Welk linoleum is beter om te kiezen voor de keuken en de gang

Hoe linoleum te kiezen voor keuken en gang

Tientallen jaren na elkaar is de populariteit van linoleum, zoals vloerbedekking voor gangen, keukens alle records aan het breken. Onderscheiden door betaalbare kosten, een verscheidenheid aan tekeningen, kleuroplossingen, benijdenswaardige prestatie-indicatoren, nam hij een waardige plaats in huis.

Als u op zoek bent naar dit materiaal, moet u weten hoe u linoleum voor de keuken en de hal kunt kiezen om een ​​hoogwaardige coating te krijgen die vele jaren meegaat, met behoud van de esthetiek en functionaliteit.

Belangrijkste selectiecriteria

Als u linoleum selecteert, moet u in eerste instantie voor uzelf een groep factoren bepalen die rechtstreeks van invloed zijn op de duur van de servicevloer:

 • De ruimte waarvoor deze is bedoeld (keuken, gang, slaapkamer, kinderkamer);
 • eigenschappen zoals weerstand tegen vocht, geluidsabsorptie, klasse van slijtvastheid, de aanwezigheid van antibacteriële eigenschappen;
 • aantal mensen dat leeft, wat de geldigheidsindex bepaalt;
 • naleving van de binnenoplossing van het gebouw waarvoor het is bestemd.

Typen linoleum

Welk linoleum is beter om te kiezen voor de keuken en de gang

Dus hoe linoleum te kiezen voor de keuken en de gang, die heel lang meegaan met het behoud van zijn benijdenswaardige indicatoren?

In eerste instantie is het noodzakelijk om te bepalen welke variëteiten van deze vloerbedekking worden gepresenteerd op de binnenlandse markt, om de voor- en nadelen van elk te bepalen.

Het kunnen natuurlijke of synthetische materialen zijn.

Natuurlijk linoleum

Welk linoleum is beter om te kiezen voor de keuken en de gang

Voor de productie ervan worden jutestoffen, lijnolie, kurk en houtmeel, pijnboomhars, kalksteenpoeder en natuurlijke kleurstoffen gebruikt.

De voordelen zijn onder meer:

 • uitzonderlijk natuurlijke, milieuvriendelijke samenstelling;
 • behoud van kleur en structuur gedurende de gehele gebruiksperiode;
 • weerstand tegen slijtage;
 • bacteriedodende eigenschappen;
 • weerstand tegen branden, dat wil zeggen dat een gevallen lucifer er geen spoor op achterlaat;
 • onderhoudsgemak;
 • een verscheidenheid aan kleurenoplossingen.

Onder de tekortkomingen is hoge kosten, zwakke weerstand tegen hoge luchtvochtigheid (het is onwenselijk om te gebruiken voor badkamers) en kwetsbaarheid, gemanifesteerd in kraken bij knikken.

PVC Linoleum

De basis van enkel- en dubbellaags PVC-linoleum is een niet-geweven warmte-isolerend of textielmateriaal.

Een van de voordelen van de coating zijn:

 • betaalbare kosten;
 • lage thermische geleidbaarheid;
 • ecologische reinheid;
 • huidige niet-geleidbaarheid;
 • weerstand tegen verval;
 • Een rijk palet aan tekeningen, kleuroplossingen, patronen.

uitkiezen tekortkomingen, Het is de moeite waard om te wijzen op de gevoeligheid van de coating voor hoge temperaturen, slechte bestandheid tegen vetten, chemische oplosmiddelen en alkalische oplossingen, een sterke afname van de elasticiteit bij lage temperaturen, wat leidt tot scheuren.

Een verscheidenheid aan producten, gepresenteerd in de moderne markt, zal toelaten om enkelkleurige varianten te kiezen of met een origineel patroon, overeenkomend met individuele bedrijfsomstandigheden.

De coatings die een natuursteen nabootsen, een parketplaat, een laminaat, een tegel zijn populair.

Praktische tips

Bij het kiezen van linoleum is het de moeite waard aandacht te besteden aan een aantal secundaire factoren die een niet minder belangrijke rol spelen:

1. Ruimte afmetingen. U kunt de yardage van het materiaal niet selecteren zonder een voorraad. Dit geldt met name voor coatings waarvoor een pasvormpatroon vereist is. Een deel van het materiaal gaat naar nissen onder batterijen, verschillende projecties en overgangen, stroomversnellingen.

De breedte van het linoleum moet idealiter overeenkomen met de breedte van de kamer, waardoor lelijke voegen in het midden van de kamer worden geëlimineerd. Als er geen dergelijke breedte is, stopt u de selectie om groter te zijn. Overschot kan altijd worden afgesneden.

2. Inspecteer zorgvuldig het geselecteerde materiaal voor het huwelijk. Verschillende onregelmatigheden en detachementen zijn een teken van onvoldoende kwaliteit. Dit is misschien geen fabriekshuwelijk, maar het gevolg van verkeerd transport of opslag, dus ga winkelen met vertrouwde winkels en magazijnen.

3. Polyurethaan linoleum is noodzakelijkerwijs op een speciale wond gewikkeld haspel, de afwezigheid hiervan zal duiden op een product van slechte kwaliteit.

4. Als je in alle kamers hetzelfde linoleum wilt leggen, moet je het kopen alles tegelijk. Verschillende partijen kunnen onderling verschillen in een schaduw die na het stapelen met het blote oog waar te nemen is.

5. Als het je lukt om te onderhandelen in de winkel neem linoleummonsters mee naar huis, om te bepalen hoe het eruit zal zien op uw vloer, dan is dit de ideale oplossing. U kunt zien of de kleuroplossing en textuur overeenkomen met de algehele ontwerpstijl van de keuken of gang.

6. Voeg deze coating niet toe, zodat deze zich vormt vouwen, knikken. Linoleum vouwt altijd met de voorzijde naar beneden, omdat het oppervlak anders kan worden bekrast of vuil tijdens transport.

7 Stop met uw keuze voor een materiaal dat een speciale beschermende coating heeft, het schenkt duurzaamheid, verhoogde slijtvastheid en onderhoudsgemak. Elke verontreiniging kan worden schoongemaakt met een milde zeepoplossing.

8 Keuze van opties voor keukens en gangen, geef de voorkeur aan dik linoleum met een betrouwbare beschermlaag. Dunne coating in ruimtes met een hoge verwerkingscapaciteit zal snel onbruikbaar worden en zijn aantrekkelijkheid verliezen. De beste oplossing zal zijn linoleum op PVC-basis.

Let op op semi-commerciële varianten gekenmerkt door verhoogde sterkte in vergelijking met coatings die bedoeld zijn voor huishoudelijk gebruik.

En tot slot

Er zijn nog steeds dergelijke linoleumvariëteiten zoals glycol of alkyd, colloxine en linoleum-reel, maar om een ​​aantal goede redenen is geen van hen wijdverspreid in het dagelijks leven.

Sommige krimp, sommige bevatten stoffen die gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid, andere kraken.

Als u al deze functies in overweging neemt, is het proces om de optimale versie van linoleum te kiezen geen probleem voor u.

Met de nuances, gebaseerd op uw eigen voorkeuren, de beschikbare hoeveelheid geld en de gegeven interieurstijl, kunt u eenvoudig de optie kiezen die in alle opzichten bij u past.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

28 + = 32