Kuinka laittaa laatta kipsilevyyn: ammattilaiset neuvoo

Kipsilevyn laaja käyttö on perusteltua helppokäyttöisyydellä ja myöhemmillä pinnoitteilla. Materiaali voi toimia perustana osioiden, rinteiden asentamiselle ja myös kohdistaa käsiteltävä alue. Usein on kysymys tällaisten levyjen käytöstä laatoitukseen. Nykyaikaisten materiaalien, joilla on kosteudenkestävyys, on tullut mahdolliseksi, koska laatoilla tavallisesti luodaan kylpyhuoneen, wc: n, keittiön sisätila, jossa kosteus on korkea. Käyttämällä kipsilevyä, voit viimeistellä täydellisesti pintaan. Seuraavien laattojen asettaminen kipsilevyyn ei edellytä monimutkaista toimintaa.

Valkaisten laattojen asentaminen kipsilevyyn

Aseta laatat esiliinaan kipsilevyllä

Glyklon levittämisen ominaisuudet laatan kanssa

Laatoitettuja elementtejä sijoitetaan vain tasolle, jotta rakenteen lujuus säilyy ja kauniin näkymän maalaus. Muutama vuosi sitten ennen laattojen asettamista käytettiin kipsiä tai kipsiä sementti-hiekan tyyppiä. Tämä karkea viimeistelymenetelmä yhdistää kuitenkin korkeat kustannukset epätasaisen seinän ja pitkän käsittelyajan tapauksessa. Myöhemmin monet mestarit alkoivat levittää kipsilevyä laattaan kipsin viimeistelyn sijasta.

Kun kipsilevyllä olevat keraamiset laatat on pinottu, ei ole likaa eikä pölyä. Ja myös ei tarvitse odottaa ratkaisua kuivaksi, mikä nopeuttaa viimeistelyprosessia. Ennen kuin voit vastata kysymykseen siitä, miten laatta asetetaan kipsilevyyn, sinun on valittava oikea materiaalityyppi.

Laying laatat GKL

Laatoittaminen kipsilevyllä

Kipsilevytyypit

Miten valita oikea materiaali koristeluun? Seuraavia tyyppejä kipsilevyjä tunnetaan:

 • GCR - standardilevyt, joilla ei ole erottuvia ominaisuuksia. Käytetään väliseinien järjestelyssä, seinien tasoittamiseen tiloissa. Ne ovat valkoisia tai harmaita.
 • GVL - kosteutta kestävät levyt, joiden avulla voit käyttää sitä märissä olosuhteissa, kun kosteusparametrit eivät muutu.
 • GVLV - materiaalia täydennetään hydrofobisella kyllästyksellä, joka vaikuttaa materiaalin kestävyyteen korkeaan kosteuteen. Samalla kosteus voi olla epävakaa. Levyjä käytetään suihkun, kylpyhuoneen, keittiön, terassien korjaukseen. Ulompi pahvi on vihreä.
 • GKLO on materiaali, jolla on palonkestävyys. Käytetään saunojen järjestelyissä kylvyssä, jossa on suuri palovaara. Lehdillä on vaaleanpunainen väri.

Laatat kipsilevyyn kylpyhuoneessa tai muussa tilassa, jossa kosteus on mahdollinen, asennettu kosteutta kestäviin levyihin.

Keraamisten laattojen asentaminen kipsilevyyn

Laatoittaminen tiiliä varten kipsilevyllä

1

Teknologian edut ja haitat

Kipsilevy, joka on laatoitettu, on käytännössä usein käytetty käytäntö. Tämä johtuu kipsilevyn monista eduista:

 • Yleismateriaali, jota käytetään erilaisiin viimeistelyihin;
 • Materiaali on helppo käsitellä;
 • Seinälle sijoitettu voi olla koko arkki tai leikata halutun koon osiin;
 • Päällystä voidaan tehdä omilla käsillä;
 • Materiaalissa ei ole haitallisia kemiallisia yhdisteitä.

Kipsilevyjen laatoituksen tekniikan valinta vähentää korjausaikaa ja pienentää viimeistelyn vaivattomuutta.

Miinusmateriaali on arkin taipumuksen todennäköisyys. Tämä voidaan välttää asettamalla se tiettyihin oppaisiin tai käyttämällä verkkoa kipsiin.

Keittiötasojen asentaminen kipsilevyyn

Asennus laatat kipsilevy

Pinnan esikäsittely

Käyräprosessin aloittamiseksi on ensin määriteltävä menetelmä levyt kiinnitetään seinään. Voit tehdä sen kehysmenetelmällä tai liittää ne seinään. Rungolle on parempi käyttää metalliprofiilia, joka on kiinnitetty 40 cm: n välein. Jos haluat liittää kosteudenkestävän kipsilevyn pinnalle, on ensin kohdistettava olemassa olevat ontelot.

Vanhan verhous läsnäolo herättää kysymyksen arkkien kiinnitysmenetelmän valinnasta. Jos käsiteltävällä pinnalla on vanha laatta, kosteudenkestävää kipsilevyä ei voida liittää seinälle, joten kehystämme. Aluksi sinun on poistettava vahingoittunut laatta. Tunnetaan sääntö, että jos yli 40% pinta-alasta on vaurioitunut, kaikki laatat on poistettava.

Jos vanha vuori on tehty maalilla tai tavallisella kipsillä, voit poistaa tämän kerroksen. Valittaessa tapoja liimata levyjä seinämiin kylpyhuoneessa, sinun täytyy kipata pintaan tasoittamalla tiettyjä alueita. Wireframe-tekniikkaan kuuluu antiseptisen alukkeen käyttö.

