Acrylkit voor decoratie: de mogelijkheid tot compositie

Bij reparatie- en constructiewerkzaamheden worden acrylkitten actief gebruikt. Het belangrijkste voordeel van deze verbindingen is een betaalbare prijs, eenvoudige toepassing en goede technische kenmerken. Dit is een van de meest gevraagde materialen voor het werken op beton en hout, het afdichten van voegen tussen boomstammen en keramische tegels.

Hermetiek op een acrylbasis verdreven uit het arsenaal van bouwers gips en albast, evenals stopverf en stopverf. Vanwege de lage prijs en de eigenschappen ervan kunnen concurreren met op siliconen gebaseerde kitten. Er zijn materiële tekortkomingen, aangezien je serieuze problemen kunt voorkomen. Het belangrijkste doel van alle merken acrylafdichtingsmiddelen - het vullen van holten in bewegingloze en inactieve ontwerpen.

Acrylkit voor beton

Acryl kleurafdichtmiddel

De belangrijkste voordelen van acrylkitten

Maakt afdichtingsmiddelen op basis van acrylaten, wat de technische en decoratieve eigenschappen beïnvloedt. Als een oplosmiddel, na verdamping waarvan de samenstelling zijn praktische eigenschappen verwerft, wordt water gebruikt. De klassieke acryl witte kit heeft de volgende belangrijke voordelen:

 • stabiliteit van afdichtingsafmetingen na aanbrengen;
 • behoud op lange termijn van zijn eigenschappen - niet minder dan 10-15 jaar;
 • de geharde kit verdraagt ​​de trillingen goed;
 • behoudt zijn kleur gedurende zijn hele leven;
 • antischimmelcomponenten beschermen tegen de vorming van schimmels en schimmels;
 • milieuvriendelijke samenstelling zonder onaangename geuren;
 • hoog niveau van brandveiligheid;
 • het is gekleurd met acryl- of olieverf;
 • betaalbare kosten.

Fabrikanten produceren vorstbestendige kitten, vochtbestendige verbindingen die kunnen worden gebruikt in badkamers en andere ruimtes met een hoge luchtvochtigheid.

Er worden verschillende merken acrylafdichtingsmiddelen gebruikt, waarvan de classificatie zowel op toepassing als kleur kan worden gebaseerd. Door zijn schaduw zijn de composities wit, transparant en gekleurd. Na het aanbrengen van acrylkit, verandert de kleur ervan praktisch niet. Als de transparante siliconen troebel worden, verliest acryl haar lichtdoorlatendheid niet. Deze eigenschap kan worden gebruikt bij het werken met glazen oppervlakken, het versieren van meubels.

Een belangrijk voordeel van acrylafdichtingsmiddelen is het vermogen om te verkleuren. Siliconen naden hebben een lage wateropname, verf ligt er niet op en het witte oppervlak blijft niet lang en krijgt een kenmerkende gele tint. Om deze reden geven bouwers bij het afwerken de voorkeur aan het gebruik van acrylkitten om naden te verzegelen.

Acrylkit voor hout

Acrylkit voor gewrichten op hout

1

Nadelen van acrylkitten

Een van de belangrijkste nadelen van universele acrylafdichtmiddelen is een lage waterbestendigheid. Het is om deze reden dat het wordt aanbevolen om een ​​gespecialiseerde acrylkit voor de badkamer te gebruiken wanneer u in deze kamer werkt. Universele verbindingen, ontwikkeld op basis van een waterige dispersie, dus onder invloed van hoge luchtvochtigheid worden ze vernietigd. Acrylaatkitten zijn niet geschikt voor systemen met hoge belastingen. Regelmatig knijpen of strekken zal leiden tot de vernietiging van de gewrichten.

