Miten valita kuivausrumpu vihannekset ja hedelmät

Minkälainen kuivaus vihanneksille ja hedelmille on parempi valita?

Aikana, jolloin ihmiset alkoivat kerätä, oli myös sellainen prosessi kuin kuivaus. Se on ollut ja on edelleen tähän päivään asti yksinkertaisin ja edullisin tapa säästää lähes kaikkia hyödyllisiä tuotteita. Tänään tätä tehtävää on suuresti helpotettu.

Kosteustasoa, riittävää lämpötilaa ja ilman syöttönopeutta ohjataan nyt yhdellä laitteella ilman väliintuloa ja ohjausta.

Tässä artikkelissa kerromme, mitä vihannesten ja hedelmien kuivausrumpu on paras valita vuonna 2017, mitä etsiä ja mitä asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet tässä asiassa sanovat.

Mitä etsiä

Nyt voit helposti ja nopeasti, mutta etukäteen leikata asianmukaisesti, kuivata paitsi omenoita, luumuja, persikoita ja päärynöitä, myös erilaisia ​​marjoja, sieniä ja leipää.

Ei ole enää tarvetta harrastaa harrastustoimintaa ja yrittää kuivata hedelmiä uunissa tai parvekkeella.

Kasvien ja hedelmien kuivausrumpu ei ole mikään monimutkainen laite. Itse asiassa se koostuu lämmityselementistä, tuulettimesta, tuotteiden sijoittamisesta ja vastaavasta kotelosta.

Siitä huolimatta on useita ominaisuuksia, jotka voivat vaikeuttaa valintamenetelmää.

Miten valita kuivausrumpu vihannekset ja hedelmät

Puhumme vain niistä, jotka todella ovat avainasemassa. Joten, kiinnitä huomiota:

1. Mitä se voi kuivua?. Tämä voidaan joko näyttää suoraan laatikosta tai yksityiskohtaisesti käyttöoppaasta. Pääsääntöisesti pakattu "valikoima" tuotteita, jotka voidaan sijoittaa kuivausrumpu, sisältää vihannekset, hedelmät, sienet, vihannekset ja marjat.

Vain joissakin malleissa on mahdollista kuivata kaloja ja lihaa sekä kuivata leipää. Täällä on välttämätöntä edetä siitä, mitä aiot sadonkorjuuta varten. Jos vain kuivatut hedelmät, niin mahdollisuus kuivaus sinulle mitään.

2. Ohjauksen tyyppi on mekaaninen tai elektroninen. Ensimmäisessä tapauksessa asetat haluamasi tilan tavanomaisella pyöreällä kytkimellä, joka voidaan siirtää sisään ja vastapäivään.

Elektroninen ohjaus suoritetaan painamalla kosketus- tai silikonipainikkeita ja kaikki tarvittavat tiedot näkyvät näytöllä.

Jos aiot ostaa kuivausrummun vihanneksille ja hedelmille pitkälle edenneelle henkilölle, on parempi valita mekaaninen ohjausvaihtoehto.

3. Teholla ei ole ensisijaista roolia tässä. Se on täysin yhteensopiva ja verrannollinen kuivaimen kapasiteettiin.

Tässä on esimerkiksi visuaalinen video, jossa yksi maahantuoja vertailee ja yrittää selvittää, mikä vihannesten kuivauslaite on paremmin perustuen omaan käyttökokemukseensa. Se on mielenkiintoista.

Siksi, jos aiot hankkia muutamia tuotteita ja harvoin, valitse malli pienellä kapasiteetilla. Niissä tapauksissa, joissa kuivattujen hedelmien kausiluonteinen mutta erittäin laaja hankinta on hankalaa, on parempi ostaa suurempi malli.

Lisävaihtoehdot

Näiden lisäominaisuuksien luettelo sisältää useita niistä, jotka pitäisi lopettaa ja kuvata yksityiskohtaisesti:

 • ajastin auttaa asettamaan sen ajan, jonka aikana se kannattaa kuivata. Periaatteessa ne on varustettu melkein kaikilla malleilla. Toiset ovat liian vanhoja tai niillä on ennalta määritetyt ohjelmiston esiasetukset.
 • Osien säätö on kyky säätää niiden korkeutta ja sijoittelua, mikä sopii parhaiten kuivausprosessille. Tämä vaihtoehto voi yksinkertaistaa prosessia huomattavasti ja antaa sinulle lisää vaihtoehtoja.
 • vetokoukku-vaellus sammuta kuivausrumpu määritetyn ajan kuluttua.

Kuivainten edut

Miten valita kuivausrumpu vihannekset ja hedelmät

Yhteenvetona näiden laitteiden tärkeiden ominaisuuksien tarkastelusta haluan erikseen korostaa kuivausrummun etuja vihanneksille ja hedelmille sellaisenaan.

1. Ekologinen yhteensopivuus - kuivatut tuotteet tällaisessa kuivaajassa, täysin puhdas ja hygieeninen. Toisin kuin kuivaus uunissa tai kaasuliedellä, ei ole jälkiä niistä, palamisjätteistä, palamistuotteista jne.

