Kast in de gang: voordelen, beschikbare ontwerpen en materialen (23 foto’s)

Elk huis begint met een hal: gasten komen binnen, doen hun schoenen uit en vragen aan de eigenaars waar ze hun schoenen kwijt kunnen. Op de vloer? Op een speciale plank? Gebruik het nachtkastje? De laatste optie is de gemakkelijkste en meest uitnodigende - de stoeprand in de gang stelt je in staat om voor eens en voor altijd de vraag af te sluiten met de beste plaats voor schoenen.

Witte stoeprand in de gang

Kast van gebleekt eiken in de gang

Voors en tegens

De gang voor de gang heeft bepaalde voordelen:

 • Compactheid - hij is klein genoeg om zelfs in de kleinste kamer en in de smalste hoek te passen.
 • Geschikt voor schoenen - voor hoge laarzen, sneakers, schoenen is het heel gemakkelijk om op te stappen als ze recht op de grond staan. Ze zijn niet voorzien van de juiste droogte, ze worden voortdurend gestruikeld door gasten en familieleden. Zelfs de smalste sokkel in de gang stelt u in staat de ruimte aanzienlijk te stroomlijnen.
 • De grote variabiliteit van het ontwerp - de meeste gangen zien er leeg en ongemakkelijk uit als ze geen kast, banket of een smal voetstuk hebben. Bovendien kan een groot aantal fabrikanten meubels kiezen die bij het interieur passen - het is gemaakt in de stijl van 'klassiek' of in de stijl van 'hightech'.
 • Extra functionaliteit - de stoeprand kan niet alleen een stoeprand zijn waarin schoenen worden opgeslagen, maar heeft ook extra functies. Het kan met een zachte zitting zijn, waar het zo handig is om uw schoenen uit te doen na een zware werkdag, er kan een muurhanger aan worden bevestigd, waarop u jassen en hoeden kunt herkennen. De lade met laden biedt veel afgelegen plaatsen voor het opslaan van nuttige dingen - ze kunnen worden verpakt met paraplu's, cosmetica, mobiele telefoons. Er kan een spiegel aan worden bevestigd, waarbij gekeken wordt naar welke, het zal handig zijn om je te kleden voordat je naar buiten gaat, en je kunt een spiegel boven de spiegel maken. Handige functies ingesteld - u kunt iets ophalen dat al het nodige combineert.
 • De grote variabiliteit van prijzen. Ongeacht hoeveel geld er is toegewezen om een ​​voorkamer in te richten, er is noodzakelijkerwijs een voetstuk voor hen. De goedkoopste van plastic of erg duur van wengehout - iedereen vindt een passend prijssegment.

In aanvulling op de plussen, echter, en de minus - kast, zelfs de kleinste, vindt plaats. In een gang waarin twee mensen niet kunnen draaien, is het waarschijnlijk ongepast en zal er iets anders moeten komen. Als de ruimte het toelaat, zal de originele kast een uitstekende oplossing zijn.

Kast met decor in de gang

Houten stoeprand in de gang

Het originele ontwerp van de stoeprand in de gang

ontwerp

Curbstones zijn heel anders, hun apparaat is zodanig dat er veel opties zijn. Zelfs de hoofdgroepen waarnaar ze zijn verdeeld, zijn verschillende.

Kast van eiken in de gang

Door de locatie van de schoenen binnenin zijn er:

1
 • Open - de schoenen liggen op de planken, zien er netjes en opgeruimd uit. Bovendien droogt het in de open lucht beter en zorgt het niet voor. Het ziet er echter misschien niet erg mooi uit (vooral als de schoenen oud zijn) en zal zeker stof verzamelen.
 • Gesloten - de schoenen liggen erin, trekken geen aandacht en kunnen netjes op hun plaats worden verdeeld. Echter, als elke keer dat je in de regen niet droog te vegen, en na elke sessie in de sportschool niet droog is, zal het rotten en ruiken onaangenaam.

Kabinet in de gang in etnische stijl

Er zijn sokkels:

 • met laden - geschikt voor alles ter wereld, zelfs voor de telefoon, zodat u schoenen eens en voor altijd kunt verspreiden;
 • met cassettes - het schoeisel erin is bevestigd in speciale groeven en blijft in een hellende positie;
 • met planken - leg gewoon de schoenen en sluit deze met de deur.

Een stoeprand in de gang in art-nouveaustijl

Het algemene formulier is:

 • Whatnot. Open, met planken, meestal smal, produceert een wankele indruk.
 • Banquettes. Er is meer ruimte om te zitten dan een nachtkastje, maar er zijn wel laden.
 • Kasten. Boven de standaard sokkels houden ze het compartiment voor bovenkleding.
 • Trottoirbanden. Met deuren of laden, laag.
 • Ottomanen. Tumba Ottomaanse in de foyer ontbreekt opslagruimte voor schoenen - het is niets meer dan een plek om te zitten, maar als de kamer en andere meubels die kunnen worden gebruikt voor opslag, kon voetenbank een goede oplossing zijn, want het is gezellig en zitten in het voor een uitgang is aangenaam.

Geschilderde stoeprand in de gang

Afhankelijk van de locatie ten opzichte van de vloer zijn er:

 • De vloer. De meest voorkomende optie - een lage stoeprand laat je toe om erop te gaan zitten, schoenen, schoenen, zonder te kijken, misschien zelfs een voet. Neem wat ruimte, kan best mooi zijn. Hoekkast in de gang - een subtype van deze optie. Hiermee kunt u veel ruimte besparen.
 • Opgeschorte stoeprand. Er zijn veel minder frequente, maar laat een paar ruimte besparen. Onder Opknoping sokkels iets anders kan worden geregeld (bijvoorbeeld pad voeten, of staan ​​voor paraplu's), het allerbelangrijkste, ervoor te zorgen dat de vaststelling van het sterk genoeg was.

