Mixborders als originele tuinscheidingstekens (22 foto’s)

Mixborder - prachtig accent in landschapsontwerp in de vorm van een complexe bloementuin, waar een charmante compositie wordt gemaakt van planten van verschillende soorten. Hier zijn meerjarige tuinplantages en eenjarige planten, decoratieve bladverliezende heesters en coniferen, veldbloemen en mossen, zelfs aardewerk, relevant. Competente creatie van mixborders is een kunst die in elke tuin onder de kenners van schoonheid valt, het is alleen nodig om jezelf uit te rusten met geduld en verlangen om de top van de sierteelt te bereiken. Om een ​​prachtige gemengde bloementuin met uw eigen handen te creëren, hoeft u alleen de basisprincipes van werk en regels voor het combineren van componenten te begrijpen.

Tuin in de tuin
Flower MixBoard

Functies mixborder

De schilderachtigheid van de gemengde bloementuin wordt bepaald door de overvloed aan aanplant van verschillende soorten met verschillende bloeitijd. Een dergelijke plantensamenstelling in het huisje zal een prachtig uitzicht bieden van het vroege voorjaar tot de vorst, als de belangrijkste componenten en jaaronderdelen correct zijn geselecteerd. Ervaren tuiniers hebben in het ontwerp van mixborders coniferen om het hele jaar door van de schoonheid van de compositie te genieten.

Mixboarder in het land
Mixboarder met bomen

Gemengde trottoirs worden op verschillende locaties georganiseerd: langs een hek of een tuinpad, in de buurt van gebouwen, in het midden van een zomerhuisje. Basisprincipes van compositorische oplossingen:

 • planten worden in groepen geplant zodat het uitzicht op de onvolgroeide bloemen de hoge tribunes die in de buurt groeien niet verbergt;
 • voor het planten kiest u bloemgewassen met een verschillende bloeiperiode, zodat de samenstelling er aantrekkelijk uitziet tijdens het warme seizoen;
 • zodat de bloementuin harmonieus past in het natuurlijke concept van de tuin, wordt de omtrek gevormd met vloeiende lijnen zonder strikte hoeken.

Met mooie compositie van dwerg bomen en sierstruiken eenvoudig een hek, waardoor het lelijke uiterlijk van het hek of toevoegingen zal verbergen. Een dergelijke inrichting is in één richting mixborders overzicht van de achtergrond omvat vertakte struiken, wijnstokken op het traliewerk en op de eerste rij - en lage groeiende vaste planten groei medium onder toevoeging van eenjarige en bollen. Bij het ontwerpen van een tuin van het eiland vormt het midden van de samenstelling wordt ingenomen hogere soorten tuinplanten, vegetatie ligt tegenover gemiddelde lengte en de randen zijn ontworpen stelyaschiesya eenjarige.

Mixboarder voor het huis
Mixborder rond het pad

Typen mixborders

Er zijn verschillende soorten gemengde bloembedden:

 • mixborders van vaste planten indrukwekkende eruit bloeiende planten en soorten met prachtige vormen en kleuren van de bladeren. hosts, Ligularia, varens met delicate bladeren, bloeiwijze Brunner met het aanraken, vrouwenmantel met een wolk van kleine bloemen en rond wollige loof, Rogers, etc;
 • Naaldmix - de compositie is op elk moment van het jaar goed. Allerlei dwergconiferen zijn ook relevant, evenals buxus, Japanse, Japanse jeneverbes, zilverspar, ceder stlanik. De bietenmixer is niet veeleisend in de verzorging, harmonieus gecombineerd met vaste planten, die in het warme seizoen de achtergrond met felle accenten versieren. Vooral populair bij het ontwerp van de coniferencompositie zijn narcissen, daglelie, geiger en irissen;
 • mixborder van struiken - zijn spectaculaire beeld is prachtig gebloeide en sierheesters. In dit geval zijn het meestal compacte compactbloeiende soorten met een lange bloeiperiode: hortensia, spiraea, rododendron, pioenendritisch, berberis. Onder de decoratieve, vooral degenen die gevoelig zijn voor scheren en vormgeven van de kroon zijn vooral relevant.

De struikmixer omvat buxus, mahonia, Iberis, en als een seizoenssupplement bestaat uit bodembedekkende vegetatie in de vorm van tapijt, phlox, reiniging en andere stèles.

Mixboarder met exotische bloemen
Mixer met naaldplanten

Vrije plaatsen tussen struiken worden toegewezen voor vaste planten, hier zijn geschikte dwerghamaten, madeliefjes, primula's, legers en andere soorten.

Mixborder met stenen omheining
Mixborder met kool

Flower MixBoard

Bij het versieren van een bloementuin van gemengde groepen planten, is het noodzakelijk om rekening te houden met de correspondentie niet alleen in hoogte, maar ook in het niveau van voorkomen van het wortelstelsel. Succesvol naburige soorten met kleine wortels en bolvormig, bijvoorbeeld tulpen en dwergdampxen. Ook succesvol zijn het gezamenlijk planten van bolvormige en grote vaste planten met een los wortelgestel, zoals pioenrozen.

Hoe maak je een mixborder met je eigen handen?

