Kies een schoen in de gang (20 foto’s)

In elke gang is zo'n prachtig meubelstuk als een schoen - hout, gesmeed of plastic - niet overbodig. Dit detail van de omgeving zal al je schoenenwinkels opslaan, sorteren en organiseren. Schoenen zijn van verschillende typen, modellen en configuraties. In het artikel zullen we bekijken welke kenmerken de schoenenteller in de gang heeft, hoe dit functionele meubel correct te kiezen.

Wenge-schoen in de gang

De extra's

Laten we eens kijken naar de voordelen van dergelijk meubilair als een schoen.

Dit meubel is functioneel: het dient als een plaats voor het opbergen van schoenen, zitplaatsen voor het wisselen van kleding, het inrichten van het interieur en bovendien kan het een hanger zijn. Een spiegelmodel helpt ook om zichzelf te reinigen voordat je het huis verlaat.

Ergonomie. De schoen neemt niet veel ruimte in, past perfect in de afmetingen van zelfs de meest compacte gang.

Stijlvolle zwart-witte schoen in de gang

Een schoen met een spiegel en zonder - een solide en betrouwbaar meubelstuk. Met hun eenvoudige apparaat kan dit meubel vele jaren als geloof en waarheid dienen.

Er zijn zoveel opties voor het ontwerpen van schoenenwinkels dat de ogen letterlijk "oplopen". Daarom zal het niet moeilijk zijn om een ​​geschikt model te vinden voor elke gang, ongeacht in welke stijl het is ingericht. Bijvoorbeeld, nu zeer populaire witte schoen, versierd met een patroon - deze combinatie ziet er geweldig uit en past perfect in elk interieur.

Moderne plastic schoen in de gang

types

Laten we eens kijken welke soorten schoenen er zijn.

open

Het populairste soort schoen. Dit ontwerp wordt gebruikt in de overgrote meerderheid van appartementen en huizen. Een open schoen komt vaak van een boom.

Het belangrijkste voordeel van dergelijke modellen is dat schoeisel in de open lucht is, wat betekent dat het wordt geventileerd, geen onaangename geur afgeeft en goed droogt. Bovendien is het gemakkelijk om schoenen uit open schappen te halen - zelfs als het model hoog genoeg is.

Min - veel stof zit op de open schoenen - daarom, als de schoenen minstens een week op de plank liggen, voordat ze naar het evenement gaan, moeten ze worden afgeveegd met een servet.

Open beige schoen in de gang
Open bruine schoen in de gang

gesloten

In dit geval worden alle schoenen - van sandalen tot laarzen - uit de ogen bewaard - in een gesloten kast. Meestal is dit model uitgerust met een bovenste stoel en lijkt het uiterlijk op een banket of een bank. Het is gebruikelijk om op zo'n structuur te zitten als je je schoenen moet aantrekken of uittrekken. Een dergelijke schoen met een zitplaats "doodt" twee vogels dus met één steen: het bespaart ruimte in de gang en speelt tegelijkertijd de rol van een comfortabel meubelstuk.

1

De hoogte van de gesloten modellen is anders: van laag tot bijna tot aan het plafond - het hangt er allemaal vanaf hoeveel schoenen, laarzen en laarzen je op de planken legt.

Gesloten grote schoen in de gang

Minder: in een besloten ruimte droogt het schoeisel slecht en is het praktisch niet geventileerd. Dit leidt soms tot het verschijnen van een onaangename geur - vocht en muffe lucht. Om dit te voorkomen, is het soms nodig om de deuren van de kast te openen voor ventilatie. De nieuwste modellen van dergelijke schoenen zijn uitgerust met speciale ventilatie in de vorm van kleine gaten. Met zo'n eenvoudige maatregel kunt u de onaangename geur aanzienlijk verminderen en drogen de schoenen beter uit. En de glanzende opties zijn helemaal niet bang voor vocht.

Gesloten zwart-witte schoen in de gang

Gesloten meubels doen het, als je thuis huisdieren hebt, die bereid zijn om op schoenen of sneakers te kauwen. In dit geval is de aanwezigheid van een gesloten kast misschien de beste oplossing. Natuurlijk variëren de afmetingen.

Populaire modellen

Laten we eens kijken naar welke schoenenmodellen op de meubelmarkt het meest gevraagd zijn.

Hanger-obuvnitsa. Deze versie van het gangmeubilair is gemaakt in de vorm van een module uitgerust met een hanger, een schoen en, vaker, meerdere kasten en planken voor het opbergen van accessoires en andere dingen. Dit zijn klassieke, comfortabele en ergonomische opties, geschikt voor donkere, kleine gangen. Zo'n model - wit of gekleurd - is vaak hoekig.

Hanger in de gang

Schoenendroger. Dit model behoort tot de laatste generatie functionele meubels. Deze schoen is uitgerust met speciale lampen, die naast perfect droogende schoenen, maar ook desinfecteren met behulp van ultraviolette straling. In zo'n kast zal er geen onaangename geur zijn, ondanks het feit dat het gesloten is. Maar er zijn enkele nadelen: voor dit model is een extra stopcontact nodig en bovendien kunnen niet alle schoenen op deze manier worden gedroogd - kwetsbare schoenen in een klassieke stijl van echt leer worden bijvoorbeeld niet op deze manier verwerkt.