Zacht voetstuk in de gang

Naast het algemene zicht op het voetstuk, heeft de waarde ook zijn functie. Dit kan gepaard gaan met:

 • De bank. Daarop kun je veilig schoenen dragen voordat je naar buiten gaat en je schoenen uittrekken voor de ingang, wat vooral belangrijk is als het huis kleine kinderen heeft die hulp nodig hebben, of ouderen die moeilijk te bukken zijn.
 • Mirror. De kast met spiegel in de gang is een geweldige oplossing - hij ziet er prachtig uit en stelt je in staat om jezelf in orde te brengen voordat je naar buiten gaat. Vooral als u de spiegel met extra verlichting uitrust.
 • Hangers. Een stoeprand met een hanger in de gang kan ook een handige optie zijn, omdat de hanger hoe dan oo
  k nodig is, en als deze in dezelfde stijl is gemaakt als de stoeprand, ziet deze er aantrekkelijk en interessant uit.
 • Garderobe. Misschien naast de stoeprand, speel de rol van het hoofdmagazijn van dingen. Uitgevoerd in dezelfde stijl, kan het er zeer voordelig uitzien en goed in het ontwerp passen.

Nadat het ontwerp is besloten, is het te vroeg om naar de winkel te gaan, maar het grootste deel van de zaak is al klaar.

Schoenenkast in de gang

materialen

Het materiaal waaruit de kast wordt gemaakt, is afhankelijk van hoe het eruit zal zien en hoelang het zal blijven. Dus, de kast-kist in de hal van de weng zal een heel andere indruk maken dan hetzelfde voetstuk gemaakt van plastic of spaanplaat.

plastic

De goedkoopste, makkelijkste en meest zuinig optie. Is een breed scala van kleuren, heeft geen last van vocht en temperatuur veranderingen, goed bestand tegen mechanische belasting. Dit betekent echter niet erg aantrekkelijk en geschikt voor het maken niet alle sub-soorten: bijvoorbeeld, zal een plastic kast te kwetsbaar en te duur om te maken, maar voor de lage rekken overal gebruikt lijken.

Schoen in het interieur van de gang

Een cantilever in rustieke stijl in de gang

Spaanplaat en analogen

Ook het goedkope spul is lichtgewicht en ook relatief bescheiden. Goed uitgevoerd, verdraagt ​​goed vocht- en temperatuurveranderingen, maar niet te bestendig tegen mechanische belasting. Heeft wat zorg nodig en dient niet te lang; kast of banket van de spaanplaat is veel kleiner dan de kast, voor de vervaardiging waarvan een reeks hout werd gebruikt.

Opgeschorte stoeprand in het binnenste van de gang

Retro-stijl hal voor voorkamer

metaal

Relatief duur en zwaar materiaal. Vrijwel zelden gebruikt, maar een gesmede hanger met een curbstone die er van is gemaakt, ziet er geweldig uit. Het is zonder pretentie, als het goed wordt afgedekt, is het goed bestand tegen invloeden. Er zijn weinig mogelijkheden om het echt te beschadigen - in feite is de enige optie om het in een gebouw met een hoge luchtvochtigheid te plaatsen en te wachten tot het begint te roesten. Complexe ontwerpen presteren echter meestal niet - metalen deuren en metalen dozen zien er in de regel niet zo goed uit.

Een grijs voetstuk in de gang

Een stoeprand met een zitplaats in de gang

Massief hout

De prijs is afhankelijk van de variëteit: als het duur is, zoals een wenge, kost de curbstone ruimtegeld. Als goedkoper, dan minder.

Het massief hout oogt nobel, laat alle ontwerpkenmerken toe: met planken, met een stoel in de hal, een banket, met een hanger, met een spiegel - past perfect in het klassieke ontwerp.

Het is echter mogelijk niet de beste oplossing vanwege enige gevoeligheid. Elke houtsoort reageert niet erg goed op vocht en als u gedroogde schoenen in de kast plaatst, kan deze deze beschadigen.

Hoekkast in de gang

Wengekleurige kast in de gang

Het materiaal moet worden gekozen op basis van zijn smaak en financiële staat - een reeks hout, spaanplaat, metaal - voor elk van hen is er een situatie en reikwijdte.

Vintage kast in de gang

Ingebouwde sokkel in de gang

Aanvullende tips

Naast materiaal- en ontwerpkenmerken is het ook de moeite waard om te overwegen:

 • dimensies - voordat je naar de winkel gaat, moet je meten hoeveel ruimte in de gang, en hoe goed het een banket of een kast huisvest;
 • ontwerp - een voetstuk gemaakt van hout past niet in het ontwerp van hi-tech, en het metaal zal belachelijk lijken in de Provence, dus is het de moeite waard om meteen over het ontwerp na te denken;
 • kleur - de witte stoeprand past niet in de donkere gang, net zoals zwart niet geschikt is in lichte pastelkleuren.

In de winkel zelf moet u ervoor zorgen dat de kast niet wordt beschadigd, zodat deze stevig op de vloer staat en er nergens defecten zijn.

Lade met laden in de gang

Spiegel voetstuk in de gang

En als de keuze correct is gemaakt, zal deze vele jaren meegaan en al die tijd zal het behagen en troost brengen.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 14 = 19