Hvilket linoleum er bedre at vælge til køkkenet og korridoren

Hvordan vælges linoleum til køkken og korridor

Årtier i træk er linoleums popularitet ligesom gulv til korridorer, køkkener bryder alle poster. Distinguished af overkommelige omkostninger, en række tegninger, farve løsninger, misundelsesværdige præstationsindikatorer, tog han et værdigt sted i vores hjem.

Hvis du leder efter dette materiale, bør du vide, hvordan du vælger linoleum til køkken og hallway for at få en kvalitet belægning, der kan vare i mange år, med bevarelse af æstetik og funktionalitet.

Nøgleudvælgelseskriterier

Valg af linoleum bør i første omgang bestemme for dig selv en gruppe faktorer, der direkte påvirker varigheden af ​​servicegulvet:

 • Værelset, som det er beregnet til (køkken, korridor, soveværelse, børnerum);
 • Sådanne funktioner som modstand mod fugt, lydabsorption, klasse af slidstyrke, tilstedeværelse af antibakterielle egenskaber;
 • Antallet af mennesker, der bor, hvilket bestemmer passabilitetsindekset
 • Overholdelse af den indvendige løsning af de lokaler, som den er beregnet til.

Typer af linoleum

Hvilket linoleum er bedre at vælge til køkkenet og korridoren

Så hvordan vælger man linoleum til køkkenet og gangen, hvilket vil vare i rigtig lang tid med bevarelsen af ​​sine misundelsesværdige indikatorer?

I første omgang er det nødvendigt at bestemme, hvilke sorter af denne gulv, der præsenteres på hjemmemarkedet, for at fastslå fordele og ulemper ved hver.

Det kan være naturlige eller syntetiske materialer.

Naturligt linoleum

Hvilket linoleum er bedre at vælge til køkkenet og korridoren

Til produktion er jute stof, linolie, kork og træmel, fyrresin, kalkstenpulver, naturlige farvestoffer anvendt.

Dens fordele omfatter:

 • usædvanligt naturlig, miljøvenlig sammensætning
 • bevarelse af farve og struktur i hele driftsperioden
 • modstand mod slid
 • bakteriedræbende egenskaber;
 • modstand mod brænding, det vil sige en faldet kamp vil ikke efterlade et spor på det;
 • let vedligeholdelse;
 • en række farve løsninger.

Blandt manglerne er høj pris, svag modstandsdygtighed mod høj luftfugtighed (det er uønsket at bruge til badeværelser) og skrøbelighed, der manifesteres ved knæk ved kinks.

PVC Linoleum

Basiset af enkelt- og dobbeltlags PVC-linoleum er et ikke-vævet varmeisolerende eller stofmateriale.

Blandt fordelene ved belægningen er:

 • overkommelig pris;
 • lav varmeledningsevne
 • økologisk renlighed
 • nuværende nonconductivity;
 • modstand mod forfald
 • En rig palette af tegninger, farve løsninger, mønstre.

At udpege mangler, Det er værd at pege på belægningens følsomhed til høje temperaturer, dårlig modstandsdygtighed mod fedtstoffer, kemiske opløsningsmidler og alkaliske opløsninger, et kraftigt fald i elasticitet ved lave temperaturer, hvilket fører til revner.

En række produkter, der præsenteres i det moderne marked, vil give mulighed for at vælge enfarvet varianter eller med et originalt mønster svarende til individuelle driftsforhold.

De belægninger, der efterligner en natursten, en parketbræt, et laminat, en flise er populære.

Praktiske tips

Når man vælger linoleum, er det værd at være opmærksom på en række sekundære faktorer, som ikke spiller mindre vigtig rolle:

1. Rummets dimensioner. Du kan ikke vælge materialets yardage uden lager. Dette gælder især for belægninger, der kræver et pasform. En del af materialet vil gå til nicher under batterier, forskellige fremspring og overgange, strømfald.

Linoleumets bredde bør ideelt set matche bredden af ​​rummet, hvilket eliminerer stygge led i midten af ​​rummet. Hvis der ikke er en sådan bredde, skal du stoppe markeringen for at være større. Overskud kan altid afskæres.

2. Kontroller omhyggeligt det valgte materiale til ægteskab. Forskellige uregelmæssigheder og losninger er et tegn på utilstrækkelig kvalitet. Dette kan ikke være et fabriksægteskab, men resultatet af ukorrekt transport eller opbevaring, så køb med betroede butikker og varehuse.

3. Polyurethan linoleum er nødvendigvis viklet på en speciel hjul, hvis fravær vil indikere et produkt af dårlig kvalitet.

4. Hvis du vil lægge det samme linoleum i alle rum, så skal du købe det alt på en gang. Forskellige partier kan variere indbyrdes i en skygge, der kan mærkes for det blotte øje efter stabling.

5. Hvis du formår at forhandle i butikken tag linoleumprøver hjem, for at bestemme, hvordan det ser ud på dit gulv, så er det den ideelle løsning. Du kan se om farveopløsningen og teksturen passer til den overordnede designstil i køkkenet eller korridoren.

6. Tilsæt ikke denne belægning, så den dannes folder, kinks. Linoleum foldes altid med forsiden nedad, fordi ellers kan overfladen blive ridset eller snavset under transport.

7 Stop dit valg på et materiale, der har en speciel beskyttende belægning, giver det en holdbarhed, øget slidstyrke og nem vedligeholdelse. Enhver forurening kan rengøres med en mild sæbeopløsning.

8 Vælge muligheder for køkkener og gange, giver fortrinsret til tykt linoleum med et pålideligt beskyttende lag. Tynd belægning i værelser med høj kapacitet kan hurtigt blive ubrugelig og miste sin tiltrækningskraft. Den bedste løsning vil være linoleum på PVC-basis.

Vær opmærksom på semi-kommercielle varianter præget af øget styrke sammenlignet med belægninger beregnet til husholdningsbrug.

Og endelig

Der er stadig sådanne sorter af linoleum som glyptal eller alkyd, colloxin og linoleum-hjuls, men af ​​en række gode grunde er ingen af ​​dem blevet udbredt i hverdagen.

Nogle krympninger, nogle indeholder stoffer, der er farlige for menneskers sundhed, andre knækker.

Hvis du overvejer alle disse funktioner, vil processen med at vælge den optimale version af linoleum ikke være et problem for dig.

At kende nuancerne, baseret på dine egne præferencer, den tilgængelige mængde penge og den givne indretningstilstand, kan du nemt vælge den mulighed, der passer dig i alle henseender.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 67 = 68