Allereerst wordt de plaats voor de toekomstige bloementuin bepaald. Verder wordt, afhankelijk van de kenmerken van de geselecteerde site, de samenstelling ontworpen, waarbij geschikte plantvariëteiten worden gekozen. Als het terrein zonnig is, is het gemakkelijk om verschillende bloemen en groene culturen te combineren, en om een ​​gemengde rand in een schaduwrijke omgeving te organiseren, is het meer de moeite waard om te kiezen tussen de werkelijke soorten tuinbeplanting. Bovendien wordt rekening gehouden met kenmerken van bodemsamenstelling en vochtigheid, omdat een vruchtbare omgeving nodig is voor de volledige begroeiing en bloei van elk gewas.

Mixboarder dichtbij de bakstenen muur
Bloembed, mixborders
Mixborder van rode bloemen

Kies planten die niet snel groeien bij het ontwikkelen van een mixborder-ontwerp. Er zijn ook ongepaste culturen met een kruipend soort wortelstokken. Zijn niet geschikt voor een gecombineerde bloementuinvariëteiten van plantages die aparte verzorging behoeven, omdat bij nauwe plaatsing er problemen zijn met de landbouw.

Geef elke vaste plant en struik voldoende gebied voor begroeiing. In het eerste jaar van de bloementuin worden meer eenjarigen geplant om de leegtes tussen de belangrijkste planten te vullen. Omdat vaste planten groeien, neemt het aantal jaarlijkse aanplant af, waardoor kleine insluitsels ontstaan ​​in de samenstelling van de tuin met behulp van de laatste.

1

Typen mixboarders in kleurbereik

De filosofie van een gemengde bloementuin sluit dissonantie tussen planten uit, ze zijn geroepen om in harmonie naast elkaar te bestaan. Chaotische kleurencombinaties worden ook rampzalig weerspiegeld in het concept van de tuin, daarom is het noodzakelijk om de culturen voor de samenstelling van mixborders uiterst strikt te kiezen. Er zijn de volgende soorten gecombineerde bloementuin:

 • zwart-wit;
 • contrast;
 • een schilderij;
 • kleurrijk;
 • harmonieus kalm.

Voor beginners is het beter om 1-2 kleuren te gebruiken voor een gemengde rand, gemakkelijk te combineren met elkaar.

Mixborder van meerjarige planten
Mixborder van vorstbestendige planten
Een kleine mengrens

Monochrome combinatie

Stijlvolle en harmonieuze looks monochrome mixborder, die bestaat uit bloemen van één enkele tint. Het is gemakkelijk om de verscheidenheid aan vormen en texturen te zien, het is aangenaam om de combinatie van kleurrijke bladeren onder de monochrome combinatie van bloeiwijzen te bewonderen. Een elegante mixer met pioenen, hortensia's, chrysanten en asters van één palet combineert prachtig tulpen, kamille en papaver.

Contrast MixBoard

Een heldere combinatie van kleuren in een kleine tuincompositie maakt indruk van veraf. De combinatie van geel en violet is het meest effectief, de mixboarder met rozen van witte en dieprode kleuren ziet er winstgevend uit. Combineer met succes kleine struiken met grote bloemen of kleinbloemige planten geplant in compacte groepen. De tuinman van de stylist adviseert om een ​​kleine contrasterende bloementuin aan de voorkant te versieren. In dit geval moet je de verhoudingen behouden, zodat de compositie er niet uitdagend uitziet.

Mixborder van eenjarige planten
Mixblender van wilde bloemen
Mixboarder met beddengoed

Correct de voorgrond vormen: planten voor mixborders en andere componenten

Houd bij het regelen van het voorste gedeelte van de bloementuin rekening met de volgende aspecten:

 • de extreme lijn is gemaakt door planten, die voor een lange periode ornamentaliteit behouden. Voorkeur aanplant gewassen of ondermaatse evergreen winter-groene soorten: stelyaschiesya coniferen hellebore, steenbreek, longkruid en lage Hemerocallis, Potentilla of eenjarigen kleine gestalte;
 • Het is noodzakelijk om een ​​duidelijke lijn te creëren tussen het gazon en het bloemstuk. Dikwijls worden grote stenen gebruikt, deze spreiden zich uit rond de omtrek van de klomp. Het is gemakkelijk om een ​​Engelse mixborder te ontwerpen met een kleine zwarte aarde in de bloementuin. De gemakkelijkste manier is om de perimeter te bevestigen met een smalle stenen of betonnen rand. Dientengevolge krijgt de compositie duidelijke grenzen, ziet er goed verzorgd uit.

Klassiek ontwerp mixborders omvat niet alleen diverse soorten tuin vegetatie, relevant in het ontwerp van tuinbeelden, vazen ​​en schalen met vaste en eenjarige gewassen, Topiary van groenblijvende struiken.

Mixboarder in de tuin
Mixboard met salie
Mixborder van tulpen

Tegenwoordig wordt de mixboarder van struiken en vaste planten actief gebruikt bij de ontwikkeling van voorstedelijke bezittingen. Om een ​​bloementuin goed te organiseren, plant u een plant met een computerprogramma of handmatig met een potlood en een notitieblok. Kijk naar virtuele voorbeelden van mixborders en maak op basis daarvan een eigen sample, rekening houdend met de kenmerken en zwakheden van de site.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

63 − 58 =