Miten valita paras kupu huppu keittiössä (18 kuvaa)

Epäilemättä jokainen keittiö tarvitsee korkealaatuista ja luotettavaa ilmanvaihtoa. Tätä tarkoitusta varten kupuinen huppu on suunniteltu pitämään keittiön ilma puhtaana, tuoreena ja ilman hajuista ruokaa. Kupoli on nimeltään sen muoto, joka muistuttaa pienikokoista kupolia, joka on tavallisesti liitetty uunin päälle, jolloin haju häviää heti kokonaan. Artikkelissa tarkastellaan kupukomponenttien ominaisuuksia, niiden etuja, suunnittelun ominaisuuksia ja sen valitsemista.

Dome huppu moderni keittiö

piirteet

Kodinkuvus - kodinkone, joka on suunniteltu suodattamaan ilmaa keittiössä. Keittiönpoistaja poistaa täydellisesti pölyn, lian, palavan, ylimääräisen kosteuden, hajujen ja hiukkasten väliset hiukkaset. Kalteva muoto kupolin muodossa pystyy varmasti saamaan haihtumista ja hajuja. Sisäänrakennetut liesituulettimet poistavat kaikki tarpeettomat likahiukkaset ja polttavat pois tiloista.

Keittiön kupolin sauvakuvussa
Keittiön kupuma kerma

Ruskea-valkoinen kupu huppu keittiössä

tyypit

Tarkastellaan tärkeimpiä kupumaappeja.

Huput eroavat toisistaan ​​asennuksen tapaan:

 • Takka. Vastaa laitetta, jossa on takka ilmanvaihto. Yleensä seinälle asennetaan yläpuolella.
 • Kulma. Satunnaisesti harvinainen, maassamme epäsuosittu. Kulmahuppu on suunniteltu suodattamaan nurkassa sijaitsevan uunin yläpuolella olevan ilman. Niiden korkeus voi vaihdella, se voi olla sekä kupuma että tasainen.
 • Island. Tämäntyyppiset huput voidaan asentaa vain tilaviin keittiöihin, joissa on mahdollista tehdä saari keskellä uunia. Tämä keittiön liesituuletin on usein varustettu erityisellä lasilla, joka suojaa roiskeilta.
 • Upotettu. Tällainen kupukuppu on rakennettu keittiökalusteihin. Mukava, harmoninen ulkoasu sisätiloihin. Mutta keittiöryhmän kustannukset ovat paljon kalliimpia.
Kultainen kupu huppu keittiössä
Tyynykupuupussi keittiössä Provencen tyyliin

Keittiön kupu keittiössä mustat laatat

materiaali

Kuinka valita liesituuletin keittiölle, koska ne eroavat materiaalista, josta ne on tehty. vivahteet:

 • Ruostumaton teräs. Erinomainen materiaali, luotettava ja kestävä. Mallista valmistettu malli voi olla kupoli, tasainen ja kalteva.
 • Teräs, päällystetty valkoisella tai värillisellä emalilla. Tämä malli voidaan valita minkä tahansa tyylin ja sisätilan suuntaan. Voidaan maalata eri väreillä. Esimerkiksi valkoinen malli näyttää harmoniselta lähes missä tahansa tilassa.
 • Teräs, maalattu erityisellä jauheella. Kalliimpi keittiön huppu kuin emaloitu malli. Mutta se näyttää myöskin jaloilta ja tyylikkäältä. Parhaat mallit on maalattu tällä tavoin. Uusin muoti - klassiset keittiön sisätilat ja mustat huovat.
 • Muovia. Moderni muovityyppi voi korvata entisestään jopa teräsmalleja sisätiloissa. Erityisesti, jos ne yhdistetään lasilla.
 • Puu. On järkevää valita vain, jos keittiötä ylläpidetään tietyssä tyylisuunnas- sa. Jos siellä on paljon luonnollista puuta, esimerkiksi maalaismainen tyyli tai chalet. On jopa keittiöt, joissa on uuni, puu koristeltu.
 • Yhdistetty. Tällaisissa laitteissa käytetään eri materiaalien yhdistelmiä - terästä ja puuta, muovia ja terästä jne.
Teräskupuupussi

Kupu huppu, peitetty emalilla
Keittiön musta ja kultainen kupukupu

Työssä

Kuinka kupumaiset huovat eroavat puhdistusmenetelmällä:

 • Ulkoisen ilmanpoiston kanssa. Ota saastunut ilma huoneiston ulkopuolella, kadulle. Tämä parametri, kuten rakenteen korkeus, on tässä tärkeä.
 • Liikkeeseen. Tässä tapauksessa liesituulettimen yläpuolella oleva huppu - vaikka kulma, vaikka saari - puhdistaa keittiön ilmaa, kulkee sen läpi erityisellä suodattimella.
 • Sekoitettu. Se pystyy molemmat ottamaan ilman ulos ja kulkemaan suodattimen läpi. Tällaiset keittiön huovat yleensä maksaa enemmän, mutta laadukkaampi puhdistus. Lasin peitossa ne suojataan luotettavasti roiskeilta ja nokealta. Jos valitset tämän vaihtoehdon, tämä voi olla paras ratkaisu.
Kaunis musta kupolikuomu keittiössä
Valkoinen kupu huppu keittiössä
Dome huppu maalaismainen keittiö

Miten valita

Harkitse tärkeimmät kohdat, joita tulee harkita kupukupin ostamisen yhteydessä:

 • Useimmiten suosituin ja sopivin muoto on takatyyppi. Voimme tarkkailla niitä useimmissa keittiön uunissa.
 • Varmista, että liesituulettasi on ilmattu. Sen saatavuus takaa jatkuvan raitista ilmaa kadulta, joka korvaa vanhan "käytetyn".
 • Vahvimmat ja luotettavat ovat ruostumattomasta teräksestä valmistetut keittiön huovat. Tämä materiaali pystyy
  kestämään kaikki ruiskut, pudot, kuuma höyry, jotka tulevat valmistettavasta ruoasta. Kuitenkin tällaisen mallin väri missä tahansa sisätilassa voi olla vain yksi - ruostumattoman teräksen väri. Mutta nyt keittiöpuvut, joissa on lasi, on jo valmistettu, jotka myös luotettavasti suojataan roiskeilta ja pisaroilta.
 • Jos valitset värimallin, on parempi valita malli, joka on jauhemaalattua eikä emalia. Tämä värjäysmenetelmä on luotettavampi.
 • Yritä valita malli vastaamaan keittiön tyyliä. Sen korkeuden ja muiden parametrien tulisi myös sovittaa sopivasti sisätilaan.
Kerma kupolinen huppu keittiölle

Tärkeät parametrit:

 • Suorituskykyä. Tämä on ehkä tärkein vivahde, jolle on välttämätöntä kiinnittää huomiota. Tuottavuus riippuu indikaattorista, kuinka paljon laite pystyy pumppaamaan tunti kuutiometriä ilmaa ja kulkemalla sen läpi. Optimaalinen luku on 200-250 yksikköä. Suodattimen kanssa käytettävä malli on sopivin indikaattori. Jos kanava on ulkoinen, valitse malli, jonka kapasiteetti on vähintään 300 yksikköä.
 • Jos keittiö on pienikokoinen, sen korkeus on pieni ja perhe on pieni, silloin on melko mahdollista tehdä yksimoottorisella laitteella. Kulmasuoja voi olla myös yksi moottori. Jos sinulla on usein syödä ja keittiö on suuri, tarvitset tehokkaamman kaksimoottorin.
 • Jos keittiössä ei ole ilmaa - ja muovisten, tiiviisti sulkeutuvien ikkunoiden läsnä ollessa se on aina niin, on parempi asentaa malli ulkoiseen kanavaan. Näin varmistetaan raitisilman virtaus keittiöön.
 • Suodattimien osalta ne voivat olla kahdentyyppisiä: hiilen kertakäyttö ja pitkäkestoinen rasvaa kuluttava. Kertakäyttöiset suodattimet on valmistettu hiilikuiduista, jotka on erityisesti käsitelty. Ne saavat täydellisesti haju, savu, savu ja muut pienet suspendoituneet aineet ilmasta. Vaatii säännöllistä korvaamista. Korvausta tarvitaan, kun suodatin on jo täynnä eikä pysty suorittamaan työtään laadullisesti. Pitkäkestoiset rasvanvaimennus- suodattimet, jotka on valmistettu metallista, toimivat pitkään, mutta vaativat joskus pesua. Mutta lasin peitossa he eivät tarvitse pesua liian usein. Optimaalinen vaihtoehto, jos huppu pystyy asentamaan molempien tyyppien suodattimet. Tällöin on paras ilman suodatus keittiön sisätiloissa.
Suuri kupolikuomu keittiössä
Moderni suuri keittiön huppu keittiössä
Tyylikäs metallikupin liesituuletin keittiössä
Teräksinen kupu huppu keittiöön
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

84 − 83 =