Ladekast: handig accessoire (27 foto’s)

Elk appartement begint met een hal, waarin, evenals in elke andere kamer, meubilair is geïnstalleerd dat een specifiek doel vervult. Comfortabel, ruim en multifunctioneel is de ladekast in de gang. Dit type meubel is een ander type kast en een aantal laden, waarbij elk item (toetsen, paraplu, penseel, handschoenen, hoed, tas, handtas, etc.) een bepaalde plaats zal hebben, dus op zoek naar het juiste ding hoef je geen kostbare spullen te spenderen tijd.

Witte ladekast in de gang

Turkoois ladekast in de gang

Functies van ladekast voor de gang

Het modellengamma van kisten is behoorlijk divers. Modellen verschillen qua vorm en ontwerp van elkaar en de parameters zijn volledig afhankelijk van het doel en het type van de dingen (objecten) waarvan gepland is dat ze daarin worden opgeslagen.

Commode in de gang in de klassieke stijl

Commode in de gang van hout

Moderne ladekast is verkrijgbaar in verschillende ontwerpoplossingen, er zijn:

 • rechthoekig;
 • semi-elliptisch;
 • hoek;
 • vloer en scharnierend;
 • met vaste benen en zijwanden;
 • Alleen met laden of gecombineerd met laden en planken;
 • smal en breed;
 • hoog en laag.

Vanwege de compacte afmetingen neemt het attribuut weinig ruimte in, waardoor het onmisbaar is in kleine hallen. Het grote model ziet er geweldig uit in een ruime kamer en zorgt voor maximaal comfort bij het plaatsen en opslaan van dingen van een bestemming.

Het uitvoeren van zijn functies zal alleen het attribuut zijn dat voldoet aan alle vereisten voor ruimte en parameters. Het is niet nodig om een ​​omvangrijke ladekast te bemachtigen, als het in eerste instantie gepland is om kleine dingen te plaatsen, in plaats van grote voorwerpen.

Commode in de gang van eik

Commode in de vestibule in de stijl van eco

1

Selectiecriteria

Op de meubelmarkt is er een enorme verscheidenheid aan kisten in de gang, gemaakt in originele ontwerpoplossingen. Elk model kan voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende klanten. In elk afzonderlijk geval moet het kenmerk afzonderlijk worden geselecteerd, waarbij rekening moet worden gehouden met de volgende criteria:

 • Ruimte van de gang en indeling.
 • Stijl- en kleuroplossingen van het interieur.
 • Structurele kenmerken van meubilair.

Attributen passen harmonieus alleen in het interieur als hun parameters en vorm overeenkomen met het gebied van de kamer. Dus in een kleine hal kan een groot object eenvoudigweg niet passen of de hele vrije ruimte innemen, wat bepaalde ongemakken en moeilijkheden bij de installatie zal veroorzaken. De smalle hoge borst creëert geen problemen, dankzij de langwerpige vorm blijft de maximale vrije ruimte behouden en worden alle dozen gebruikt. Onbeschrijfelijk uiterlijkkenmerken van compacte formaten in een grote ruimte, en zelfs met een exclusief ontwerp zullen meubels onopgemerkt blijven en zullen niet het juiste effect hebben.

Commode in de gang in de stijl van ethno

Paars dressoir in de gang

Commode in de gang in de Franse stijl

Voor de productie van moderne ladekasten wordt een breed scala aan materialen gebruikt:

 • Een natuurlijke boom die objecten een driedimensionale vorm en verfijning geeft;
 • Gelamineerde spaanplaat, perfect passend in moderne interieurstijl;
 • fineer.

Als decoratie wordt gebruikt:

 • plastic;
 • natuurlijk leer;
 • metaal.

Voor de elegantie van meubels gebruikt decoratieve elegante afwerking en elementen met gebeeldhouwde vormen. Dergelijke attributen passen in de kamers die zijn gemaakt in Art Deco en Art Nouveau-stijlen. Voor het Afrikaanse interieur is gekozen voor meubels uit natuurlijk hout met minimale verwerking en lederen bekleding. De klassiekers onderscheiden zich altijd door strengheid en elegantie zonder speciale excessen. Kunststof afwerking wordt gebruikt voor high-tech stijl.

Commode in de gang met gesmede elementen

Rode ladekast in de gang

Kleur is ook van groot belang. Donker meubilair kan alleen worden geïnstalleerd in ruimtes met voldoende licht. Elegant wit attribuut zal een echte decoratie van de gang worden.