2. Se on todella nopeaa - leikattiin viipaleiksi tai viipaleiksi, ladattiin osiin ja meni omalle yritykselleen. Ja lyhyen ajan kuluttua olet valmis kuivattuja hedelmiä tai kuivattuja kaloja.

Ajan mittaan, kun hallitset kaikki hedelmien ja vihannesten kuivaamista koskevat ominaisuudet, tämä prosessi vie vielä vähemmän aikaa.

3. Säästät ei pelkästään aikaa - itse asiassa kuivaus maksaa. Tämä ilmenee siinä, että sinun ei enää tarvitse maksaa liian suurille tuotteille, jotka ovat jo pakattuja ja myyty supermarketeissa. Ne ovat paljon kalliimpia, niiden valikoima on rajallista, heidän on mentävä myymälään.

Lisäksi ei ole tiedossa, kuinka monta tällaista pakattua kuivattua hedelmää on lainattu hyllylle ja mitä he ovat nyt laatua ja makua. Lisäksi tämä talous "ulottuu" tuotteisiin, joissa kuivatut hedelmät ovat: piirakat, soseet, kasetit, rullat jne.

4. Valikoima, jonka itse määrität. Jos haluat vain punaisia ​​omenoita ja keltaisia ​​päärynöitä ja haluat, voit myös sadonkorjuuta valkoisia sieniä, marjoja ja muita eksoottisia hedelmiä. Internetissä löydät valtavan määrän arvosteluja ja käytännön vinkkejä tiettyjen hedelmien kuivatukseen sekä yksittäisiin lajikkeisiin.

Miten valita kuivausrumpu vihannekset ja hedelmät

5. kaikissa olosuhteissa. Nyt, jotta edellä mainitut tuotteet voidaan kuivata nopeasti, sinun ei tarvitse välttämättä mennä kylään tai dachaan. Kaikki on helppo tehdä missä tahansa kaupungin keittiössä milloin tahansa vuoden aikana. Hyväksyn, että se on erittäin kätevä ja käytännöllinen.

Älä huoli, valita kuivausrumpu vihannekset ja hedelmät eivät todellisuudessa ole niin vaikeaa kuin miltä se näyttää ensi silmäyksellä. Sen toimintaperiaate on hyvin yksinkertainen ja vaikeuttaa sitä, todennäköisesti tuottajat eivät.

Suosittelemme, että suuntaat itse, mitä kuivataan ja missä määrin Ovat tärkeimmät parametrit. Ihanteellisessa tapauksessa, jos tällainen tilaisuus on olemassa, on suositeltavaa ottaa kuivausrumpu tilapäiseen käyttöön esim. Naapureilta tai ystäviltä.

Niinpä et voi teoreettisesti vaan käytännön näkökulmasta arvostaa suurimman osan näiden laitteiden toiminnasta.

Tyypit dehydrator: joka valita?

Miten valita kuivausrumpu vihannekset ja hedelmät

Näyttää siltä, ​​että kun kuivausrumpu on hyödyllinen asia, päätimme. Nyt sinun täytyy päättää, mitä tarvitset. Ja ensimmäinen asia, johon sinun on vakavasti harkittava, on, minkä tyyppinen kuivausrumpu kannattaa ostaa.

Valmistajat tarjoavat kaksi päätyyppiä - infrapuna ja konvektiivisten. Ja tietenkin he sanovat, että kaikki heistä ovat käytännössä virheetöntä. Onko tämä todella niin? Nyt selvitämme sen!

1. Ensimmäinen haihtuu kosteutta infrapunasäteiden avulla. Lupauksen luotettavuutta ja vitamiinien enimmäismäärää. Mitä meillä on itse asiassa?

Argumentit "For" sudenkuoppia
Tuotteet käsitellään 40-60 asteen lämpötilassa. Tämä lähestymistapa todella auttaa säilyttämään käyttökelpoisten aineiden enimmäismäärän. Kannattaa paljon. Hinta alkaa 4700 ruplaa.
Väri ja haju eivät muutu käytännössä. Tuotteet on leikattava valmiiksi puoliksi.
Nykyaikaisissa malleissa on erittäin edullinen virrankulutus A ++. Pieni kuormitus
Prosessi kestää keskimäärin 5-6 tuntia. Pahoja kuivuu huonosti - ne, jotka arvostelevat arvosteluja, pysyvät usein kosteina.
Infrapunasäteillä on myös antibakteerinen vaikutus: tällaisia ​​kuivattuja hedelmiä voidaan säilyttää jopa 2 vuotta.
Käytännöllisesti katsoen äänekäs.

Miten valita kuivausrumpu vihannekset ja hedelmät

Muuten: Tämä tyyppi on erittäin mielenkiintoinen malli - kangas-kuivaus. Jos et tarvitse paljon kuivattuja vihanneksia tai hedelmiä, kiinnitä huomiota infrapuna-mattoihin, joita käytetään, kun niitä käytetään, rullalle, joka on vihannesten tai hedelmien täyttöä. Se vie vähän tilaa ja maksaa jopa 1000 ruplaa. Odottamaton bonus - monet käyttävät mukana olevaa "pöytäliinaa" lämmittimenä.

