Mikä on keittiön tulevaisuus: top 10 kehitys

10 mielenkiintoisinta tekniikan kehitystä ja gadgetit tulevaisuuden keittiölle

Kunnes pari vuosikymmentä sitten modernit keittiökoneet olisivat tuntenut absurdia fiktiota tieteiskirjallisista kirjoittajista: kotiryhmät, induktiopaneelit, älykkäät jääkaapit ... Nyt kaikki nämä ovat tavallisia kotitaloustarvikkeita, joita lähes kaikilla perheillä on varaa.

Sillä välin nuoret keksijät eivät kyllä ​​ole kyllästyneet vaikuttamaan ideoitaan. Keräsimme sinulle kymmenen epätavallisinta kehitystä, joka täysin vastaa tulevaisuuden älykkyyden keinoa.

Kuvittele, mitä odottaa meitä viidessä vuodessa?

Kannettava mikroaaltouuni Electrolux Onda

Rakkaat matkoja luontoon, mutta älä pidä itseäsi inspiroituneina kokkeina. Ehkä parin vuoden kuluttua ei ole tarvetta asentaa pirtelöä ja yrittää löytää ihanteellinen paahto lihan paistamiseen.

Mikä on keittiön tulevaisuus: top 10 kehitys

Liitä pieni laite Electrolux Onda puolivalmisteisiin laatikkoihin ja muutaman minuutin kuluttua tuore kuuma ruoka on valmis.

Todellakin, kokeellisella uutuudella on useita rajoituksia - ensinnäkin sinun on ostettava erikoisastioita.

Tavallisia ruokia varten tällainen mikroaaltouuni ei toimi - se johtuu sen suunnittelusta.

Matthew Schwartz, laite on varma, että aikaraja kehittäjä - kenties monet valmistajat arvostavat etuja kyseisten tuotteiden ja heti alkaa vapauttaa ne pakkauksissa tehty erikoismuovia.

Astianpesukone puhdas pesukone

Mikä on keittiön tulevaisuus: top 10 kehitys

Etkö osaa asentaa kaikkia tarvittavia laitteita pienessä keittiössä? Odota vielä pari vuotta - Electrolux on jo käynnistänyt pesuallaspesuissa rakennetun teollisen kehityksen.

Christian Moser kehitti pohjimmiltaan uudentyyppisen laitteen, joka ei vie paljon tilaa: erikoismekanismit asennetaan suoraan tiskialtaan alle ja varmistavat veden jatkuvan kierron. Säädettävien virtojen ansiosta sekä hauras kide että massiiviset ruukut pestään nopeasti.

Huomaa: Toisin kuin analogit, tämä malli on taloudellinen ja ympäristöystävällinen. Sinun ei tarvitse ostaa erityisiä työkaluja astianpesukoneisiin. Se riittää vain kaataa mekanismi tavallista pesua tai jopa laittaa siivu saippuaa, kaada hieman sooda.

Mielestämme - erinomainen ratkaisu pieni keittiö, eikö olekin?

Jääkaappi biogelilla

Mikä on keittiön tulevaisuus: top 10 kehitys
Tämän futuristisen mallin ohittaminen kodinkoneiden luokitukseen tulevaisuuden keittiölle on yksinkertaisesti mahdotonta. Hyväksyn, näyttää siltä, ​​että minulla on jonkinlainen elokuvateatteri, joka on kaukainen avaruus?

Laitteen tarkoitus on kuitenkin yksinkertaisempi eikä se vaadi avaruusalusta. Tämä on ... Jääkaappi!

Venäjän kehittäjän Yuri Dmitrievin hyllyt ja lokerot päättivät korvata Biogel. Laita vain ruoka sisään ja katsele niitä ripustettaviksi hyytelömäisestä massasta.

Täytehyytelön nimi ei kuitenkaan ole täysin totta: se ei ole lainkaan tahmeaa, sillä ei ole makua ja hajua, se pitää kylmän hyvin ja pystyy pitämään ruoka tuoreena paljon enemmän kuin tavallinen jääkaappi.

Kyllä, ja se näyttää erittäin vaikuttavalta. On kuitenkin kysymyksiä tällaisen materiaalin ympäristöystävällisyydestä: onko se turvallinen ihmisten terveydelle?

Voit kiinnittää laitteen vaakasuoraan ja pystysuoraan. Lisäksi jääkaappi on paljon pienempi kuin useimmat tavanomaiset mallit, ja se sopii pienkoneiden omistajille.

Hyllyjen, ovien ja jopa moottoreiden puuttumisen vuoksi malli on erittäin kevyt ja se voidaan asentaa jopa seinälle.

Kiitos biogelin ominaisuuksien ansiosta tuotteet eivät kosketa toisiaan - parempaa hygieniaan.

Kuitenkin, kuinka mukava tämä uutuus on, voimme arvioida pian - seuraavien kymmenen vuoden aikana sen julkaisemista ei ole suunniteltu.

