Saaren huppu: kodinkoneiden estetiikka ja toimivuus (25 kuvaa)

Saari-ruokien suosio ei ole pelkästään kunnianosoitus muodista. Tietenkin läntinen suuntaus, joka rikkoi tavanomaisia ​​stereotyyppejä keittiön sarjan tavanomaisesta asettelusta, oli tärkeä rooli. Tähän vaikutti ja se, että nykyaikaiset projektit laajentavat huomattavasti keittiön tilaa tai yhdistävät sen olohuoneeseen ja ruokasaliin. Loppujen lopuksi järjestää "saari" huoneessa 6 - 15 neliömetriä, jotka oli aiemmin varattu keittiölle, on sopimatonta ja ongelmallista. Mutta jopa muotivirta on juurtunut väliaikaisesti, jos se ei ole käytännöllinen ja toimiva. Saarijärjestely perusteli sen, että se on kätevä, esteettinen ja järkevä tilan ergonomian näkökulmasta.

Island-huppu maalaistalossa
Musta saariuutti

Keittiöön saariston huppu

Yksi keittiön keskeisistä paikoista oli saaren huppu. Se suorittaa useita toimintoja:

 • tärkein - puhdistaa ilmaa elintarvikkeiden, höyryjen ja rasvan tuoksuista;
 • esteettinen - toimii sisustuksina;
 • lisävalaistus - lähes kaikki liesituulettimet on varustettu erilaisilla valoilla;
 • sääntely - kehittyneimmät mallit on varustettu antureilla, jotka analysoivat ilman pilaantumista ja jotka voidaan kytkeä päälle automaattitilassa. Käytännöllisesti katsoen jokainen moderni malli on ajastimet, ohjausjärjestelmät eri prosesseille.

Nykyään verkkokauppa tai ostoskeskus tarjoaa melko laajan valikoiman tällaista tuotetta. Ainoa rajoitus on se, että kaikkia tämän sarjan malleja ei voi ostaa heti. Suurin osa niistä valitaan luettelosta, ja sinun on odotettava hieman toimitusta.

Sylinterimäinen saariuuti
Kaksinkertainen saarihuppu

Hintaluokka

Monet asiantuntijat uskovat, että saaren tyypin otteeseen viitataan sisäänrakennettujen kodinkoneiden eliittialaan. Tämä toteamus ei ole tällä hetkellä aivan oikein. Nykyään heitä tuottaa massiivisesti lähes kaikki tällä toimialalla toimivat yritykset. Keittiön saaristo voi maksaa 20 000-25 000 ruplaa, mutta viimeisimmät mallit, joissa on paljon toimintoja, voivat saavuttaa 300 000 ruplan ja enemmän.

Island hi-tech huppu
Kromattu saaren huppu

Hintaluokka riippuu seuraavista syistä:

 • valmistajan yritys. On olemassa yrityksiä, jotka keskittyvät tähän kodinkoneryhmään. Nämä ovat Elica, Faber, Best (Italia), Franke (Saksa). Kattokokonaisuutteiden hallitsija esitetään käytännössä jokaisessa kodinkoneiden valmistajan yrityksessä;
 • tehosta ja toimintojen määrästä;
 • laatikon materiaalit, eli näkyvä aitauspaneeli.

Islandin huppu eroaa perinteisistä malleista, koska se on kiinnitetty kattoon ja on keittiön keskipiste. Tämän vuoksi sen rakenne on vaativampi.

Painike-saaren huppu
Pyöreä saariuutti

Miten valita oikea saaren huppu?

Mallien valikoima markkinoilla antaa sinulle mahdollisuuden valita kattohuopa melkein mille tahansa tyylille ja huonekaluille. Runsaasti muotoja, toteutusmateriaaleja ja suunnitteluratkaisuja tyydyttää vaativimpiin kuluttajiin.

Keittiö saaristo
Keittiön kupolin sauvakuvussa

Saaristossa on useita tärkeitä ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon valittaessa:

 • huoneen mitat;
 • keittiön ja kalusteiden tyylisuunnat;
 • toiminto.

Näistä luokista on aloitettava valitsemalla saaren huppu.

Islandin neliön liesituuletin keittiössä

Päätyyppiset huovat

Kodinkone on kaksi päätyyppiä:

 • Ekstrat, jotka vetävät ilmaa ulos huoneesta ja antavat uuden tulvan. Toisin sanoen he suorittavat ilmanpoistotoiminnon. Tämä tyyppi on liitetty erityisesti asetettuun kanavaan. Yhteisiä ilmanvaihtokanavia ei suositella. Tämä on erityisen tärkeää asuinrakennuksille, joissa useat huoneet on yhdistetty yhteen kanavaan.
 • Toinen tyyppi on suodattimien huput. He suorittavat ilmankierrätyksen, eli ne puhdistavat ja palauttavat sen takaisin. Kaikissa järjestelmissä on sisäänrakennetut rasvasulkuverkot, jotka on pestävä määräajoin. Myös suodattimet muuttuvat;
 • yhdistelmä tyyppi. Ne voidaan liittää ilmakanaviin ja kulkea suodattimien läpi.