Het ontwerp van de ladekast zorgt voor het gebruik van verschillende stijlen en kleurenoplossingen, waardoor het meubilair wordt geselecteerd voor het specifieke interieur van de kamer.

Commode in de gang van MDF

Mini ladekast in de gang

Modellen van modellen en manieren van gebruik in het interieur

Bovendien, dat de keuze van het meubelattribuut in de gang wordt gedaan volgens de vormen, parameters, ontwerpbeslissingen en stijl, moet het nog steeds de functies uitvoeren die eraan zijn toegewezen. Er zijn verschillende modellen op de markt die geschikt zijn voor verschillende gangen.

Een ladekast met een spiegel in de hal lost het probleem van kleine kamers op. Dit zijn lage modellen met een eenvoudig ontwerp, waarbij er bovendien een spiegel is met of zonder rand. Dankzij het reflecterende oppervlak wordt de ruimte zichtbaar zichtbaar, zodat de ruimte niet zo klein lijkt.

Een eenvoudig ontwerp en de afwezigheid van decoratieve elementen belasten de omgeving niet. In grote ruimtes is het mogelijk om groot formaat te installeren, inclusief "dikbuikige" ladekasten, die tegelijkertijd dienst doen als kaptafel. Dit model is best handig, omdat je dan in de spiegel kunt kijken voordat je het huis uitgaat, waardoor je uiterlijk beter wordt.

Commode in de gang in Art Nouveau-stijl

Commode in een gang van gekleurd eiken

De ladekast voor schoenen in de gang is een universeel model ontworpen om schoenen op te slaan voor elk seizoen, inclusief thuis. Het meubilair is uitgerust met speciale planken, die handig zijn voor het plaatsen van laarzen, sandalen, schoenen en sportschoenen. Dankzij het universele ontwerp zijn er altijd handapparaten en onderhoudsproducten voor schoenen (borstels, sponsen, crèmes enz.), Evenals verschillende accessoires die handig in dozen worden geplaatst.

Commode in de gang met marmeren blad

Hangende kist in de gang

Commode in de gang in de stijl van de Provence

Ontwerpopties voor meubels omvatten deuren:

 • swing;
 • met het kantelmechanisme.

De tweede optie is een alternatief voor zwaaitypische attributen, omdat het ruimtebesparend is en geschikt voor installatie in kleine ruimtes. Dit meubilair is onmisbaar in het geval dat het onmogelijk is om een ​​schommelversie te installeren. Over het algemeen is de schoen ruim en heeft deze een andere hoogte. Voor de opslag van dagelijkse schoenen zijn kleine ladekasten geschikt, die zijn uitgerust met een stoel die tijdens de training meer comfort biedt.

Ladekast in de vestibule in retrostijl

Gesneden kist in de gang

De smalle ladekast in de gang is compact van formaat, wat op geen enkele manier de capaciteit vermindert. Dit is een soort schoen. Dit type meubelen is uitgerust met hellende deuren in een hoek van 45 °. De breedte is niet meer dan 30 cm.

Commode met een tekening

Grijze ladekast in de gang

De ladekast op de hoek in de gang wordt ingenomen door het deel van de ruimte dat het minst wordt gebruikt, en daardoor is er een merkbare ruimtebesparing. Dergelijke modellen hebben, naast laden, zijplanken, waarop verschillende kleine dingen handig zijn geplaatst. Meestal wordt een vaas met bloemen of een ander decoratief element op het aanrecht geplaatst, waardoor de kamer extra meubels en schoonheid krijgt.

Commode in de gang onder de pleister

Commode in de gang met zitje

De scharnierende borst heeft verschillende belangrijke functies: het wordt gebruikt voor het opbergen van spullen, dagelijkse schoenen en items, en fungeert ook als een plank voor sleutels, een telefoon of een kaptafel.

Voor montage op de wand van het ophangingsmodel worden speciale bevestigingselementen gebruikt die bestand zijn tegen belastingen.

Smalle ladekast in de gang

Vintage ladekast in de gang

voordelen

Talrijke voordelen zijn functionele ladekasten, dus in het interieur van de hal wordt dit type meubel vaak gebruikt. Dit zijn mooie en originele attributen die harmonieus in kleine en grote kamers passen, en zorgen voor meer comfort en gemak, maar vooral - stijlvol meubilair is zeer praktisch en een alternatief voor andere onderwerpen.

Commode in de gang met laden

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 82 = 85