Wat is het plafond in de keuken: overzicht en vergelijking

Foto-opties om het plafond in de keuken te maken

De plafondopties zijn niet alleen veel, maar ook veel. En allemaal, op het eerste gezicht, zijn ze heel geschikt voor de keuken, maar als je het goed begrijpt, blijken sommige bedekkingen helemaal niet te passen.

Vandaag zullen we uitzoeken welk plafond beter in de keuken kan worden gemaakt, rekening houdend met alle bestaande varianten van en naar. We zullen u ook vertellen welk plafond het beste is, te oordelen naar de beoordelingen op internet.

Welke parameters moeten worden overwogen bij het kiezen van een plafond?

1. Het plafond moet duurzaam zijn.
2. Het plafond moet niet bang zijn voor water, of het kan gemakkelijk worden hersteld na de overstroming.
3. Het plafond moet in overeenstemming zijn met het ontwerp en de lay-out.
4. Het plafond moet een acceptabele prijs hebben van 1 vierkante meter en de installatie.

De rest is al details. Overal zijn er nuances, het hangt er allemaal vanaf of je in een privéwoning of appartement woont, wat je plafondhoogte is, of de keuken is uitgerust met een gasfornuis, welk soort verlichting je plant, etc.

Ook hangt er veel af van het gebied. Bijvoorbeeld, een groot plafond ziet er goed uit, maar in een kleine keuken - karikaturaal. Daarom moet je alles weten, en wat is beter om te kiezen - je beslist wanneer je de opties ontdekt.

Vergoelijkt plafond

Wat is het plafond in de keuken: overzicht en vergelijking

Het lijkt erop dat we in onze 21e eeuw het gebleekte plafond beschouwen, in de planningsfase van reparatie - alleen absurd. Maar dit, als u zich de plafonds herinnert, die zijn gemaakt in klei huisjes. Ze zijn ongelijk, ze zijn perfect zichtbare strepen van de "maklovitsy", ze geven een blauwachtige kleur vanwege de toegevoegde blauwe ...

En wie laat je op die manier witwassen? Als je het plafond wit maakt met een kwast, maar met dezelfde roller, dan ziet het uitzicht er heel mooi uit. En, als met behulp van een verstuiver, zo zal het lied helemaal!

Het plafond ziet er uit als gekleurde wateremulsieverven (natuurlijk, als je het oppervlak eerst met een plamuur hebt geëgaliseerd). In de whitewash kun je een beetje sneeuwwitte verf toevoegen voor een groter effect.

Wat hier kan zijn nadelen? Eerlijk gezegd - nee. Als het een kwestie van muren zou zijn, dan zou witwassen een volledig waardeloze optie zijn, omdat het handen en kleding "vastpakt". En wie wrijft tegen het plafond?

Daarom kunnen we zeggen dat de optie heel geschikt en werkend is. In bedrijf is een dergelijke coating eenvoudigweg ideaal. Het mag slechts eenmaal per jaar worden ververst met een nieuwe oplossing, want van het roet en branden in de keuken zal het wit worden geel worden. Maar omwille van gerechtigheid zal het gas alles geel worden, niet alleen witwassen. En als er een renovatie is die een cent waard is, die zelfs als lui wordt beschouwd, dan met andere materialen, zal deze duurder zijn.

Conventioneel geschilderd plafond in de keuken

Wat is het plafond in de keuken: overzicht en vergelijking

Hier is alles hetzelfde als in het geval van witwassen. De enige verf op waterbasis kost iets meer. Ja, er zijn dure verven die kunnen worden gewassen. Maar om het te wassen wordt heel hard gezegd, eerlijk gezegd. Ze kunnen licht worden afgeveegd met een vochtige doek, en dat is alles. Daarom bereik je geen speciale zuiverheid, je zult alles opnieuw moeten schilderen, maar je zult tevergeefs geld weggooien.

Nog belangrijker in praktische bruikbaarheid is waarop basisverf wordt aangebracht. Als het direct op de stopverf en het - op beton, dan is dit een goede optie voor de keuken. Als het een gipsplaat is, is het erger als je in een gebouw met meerdere verdiepingen woont.