2. konvektiivisten - malli, jossa on sisäänrakennettu tuuletin ja lämmitin, joka lämmittää ilmaa jopa 80 astetta. Yleisin kuivausrumpu. Meidän luokituksessamme he "miehittivät" useimmat istuimet.

Miten selittää heidän suosionsa: onnistunut markkinointi tai laadukas?

Selkeät edut Odottamattomat haitat
Laaja valinta - yli 200 mallia eri kokoisista, muodoista, kapasiteeteista ja suunnittelutyypeistä kaikissa hintasegmenteissä. Kuivuminen kestää kauemmin.
Hyvä tilavuus - Voit samanaikaisesti ladata jopa 5-6 kg vihanneksia ja hedelmiä. Hyödyllisten aineiden suuri menetys, kuin infrapuna-analogeissa.
Kasvien tuotteita ei voi kuivata vain, mutta myös lihaa, kalaa, siipikarjaa. Suuri virrankulutus.
Edullinen hinta. Löydettyjen mallien budjetti on 250 ruplaa. Keskimäärin 1,5-2 tuhannelle voi ostaa todella luotettavaa laitetta. Jos infrapunakuivatus vihannekset ja hedelmät säilyttävät lähes luonnollisen ulkonäönsä, ne voivat merkittävästi muuttua.
Totta, tämä ei vaikuta makuun.
Erittäin meluisa.

Rehellisesti, on vaikea objektiivisesti sanoa, mikä kuivausrumpu on paremmin puhaltimella tai ilman sitä. Vastaa itsellesi useisiin kysymyksiin: mitä ja millä määrillä aiot sadonkorjuun, kuinka tärkeää ergonomia sinulle, onko mahdollista poistaa meluisa yksikkö "kuultavasta vyöhykkeestä"?

Olemme varmoja, että priorisoimalla voit päättää! Mitä muuta kiinnität huomiota? Lue!

Onko mahdollista tehdä ilman kuivainta?

Aikaisemmin, vihannekset ja hedelmät menestyivät hyvin kotona ja ilman erityisiä laitteita. Onko kannattaa korvata kuivausrumpu? Nyt me näemme.

Uunissa
 • Jos uunissa ei ole konvektiota, hedelmät ja vihannekset kuivuvat epätasaisesti.
 • Sinun täytyy "arvailla" lämpötilan kanssa: matalassa kosteudessa ei haihdu, ja korkea tuote polttaa.
 • Suuri virrankulutus.
Mikroaaltouunissa
 • Laatu kuivaus on pitkä aika. Joten valmistaudu maksamaan sähköä.
 • Meidän on leikattava palat huolellisesti - niiden on oltava mahdollisimman yhtenäisiä.
 • On erittäin tärkeää valita tarkka lämpötila (voit oppia vain kokemuksella).
Luonnollinen tapa (auringossa)
 • Hyönteisiä. On dacha sinun täytyy ajatella, miten suojella ruokaa, parvekkeella - miten estää heitä pääsemästä asuntoon.
 • Hyvin kauan. Jopa aurinkoisella säällä, sinun on odotettava vähintään 3-4 päivää (riippuen valitusta vihanneksesta tai hedelmästä).
 • Kausiluonteisuus - loppujen lopuksi meillä ei ole kesää ympäri vuoden, ja kuivausrumpu voidaan käyttää ympäri vuoden.
Kylvyssä Suoraan sanottuna tämä menetelmä yllättänyt meitä - sillä se tarvitsee lämmetä kylpylä hyvin ja ripustaa leikatut tuotteet lankoja tai lankoja lähellä liesi.
Noin 70 asteen lämpötilan on kestettävä 3-4 tuntia. Sitten antaa sille luonnollinen dip.
Haitat ovat ilmeisiä - pitkä ja työvoimavaltainen.

Kuten näette, niillä on tarpeeksi vaihtoehtoisia menetelmiä, mutta niissä kaikissa on runsaasti haittoja.

Mielestämme kuivausrumpu hyötyy kaikilta osin mistä tahansa edellä mainituista menetelmistä.

Lisäksi sinun on huolehdittava etukäteen, missä tallentaa kaikki korjatut. Hyvä valinta on kaikenlaisia ​​muovi- tai lasisäiliöitä, laadukkaita elintarvikepakkauksia käärmeellä sekä erityisiä pussia ruoan säilyttämiseen.

Käytäntö osoittaa, että on parasta ostaa useita samankaltaisia ​​säiliöitä. Tämä siirto jakaa ensin kuivatut hedelmät yksittäisiin purkkeihin ja toisaalta läpinäkyvien täytettyjen astioiden kokonaisuus näyttää erittäin hyvin hyllyltä tai laatikosta.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

66 − = 64