Cuisine Heart of the Home

Mikä on keittiön tulevaisuus: top 10 kehitys

Jo 2025 tasolla ammattikokkien kanssa jokainen osaa kokata. Riittää ostaa "Heart of the House" - alkuperäinen keittiökonsepti, jossa valmistajat liittävät työpinnan, induktiopaneelin, jossa on tekoäly ja baari.

Älä edes tarvitse etsiä reseptejä - älykäs laite tekee kaiken puolestasi. Laita ainekset vain pöydälle - sinulle tarjotaan useita ruoanvalmistusvaihtoehtoja.

Ihmettelen: Kehittäjät lupaavat, että voit asettaa ohjelmalle elintarvikkeiden rajoitukset ja mieltymykset. Kätevä, eikö olekin?

Valitse sopiva resepti ja aloita ruoanlaitto. Totta, sinun täytyy hioa ruokaa itse - tai käytä ruokaprosessoria.

Paina sitten keittotason vastaavaa vipua käsin (suoraan keittämällä, höyryllä, paahtamalla jne.). Säilyttämällä ruokaa halutun syvyyden saavuttamiseksi. Jäljellä on vain asetettava lämpötila ja aika suosituksen mukaisesti!

Rehellisesti, emme täysin ymmärrä toteutusta - se näyttää liian fantastiselta. Tarkistetaanko?

Modulaarinen keittiö

Mikä on keittiön tulevaisuus: top 10 kehitys

Todellisempi on tulevaisuuden keittiön toinen konsepti - Matthew Gilbriden modulaarinen keittiö. Voit koota lohkot missä tahansa järjestyksessä ja luoda oman suunnittelutyön.

Ei, emme ole erehtyneet - se ei ole vain valmiita huonekaluja, jotka ovat samanlaisia ​​kuin kuuluisa IKEA-verkosto. Suunnittelija on kehittänyt täysimittaisen pienikokoisen keittiön, joka sopii erinomaisesti yksityisiin taloihin ja huoneistoihin sekä ravintoloihin.

Jokaisessa moduulissa on tietty toiminto - esimerkiksi keskusosastot on varustettu induktiopaneeleilla. Sivu - pienet jäähdytysosastot avoimesta tyypistä. Se sopii niille, jotka yksin asuvat ja eivät pidä suurista varastoista.

Lisäksi järjestelmässä on huppu ja pieni ilmastointilaite - erinomainen ratkaisu niille, jotka eivät siedä kuumaa höyryä ruoanlaittoon.

Jos jokin vaihtoehdoista ei näytä tarpeelliselta - irrota yksikkö vain siten, että se ei vie tarpeetonta tilaa.

Näin tulevaisuuden keittiöt pyrkivät minimalismiin - yksi pieni seinäteline hyllyttää täysin sarjan kodinkoneilla. Mukava? Aika kertoo.

Keittiö Hideaway - robottikeskus

Etkö halua häiritä edes tällaisen yksinkertaistetun ruoanlaitto-version? Teille kaikille tehdään erityinen robotti, jonka on kehittänyt Australian suunnittelija. Laita kypärä ja käytä holografista paneelia antaa komentoja.

Mikä on keittiön tulevaisuus: top 10 kehitys

Yli 1000 reseptiä, jotka ajetaan tietokantaan, täyttävät kaikkein vaativimmat gourmet-tuotteet.

Lisäksi älykäs teknologia tekee kaiken itsestään - ei ole edes tarpeen olla mukana keittiössä. On kuitenkin parempi tehdä aihiot itse.

Hanke on mielenkiintoinen, mutta sen toteuttamisen ajankohta on vielä epäselvä - se on sisällytetty suunnitelmiin, mutta jopa lähiaikoina valmistajalle on vaikea nimetä. Koska robotiikka kuitenkin etenee harppauksin, on epätodennäköistä, että se kestää - joten pian kaikki voivat nauttia androideista valmistettua kotitekoista ruokaa.

Water Catcher

Ne, jotka huolehtivat terveellisestä ravitsemuksesta, tietävät, kuinka tärkeää on valita oikea juomavesi. Sitä pidetään yleisesti parempana sateena (kuitenkin mielestämme moderniin suurkaupunkiin, lausunto on epävarma).

Mikä on keittiön tulevaisuus: top 10 kehitys

Kerääminen voi olla ikävä - ellei haluat odottaa, kunnes Water Catcher tulee massamarkkinoille. Pienet älydroidit komennolla jättävät pohjan ja lentävät kadulle ikkunan läpi.

Siellä heitä rekrytoidaan sadeveden avulla, rinnakkain puhdistetaan ja saturoidaan otsonilla. Sen jälkeen, pieniä palloja, samanlainen muoti pari vuotta sitten pokeboly (myönnän sen, joka ei ehtinyt Pokémon kaduilla?), Palattava tukikohtaan.

Tiimistössä ne ovat valmiita täyttämään lasin puhtaalla, hyödyllisellä vedellä. Tätä ei tarvitse tehdä manuaalisesti - erityiset anturit tarttuvat kosketuksiin ja kapasiteetti lentää tietyssä suunnassa.

Hyväksy, kuvitella tällainen tässä vaiheessa teknologian kehittäminen on epärealistinen - odotamme vielä muutama vuosi?

