Køkken i Art Deco-stil

Køkkenindretning i Art Deco-stil: 40 designmuligheder

Denne stil opstod i 1920'erne i Frankrig som en udfordring for klassikerne, en symbiose af de mest levende kvaliteter af modernitet og neoklassicisme. Ti år senere blev det meget populært og vandt tusinder af europæeres hjerter.

Hvis du vil finde et billede af køkkenets indretning i Art Deco-stilen, vil du sikkert snuble over fotos af køkkenerne fra Paris, London, Wien og andre europæiske kulturcentre.

Sådanne interiører er et tegn på succes, elegance, kreativitet og udsmykning af ikke kun huse, men også eliteinstitutioner beregnet til fløde af samfundet.

Køkken i Art Deco-stil

I vores land betragter mange mennesker denne stil for prætentiøse, men alle de mindre designere tilbyder konstant forskellige projekter til at dekorere køkkenet i art deco, da de effektivt og aristokratisk ser ud.

Generelt set stil art deco i køkkenets indre skal opfylde følgende kriterier:

 • Harmonien af ​​luksus og tilbageholdenhed, skønhed og funktionalitet.
 • dygtige kombination Europæiske traditioner med afrikanske, japanske, kinesiske, antikke og andre dekorative motiver.
 • Geometri og originalitet former, mønstre og løsninger.
 • Hovedrollen spilles af farven på guld og sølv, såvel som spillet i sort / hvid.
 • Bred anvendelse elementer fra krystal og farvet glas, spejle, spejlindsatser i form af strimler, zigzags, ornamenter eller tegninger.
 • Kun naturlige materialer - træ, metal, glas, keramik, perlemor, krystal, tyndt, skinnende eller fløjltekstil, læder, marmor. Undtagelsen er blank plastik.
 • En subtil kombination af antikviteter og raffinement med moderne former og materialer.
 • Understreger formularer med rammer og konturer.
 • Stribet, zigzag eller mønstret design af møbler facader og vægge.
 • Meget velkomne stræklofter med fladt niveau med udsmykkede lysekroner eller nuancer. Der er en form for gradvished i andre elementer i køkkendesign - nicher, ledges, gulve, arrangement af billeder eller fotos.
 • Et sådant køkken ikke lavet pyntegenstande. Det bedste valg vil være kunst.

I den raffinerede stil af art deco er det godt at designe rummelige værelser - køkken-stuer eller køkkener med en ø. De centrale figurer af interiøret er et bord til flere personer og en chic eller usædvanlig lysekrone suspenderet over den.

Køkken i Art Deco-stil

Men som du kan se, kan selv små køkkenrum med en kompetent tilgang opretholdes i denne uinteressante stil.

Bar tælleren med de originale stole vil gøre en fremragende bord erstatning, og de spejllignende indsatser eller elementer og hvid satin karakteristisk for art deco vil gøre dit køkken visuelt mere rummeligt.

Guld eller sølv?

Når du designer et køkken i art deco-stilen, skal du først vælge, hvilken af ​​de fantasifulde farver der vil være dominerende?

Traditionelt er valget mellem guld og sølvfarvede farver. Hvilken af ​​dem, der skal vælge de vigtigste elementer i køkkenet, samt den ledsagende palette, beskrives kort nærmere.

Køkken i Art Deco-stil

Møbler: med guld, vil facaderne af hvid, beige, lysegrå, fersken, kaffe eller rig brun være godt kombineret; med sølv - sort, lilla, rød. Mere om dette vil vi skrive yderligere.

Det antages, at guld ser godt ud med lyse nuancer og sølv - med mørke farver, men du kan trygt eksperimentere, fordi art deco er karakteriseret ved originalitet. Lilla, blå, turkis ser godt ud både i kombination med guld og med sølv. Særligt trendy farve i dag er lilla.

Køkken i Art Deco-stil

Sort og hvidt spil er det mest traditionelle for art deco. Dette manifesteres som når man vælger hovedtelefonens farve, og når man udsmykker vægge, loft og gulv.

Køkken i Art Deco-stil

Køkken i Art Deco-stil

Et så stramt farveskema kan være lidt fortyndet, for eksempel en lyserød elegant lysekrone, lilla, lilla eller kirsebær områder af væggene, et billede, gardiner eller stole med rige farve. Men som du ved, bør lysstyrken være i moderate mængder.

Vægge - lyse farver eller en væg er lys, og den anden er mørk; Harmonisk se tapet i en bred hvid og sort striber. En væg - f.eks. Ved bordet, hvis den ikke er placeret midt i køkkenet, kan en niche eller nogle dele af væggene klistres med stof tapet med sølv eller guld ornamenter, tegninger.

Generelt skal køkkenet se lys, kontrast, men under alle omstændigheder ikke monotont og kedeligt. Forskellige muligheder for at implementere art deco-stilen i køkkenets indretning er vist i de følgende billeder.

Køkken i Art Deco-stil

Køkken i Art Deco-stil

Også til dekoration af væggene bruge silketryk eller glas tapeter. Meget ofte er cornices, skirt boards og billedrammer dækket af en strålende maling af det dominerende metal.

Køkkenforklæde - lavet af marmor, sømløse blanke keramiske fliser - blank, marmoreret eller zebrano, fra relieffliser eller sort / hvid fliser med mønster.