Waarom? Maar omdat er zoveel plekken in de keuken zijn waar water uit de pijp die van bovenaf uitbarst van de buren kan lekken. En als het gebruikelijke plafond simpelweg roodachtige scheidingen gaat worden, die gemakkelijk en gemakkelijk overschilderbaar zijn, dan zullen de plafonds van de gipsplaat doorhangen en barsten. Het is noodzakelijk om de hele structuur te veranderen.

Dus, als je niet zeker bent van je buren, maak dan geen gipsen kartonnen dozen in de keuken, ongeacht hoeveel je de vlekken wilt plaatsen. Het is beter om af te zien van de gebruikelijke kroonluchter, maar om jezelf te beschermen tegen het "plezier" om niets te doen, niet om het verwende plafond te repareren. Zelfs als de buren je betalen, waarom heb je dan deze onnodige problemen nodig? En als ze niet betalen (en dus gebeurt het meestal dat de buren een jaar lang een lening verstrekken), dan is het compleet beledigend.
Te oordelen naar de beoordelingen, is een dergelijk plafond de beste keuze.

Plafond, geplakte behang

Wat kan ik zeggen over het behang op het plafond van de keuken? Dit is niet de meest briljante keuze. Niet alleen dat ze donker worden van het roet, dus ook de naden zullen barsten. Beide "houden niet van" verhoogde luchtvochtigheid en warmte. En in de keuken zal dat heel vaak zijn.

Wat is het plafond in de keuken: overzicht en vergelijking

En na een paar jaar zullen uw plafonds perfect zichtbare naden zijn, in de hoeken van het behang "verzamelen" golven. Nee, dit is niet de beste optie, zelfs als het behang voor het schilderen is. U begrijpt dat geen nieuwe verf u zal redden van de naden die zijn gescheiden.

En in het geval van de vloed, moet je op het behang schieten en het oppervlak opnieuw krabben van de restanten van het papier. Plak dan het behang goed, niet onder de kracht van een leek. Het is gemakkelijk om zelf te schilderen, maar ik heb geen last van het behang. Toch zullen gewrichten zichtbaar zijn, wat erg lelijk is.

Nou, het laatste argument - het is niet in de mode, zelfs als je wat extra-nieuwe en ongewone achtergronden wilt plakken.

Uitgerekt plafond

Spanplafonds in de keuken zijn goed omdat:

  • Ze hebben veel ontwerpopties (kleur, textuur, combinatie);
  • Snel geïnstalleerd (1 dag);
  • Creëer een perfect vlak en mooi oppervlak;
  • In vergelijking met de plafonds van de GKL is slechts 3-5 cm hoogte verborgen;
  • Kunnen bestand zijn tegen (een kleine) overstroming (maar na het leegmaken van het canvas zal het moeten worden vervangen).

Door nadelen is hetzelfde (voornamelijk met betrekking tot PVC-filmplafonds):

  • Kwetsbaarheid voor mechanische impact (scherpe voorwerpen, kurk uit champagne, blazen door een zwabber of gegooid kinderspeelgoed);
  • De noodzaak om ze handmatig te wassen. Degenen die in plafonds handelen, deze factor wordt daarentegen een plus. Stel dat je niet hoeft te rommelen en schilderen, je moet gewoon de plafonds wassen en alles is in orde, ze zijn als nieuw! Maar we denken dat dit geen voordeel is. Het is onaangenaam om ze te wassen, op zijn zachtst gezegd. Handen zijn op gewicht, er stroomt water naar beneden, het is onmogelijk om erop te drukken (en daarom is het nauwelijks mogelijk om de roetkwaliteit uit het roet weg te spoelen).

Een paar woorden over vertrek. Trouwens, hier is een heel verstandig artikel over het wassen van spanplafonds.

