Hoe barsten aan het plafond te verwijderen: professionals adviseren

Van het verschijnen van een spleet op het plafond, helaas, niemand is immuun, met heel weinig mensen weten wat te doen. Een dergelijk defect bederft het uiterlijk van de hele kamer, om nog maar te zwijgen van de meest recente reparatie. Meestal verschijnen er scheuren in het uiteinde van twee betonnen platen van het plafond van het gebouw, maar zelfs gipsstructuren zijn gevoelig voor dit probleem.

Plafond zonder scheuren

Voor het elimineren van een scheur in het plafond tussen de platen is het noodzakelijk om met de grootst mogelijke ernst te naderen. In het ergste geval zullen de scheuren opnieuw verschijnen of zichtbaar worden na de inbedding.

Waarom verschijnen scheuren?

Voordat je een spleet in het plafond dichtdoet, moet je de exacte oorzaak van hun optreden bepalen. Het verschijnt meestal als gevolg van:

 • Krimp thuis;
 • Plotselinge temperatuursveranderingen;
 • Reparatiewerkzaamheden van lage kwaliteit.

Als het huis recent is gebouwd, verschijnen er scheuren in het plafond als gevolg van inkrimping van het gebouw. In dit geval wordt het niet aanbevolen om ze te dekken. Reparatie kan het beste worden gedaan na 3-4 jaar.

Plafonds op het plafondafdichtmiddel aanbrengen

Die scheuren verschenen niet tijdens de reparatiewerkzaamheden, je moet ze niet alleen goed afdekken, maar ook het oppervlak beter voorbereiden.

Als er verschillende voorwaarden zijn voor het repareren van het plafond, verschijnen de scheuren niet:

 • Pleisteroplossing mag alleen op een schoon en gedroogd oppervlak worden aangebracht;
 • Als een plamuur oplossing is het beter om gipsmengsels te gebruiken;
 • Tijdens het verven moet er wapeningsnet worden gebruikt.

Als er barsten in het plafond zijn ontstaan, moet je ze snel verbergen, dan kun je een spanplafond maken. Deze optie heeft geen invloed op de krimp van het gebouw.

Voorbereiding van het oppervlak voor schilderwerken

Eerst moet u het beschadigde gebied van de schilelementen reinigen. Als dit niet wordt gecorrigeerd, zal de scheur voor een korte tijd verborgen blijven.

Wees niet bang om het probleemgebied volledig op te lossen, zelfs als het veel pleisterwerk heeft gepleisterd. Eén keer beter om het defect effectief te verbergen dan meerdere keren om ongeplande reparaties uit te voeren. Het werk om de resulterende spleet af te dichten is erg stoffig, dus het is beter om meubels, apparatuur en andere waardevolle voorwerpen vooraf met film te bedekken.

1

Fixatie van scheuren in het plafond van gipsplaat

Afsluiting van het defect met stopverf

Deze methode voor het verwijderen van scheuren wordt als de meest voorkomende beschouwd. Voor een betere plamuur moet het defect worden verbreed. Gevormde "putten" moeten goed worden schoongemaakt van stof en vuil en vervolgens worden bevochtigd met water.

Om de scheuren aan het plafond met stopverf af te dichten, moet u het materiaal meerdere keren in kleine hoeveelheden aanbrengen. De hoeveelheid gebruikte stopverf is afhankelijk van de diepte van de kuil.

Kenmerken van het leggen van lagen stopverf:

 • Breng het eerste deel van het mengsel aan om de bodem van de scheur te bedekken;
 • Het tweede deel moet zodanig worden verdeeld dat het over de gehele lengte 65-70% van de plafondspleet vult;
 • De laatste laag en de voegen worden op één niveau met het oppervlak van het paneel uitgevoerd.

Elk van de lagen moet pas worden gestapeld nadat het vorige werk volledig is opgedroogd.

Plafondprimer

Om de stopverf meer plastic te maken, is het beter om PVA-lijm aan de samenstelling toe te voegen. Als u dit onderdeel toevoegt, moet het gips zo snel mogelijk worden opgebruikt, aangezien de duur van de instelling afneemt.

Lijm PVA kan als een primer worden gebruikt. Om deze optie te gebruiken, moet deze worden gemengd met water en op een defect gebied worden aangebracht. Daarna kun je beginnen met het vullen van de crack.

Eliminatie van een scheur met kit

Als er na reparatie een barst in het plafond was, corrigeert de situatie een goede kit. Deze reparatieoptie wordt als effectief beschouwd in ruimten waar het risico op lekkage groot is. In dit geval moet de voorkeur worden gegeven aan vochtbestendige samenstellingen waarvan de structuur op rubber lijkt. Dit materiaal gaat langer mee dan het montageschuim.