Køkken i Art Deco-stil

Køkken i Art Deco-stil

Paul Fortrinsvis en blank flise eller det samme laminat. Ofte brugt og andre belægninger - ædel marmor eller parket, sten, porcelæn fliser eller keramiske fliser.

Det er også muligt at kombinere forskellige gulvbelægninger, og en af ​​zoner kan hæves på podiet efter det generelle design på flere niveauer.

Mønster på gulvet, Som regel er simple geometriske eller klassiske, sort-hvide celler, rhombusser eller andre figurer også mulige. Den kontrastfarve gulvfarve er også acceptabel.

Køkken i Art Deco-stil

Køkken i Art Deco-stil

Loft - enkelt niveau, multi-tiered, caisson, spejl eller med spejleelementer, ofte omkring omkredsen dekoreret med støbning eller lister af hvid, sølv eller gylden farve. Glat, satin, mat, eller endnu bedre - to niveauer kombinerede lofter er i harmoni med luksuriøse lysekroner.

Møbler til art deco

Når du vælger det, skal du være opmærksom på følgende punkter:

 • Chic og raffineret - disse er de vigtigste krav
 • Velkommen originalen og originaliteten af ​​hvert element i headsettet, ingen serialitet og billighed. Samtidig skal møblerne nødvendigvis være så funktionelle som muligt;
 • Facaderne er bedre at vælge imellem træ eller MDF med indlæg af metal eller glas;
 • Ofte er køkkenenhederne ikke udført i en farve, men i forskellige farver - for eksempel er kolonnerne hvide, og den centrale sektion er sort;
 • Beslagene bør ikke stå i tonen, det skal skille sig ud. Se tæt på håndtagene med glas, glatte elementer eller endda rhinestones;
 • Stole vælges under spisebordet. Hvis det er en klassisk form, så vil gamle aristokratiske stole med fløjlsæder og ryggen, træ udskæringer og buede formede ben gøre. Med en mere moderne hældning vil det bedste valg være stole lavet af hvid plast, rød, sort i moderne stil eller højteknologisk eller blød, betrukket med læder, fløjl eller cambric lav eller høj puffer;

Køkken i Art Deco-stil

Køkken i Art Deco-stil

Køkken i Art Deco-stil

Køkken i Art Deco-stil

Belysning i køkkenet i Art Deco-stil

Jo mere køkkenet er, desto bedre bør det tændes. Desuden bør alle belysningsarmaturer med fordel lægge vægt på indretningens elegance og luksus.

Typisk for art deco stil er store krystal lysekroner med vedhæng, ofte ubalancerede eller designer lamper med nuancer af stof, glans, metal, fløjl, silke eller naturligt udseende plast.

Køkken i Art Deco-stil

Ofte kan du se krystal lysekroner med lysestager eller belysningsarmaturer af metal og glas i stil med fantasi, og over spisepladsen kan være placeret et eller flere sådanne kunstværker.

Køkken i Art Deco-stil

Art-Deco-stil gør det muligt at kombinere central-, spot- og vægbelysning. Små lamper placeret rundt om rummet og over arbejdsområdet gør det mere jævnt og funktionelt, og de storslåede vægsconces vil fremhæve billedet, nicheen, statuen eller andre indretningsgenstande.

Endelig berører

Som nævnt ovenfor er køkkenet i art deco-stil et enkelt ensemble af de mest forskellige elementer. Kun en god smagsoplevelse kan forårsage uforenelige ting til at danne et unikt holistisk interiør.

Køkken i Art Deco-stil

Derudover giver vi nogle få tips, hvis viden hjælper med at fange ånden i denne stil:

 • klud - mønstre i en strimmel, foretrukne materialer - silke, satin, cambric, og hvis du ønsker det - en raffineret og relief jacquard.
 • Du kan bruge kunstige elementer med et mønster for huden på en zebra, en tiger, en leopard.
 • Væg kan hænges billeder eller endda et spejl i en udførlig baguette.
 • Køkken-stue er ofte zoned med gevind gardiner. For vinduer, mere egnede er boheme sorter af gardiner - fransk, italiensk eller krydset.
 • Alle slags statuetter, skulpturer og andre elementer af indretning skal være originale, unikke, men ikke nødvendigvis gamle. Elfenben, mahogni og marmor vil perfekt supplere indretningen.
 • Køkkenredskaber fra farvet glas eller krystal.
 • Varer fra naturlæder, herunder eksotiske dyr, er velkomne. Naturforsvarere kan bruge kunstige, næppe skelnelige erstatninger.
 • Husholdningsapparater bør ideelt set supplere den generelle stil i køkkenafsnittet og det dominerende metal, hvor det er placeret, og hvis ikke - det kan altid være skjult af møblerfacader;
 • bordplade - Strengt i modsætning til farven på facaderne
 • Forkladen er fortrinsvis lavet af glas: enten gennemsigtig, så dette område er af samme farve som væggene, eller fra det uklare eller farvede, til at spille sammen med den overordnede stilistik.

Køkken i Art Deco-stil

Farvende køkken i stil med art deco er tvetydigheden og modstridende komponenter i sit indre. Det betyder ikke, at et sådant køkken vælges af hooligans eller folk uden smag.

Tværtimod, hvis du formår at dekorere det i denne stil, vil du føle dig som en ejer af en dyr fransk restaurant, hvis gæster er aristokrater og lykkens døtre.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

43 − = 42