Glanzend spanplafond is veel gemakkelijker schoon te maken dan stof, omdat het perfect glad is. Maar het is moeilijk om van echtscheiding af te komen. Maar als u een speciale doek van microfiber gebruikt, dan is alles mogelijk. Nog steeds een glanzend plafond, 100% is niet bang voor overstromingen.

Wat is het plafond in de keuken: overzicht en vergelijking

Stretchplafonds van textiel zijn goed omdat ze er duur en degelijk uitzien. Ze kunnen niet worden onderscheiden van een perfect gestuukt en geverfd oppervlak. En in de rest hebben ze praktisch gezien geen voordelen voor de keuken. Ze geven water door, omdat de rubberen coating extreem dun is en het wordt bedekt door microscheuren als het veel druk ervaart (en dit zal het geval zijn bij een overstroming).

Dus zoals je ziet, mogen de vragen niet blijven, het matte plafond moet gekozen of glanzend zijn. Dezelfde plafonds die mensen prijzen en volgens beoordelingen is het een behoorlijke keuze.

Plafond van PVC-panelen

Wat is het plafond in de keuken: overzicht en vergelijking

Plastik is de vorige eeuw, om eerlijk te zijn. Ja, het is heel praktisch en zeer geschikt voor de keuken. En het is handig om het te wassen en bij een overstroming gaat het niet achteruit. Maar wat te doen met het uiterlijk?

Bekijk - niet representatief bij hem en barst zelfs! Nee, misschien zul je zo'n plastic kunnen vinden, dat niet lijkt op het uiterlijk van een openbaar toilet. Zo ja, dan is dit slechts een ideale optie voor de keuken.

Plafond van geëxpandeerde polystyreenplaten

Wat zijn goede polystyreenplaten? Het feit dat het erg goedkoop is, ze niet perfect hoeven te passen bij het plafond, ze kunnen zelf worden geplakt en het plafond ziet er goed uit. Zelfs goed.

Het enige dat je niet moet vergeten, is dat je ze nodig hebt, zorg ervoor dat je er bovenop schildert. Het beste voor deze doeleinden is een verf op waterbasis. Roken is net zo'n plafond als andere, maar het hoeft niet te worden gewassen, het is voldoende om eens in de paar jaar te verversen met verf.

Wat is het plafond in de keuken: overzicht en vergelijking

Als er een overstroming is, dan met de tegels, zal er ook niets gebeuren, als ze zijn gelijmd met lijm "Dragon", en niet "geplant" op de stopverf. Als ze op de stopverf worden geplakt, vallen ze er natuurlijk af. Maar dan kunnen ze dan op de lijm worden geplakt en komt alles goed.

Trouwens, nu zijn er al dergelijke platen die, als ze zijn vastgemaakt, geen naden hebben. Het plafond lijkt gegoten, niet uit stukken.

Plafond van een houten voering

Wat is het plafond in de keuken: overzicht en vergelijking

Dit is een zeer modieuze optie. Bijvoorbeeld, de plafonds in de stijl van "Provence" - volledig uit de voering, geschilderd in het wit. Het is prachtig, ze kunnen worden getint als ze roetachtig zijn ...

Maar als je door buren wordt overstroomd, zal de dakspaan gewoon schrapen, hij zal zijn vorm verliezen, scheuren zullen zichtbaar zijn. Een dergelijk plafond veranderen is erg goedkoop. Daarom - denk.

Rekplafond in aluminium

Wat is het plafond in de keuken: overzicht en vergelijking

In de keuken zien dergelijke plafonds er goed uit als de techniek, het werkschort of het meubilair ook van staal zijn. Ten koste van zo'n plafond - niet goedkoop, maar het is eeuwig. Hij is niet bang voor water, het is handig om te wassen (niet als spanplafonds), er gebeurt niets met hem als je hem met een scherp voorwerp vasthaakt.

En aan de andere kant, het ontwerp gaat enigszins agressief, wat betekent dat het snel zal passen. Daarom, als u niet zeker bent dat de aluminium lamellen aan het plafond - de limiet van uw dromen, is het beter om af te zien van een dergelijke afwerking. Ze zal zich snel vervelen en het zal jammer zijn.

