Nachtkastjes in het interieur van de slaapkamer (20 foto’s)

Als de grootte van een appartement of het huis het toelaat, probeert elke persoon natuurlijk voor zichzelf een normale hoogwaardige plek voor een droom te organiseren. Veel van onze medeburgers zijn gewend te slapen op banken, voetenbankjes en andere dergelijke zachte meubels. Maar je moet weten dat allereerst dit soort meubels in de klassieke versie is ontworpen om overdag te rusten - om erop te zitten voor de tv, te gaan liggen met een krant, te ontspannen. Maar 's nachts is het beter om te slapen op een groot, comfortabel bed met een orthopedisch matras.

Witte klassieke nachtkastjes

Dicht bij het bed, bij voorkeur aan beide kanten, vooral als er twee mensen op slapen, leg nachtkastjes. Dit is een noodzakelijk meubelstuk voor de slaapkamer die nodig is om alarm te slaan, zet het boek dat u leest voordat u naar bed gaat, bewaar de tablettabletten of noodzakelijke cosmetica. Het voetstuk is handig en voor veel andere functies. Daarom zullen we in het artikel nadenken over de kenmerken van de keuze voor een nachtkastje.

Een ongewoon nachtkastje met een spiegeloppervlak

Waar is een nachtkastje voor?

Overweeg hoe u een kubus kiest, afhankelijk van hoe u het wilt gebruiken:

 • In een kleine slaapkamer kan een houten voetstuk aan het bed, gemaakt van wenge met ruime afmetingen en neutrale kleur, gemakkelijk een kledingkast vervangen. Daarin, natuurlijk, zul je geen jurken en outfits houden, maar hier beddengoed, textiel, spreien, gordijnen - het is heel goed mogelijk.
 • Voor fans van het lezen is het nachtkastje met laden een uitstekende assistent in het interieur. In dozen kun je je favoriete boeken opslaan, en op de top zet je kranten en tijdschriften.
 • Vrouwen kunnen in de laden van het elegante nachtkastje in de klassieke stijl hun cosmetica, kammen en andere leuke items bewaren die elke vrouw nodig heeft.
Beige nachtkastje

Bruin glanzend nachtkastje
Halfronde witte nachtkastje

Hoe te kiezen

Laten we de kenmerken van een keuze bekijken en dan om geleid te worden, als er een verlangen is om aan het nachttafeltje te komen. Ik wil alleen opmerken dat het bereik van dit product vrij groot is: in dezelfde winkel is er een metalen model, en wit glanzend, en een hoge spiegel en vele anderen, dus het is de moeite waard om alvast een beetje voorbereid naar de winkel te gaan: tenminste om te weten en te vertegenwoordigen wat wat je wilt, en waarvoor je in de eerste plaats een nachtkastje nodig hebt. Dus de selectiecriteria:

 • Bepaal de optimale grootte van de kast. Als de slaapkamer klein is, kan dit criterium van doorslaggevend belang zijn - je kunt niet met een groot verlangen naar een dikke nachttafel knijpen. U moet mogelijk roulette meten, uitzoeken wat de breedte en lengte ervan is en bepalen wat de maximale grootte van de kast voor de slaapkamer is die u zich kunt veroorloven.
 • Kies met name zorgvuldig de hoogte van de kast. Als het een hoogbouw is, kan het zijn zicht blokkeren met zijn afmetingen vanuit het raam of de moffen verbergen, enz. En een te laag voetstuk is onhandig om te bedienen.
 • Begrijp en begrijp voor jezelf wat voor soort duimen je wilt kopen. Dit is vooral belangrijk als de slaapkamer strikt in een bepaalde stijl is. Dan kan het uitschakelen van de algemene foto van de nachtkastjes het zicht op de slaapkamer behoorlijk bederven. Als de slaapkamer bijvoorbeeld licht is, zijn dergelijke donkere houtsoorten als eiken of beuken of donkere huid mogelijk niet geschikt. Neem daarom dit criterium ook zorgvuldig. Het maakt niet uit of de slaapkamer in een vrije stijl is gemaakt of dat je een mix van verschillende richtingen wilt maken.
 • Als u niets hebt gevonden dat geschikt is voor uw interieur, kunt u niets vinden dat geschikt is voor uw interieur. Het is logisch om stenen te plaatsen voor meubelmakers, of misschien vindt u een smeedijzermodel, afhankelijk van de stijl die u in het slaapkamerontwerp aanhoudt.
 • Bedenk of je van plan bent om dingen in de "ingewanden" van het nachtkastje te houden. Zo ja, dan moet het product ruim zijn en groot genoeg en hoog in formaat, misschien op poten. Maar als het niet nodig is om iets in het nachtkastje te bewaren, kunt u moderne, stijlvolle producten kiezen die op kleine tafels lijken en geen laden, kluisjes en een deur hebben.
 • Als er een verlangen is om de nachtkastjes een heldere plek in de slaapkamer te geven, markeer ze dan, benadruk en kies vervolgens meubels met contrasterende kleuren.
Opgeschort grijs-wit nachtkastje

