebied van de tuin.

Hedge van de jeneverbes in de bekwame handen van tuinders uitgegroeid tot de beste natuurlijke tuinhek of een voorstedelijk gebied, en grote parken haag van coniferen kan dienen als een natuurlijk materiaal voor de bouw van een levende doolhof, sieren het gazon van de oorspronkelijke sculpturale samenstelling of met gratie park verdeeld in verschillende zones.

Pad en naaldbomen in landschapsontwerp
Decoratie van een site met naaldplanten en landschap
Coniferen rond de pergola op de site

Een prachtige combinatie van naaldplanten op de site

Types en variëteiten van naaldplanten voor de tuin

Voor decoratie van het grondgebied van landschapstuinen, teelt van decoratieve hagen en het creëren van afzonderlijke composities in landschapsontwerp, worden dergelijke decoratieve naaldbomen voor de tuin gebruikt als:

 • Tissovye (taxus, torea) - behoren tot de schaduwminnende soorten naaldbomen, met de neiging om in de meest zwaar gearceerde gebieden van de tuin te plaatsen.
 • Cypress (arborvitae, jeneverbes, cipres) - een plant met donkergroene naalden zijn schaduwminnende soorten coniferen, planten met de gele kleur van de naalden zijn schaduw-tolerant en kan worden gevestigd op de zonnige gebieden van de tuin.
 • Dennen (sparren, lariksen, dennen, ceders, sparren) - behoren tot de fotophilous naaldplanten, geven de voorkeur aan goed verlichte zonnige delen van de tuin, maar afhankelijk van het ras kunnen ze ook schaduwtolerant zijn.
Tissus in de tuin
Juniper op de site

Voordat u decoratieve naaldbomen en -heesters koopt en plant, moet u de kenmerken van het kweken en verzorgen van elk type naaldbomen in bepaalde regio's van het land zorgvuldig bestuderen. Voor koude gebieden is het beter om winterharde naaldbomen en -heesters te kiezen. De meest voorkomende winterharde variëteiten van naaldplanten, die veel worden gebruikt in landschapsontwerp, zijn:

 • Dennen - balsamico, subalpine, monochroom, volledig blad, Koreaans, wit, Sakhalin, Siberisch.
 • Cypress is een erwt.
 • Juniper is stevig, Chinees, maagdelijk, gewoon, Siberisch, geschubd, horizontaal.
 • Lariks - Europees, Amerikaans, Japans, Siberisch.
 • Vuren - blauw, rood, zwart, gewoon, Canadees, Siberisch, stekelig.
 • Dennen - gewoon, geel, zwart, gedraaid, teerachtig, berg, ceder, St. Cedar pine, Europees en Siberisch grenen.
 • Tiss - berry, Far Eastern, Canadian.
 • Thuya - het westen.

De resterende coniferenrassen zijn niet winterhard, maar hebben vanwege hun variëteitkenmerken de voorkeur boven plaatsing in de zuidelijke regio's van het land met een gematigd en w
arm klimaat.

Spar in landschapsontwerp
Lariks - een zeer mooie plant voor decoratie van de site
Kleine naaldplant

Composities van dwergvariëteiten van coniferen

Dwergspecifieke soorten coniferen zijn vooral interessant op bloembedden, in composities, net als bij andere naaldplanten, en gewoon met andere soorten sierbomen en -heesters. Miniatuur, onvolgroeide en kromme soorten coniferen worden ook veel gebruikt in landschapsontwerp, waarbij elke compositie van levende planten wordt voltooid.

In de natuur zijn er weinig dwergspecies van naaldbomen. In feite zijn er slechts lage rotsen en voor het tuinieren van landschapstuinen en kleine dachasites worden selectief afgeleide variëteiten van dwergconiferen gebruikt. Lage en kleine rassen van naaldplanten hebben een exclusief decoratief uiterlijk, compacte afmetingen, verschillende vorm en kleur van naalden, wat het mogelijk maakt om ongebruikelijke en kleurrijke composities te creëren, zelfs op bloembedden. Selectieve rassen zijn gemakkelijk te verzorgen en kunnen vele jaren vorm en miniatuurgrootte behouden. Dwergspecies van naaldbomen zijn praktisch niet anders dan hun grote broers, die zowel schaduwminnende (schaduwtolerante) als zonminnende planten zijn. Intrekbare rassen van meerjarige coniferen worden ook als dwerg beschouwd vanwege hun beperkte omvang en langzame groei.

Naaldplanten in de tuin met decoratieve hekken

De meest kleine en compacte variëteiten van naaldplanten kunnen worden gekweekt in containers voor de latere decoratie van kleine binnenplaatsen, open terrassen, serres, gazons of in het ontwerp van stenige tuinen. Dwerghoesten worden goed gebruikt in de compositie met sier-bladverliezende en sierbloeiende planten, omdat deze combinatie de nadruk legt op alle charme en ongewoonheid van onvolgroeide coniferen.

1

De meest populaire varianten van onvolgroeide coniferen zijn:

 • Dwergsparren «Little Gem» (groei op de leeftijd van 10 jaar 50 cm), gekenmerkt door een decoratieve plat afgeronde bolvorm en zeer trage groei.
 • Dwergberg dennenboom "Gnom" (groei op 10 jarige leeftijd 1 m), waarvan de oorspronkelijke bolvorm, goede vorstbestendigheid en fotofiele eigenschappen kenmerkend zijn.
 • Miniatuur dennenbalsem "Nana" (10-jarige groei van 30 cm) met een piramidevormige of smalle kegelvorm, absoluut niet veeleisend qua verzorging, winterhard, zeer geurig en decoratief.
 • Miniatuur dennen Koreaan "Tundra" (groeit op 10-jarige leeftijd 40 cm), schaduwtolerant, pretentieloos en heeft een sterk ebbenige korte en zachte naalden met felgroene kleur.
 • Dwarf thuja western "Amber Glow" (groei op de leeftijd van 10 jaar 80 cm), die een bolvorm heeft met een geelgroene en oranje kleur van platte takken.
 • Miniatuur Chamaecyparis obtusa «Nana Gracilis» (groei op de leeftijd van 10 tot 80 cm), Shade, vaste plant boom met zeer interessante vorm van de kroon in de vorm van twisted shell, en donkergroene, glanzende en dichte naalden.
 • Miniatuur vuren spar "Laurin" (groeit op 10-jarige leeftijd 40 cm) met een smal-conische vorm van de kroon en ondiepe, dichte naalden.
 • Miniatuurvuren Servisch "Minima" (groei op de leeftijd van 10 jaar 25 cm), schaduwtolerante naaldbosplant met dicht behaarde takken en lichtgroene naalden.
 • De korte verticale jeneverbes «Blue Arrow» (groei van 10 jaar en ouder 2-3 m) met uzkokonicheskoy vorm en zilveren blauwe thornless naalden perfect complementair samenstelling ondermaatse en dwergverscheidenheden coniferen afgeronde vormen.
 • Ondermaatse Chamaecyparis pisifera «Filifera Sungold» (groei op de leeftijd van 10 ongeveer 1 m) met een functie om de kleur van de naalden te veranderen, afhankelijk van de graad van verlichting in de plaats van een helder geel in de lichte plek om een ​​donkergroene in het donker.
 • Dwarf jeneverbessen horizontaal "Alpin" (groei op de leeftijd van 10 jaar 80 cm), onderhoudsvriendelijk decoratief afkooksel met een mooie blauwgroene kleur.
Dwergspar Kleine edelsteen
Mooie naaldbomen om op de site te planten
Grote tuin met naald- en bladverliezende planten
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 7 = 12