Cassette plafonds (zoals Armstrong)

Wat is het plafond in de keuken: overzicht en vergelijking

Nee, denk niet dat we de meest gewone, grijze "Armstrong" bedoelen, die alle supermarkten en kantoren van de wereld heeft voltooid. Cassetteplafond - dit is precies dezelfde technologie, alleen de cassettes zelf - kan elke kleur hebben.

Er zijn ook tekeningen, er zijn zilver en brons ... Wat niet! De optie is niet slecht, maar alles hangt af van welke cassettes zijn gemaakt. Als ze van fijn gips zijn, dan is de optie slecht (denk aan de overstromingen), maar als het plastic is, kun je het nemen.

Het enige negatieve hier - ze "eten" 10 - 15 cm van de hoogte van de muur. Dus, als je een hruschevka hebt, met een plafondhoogte van 2,20 meter, dan is voor jou een verlaagd plafond - absoluut niet goed.

Plafonds van MDF-panelen

Wat is het plafond in de keuken: overzicht en vergelijking

Ze doen het ook ... Maar uiteindelijk lijkt het plafond niet op een keuken, maar als een bad (omdat de hoofdtekening van MDF-panelen een boom is).

Dit is een ruw soort en er is geen bruikbaarheid in. MDF zal uit de vloed zwellen, het zal worden gesmoord, het zal zwaar moeten worden geschrobd en het is bang voor schuurmiddelen ... Nee, we kunnen zo'n plafond niet aanbevelen.

"Grilyato" plafonds (rooster)

Wat is het plafond in de keuken: overzicht en vergelijking

Zeer mooie en ongewone plafonds. Ja, het is heel origineel, modern. Maar de keuken - er is een keuken en roet - er is roet. Geen enkele, zelfs de beste kap, zal het kleverige plafond niet kwijtraken.

En stel je voor wat het betekent om deze prachtige honingraten te wassen? Stel je voor en laat dit idee vallen. Grilyato is niet voor de keuken, maar voor die kamers waar er geen is en er zal nooit roet zijn.

Plafond van tegel

Wat is het plafond in de keuken: overzicht en vergelijking

Sommigen maken een plafond van tegels. Waar deze mensen zich door laten leiden, zijn we niet erg duidelijk. Maar het uitzicht is erg intimiderend en vreemd. Misschien hadden ze gewoon een extra tegel en besloten ze om het te gebruiken? Maar in ieder geval, laten we je de nadelen vertellen.

De tegel is zoiets dat hij eraf kan vallen als buren van bovenaf op de vloer beginnen te vallen (bijvoorbeeld om iets te boren, ook om de vloer of plint te leggen). Een tegel, afgescheurd van het plafond en direct naar het hoofd ... Je weet wat het is.

Spiegel plafond

Wat is het plafond in de keuken: overzicht en vergelijking

Ook een stom idee. Dit is zowel duur als onpraktisch. In de keuken is er altijd iets te kraken en sprenkelen, en hoe je het deksel ook sluit met een deksel, het is nog steeds iets, maar het raakt het plafond.

En als het geverfde plafond geen microbelletjes vet is, dan is alles op de spiegel perfect zichtbaar. Daarom, als je niet van plan bent om constant onder het plafond te springen en het te boenen, kun je beter geen schoonheid najagen. Bovendien is er niets direct moois aanwezig in het spiegelplafond, zijn er opties en interessanter.

conclusie

Laten we eerlijk zijn: we weten niet welk plafond we moeten maken in de keuken. Alle opties hebben hun voor- en nadelen. Begin daarom vanuit je materiële mogelijkheden en smaak. Het belangrijkste is dat we u alle kanten hebben getoond van populaire soorten plafondafwerkingen. Maar tenslotte de meest praktische optie: een conventioneel, beschilderd plafond.

Over het algemeen maakt het naar ons idee niet uit welk plafond. Waar meubilair en accessoires belangrijk zijn. Hier zijn ze - "maak het weer", en het plafond - nee.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

8 + 1 =