Wit houten nachtkastje met lade
Bruin nachtkastje

Types van nachtkastjes

Overweeg de meest populaire formaten van nachtkastjes in het interieur:

 • Nu heel populair zijn kleine elegante nachtkastjes gemaakt van lichte houttinten. Vaak wordt zelfs een boom speciaal benadrukt, waardoor een bijna witte tint wordt bereikt. Dit omvat bijvoorbeeld gebleekte eik of beuk. Deze tafels passen perfect in bijna elk slaapkamerontwerp. Maar ze zijn vooral geschikt voor de Scandinavische stijl. Ook in het klassieke interieur ziet het er goed uit.
 • Als de slaapkamer klein is, zijn hoeksuites van nachtkastjes uitstekend voor dit interieur. Typisch, deze modellen zijn zeer ruim, en in hen, indien gewenst, kunt u zelfs bedlinnen en slaapkamertextiel opslaan.
 • Goede indicatoren van populariteit worden nu verkregen door ophangingsmodellen van nachtkastjes. Ze zijn goed in dat de plaats niet de vloer onder hen leeg blijft, waardoor het gemakkelijk schoon te maken. Bovendien geven ze de slaapkamer luchtigheid en lichtheid. Bovendien heeft de hangende kast een geweldig vermogen om de ruimte visueel te vergroten, dus het is vooral goed als de slaapkamer klein is. Eiken, beukenhout en ook leer zijn de meest voorkomende materialen voor dergelijke voetstukken. Vaak zijn ze wit.
 • Het nachtkastje, dat verandert in een kleine tafel, is een uitstekende keuze voor diegenen die 's ochtends graag een kopje koffie met croissants nemen en in bed liggen. Ook is dit voetstuk onmisbaar als iemand verzorging
  nodig heeft. In dit geval moet het de juiste breedte en afmetingen hebben.
 • Producten waarin verschillende materialen worden gecombineerd, zien eruit als kunstwerken. Dergelijke modellen zijn echter meestal vrij duur. En het is moeilijk om hun maten te vinden: de breedte en lengte van deze zijn meestal heel individueel, zoals bedacht door de ontwerper.
Twee hangende nachtkastjes in de slaapkamer
Wit nachtkastje, bekleed met kunstleer
Ongewoon wit nachtkastje

materiaal

Van wat materialen doen moderne nachtkastjes doen, overweeg dan deze belangrijke vraag:

 • Het populairste materiaal voor een nachtkastje is natuurlijk een boom. Het is altijd zo geweest, en tot nu toe is er niets veranderd in dit opzicht. Met hout, als meubelmateriaal, kan geen ander overeenkomen. U kunt kiezen voor een dure versie van de Wenge-array of een praktisch model van spaanplaat of vezelplaat. De huid die wordt aangebracht door de toplaag of zijn substituut van eco-huid is vooral interessant. Ook houtglans is nog steeds populair: een glanzend glanzend oppervlak past in veel interieurs.
 • Soms te koop vindt u modellen van nachtkastjes met een bovenpaneel van gehard glas. Deze sokkels zien er erg stijlvol uit, meer geschikt voor de moderne stijl van de kamer, bijvoorbeeld high-flow. Dit voetstuk kan rond zijn, het kan verschillende afmetingen hebben.
 • Er zijn modellen van nachtkastjes, die geheel of gedeeltelijk door de huid zijn bekleed. Dergelijke prachtige opties zijn geschikt voor een klassiek interieur. Dergelijke meubels zien er luxe uit in het interieur, nobel en rijk, geeft de status en respectabiliteit van de kamer. Ze vereisen zware gordijnen en een rijke inrichting van de muren, bijvoorbeeld luxueuze embossing.
 • Plastic nachtkastjes zijn licht, praktisch en goedkoop. Deze optie is perfect voor de slaapkamer van een kind. Het is gemakkelijk om voor een plastic nachtkastje te zorgen. Het verzamelt geen stof, het is gemaakt van veilige materialen. Maar niet geschikt voor verfijnde interieurs. Het beste van alles - wit, het zal vooral gemakkelijk zijn om voor te zorgen en schoon te houden.
 • Als je een tegenstander bent van vuilnis en voor minimalisme, dan zijn meubels zonder franjes, eenvoudige laconieke vormen, zonder dozen een uitstekende keuze voor jou. De stoeprand wordt alleen ontworpen om alleen de functies van de standaard voor het nachtlampje en de wekker uit te voeren.
 • Metaal voor nachtkastjes wordt ook gebruikt. Maar alle metalen producten komen nog steeds niet voor. Meestal wordt alleen metaal toegevoegd voor de decoratie van sommige delen van de kast.