Een complexe relatie tussen acrylafdichtmiddelen en temperatuurregimes. Fabrikanten produceren vorstbestendige verbindingen die worden gebruikt voor buitenwerkzaamheden. De maximale temperatuur waarbij acrylaten hun karakteristieken behouden, bereikt + 80 ° C. Door deze indicator zijn ze inferieur aan siliconenverbindingen, maar ze zijn redelijk geschikt voor gebruik in alle klimaatzones. Aan de andere kant kunnen de vorstbestendige en hittebestendige eigenschappen van universele acrylafdichtmiddelen niet relevant zijn in een situatie waarin de oppervlaktetemperatuur waarop ze worden aangebracht, temperatuurschommelingen van 10% zal ondergaan. Onder dergelijke omstandigheden barst het afdichtmiddel voor voegen barstens, waardoor de praktische en decoratieve eigenschappen verloren gaan.

Het verlies van elasticiteit en technische kenmerken treedt ook op bij het gebruik van universele merken in de kou. Ze proberen ze te gebruiken om de kosten van reparatiewerkzaamheden te verminderen, maar het is beter om vorstbestendige verbindingen te gebruiken. Alleen in dit geval is het mogelijk om naden, gewrichten zonder verlies van elasticiteit te verzegelen, ongeacht de bedrijfsomstandigheden.

Afdichtingsvoegen van een houten huis met acrylkit

Acryl zelfklevend afdichtmiddel

Belangrijkste technische parameters

De omvang van het gebruik van elk bouwmateriaal wordt bepaald door de technische basisparameters. Acrylkit heeft de volgende kenmerken:

 • aanbevolen breedte van de naad - niet meer dan 5 cm;
 • aanbevolen voegdikte - 50% van de breedte;
 • stroomsnelheid - een standaardbuis met een volume van 325 ml wordt berekend voor 5 strekkende meter voegen met een breedte van 10 mm en een dikte van 6 mm;
 • aanbevolen oppervlaktetemperatuur van de toepassing - van +5 tot + 32 ° C;
 • bedrijfstemperatuurbereik - van -40 tot +80 ° C;
 • kleuring - 21-30 dagen na aanbrengen;
 • tijd van volledige verharding - 21-30 dagen bij luchtvochtigheid van 50-60%;
 • instellen met het oppervlak - tot 60 min;
 • vorstbestendigheid - tot 5 cycli.

Bij het plannen van de werkzaamheden moet rekening worden gehouden met alle technische parameters, alleen is het in dit geval mogelijk om de hoge kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden te garanderen.

Toepassingsgebieden van acrylkitten

Afdichtingshandelingen kunnen worden gemaakt met waterdichte en niet-waterdichte samenstellingen op acrylbasis. Experts adviseren dat ze voor intern werk worden gebruikt. Voor buitengebruik zijn alleen vorstbestendige compounds geschikt, die binnenshuis kunnen worden gebruikt.

Het niet-resistente één-component afdichtmiddel, vanwege zijn eigenschappen, kan alleen worden gebruikt in droge ruimtes met een normale luchtvochtigheid. Het wordt gebruikt voor de installatie van houten, plastic plint, schuimtang. Gebruikt afdichtmiddel voor tegels van geëxpandeerd polystyreen, bij het werken met gipsplaat.

Met behulp van acryl is het mogelijk decoratieve elementen op wanden van beton of baksteen te installeren, naden tussen tegels of klinker te verzegelen. Het afdichtmiddel biedt een hoogwaardige verbinding van houtcomponenten, dankzij een goede hechting op deze basis. Het wordt actief gebruikt bij de reparatie van meubels thuis.

Waterdicht afdichtmiddel op acrylbasis wordt veel breder gebruikt, het heeft een uitstekende hechting om de volgende redenen:

 • hout en multiplex;
 • tegels en keramische stenen;
 • cellenbeton en schuimbeton;
 • b
  etonplaten.

Afdichtmiddel wordt aangebracht op ruwe, poreuze en gladde oppervlakken. Je kunt het gebruiken in de keuken en in de badkamer, waar de luchtvochtigheid hoger is dan in de andere kamers. Dit is een goede afdichting voor ramen, gebruikt om voegen in houten kozijnen af ​​te dichten.

