Laminaatsubstraat: hoe u het juiste substraat kiest

De vloerbedekking is een belangrijk element van het interieur van de kamer en comfortabele beweging rondom het appartement. Laminaat verdient een leidende positie in de beoordeling van vloerbedekkingen. Dit gemakkelijk te onderhouden materiaal onderscheidt zich door een groot aantal kleuren, texturen.

Kwalitatieve leggen laminaat panelen is afhankelijk van de ondergrond van de keuze, de staat van de ondergrond, want soms zelfs vers getapt vloer is niet geschikt voor het leggen van de vloer, want als de dekvloer kunnen individuele basis verschillen die niet geschikt zijn voor het leggen van laminaat zijn op te slaan. Het is het substraat dat helpt bij het creëren van een perfect vlak oppervlak in de kamer.

Substraat onder het laminaat"гармошка"

Algemene vereisten voor de basis voor het leggen van het laminaat - glad oppervlak met afwijkingen in hoogte van minder dan 2 mm op een oppervlakte van 2 m².

Het nivelleringssubstraat voor het laminaat is het materiaal dat nodig is om de ideale voorbereidende coating te creëren.

Naaldsubstraat voor laminaat

Wat is het substraat voor laminaat: de belangrijkste kenmerken

  • nivellering - maakt ongekende oneffenheden van het substraat glad, waardoor de levensduur van de hoofdcoating wordt verlengd - laminaat; de dikte van het substraat onder het laminaat wordt bepaald door het type materiaal;
  • Geluiddicht - zoals geluidsabsorptie tijdens het rijden. Ruis kan in twee typen worden verdeeld: gereflecteerd (gehoord in de kamer tijdens het lopen), passerend (bereikt de buren van onderaf);
  • warmte-isolerend - helpt warmte in de kamer te houden (het is vooral belangrijk als er onder de ruimte onverwarmde kelders, garages, magazijnen zijn);
  • vochtopname.

Substraat voor laminaat: algemene beschrijvingen van soorten

Voordat u een substraat voor een laminaat kiest, is het noodzakelijk om vertrouwd te raken met de eigenschappen van de materialen. Verschillende soorten substraat onder het laminaat zullen zowel kenners van natuurlijke materialen als fans van moderne technologie tevreden stellen.

Natuurlijke substraten

De kurk (bast van de boom cork in gecomprimeerde vorm) die vellen (610H915 mm), rollen (breedte 1 m, lengte 10/15 m). Belangrijkste voordelen: hoge dichtheid, lage thermische geleidbaarheid, dimensionele stabiliteit, uitstekende geluidsisolatie en trillingsdemping. Nadelen: kan niet worden geplaatst in kamers met warme vloeren en hoge luchtvochtigheid. Het adviseerde te leggen op een vlakke ondergrond / triplex of houten vloer.

Cork substraat (kraftpapier geïmpregneerd met natuurlijk bitumen en minerale korrels van kurk). Geproduceerd op rollen. Pluspunten: uitstekende geluids- en warmte-isolatie. Onderscheidende kenmerken: cork verlengt de levensduur van de grondlaag en bitumen impregneren beschermt het laminaat tegen vocht van het betonnen plaveisel. Het wordt niet aanbevolen om te dekken in kamers met warme vloeren.

Substraat onder laminaat van isolon

Naaldsubstraat voor laminaat - vezelplaat / platen. Voordelen: vrije luchtcirculatie blijft over, uitstekende thermische isolatie, "schokgeluid" is effectief gedoofd, ruwheden van ruwe vloer tot 4 mm zijn afgevlakt. Het uiterlijk van schimmel, schimmels voorkomt antiseptische impregnatie.

Synthetische materialen

Wat zijn de belangrijkste kwaliteiten van deze coatings die erg populair zijn? Lage kosten en uitstekende prestaties.

Polysterenfilm

De coating is gemaakt in de vorm van platen met een stijve structuur. Voordelen: goede warmte- en geluidsisolatie, langdurig behoud van de vorm, uitstekende waterdichtheid (dankzij waterdichte poriën).

1

Polyethyleensubstraten

Tuplex is een relatief nieuw materiaal. Een onderscheidend kenmerk - polystyreenschuimkorrels worden geplaatst tussen lagen polyethyleen. Voordelen - vermindert aanzienlijk het "schokgeluid", draagt ​​bij tot de natuurlijke afvoer van vocht (op voorwaarde dat er geen waterdichte film is).

Substraat onder het laminaat

Izolon - schuimpolyetheen met fijne poriën, gekenmerkt door een laag warmtegeleidingsvermogen, goede geluidsisolatie, weerstand tegen hoge luchtvochtigheid. Ideale dekking voor residentiële en openbare gebouwen vanwege betaalbare prijzen. Geproduceerd door bladen.

Welk substraat moet ik kiezen voor een laminaat?

De belangrijkste taak van elk substraat is om vervorming van het laminaat te voorkomen. Coatings-substraten worden ingedrukt als ze worden ingedrukt en vervullen zo hun functie. De juiste keuze van het substraat voor het laminaat wordt bepaald door de dikte, het type laminaat, de sterkte van het substraatmateriaal, de kromming van de vloer, de prijs.

Voor een laminaat met een dikte tot 7 mm wordt een substraat van 2 mm geselecteerd en een coating van 3 mm onder een laminaat van 8-9 mm gelegd. In het ideale geval is het beter om de wensen van laminaatfabrikanten te volgen, omdat het voor sommige soorten coatings wordt aanbevolen om een ​​dik substraat van 4-5 mm te gebruiken.