Ilmamäärän kapasiteetin näkökulmasta on parempi vetää yhteys ilmakanavistoihin. Erityisesti kun huoneen mitat ovat riittävän suuria, siksi tarvitaan enemmän tehoa. Tämä vaihtoehto sopii studiot.

1
Keittiön valaisimen muotoinen saarihuppu
Islandin keittiön liesituuletin, jossa huurrettu lasi

Optimaaliset imutuotteet perheille, joissa ruoka on usein keitetty. Pienemmän k
okoinen keittiö on melko sopiva huppu ja vaihdettavat suodattimet.

Tärkeimmät saariuutteet ovat muodossa

Erilaisten lomakkeiden ja ratkaisujen ansiosta voimme ehdollisesti jakaa saarihuovat tiettyihin luokkiin. Mutta niiden joukossa on:

 • kupoli;
 • lieriömäinen (teleskooppinen);
 • muotoilu.

Dome-järjestelmät ovat, kuten sanotaan, genren klassikko. Tämä uute koostuu ilmakanavasta peittävästä kotelosta ja kupuista keittotason yläpuolella. Tämä muoto on optimaalinen kierrätysuutteille.

Island-huppu minimalistisella tyylillä
Minimaalinen tyylikkoti, jossa on saaren huppu

Tyypillisen päätöksen mukaan on klassisia. Niille on tunnusomaista puusta valmistetut koristelistat ja muodoltaan massiivinen pitkänomainen kupoli. Valmistajat yrittävät täydentää laitteita maalaamattomilla puupinnoilla. Tarvitsetko otteen saaren valkoisen tai norsunluun, riittää, että ne maalataan haluttuun väreihin.

Island-huppu valaistuksella
Keskeytetty saaren huppu

Pyöreät tai pitkät vetoketjut - monipuolisemmat mallit. Ne ovat suosittuja, sopivia useimmille tyyleille. Kupolin laatikko on pienempi ja on valmistettu nykyaikaisista materiaaleista, komposiiteista, ruostumattomasta teräksestä. Ne ovat käytännöllisiä hyvin valaistulla valaistuksella ja ohjauspaneelilla.

Sylinterimäiset ja teleskooppiset mallit sopivat moderniin sisustukseen techno-tyyliin, minimalismiin. Tyypille on tunnusomaista laakoniset muodot. Käytetty metalli, lasi, komposiitit. Suurin osa näistä hupuista on kytketty ilmakanaviin; ne (otteet) ovat riittävän tehokkaita. Nämä ovat monitoimimalleja, joista suurin osa on varustettu kaukosäätimellä.

Saarikuvu terästä
Lasi-sauvakuvake keittiön sisätiloissa

Suunnittelupäälliset on suunniteltu vaativille asiakkaille. Ne on valmistettu valaisimien tai epätyypillisten mallien muodossa. Voidaan koristella erilaisilla lisäelementeillä. Tämä luokka viittaa ekstraktien eliittiosaan. Johtavat suunnittelijat ovat mukana tällaisten mallien kehittämisessä.

Island-huppu maalaistalossa

Saarekkeeseen on vakiovarusteinen sarja keittiön keittoja, jotka on asennettu pöydän työpöytään ja jotka vedetään pois ruoan valmistuksen aikana. Ne tuottavat taittuvat jousitusjärjestelmät, jotka laskevat ja nousevat keittotason yläpuolelle.

Kultainen kupu huppu keittiössä
Keittiön kupolin sauvakuvussa

Huoneen mitat ja teho

Seuraava tärkeä ominaisuus on vetovoima. Se määritetään sen huoneen mittojen mukaan, jossa ilma puhdistetaan ja mitataan kuutiometreinä tunnissa. On syytä muistaa, että jos puhumme yhdistetyistä tiloista, esimerkiksi olohuoneesta ja keittiöstä, otetaan huomioon kokonaispinta-ala.

Keittiöhuovat

Toinen kohta, johon sinun on kiinnitettävä huomiota: eräät lähteet osoittavat, että kupukomponentin koko on hieman suurempi (10 cm: n korkeudella). Tämä pätee osittain ja koskee useampia kupolin rakenteita.

Keittiöhuovat

Sinun tulisi kiinnittää huomiota vielä tärkeämpiin parametreihin: melutaso. Mitä voimakkaampia kodinkoneita, sitä voimakkaampi melu on. Mutta eri toimintatavat ovat olemassa, valmistajat yrittävät minimoida melutason. Optimaalinen tekninen parametri on 40-65 dB.

Keittiöhuovat

Island Hoods - tämä on tärkeä osa saaren ruokaa, jossa on käytännöllinen ja esteettinen puoli. Laaja valikoima malleja mahdollistaa tarkan vaihtoehdon, joka sopii parhaiten huoneen sisustus- ja teknisten parametrien tyylisuunnitteluun.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 50 = 55