Schoenendroger in de gang

slank. Deze modelschoen - een ideale optie voor een smalle gang. Het is een serie planken, gemaakt in de vorm van een open boekenkast. Op dergelijke planken is het handig om een ​​vrij groot aantal schoenen te herbergen. Ze loopt de kleedkamer binnen, vaak een spiegel.

De diepte van dit model is meestal 30 cm. Een mini-kist met planken loopt langs de muur, dus het neemt niet veel ruimte in beslag. Een zachte bank of een poef vergezelt meestal een schoeisel dat de functie vervult van zitten voor het verwisselen van kleding.

De schoen is slank in de gang

mat
eriaal

Op welk materiaal te stoppen bij het kiezen van de optimale schoen voor de gang - we zullen overwegen.

hout

  • Van dit traditionele materiaal zijn schoenen gemaakt voor appartementen en huizen, waarvan de stijl dicht bij de klassieke stijl ligt. Bijzonder mooie looks gebleekt eiken of donkere wenge.
  • Deze schoen - en hoekig en recht - ziet er in de regel respectvol, respectabel en solide uit, heeft een behoorlijke maat. Ze geeft een fatsoenlijke uitstraling aan de gang, zet onmiddellijk de toon en bepaalt de status van de eigenaar van het huis. Maar dit geldt natuurlijk alleen voor opties uit natuurlijk hout. Soorten schoenen gemaakt van spaanplaat dergelijke indruk produceren veel minder.
  • Helaas zijn klompen en galoshnitsy te gevoelig voor vocht, dus in dit opzicht zijn ze niet erg praktisch. Behandeld met speciale waterafstotende verbindingen, kan echter lange tijd dienst doen. In dit geval worden ze glanzend, dus het is mogelijk om ze nog steeds met tekeningen te versieren.

Tip: voordat u schoenen in een houten schoen doet, adviseren ervaren eigenaren om deze goed te laten drogen.

Bruine klomp in de gang
Witte klomp in de gang

metaal

  • Gesmede metalen modellen maken een onuitwisbare indruk op de gasten, ze spreken over de betrouwbaarheid en degelijkheid van de eigenaar van het pand. Producten in deze stijl zien er erg nobel, maar een beetje zwaar uit.
  • Het gesmede model is geschikt als de kamer in een historische stijl is gedecoreerd, bijvoorbeeld in de geest van Empire of Baroque.
Metalen schoen in de gang
Metalen schoen met een zachte zitting in de gang

rotan

Dit lichte en natuurlijke exotische materiaal - een uitstekende oplossing voor de schoen. Rotan is heel gemakkelijk te reinigen, gemakkelijk te reinigen en schoon te maken. Bovendien stoot het vuil af, is het goed bestand tegen hoge luchtvochtigheid, heeft het een natuurlijke ventilatie. Zo'n model kan in de kleedkamer worden geplaatst.

Dit schoenontwerp is echter niet geschikt voor elke gang. Het kan het beste worden gecombineerd met de gangen, ingericht in rustieke, rustieke stijlen, in de geest van een zomerhuis of boerderij. Gewit en gewoon rotan past bij de stijl van het land, provence, shebbie-chic of rustiek.

Rotan schoenen in de gang
Beige schoenrotan in de gang

MDF

Het meest voorkomende materiaal op de moderne meubelmarkt. Een dergelijke populariteit wordt gerechtvaardigd door het feit dat MDF-meubels - zowel soft als cabinet - een mooie uitstraling combineren met een lage prijs en kwaliteit. Zachte modellen, die een bank of poef vormen, en soms een ladekast, zijn perfect geschikt voor de gang.

Beige schoen van MDF in de gang

spaanplaat

Dit is een goedkope en praktische versie van de schoen in de gang. Gelamineerd karton is niet bang voor vocht, terwijl het een houten oppervlak is. De spaanplaat is goed omdat er zoveel varianten van meubelkleuring mogelijk zijn - je kunt modellen kopen voor zowel eiken- als wengékleuren - voor absoluut elk interieur van de gang.

Schoen gemaakt van spaanplaat in de gang

plastic

Zulke modellen zijn goedkoop, heel gemakkelijk te onderhouden, ze zijn zowel breed als smal. Ze zijn totaal niet bang voor vocht, longen - ze kunnen op zijn minst elke dag worden verplaatst, waardoor de permutatie in de gang verandert. Maar de plastic opties passen niet altijd in het luxueuze of traditionele ontwerp van de kamer. Ze zijn meer geschikt voor moderne stijlen zoals hi-tech, niet slecht ook geschikt, als de gang is ingericht in de stijl van pop art of modern.

Witte plastic schoen in de gang

Tips om te kiezen

Enkele nuttige aanbevelingen voor een meer bekwame keuze van een geschikte schoen in de gang.

Als u verschillende nuttige functies in het interieur wilt combineren, kiest u zachte modellen met een stoel. Je hebt dus een plek voor het opbergen van schoenen en een comfortabel banket of bankje, waar het heerlijk is om na een lange reis te neerdalen.

Hoge schoen in de gang

Wanneer u een halo kiest, raadpleegt u de winkel met consultants die daar werken. Waarschijnlijk kunnen zij u de beste oplossing bieden uit het assortiment dat voor hen beschikbaar is.

Houd rekening met de grootte van je gang. Kies geen omvangrijke optie in smalle en smalle gangen en andersom - als de ruimte vrij ruim is, dan kun je niet vooral 'trivialiseren'.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

15 − 9 =