Scheuren aan het plafond tussen de platen aanbrengen

Als er diepere scheuren zijn tussen de muur en het plafond, dan kun je niet zonder het gebruik van wapeningsnetten. U kunt haarmaterialen, metalen gaas of "sikkel" gebruiken. Als versterking kunt u een katoenen doek gebruiken, dat u op de rand van het defect moet plaatsen. De gebruikte stof moet worden gewassen, afgevlakt, in lijm worden ondergedompeld en in een scheur worden gestopt. Wanneer het volledig droog is, vul de kier met stopverf. Als er kleine scheuren zijn, kan het plafond worden gerepareerd met hoogwaardige gipsmaterialen, op voorwaarde dat de defecte gebieden grondig worden gereinigd.

Reparatie van het plafond met scheuren

Glad plafond

Scheuren aan het plafond van gipsplaat bevestigen

Het meest populaire materiaal voor afwerkingsruimten wordt als gipsplaat beschouwd, omdat het mogelijk wordt om een ​​perfect vlak oppervlak te creëren. Ondanks alle voordelen van een gipsplatenplafond, moet u weten hoe u de defecten kunt verhelpen, omdat er geen absolute garantie is dat scheuren in de plaat niet verschijnen.

Meestal in een gerepareerd plafond, scheuren verschijnen om de volgende redenen:

 • Tijdens het krimpen van het gebouw;
 • Het gebruik van pluggen die niet bestand zijn tegen de belasting van het blad;
 • Onjuiste installatie van het U-vormige profiel werd uitgevoerd;
 • GKL-bewerkingsfout, die niet onmiddellijk werd geëlimineerd;
 • Het plafondoppervlak was niet geprimerd;
 • Overstromingen op de bovenverdieping.

Voordat u de scheuren in het plafond verwijdert, moet u het oppervlak zorgvuldig voorbereiden.

Eliminatie van roosterbarsten

Scheuren aan het plafond bevestigen met stopverf

Om te begrijpen of het plafond in de toekomst zal vervormen, moet u papierbakens op de spleet plakken. Als ze een paar dagen niet kapot gaan, kun
je de scheuren in het plafond repareren.

 • Als er fouten zijn gemaakt tijdens de installatie van het frame, moet u grote delen van het plafond vervangen.
 • Als u het frame wilt versterken, moet u de hele GCR verwijderen. In dergelijke gevallen wordt de reparatie van een onafgewerkte spleet gedaan door de methode om een ​​primair plafond te maken. Het nieuwe oppervlak moet op een lijn liggen met andere platen, met naden die zorgvuldig moeten worden ingebed.
 • Als het nodig is om een ​​plafondscheurtje te repareren, moet dit eerst worden geëxpandeerd met een mes en een spatel. Als gevolg hiervan moet de scheur worden vergroot tot ongeveer 10 mm breed.
 • Hierna is het noodzakelijk om het extreme deel van de scheur schoon te maken. Dit wordt gedaan om de stopverf beter op het oppervlak van de gipsplaat te fixeren.

Alvorens reparatiewerkzaamheden uit te voeren, moeten de spleet en het omringende vlak worden gereinigd van stof en van primer voorziene plafonds.

Naadafdichting aan het plafond

Scheuren tussen een muur en een plafond aanbrengen

Materiaal voor het afdichten van scheuren GKL

Om de scheur in het plafond van gipsplaat te verwijderen, kunt u een eenvoudige plamuur gebruiken, waarop een speciale tape is geplakt. Er zijn gespecialiseerde stopverfmengsels waarvoor geen zelfklevende tape vereist is.

Gespecialiseerde stopverf onderscheidt zich door een betere instelling. Na volledig drogen wordt het heel moeilijk. Deze optie is het meest geschikt voor het afdichten van scheuren en spleten op het gipsplaatplafond.

Geen barsten in het plafond

Eliminatie van kleine scheurtjes in het plafond

Tijdens het uitvoeren van plamuurbewerkingen moet de spatel zoveel mogelijk tegen het plafond worden gedrukt. Dit is nodig om onregelmatigheden te voorkomen. Het eindresultaat moet een ideaal plafond zijn zonder scheuren, die niet afsteken tegen de achtergrond van de belangrijkste gipsplaat.

Het dichten van de opening op het plafond is alleen nodig als de pleister volledig is opgedroogd. In het ergste geval neemt het defect toe en wordt het veel serieuzer.

Bevestiging van plafondscheuren

Cement scheurt aan het plafond

Het voorbehandelde slot is bedekt met een primer. Na een paar uur wordt een fijne stopverf aangebracht met een brede spatel.

Scheuren in het plafond vullen

Als de reparatie correct is uitgevoerd, krijgt u een perfect vlak oppervlak.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

66 − = 62