Mikroaaltouuni CooCon

Mikä on keittiön tulevaisuus: top 10 kehitys

Älä jätä huomiotta kehittäjiä etukäteen keittiökoneet ja mikroaaltouunit. Meidän valitsemamme malli on radikaalisti erilainen kuin sen nykyaikaiset vastineet.

Vähimmäisohjelmointivalinnat, vain yksi anturi ja kaksi painikkeita. Palaa menneisyyteen? Ei ole väliä kuinka se on!

Laita vain tuote, joka on sulatettava tai keitetty, ja odota - 10 sekunnin kuluttua näytöllä näkyy sisällön koostumuksen, nimen ja painon tiedot. Näyttävä, eikö olekin?

Ilmoita sitten, mitä sinun tarvitsee tehdä - sulata, lämmetä tai kokata kokonaan. Muulla tavoin älykäs kone selviää sinulle. Eikö ole mielenkiintoista?

Tämä välttää monet ärsyttävät virheet, jotka tuntevat nykyisten mikroaaltouunien omistajat - poltettu ylhäältä, mutta raa'an lihan sisäpuolella, jäädytetty kala.

Hyvä lahja niille, jotka ovat vasta alkaneet oppia kokata. Meillä on kuitenkin kysymys - tarvitsemmeko sitä lainkaan ottaen huomioon kulinaarisen teknologian kehityksen suuntaukset?

Universaali laite Qumi

Älä halua ottaa erillistä tilaa keittiön alle, mutta olet varma, että yksi mikroaalto ei riitä? Ei ongelma!

Mikä on keittiön tulevaisuus: top 10 kehitys

Venäläisen opiskelijan kehittämä induktio-aaltojen pohjainen langaton laite Qumi on erinomainen valinta tässä tilanteessa. Se voi toimia grillinä, keittimena tai höyrylaivana - kaikki riippuu siitä, minkälaisen ruokalajin täytyy kokata.

Tämä laite sopii sekä ensimmäiseen että toiseen astiaan. Laite ei tarvitse johtimia, mutta sitä ohjataan perinteisellä kaukosäätimellä.

Lisäksi ulkonäön ansiosta se on helppo laittaa jopa olohuoneeseen - siellä se näyttää mukavalta sisätilalta. Tietenkin, kunnes haluat yllättää vieraasi täydellisellä lounaalla tai illallisella.

Pienikokoinen heinänlämmitin

Ehkä tämä laite vaikuttaa liian hankalalta sinulle? Ei myöskään ole ongelma. Kun työskentelet samankaltaisella periaatteella induktio-aaltojen irtoamisesta, kompakti "Etana" ei tarvitse erillistä paikkaa - liitä se vain kuppiin, kulhoon tai pannuun. Seuraavaksi laite selviytyy itsestään.

Mikä on keittiön tulevaisuus: top 10 kehitys

Ravitsemusmenetelmä on mielenkiintoinen: Gadget toimii ... sokerikiteillä! Yleinen laite, jota voidaan käyttää sekä kotona että kampanjassa: hienostuneita, toisin kuin ruusukkeita, löytyy lähes aina.

Muuten, ja odota "etana" ei kestää niin kauan - myynnissä on tarkoitus aloittaa vuonna 2020.

Erillinen tuote, bonus, päätimme sisällyttää luokitukseen aivan uskomattoman hankkeen, joka kuitenkin herätti suurta yleisön huomiota.

On huomattava, että kansainvälisessä kilpailussa Electrolux Lub, jossa kaikki edellä mainitut tapahtumat esitettiin, tämä malli sijoitettiin viiden parhaan joukkoon.
Ehkä kirjoittaja tarjosi paitsi fantastisen ajatuksen myös sen toteutuksen? Joka tapauksessa voimme vain odottaa, mutta nyt tarjoamme arvioida ajatusta.

Teleport-jääkaappi - Laziestille

Olemme jo osoittaneet, kuinka voit keittää ja pestä astioita tekemättä mitään. Kiinalaisen insinööri on laajentanut helpotettujen tapausten luetteloa - nyt myymälässä ei välttämättä tarvitse mennä ulos.

Mikä on keittiön tulevaisuus: top 10 kehitys

Jääkaappipakastin käsite koska hakemus oli kiistanalaisin. Ja se oli hänet, joka valittiin hakijoiden luettelossa toteuttamiseen!

Kirjoittaja väittää, että prosessi olisi suoritettava käyttämällä langatonta viestintää myymälän ja erityisten aistien aaltojen kanssa. Puheessaan hän viittasi tutkimuksiin, jotka jo vahvistivat yksinkertaisten atomien ja jopa molekyylien tosiasiat.

Joka tapauksessa kehitys näytti yritykselle lupaavalta ja kannattavalta lisätutkimukselta. Sanaa kutsuttiin myös oikeudenmukaiseksi - vuoteen 2070 saakka. Voiko mitään tapahtua?

Toivomme, että pidit listasta uskomattomista teknisistä uutuuteneista, jotka aiomme julkaista hyllyillä. Mitä mieltä olette todella odottaa?

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 8 = 16