Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

Kleine keuken Wallpapers - Foto's van nieuwe producten en een zee van ideeën

Met de huidige verscheidenheid aan achtergronden is het selecteren van het meest geschikte model geen gemakkelijke taak.

Het patroon en de kleur van het behang kunnen de visuele perceptie van de ruimte drastisch veranderen, vooral in een kleine kamer.

Hier zijn enkele praktische tips die u zullen helpen beslissen over de keuze van modern behang voor een kleine keuken:

 1. 1. Traditioneel wordt aangenomen dat Hoe kleiner de ruimte, hoe meer lichte tinten zou moeten zijn. Met andere woorden, beschouw donkere kleuren niet, ook al vind je ze erg leuk.

  Een uitzondering op deze regel is het gebruik van donkere patronen op een lichte achtergrond, zoals te zien in de volgende foto's.

  Maar probeer niet een miniatuurkeuken in een steriele witte kleur te maken.

  Ten eerste, in zo'n keuken is het niet comfortabel en ongemakkelijk om te zijn. En ten tweede, voor een kleine keuken, dit is niet erg praktisch en beladen met constante schoonmaak.

  Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

  Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

 2. 2. Hoe kleiner de keuken, hoe kleiner en onzichtbaarder de tekening zou moeten zijn.

  Ga niet fout als je op behang pasteltinten wedt met klein patroon. Probeer grote ornamenten of stroken (vooral verticale) te vermijden.

  Modern behang is te vinden op absoluut elke smaak, dus probeer het maximale aantal modellen te bekijken en zorg ervoor dat u het meest geschikte figuur vindt. Gelukkig is hun bereik vandaag bijzonder groot, vooral als het gaat om grote steden.

 3. Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

 4. 3. In sommige projecten is het mogelijk om aan de applicatie te voldoen groot en helder kunstobject.

  U kunt achtergronden met een grote afbeelding kiezen, maar deze hoeven alleen te worden gelijmd met een accentmuur. De meeste interieurontwerpers raden nog steeds aan deze beweging niet in een kleine kamer te gebruiken.

 5. Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

 6. 4. Er moet bijzondere aandacht aan worden besteed gestreept behang - horizontale strepen maken de keuken breder, maar lager. Verticaal - hoger, maar al.

  Om alleen de "plussen" van stroken te gebruiken, kunt u niet de hele muur bedekken, maar alleen het bovenste gedeelte, waarbij u de onderkant van de muur verfraait met een rand en verf.

  Een goede optie zou ook zijn om een ​​accentmuur te maken. Deze foto's tonen een aantal voorbeelden van succesvolle toepassing van gestreepte modellen.

 7. Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

  Zoals u kunt zien, heeft de veelkleurige asymmetrische strip een positief effect op de visuele waarneming van een kleine kamer. Daar ziet het er erg modern uit.

 8. 5. Smalle keuken u kunt volume toevoegen als lange muren worden geplakt met donker behang en het eindlicht. Deze aanpak is een noviteit voor het interieur van een keuken en ziet er erg modern uit.
 9. Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

 10. 6. Vermijd het gebruik van verschillende texturen die "niet bij elkaar passen". Ik bedoel combinatie van textuur en behangmateriaal met een keukenset. Dus, als je meubels glanzend zijn, dan is het beter en moet het behang glad en niet erg helder zijn.
 11. Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

 12. 7. Bij het kiezen van achtergronden, wordt het aanbevolen om hun uiterlijk te evalueren een rol op enkele meters hebben ontwikkeld. Deze aanpak helpt u een breder "beeld" van een bepaald model te zien.

  Het zal niet overbodig zijn verspreid een paar rollen, om verschillende tekeningen en kleuren te matchen.

  De catalogi van de behangfabrikanten bevatten in de regel tientallen voorbeelden van interieurs waarin hun modellen werden gebruikt.

  Het is noodzakelijk om naar dergelijke voorbeelden te kijken, misschien vindt u hier een geschikt project voor u of een modern idee.

Wat voor behang voor de keuken is nu in de mode

Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

Het is geen geheim dat het ontwerp van interieurs een hele industrie is die niet stilstaat.