Het belangrijkste bij het kiezen van een materiaal is dat het in overeenstemming moet zijn met de algehele stijl van de slaapkamer.

Grijs glanzend nachtkastje
Bruin houten nachtkastje
Ronde designer nachtkastjes

Ontwerpstijlen en nachtkastjes

Overweeg hoe u een nachtkastje kiest voor een bepaalde stijl in het interieur.

 • Minimalisme. Deze stijltrend is nu erg populair, vooral onder de gevorderde jeugd. Als uw slaapkamer in een vergelijkbare stijl is ontworpen, mag het gekozen model van de kast niet al te ingewikkelde details bevatten. Eenvoud, laconicisme, heldere vormen, witte en lichte kleuren en rechte lijnen - dat is wat u nodig hebt om in dit geval te navigeren. Vooral populair zijn dergelijke modellen van wengé - uitstekend houten materiaal uit warme zuidelijke landen. Een ladekast en een tafel in dezelfde stijl vormen een aanvulling op het interieur.
 • Classic. In dit geval hebt u veel keuzemogelijkheden. De meeste van alle aangeboden producten zijn ontworpen voor deze stijl in het interieur. Hier, focus op de kleur en de grootte van producten, de keuze van decor, accessoires.
 • Scandinavian. Deze stijl impliceert vrijheid, lichtheid, licht, zuivere tinten, bijvoorbeeld wit, staat dicht bij iets bij minimalisme. Maar de Scandinavische stijl sluit sommige elementen van luxe niet uit. U kunt bijvoorbeeld miniaturen kiezen met lederen bekleding of een ongebruikelijke inrichting van meubilair. Misschien past deze kast bij een kast met een deur in vintage-stijl. Het is nog belangrijker dat ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen, meestal van hout. Bijvoorbeeld alle meubels gepresenteerd in de Ikea-winkel - dit is de Scandinavische stijl in al zijn glorie. Daarom, als je een slaapkamer in deze stijl hebt gemaakt, kun je veilig achter de duimen naar Ikeya gaan. En je zult ze daar vinden - in ieder geval met een la voor linnen, maar dan zonder.
 • De barok. Nu is deze stijl niet zo populair. Maar toch, sommigen de voorkeur geven om zich te omringen met luxe inrichting en een verscheidenheid aan prachtige snuisterijen, grillige patronen. In dit geval, zullen we moeten proberen en lopen de winkels, misschien een bezoek meubels tentoonstellingen, klimmen op het internet portals. Aangezien de meeste meubelzaken zijn nu in de monsters van de moderne laconieke vormen. En barok suggereert nog steeds gebogen vormen, luxe decor. Gespecialiseerde antiekwinkels en luxe boetieks, kan meubels helpen in dit geval. Een ladekast of een tafel in dezelfde stijl zal absoluut noodzakelijk zijn om de tafels in de barokke stijl te ondersteunen.
Houten nachtkastje met twee laden
Wit houten nachtkastje met twee laden en gesneden patroon
Bruin nachtkastje

Nuttige tips

 • Vergeet niet om aandacht te besteden aan de veiligheid van het materiaal waaruit het product is gemaakt. Het is onaanvaardbaar om, vooral in de kinderkamer, items te gebruiken die gemaakt zijn van verdacht plastic of met scherpe hoeken, van slecht bewerkte hout, enz. Een ladekast, een tafel en andere meubels in het interieur moeten ook aan deze eis voldoen. Een ronde sokkel voor een kinderkamer met een bekleding van ecoleder is een ideale optie.
 • Tijdens het gebruik, wees voorzichtig niet te vergeten de bedsides rommel verschillende dingen en voorwerpen: .. Foto's, bedlampjes, vazen, enz. Anders, in plaats van nuttige en functionele meubel met een de
  ur en een doos kan nog een omvangrijk en ongemakkelijk kast te krijgen.

Zoals nu duidelijk is, is het nachtkastje - een detail van het interieur erg belangrijk. Als je het correct kiest, rekening houdend met alle nuances en details, je eigen voorkeuren en stijl van de kamer, zul je je meer dan eens verheugen over je juiste aankoop.

Zwarte nachtkastjes in de slaapkamer
Zwart nachtkastje in de moderne slaapkamer
Blauw nachtkastje in hout
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

72 + = 76