Materiaalin kiinnittämisen jälkeen on välttämätöntä käsitellä arkkien pintaa liimaamalla liimat kipsilevyllä omilla käsillä.

Kipsilevyn käsittelyvaiheet

Kuinka liimata laatat kipsilevyllä, jos se on jo kiinteä. Ensin suoritetaan pohjamaali, mutta ensin voit asentaa lujitetun nauhan liitoksiin, jos huoneen kosteus on erittäin korkea.

On välttämätöntä käsitellä tätä yhdistettä, kun materiaalin kuidut vahvistuvat, kosteuden imeytyminen vähenee ja muotin ulkonäkö jätetään pois. Pohjustus seuraa koostumusta, joka ei sisällä liuotinta. Seosta levitetään kahteen kerrokseen.

Seuraava vaihe, kun kipsilevyn valmistelu aluslaattaan alkaa maaperän kuivumisen jälkeen. Nyt sinun on täytettävä lakanat omassa kädessä. Varmista kitti ennen kuin laitat laatta kipsilevyyn kylpyhuoneessa? Tätä kysymystä pyytävät monet, jotka asettavat tavallisen laatta. Kitti kaikki pinta on siinä tapauksessa, että sinun on sovellettava luotettava pinnoite ruutuun. Yleensä se tapahtuu tilanteissa, joissa käytetään massiivisia laattoja kipsilevyllä.

Muissa tapauksissa, ennen kuin laitat laatta kipsilevyyn, sinun on täytettävä liitokset ja alueet, joissa ruuvit on ruuvattu.

Levyjen valmistuksen viimeinen vaihe on kittirakenteen pohjustus. Tämä on tarpeen tartunnan parantamiseksi. Tässä tapauksessa kiinni keramiikka kylpyhuoneessa tai toisessa huoneessa on paljon helpompaa. Pohjustuksen jälkeen on välttämätöntä tasoittaa valmistettu glypinta epätasaisuudesta, joka johtui alukkeen levittämisestä.

Marmorilaattojen asentaminen kipsilevyyn

Kovakartongit

Liiman valitseminen

Keraamisten laattojen edessä on liiman käyttö. Laattamateriaalin asennus suoritetaan nesteki- siin tai liimoihin. Jos liimaa laatta nestekynsiin, saat kiinteän rakenteen johtuen koostumuksen korkeasta tarttuvuudesta, mutta tuote on erilainen korkealla hinnalla.

Kaakeloitu liimakoostumus voi olla kahta tyyppiä:

 • Sementillä;
 • Elastinen.

Liimamekaaniset keraamiset laatat kipsilevyllä sementtiliiman avulla vessassa tai kylpyhuoneessa eivät ole suositeltavia, koska ne ovat veden vaikutuksen alaisia. Elastinen koostumus on kuiva jauhe, joka laimennetaan vedessä. On valittava koostumus sisäisiin töihin.

Lasimaalausten pinnoitus kipsilevyyn

Laatoittaminen kipsilevyseinille

Laatta kiinnitys

Kun olet vastannut kysymykseen "kuinka tasoittaa seinää?" On toinen kysymys - miten liimaa kaakeli kipsilevylle. Ensinnäkin määritellään munintamenetelmä, saumojen kanssa tai ilman. Kiinnitysperiaatteet:

 1. Valmista kaikki työkalut ja materiaalit.
 2. Työ alkaa pohjasta näkyvimmässä kulmassa tai pystysuorassa aksiaalisessa nauhassa seinän keskellä. Toisessa tapauksessa äärimmäiset yksityiskohdat ovat symmetrisiä.
 3. Tason käyttäminen merkintää tehdään.
 4. Kovetaulun pinnalle levitetään liimaa hammaslastalla. Älä käytä paksua liimakerrosta, koska materiaalin kuormitus kasvaa.
 5. Vuori on tehtävä siten, että osaa puristetaan tiukasti seinää vasten.
 6. Jäljitettävää liimaa, joka poistetaan kostealla rievulla.
 7. Kauniiden saumojen saamiseksi käytetään muovisia ristejä.
 8. Laatoitetut laatat leikataan laattaleikkurilla.
 9. Viiden rivin asennuksen jälkeen tehdään tauko materiaalin sovittamiseksi kuormaan.
 10. Oikea muninta tarkistetaan tasolta.
 11. Kun liima on täysin kuivunut, laastuta liitokset.

Älkää kiirettä eteenpäin. On välttämätöntä saada aikaan pehmeä asento, sillä huone näyttää esteettisesti miellyttävältä. Monet ovat kiinnostuneita siitä, voidaanko laattoja liimata lattialle, jos se on viimeistelty kipsilevyllä. Tällöin lattian toiminta suoritetaan samalla tavalla.

Joskus on tilanteita, joissa sinun on poistettava joitain yksityiskohtia. On kysymys, miten poistaa laatta kipsi-pahvista. Huolellisesti tämä on mahdotonta vahingoittamatta kipsilevyä. Voit laittaa lian alla laatta, kipsilevyjen seurauksena poddevaniya ei vahingoitu, jos niiden koko on enintään 100 cm2. Jos laattojen koko on suuri, voit yrittää tehdä osan leikkauksesta kipsilevy-materiaalin kanssa. Tee sitten laastari ja asenna se.

Laatoittaminen kipsilevyyn

Laatoittaminen kipsilevyyn kylpyhuoneessa

Aseta laatat kosteutta kestävälle kipsilevylle

Gipsokartonovye-arkkia käytettäessä voit tehdä hyvän pohjan laattojen alla. Kehyksen asentaminen tai liimaus ei vaadi erityisiä taitoja ja tietoja. Suojuksen kaikki vaiheet laadullisesti, saat kauniin sisustuksen ja nauti omasta työstään.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 29 = 37