Elk jaar zijn wereldwijde fabrikanten tevreden met nieuwe modellen, kleurenoplossingen, texturen en materialen.

Laten we overwegen de meest expressieve en praktische trends op het gebied van behang voor de keuken.

 1. +Het is in 2017 heel trendy om de muren met behang te versieren imitatie van decoratieve platen. Het oogt origineel, modern en zeer geschikt voor het stylen van de keuken.
 2. Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

  Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

 3. +De trend gaat door heldere en rijke kleuren. Als u uw keuken in een moderne stijl decoreert, kunnen ze een echte decoratie van het interieur worden.
 4. Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

 5. +Ook modieus in 2017 zijn allerlei soorten Muurstickers.

  Hun assortiment groeit van jaar tot jaar, er verschijnen nieuwe patronen en paletten. Dergelijke stickers en posters worden steeds vaker aangetroffen in modieuze stedelijke keukens.

 6. Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

 7. +Etnische motieven past perfect in elke stijl. Etno gemakkelijk toevoegen, als u achtergrond kiest, bijvoorbeeld met Japanse / Chinese karakters, afbeeldingen van kersenbloesems of etnische ornamenten.
 8. Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

 9. +Blijft populair natuurlijke onderwerpen: charmante bomen, heldere bloemen, sappig fruit en groenten.
 10. Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

 11. +Nog een chip - achtergrond met 3D (driedimensionaal) beeld. Dergelijke modellen worden het best gebruikt voor de muur waarop het hoofdaccent wordt geplaatst: bijvoorbeeld in de eetruimte.
 12. Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

 13. +In voortzetting van modieuze nu thema's imitatie van natuurlijke materialen, het is de moeite waard om aandacht te schenken aan het behang met een afbeelding die het natuurlijke hout, het metselwerk, de betonnen muur, steen, leer en zelfs textiel nabootst.
 14. Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

 15. + wijnoogst verdienen ook speciale aandacht. Ze schijnen in de regel niet met een overvloedige kleurschaal, maar hebben tegelijkertijd een originele tekening of textuur.

Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken
Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

wasbaar

Praten over behang voor elke kleine keuken, we kunnen niet anders dan wasbare opties noemen.

Velen geloven om de een of andere reden dat ze er armoedig, goedkoop en smal uitzien. We haasten ons om u te verzekeren dat hun modellenreeks vandaag vrij breed is.

Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

Een charmante blauwe kleur is nu in veel landen in de mode. Het is perfect te combineren met witte meubels, lichte houtsoorten en decorelementen van gele, donkerblauwe en bruine kleuren.

Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

Deze achtergronden zijn meer in beige tinten, die vaak te vinden zijn in onze keukens. In feite is dit een universeel kleurenschema, dat geschikt kan zijn voor een breed scala aan interieurs, zowel in het appartement als in het huis.

Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

Als voorheen blijven modellen met een baksteenreliëf en verschillende patronen tussen het wasbare behang populair. Bijvoorbeeld, texturen met bloemen, fruit, abstracte elementen, etc. passen goed in het interieur van de keuken.

Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

Over het algemeen, zoals je misschien al gemerkt hebt, nu een hele grote mode voor heldere en rijke kleuren.

Vooral de grote omzet wint deze trend in de landen van de voormalige USSR. In plaats van saaie, eentonige en saaie wallpaper felle kleuren komen moderne patronen en tekeningen.

Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken
Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

Zoals je kunt zien aan de hand van het gepresenteerde materiaal en foto's, zijn voor het kiezen van behang voor een kleine keuken verschillende onvoorwaardelijke regels en aanbevelingen.

Het visueel uitvergrote behang met panoramische beelden - tunnels, paden, wegen, rivieren, verre straten of eindeloze zee, is perfect voor een zeer kleine keuken (bijvoorbeeld een oppervlakte van 4 m²).

Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken
Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

Verhoog ook visueel de kleine muurruimte met een glanzende textuur of parelachtige ornamenten. Trouwens, het patroonbehang is opnieuw teruggekeerd naar de mode en komt letterlijk in elke stijl: klassiek, provence, fusion, country, hightech, art deco, retro, etc.

Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken
Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

Werkelijk in het moderne interieur en rijke kleuren - paars, groen, kanarie, wortel, enz. Helderheid kan flitsen en keukengevels, en apparaten, en gerechten, en kleine decorstukken. Ter ondersteuning van dit alles - een selectie van kleurrijke en echte foto's.

Kies de kleur van de achtergrond

Allereerst moet u zich laten leiden door de reeds beschikbare interieurartikelen - meubels, keukensets, apparaten, evenals de kleuren van de vloer en het plafond.

Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

Gooi nu de kleuren weg die absoluut niet bij de meeste objecten passen. Het is belangrijk om naar de allereerste indruk te luisteren.

De volgende stap is het proberen van verschillende kleuren, acteren als een jury. Ja, het is echt logisch om een ​​beoordeling te geven en of op de een of andere manier de kleuren te markeren die in de eerste 5-ku vallen, om niet in de war te raken.

Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken
Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

Welke kleuren heb jij liever in kleding? Wil je jezelf met hen in het binnenland omringen? Misschien is het toch nodig om een ​​contrast te creëren tussen het huis en het dagelijks leven.

De locatie van uw keuken is een andere aanwijzing. Als de ramen op het zuiden gericht zijn, is het voor een wallpaper een beter kleurenschema. Bovendien geloven sommige ontwerpers dat een warm kleurenschema de ruimte minder ruim maakt. Dus probeer de beste optie te vinden.

Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken
Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

Een goede oplossing voor keukens met een laag plafond is behang onder de kleur van het plafond - dus maak je de kamer volumineuzer en breid je als het ware de muren uit.

Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken
Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

De keuze van de achtergrondkleur voor de keuken is het voorrecht van de persoon die er de meeste tijd in doorbrengt. Dus, als jij het niet bent, heb je in deze kwestie een hoofdadviseur.

Monochroom, met ornament of afbeelding?

Univalent ziet er ongetwijfeld geweldig uit, maar is misschien niet helemaal praktisch vanwege de specifieke kenmerken van de ruimte. U kunt een tint aanvragen die u graag gebruikt om een ​​kleine of veelkleurige afdruk toe te passen. Grote afbeeldingen worden niet als de beste optie voor een kleine keuken beschouwd. Maar waarom niet, als ze nauwelijks merkbaar zijn.

Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken
Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

Misschien hebt u uw eigen schetsen of tekeningen die u naar de achtergrond kunt overbrengen? Zo bent u verzekerd van een buitengewoon en uniek interieur.

Laten we het hebben over de populaire behangideeën in 2017 voor een kleine keuken, die als het ware in de trend zit:

 • beeld van koffie en alles wat daarmee samenhangt.
 • fruit, groenten, vers en smoothies, ook, toon omhoog met een van hun soort;
 • bloemenprint met bloemmotief;
 • Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

  Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

 • vintage behang, gevuld met tientallen decoratieve details. Kooi, lijnen, erwten of bloemen - dit alles keert weer terug naar de arena van de mode;
 • fascinerende, zelfs hypnotiserende prints met een klein herhalend patroon.

Waar je op moet letten voordat je koopt

Denk er bij het kiezen van een achtergrond aan dat ze idealiter moeten zijn:

 • vochtbestendig, wat in de keuken vanzelfsprekend is;
 • dampdoorlatend zodat de muren sneller drogen en de lucht vrij kan circuleren;
 • duurzaam en veerkrachtig om mechanische schade en verbeterde reiniging te weerstaan;
 • Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

  Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

 • bestand tegen direct zonlicht - anders kunnen ze snel hun oorspronkelijke uiterlijk verliezen, en nog belangrijker, de kleuring;
 • met de mogelijkheid van herhaald overschilderen, wat ook erg handig is.

Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

Welk behang om te kiezen voor een kleine keuken

Hoogstwaarschijnlijk zult u geen achtergrond vinden die overeenkomt met al deze items, dus kies de belangrijkste indicatoren voor u.

Naar aanleiding van ons advies, evenals moderne trends in design, kunt u eenvoudig een sfeer van warmte en comfort creëren in uw kleine keuken.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

23 − 18 =