Acrylkit voor ramen

Acrylaatkit voor tegels

Acrylaatkitten worden gebruikt om naden in een laminaat en de vloerplaat af te dichten. De fabrikant produceert een breed scala aan producten met een tint die qua kleur in de buurt komt van verschillende houtsoorten. Vanwege deze en goede hechting aan hout, worden dergelijke verbindingen veel gebruikt voor het afdichten van voegen tussen stammen. Bouw vandaag huizen, huisjes, baden, motels en vakantiehuizen van milieuvriendelijk materiaal. In dit geval worden traditionele technologieën niet altijd gebruikt om naden af ​​te dichten, die tussen logboeken worden gevormd. Eerder werd hennep gebruikt voor blokhutten, maar de duurzaamheid en kwaliteit van een dergelijke afdichting passen niet altijd bij potentiële klanten.

Gebruikte acrylafdichtmiddelen voor hout hebben een veel hogere kleur dan het gebruikte hout. Het wordt aanbevolen om een ​​kit te gebruiken voor buitenwerk dat bestand is tegen hoge luchtvochtigheid en condensatie. Interne en externe naden zijn geseald, dit helpt het verschijnen van tocht, vocht, insecten in het huis te voorkomen. Ook worden de voegen tussen de houten stammen en het beton van de fundering behandeld, omdat acryl een uitstekende hechting heeft op deze substraten.

Acrylaatkit is het ideale materiaal voor het frame, met de hulp bij het uitvoeren van de afwerking. Ook worden composities met een schaduw onder het hout gebruikt voor het repareren van huizen van geprofileerde en gelijmde balken of huisjes met een blokhut afwerking, voering, imitatie van de balk. Het wordt gebruikt om de gaten af ​​te dichten die worden gevormd wanneer de knopen uitvallen, evenals andere gebreken in het oppervlak van het hout. Tijdens het exploitatieproces wordt de boom verkruimeld en worden spleten gevormd tussen de wanden van de voering of het blokhuis, die ook kunnen worden verwijderd met afdichtmiddel op basis van acryl.

Acryl dichtingsproduct

Acrylaatkit vuurvast

Gebruikt afdichtmiddel voor het bevestigen van keramiek en tegels op oppervlakken, ook in houtblokken. Dit materiaal is eenvoudiger te gebruiken dan speciale kleefmiddelsamenstellingen. Bij het leggen van de tegels is er voldoende tijd voor aanpassing, waardoor een hoge kwaliteit van het werk kan worden gegarandeerd. Dezelfde samenstelling kan worden gebruikt voor voegwerk, waterdicht afdichtmiddel beschermt op betrouwbare wijze het binnenoppervlak van de tegel tegen verhoogde vochtigheid. De meest populaire witte kit is een universele tint, die geschikt is voor een verscheidenheid aan gekleurde collecties tegels.

De kit voor beton wordt gebruikt bij het repareren van vensterbanken gemaakt van dit materiaal. Met zijn hulp zijn de scheuren en naden tussen de plaat en de muur gesloten. Het afdichten van de verbinding tussen de vensterbank en de muur zal zorgen voor de afwezigheid van tocht in het huis en de vorming van vocht voorkomen.

Fabrikanten produceren speciale afdichtmiddelen voor ramen, ze kunnen worden aangebracht op het oppervlak van beton en hout. Dienovereenkomstig wordt de omvang van dergelijk materiaal uitgebreid, bijvoorbeeld met dit acryl, spleten in boomstammen, en tussen de muur en de vloer kan worden verzegeld. De composities ontwikkeld voor de laminaatvloer, een populaire vloerbedekking, zijn niet minder effectief bij het werken met muurplaten, blockhouse, imitatiehout, multiplex en MDF.