Onderlaag van polystyreen voor laminaat

Het uiterlijk van nieuwe soorten laminaat roept vragen op over het onderwerp - het leggen / niet leggen van het substraat. Modieuze nieuwigheid - vinyllaminaat - is er in twee soorten: lijm en kasteel. Een materiaal met een zelfklevende basis heeft geen substraat nodig. Substraat onder het vinyllaminaat met unieke vergrendelingen. Anders zal tijdens het gebruik op een harde vloer de coating op de verbindingspunten afbreken.

Goedkope coatings, ontworpen voor 7-10 jaar, worden goed onderhouden met polyethyleen substraten. Voor duurder materiaal is het wenselijk om kurk of polystyreenschuim te gebruiken, vooral in ruimtes met hoge belastingen.

Kurkkussen onder het laminaat

Natuurlijke coatings zijn geschikt voor nieuwe en gelijkmatige dekvloeren. Op betonnen vloeren met kleine gebreken zijn synthetische substraten met een dikte van 3 mm uitstekend gebleken.

Uiteraard neemt elke eigenaar op het gebied van waarde een beslissing op basis van zijn eigen financiële mogelijkheden.

Vloeren met verwarmingseffect

Het is moeilijk om iemand met warme vloeren vandaag te verrassen. Bovendien slagen verschillende types verwarmingselementen er niet in om dit systeem onder een coating te monteren.

Het substraat onder het laminaat voor de warme vloer wordt gekozen uit polypropyleen / polyethyle
en met een gemetalliseerde zijde. Breng bij een water / elektrische warmte een substraat aan uit geëxpandeerd polystyreen.

Thermische geleidbaarheid is het belangrijkste kenmerk van een film (daarom is deze gemaakt met perforatie en dun - 1,6 mm).

Onderlaag van gelamineerde folie

Wat moet het substraat zijn voor het infrarood (filmsysteem) systeem? Fabrikanten bevelen vellen vezelplaat of polymeer gemetalliseerde film aan. Substraten worden rechtstreeks op de balk gelegd, reflecteren de zijkant naar boven en helpen de warmte te houden, gelijkmatig verdelen.

Substraat onder het laminaat voor infrarood warme vloer

Hoe leg je het substraat onder het laminaat?

Evaluatie van de staat van de "ruwe" vloer - de belangrijkste fase van het voorbereidende werk voor de installatie van vloeren.

De basis moet vlak zijn en schoongemaakt van vuil, stof. Als er ernstige oneffenheden zijn, gebruik dan een zelfegaliserend mengsel of maak een nieuwe dekvloer. Houten vloeren worden geëgaliseerd met multiplexplaten, die met schroeven worden bevestigd.

Substraat onder de laminaatvloer

Het is wenselijk om betonvloeren te isoleren met een polyethyleenfilm. Een dergelijke maatregel voorkomt de penetratie van vocht uit het beton, vooral als de kelders onder zijn.

Sheet substraat voor laminaat

Om de hoes correct te leggen, zijn geen speciale vaardigheden en gereedschappen vereist. Je hebt een mes, liniaal, tape (verf of klerk) nodig. Het laminaat op een betonnen vloer leggen met een kurken substraat vereist extra isolatie (een laag polyethyleen). Zo'n maatregel in de toekomst zal de vloerbedekking tegen vocht beschermen.

Een verplichte voorwaarde voor een kwalitatieve vloer is dat de voegen van de platen van het substraat en de naden tussen de lamellen niet samenvallen. Hiertoe wordt de richting van de lamellen bepaald en worden de substraatvellen onder een hoek van 45 ° geplaatst.

Begin met een heel blad uit de hoek en bedek netjes het hele oppervlak van de kamer. Bovendien worden de vellen met een kleine verschuiving geplaatst (het "schaakbord" patroon wordt niet herhaald). Wanneer de vloer onder het laminaat volledig is afgesloten met hele elementen, begin dan met het afwerken van de lege plekken.

Het substraat onder het laminaat leggen

De vellen worden gelegd en de naden worden met plakband bevestigd. Dit geeft de coating een goede integriteit en voorkomt dat de vellen bewegen.

Aan de randen van de ruimte, aan de randen met de muren, zijn er openingen van 10 mm om een ​​natuurlijke afvoer van vocht te garanderen.

Substraat onder het laminaat van geschuimd polyethyleen

Materiaal rollen

Het substraat onder het laminaat leggen wordt uitgevoerd in overeenstemming met de afwisseling van coatingrichtingen. Anders is er een mogelijkheid van samenvallen van de lijnen van laminaatsloten en verbindingen van het substraat, hetgeen in de toekomst zal leiden tot piepen en kraken van de vloerbedekking.

Net als bij het leggen van onderdelen van plaatstaal, wordt bij gebruik van kurkcoatings ook een polyethyleenfilm gedeponeerd.

Geluiddichte ondertapijt voor laminaat

De eerste rij van het synthetische substraat wordt uitgerold met een kleine marge, overlappend over de wanden. Het is belangrijk om de richting niet te vergeten - loodrecht op de lamellen van het laminaat.

De volgende rijen worden streng genaaid. Vellen worden vastgemaakt met plakband.

Om het substraat goed te leggen, zijn speciale kennis en speciale vaardigheden niet vereist. Op de juiste manier zal de vloer de warmte in huis houden en zal het lang duren met zachte en stille aanrakingen.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

32 + = 34