Bij het kiezen van een kit moet u niet alleen letten op de waterbestendigheid van de compositie, maar ook op de elasticiteit ervan. Als de afgedichte oppervlakken kunnen worden blootgesteld aan trillingen, is het beter om een ​​vorstbestendige samenstelling aan te brengen. De elasticiteit is veel hoger dankzij speciale additieven waardoor de compositie niet kan breken onder invloed van lage temperaturen.

Acryl-composities die door sommige experts worden aanbevolen voor dakwerken. Tegelijkertijd wordt een lage weerstand tegen waterstromen, temperatuurveranderingen en hoge temperaturen volledig vergeten. Dakbedekkingsmateriaal in de zon kan oplopen tot 80-90 graden, wat van cruciaal belang is voor acryl. Gebruik acrylafdichtmiddel is alleen mogelijk bij het installeren van houten dakramen, het afdichten van de verbindingen tussen het frame en het spantensysteem. Voor andere soorten dakbedekkingen zijn verschillende merken waterdichte siliconenafdichtmiddelen meer geschikt.

Acrylkit Clear

Acrylaat dichtingsproduct

Hoe de juiste acrylkit te kiezen

Het afdichtmiddel heeft een goede hechting op de meeste materialen, maar kunststoffen vormen een uitzondering op deze regel. Zorg voor een goede hechting op hen kunnen alleen gespecialiseerde verbindingen. Als deze niet beschikbaar zijn, is het noodzakelijk om een ​​primer te gebruiken als extra laag tussen de kunststof en de acrylkit.

Vochtbestendige verbindingen die in de badkamer, in de keuken of op het balkon worden gebruikt, moeten schimmeldodende additieven bevatten. In dit geval vormen zich geen schimmels en schimmels in de gevulde voegen, die de verdichting kunnen vernietigen. Om de aquariums te sluiten, wordt aanbevolen om speciale afdichtingsmiddelen te gebruiken. Ze hebben een verhoogde weerstand tegen agressieve omgevingen, terwijl ze absoluut veilig zijn voor levende organismen.

Afdichtingsmiddelen worden vaak gebruikt om het metselwerk van haarden, kachels en pijpen af ​​te dichten. Voor deze doeleinden mogen alleen gespecialiseerde formuleringen worden gebruikt die bestand zijn tegen hoge temperaturen. Acrylaatkitten zijn niet geschikt voor dit doel, omdat de limiet van hun hittebestendigheid niet hoger is dan + 120 ° C.

Kenmerken van het gebruik van acrylkitten

Hoe 1-component afdichtingsmiddelen op basis van acryl opbrengen? Dit is een van de meest eenvoudig te gebruiken materialen, de toepassingsmethode hangt af van de vorm van levering. Sealants zijn verpakt in tubes of plastic emmers. Buizen zijn de beste optie voor toepassing in smalle naden gevormd door keramische tegels. Plastic emmers zijn relevant voor grote volumes werk, bijvoorbeeld het afdichten van voegen tussen logboeken.

Om te werken met op acryl gebaseerde kitten, zijn professionele vaardigheden niet nodig. Het volstaat om de wens te hebben om een ​​baan kwalitatief uit te voeren en er moeten eenvoudige handgereedschappen bij de hand zijn. Ongeacht de verpakkingsvorm en het type één-component afdichtmiddel dat wordt gebruikt, is een kwalitatieve voorbereiding van het oppervlak vereist. In de naden mag geen stof zitten, restanten van bouwmaterialen. Alle oppervlakken die in contact komen met de kit, moeten scho
on en ontvet zijn. Alleen in dit geval zal de nodige hechting en behoud van de eigenschappen van het toegepaste acryl worden verzekerd.

Als afdichtmiddel wordt gebruikt in buizen, is een montagepistool vereist voor gebruik. Het is gemakkelijk te bedienen en betaalbaar. De buis wordt in het pistool gestoken, de "neus" wordt afgesneden en de dispenser wordt geïnstalleerd. Met behulp van een zuiger wordt het mengsel gelijkmatig uitgeperst. Het moet onder een hoek van 45 graden met de afgedichte voeg worden aangebracht, dit zorgt voor een maximale hechting op het oppervlak.

Acrylkit voor verbindingen

Bij gebruik van een kit, verpakt in plastic emmers, wordt een rubberen spatel gebruikt voor de toepassing. Dit handgereedschap is praktisch en handig in gebruik, het wordt gebruikt voor verdichting en voor het verwijderen van overschotten. Correctie van de naad wordt uitgevoerd totdat de kit is bevroren. Een dunne laag gedroogd afdichtmiddel kan worden verwijderd met een vochtige doek.

Bij gebruik van waterdicht of conventioneel acrylaatkit op objecten met veel werk is er een wens om te sparen. Verminder het verbruik met een speciaal afdichtingskoord dat in de naad past. Dit is relevant voor de diepe scheuren tussen de dorpels en het frame, de plint en de muur, bij het leggen van grootformaat tegels. Het gebruik van dit materiaal helpt het verbruik van afdichtmiddel met 70-80% te verminderen en versnelt het vullen van holtes.

Een van de belangrijkste voordelen van afdichtingsmiddelen van dit type is de mogelijkheid van hun verdere kleuring. Om dit te doen, moet de gedroogde laag waterdicht afdichtmiddel worden behandeld met schuurpapier, stof en vuil verwijderen, waarna u acrylverf of olieverf kunt aanbrengen.

Afdichtmiddelen van wit of elke andere kleur op basis van acrylaat zijn milieuvriendelijke verbindingen. Als oplosmiddel wordt water gebruikt, dus als het hand in hand gaat, wordt het afdichtmiddel gemakkelijk afgewassen met water.

Acrylkit voor bad

Toonaangevende fabrikanten van acrylkitten

Alle positieve eigenschappen van samenstellingen op basis van acrylaten zijn alleen karakteristiek voor kwaliteitsproducten. De beschikbaarheid van acrylzuurderivaten en hun lage prijs leiden ertoe dat acrylafdichtmiddelen vaak vervalst zijn. Om deze reden is het noodzakelijk om de producten van bekende fabrikanten te gebruiken, in onze markt verdienen kitten uit Polen, Duitsland en Rusland de grootste aandacht. Onder de beroemdste fabrikanten:

 • Novbytkhim is een Russisch bedrijf dat acrylkitten produceert in compacte buizen;
 • Zigger is een Duitse fabrikant van ééncomponentsamenstellingen voor het repareren van parket en laminaat, evenals buizen met wit afdichtmiddel voor het afdichten van naden en scheuren;
 • Henkel is een Duits bedrijf dat hoogwaardige, vorstbestendige kitten in verschillende containers aanbiedt;
 • Belinka is een bedrijf uit Slovenië dat elastische dichtingsmiddelen produceert voor parket en civiele werken;
 • Loctite - Russisch vorstbestendig afdichtmiddel voor het afdichten van naden van inactieve structuren;
 • Penosil - verbindingen met een hoge adhesie, kunnen worden gebruikt voor het werken met kunststoffen, vervaardigd door Russische ondernemingen van internationaal belang;
 • Tytan zijn praktische kitten van Polen, te onderscheiden door een uitstekende balans tussen prijs en kwaliteit.

Het wordt niet aanbevolen om goedkope acrylkitten van onbekende merken te gebruiken, om de kosten te verlagen kan alleen worden veroorzaakt door het gebruik van grondstoffen van slechte kwaliteit en een groot aantal vulstoffen. Dergelijke samenstellingen hebben zwakke technische kenmerken, worden gekenmerkt door lage viscositeit en slechte hechting, worden gekenmerkt door een korte levensduur.

Acrylkit voor het afdichten van voegen

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 55 = 57