Voors en tegens van het plastic schort in de keuken

Een taart van plastic naar de keuken: voor- en nadelen, hoe te kiezen

Het plastic schort voor de keuken is op het eerste gezicht een uitstekend alternatief voor glazen panelen, die erg duur zijn.

en hier plastic - betaalbare optie, plus alles, omkoopt de mogelijkheid van eenvoudige installatie met hun eigen handen en het ontbreken van strikte vereisten voor het ideale wandvlak, hetgeen noodzakelijk is voor de installatie van de huiden.

Op het eerste gezicht is het vooruitzicht iriserend. Maar is het echt zo? en hoeft niet twee keer te betalen, wat betreft die gierig, van het beroemde spreekwoord?

Laten we alles samen nemen en alle voor- en nadelen van dit materiaal bespreken.

Welke soorten plastic schorten zijn er?

Ze hebben zulke materialen:

  • PVC
  • ABS
  • polycarbonaat (acrylglas)

We zijn hier we zullen plastic voering niet bespreken, die zichzelf lang moreel heeft overleefd en geen enkel goed woord kost, als het wordt gebruikt om de werkmuur te versieren.

Voors en tegens van het plastic schort in de keuken

Niet alleen is het gewoon ouderwets, dus zelfs op de flinterdunne heeft het gewoon geen gelijke. Het kan met een vinger worden doorboord, met een sterk verlangen! En bij hoge temperaturen smelt het ondankbaar. Bovendien is het voldoende om de muur tot 45 graden te verwarmen en adieu een nette uitstraling ...

En voordat ze een aankoop doen, bezwijken voor een rush en pikken naar een mooie kleur, het is logisch om de verkoper te vragen waar zijn schorten van gemaakt zijn. Omdat het ervan afhangt, hoe lang ze je van dienst zullen zijn en hoe gemakkelijk het voor hen zal zijn om voor te zorgen.

Laten we dus beginnen met ontleden.

Overzicht van voor- en nadelen

Het goedkoopste materiaal voor het maken van panelen. Hij ziet er op hetzelfde moment niet slechter uit dan andere, wat de reden is voor zijn populariteit.

Feit is dat de kunststofpanelen in principe relatief recent op de markt zijn verschenen en nog geen 'persona non grata' in de keuken zijn geworden, net als dezelfde plastic voering, die iedereen al heel lang kent.

En terwijl deze panelen goed opkopen, niet echt op details in gaan, wat voor soort plastic is er voor hen.

nu, PVC is de slechtste optie van alle beschikbaar. We bieden een tabel met de profs in één kolom (de troeven van de verkopers) en in de tweede - echte verklaringen voor deze controversiële voordelen.

Voordelen van PVC De achterkant van de plussen van PVC
De moeite waard goedkoop Natuurlijk goedkoop. Maar als u bedenkt dat ze bijna wegwerpbaar zijn, zal de prijs niet zo verleidelijk lijken.
Plastic "service" kan ook meer dan eens worden gebruikt, maar hierdoor zal het niet in porselein veranderen. Schorten uit PVC van dezelfde opera: een half jaar lang gebruik je ze en ben je gelukkig, en de rest van de tijd lijd je gewoon en word je boos: ze krabben van het wassen en vervagen onmiddellijk. Dit alles betekent dat u het paneel vroeg of laat moet veranderen naar een nieuw paneel. En in het geval van PVC, eerder dan later. Overweeg ook hier: of het gunstig is om twee keer dezelfde goederen te kopen?
Eenvoudig te reinigen en vrij van scheuren Ja, het is gemakkelijk, maar met één "maar": je moet de vettige druppels onmiddellijk wegvegen, totdat ze worden opgenomen in het oppervlak en niet blijven plakken. Als het vuil op zijn minst een beetje blijft, zal het moeilijk zijn ze af te scheuren, omdat het PVC-paneel niet kan worden gehard met een harde borstel en agressieve stoffen kunnen gebruiken om het vet op te lossen. Dat wil zeggen, een beetje het moment gemist - zal moeten worden gewassen met het gebruik van verboden stoffen, die zullen leiden tot onmiddellijke aantasting van het oppervlak.
Eenvoudig zelf te monteren Hier is het onbetwistbaar, gemakkelijk. Maar het is beter voor je om na te denken over hoe je het gaat filmen nadat de bekraste weergave behoorlijk saai is. Gegeven dat de meest gebruikelijke optie - bevestiging op vloeibare nagels, het proces van ontmanteling niet al te vreugdevol zal zijn. Om van deze kleefmuur te reinigen, moet je een bouwföhn gebruiken en veel tijd besteden. De gebruikelijke cementmortel, waaraan de tegel is bevestigd, belemmert veel gemakkelijker

Hier is de olieverfschilderij voor jou. in PVC heeft ook duidelijke nadelen:

1. PVC-paneel is bang voor hoge temperaturen. En dit betekent dat ze in de buurt van de kachel niet moeten worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld omdat ze altijd worden afgevuurd. En waarom komt het eruit? In de buurt van de hete zone moet u een ander materiaal of een nieuwe tegel bevestigen. Dus wat is in het algemeen het nut van een dergelijke dekking, als deze uitsluitend wordt gekozen vanwege een holistisch, mooi ontwerp, voornamelijk met fotoafdrukken?

2. PVC-paneel is niet milieuvriendelijk. Vooral niet milieuvriendelijk bij verwarming. Maar hier moet je eerlijk zijn en rekening houden met de fabrikant. Als het solide is, is het niveau van alle schadelijkheid die ze hebben normaal. Maar ze zullen ook niet erg goedkoop zijn, terwijl tegelijkertijd de resterende nadelen van PVC bij hen blijven: een neiging om te slijten en aan te tasten.

Werkwand van ABS

Voors en tegens van het plastic schort in de keuken

hier Er zijn al voordelen van meer. Er is een dergelijke coating op het niveau van de tegel, maar nog steeds goedkoper dan van hittebestendig glas. Hier zijn de voors en tegens van de schorten van ABS:

Voordelen van schorten van ABS Nadelen van schorten van ABS
Gewichten lichter dan glas Het plastic heeft een geelachtige tint
Bestand tegen schuurmiddelen IJzerborstel kan niet staan, alleen lichte schuurmiddelen
Bestand tegen chemie Als PVC-panelen zelfs geen ammoniak kunnen weerstaan, zijn deze schorten alleen bang voor aceton en oplosmiddelen, wat ook geen voordeel is
eco-vriendelijke Snel doorbranden in het licht
Een breed scala aan texturen Weinig kant-en-klare tekeningen, vaker moet u een individuele bestelling plaatsen, wat waarde toevoegt

Schort van polycarbonaat

Voors en tegens van het plastic schort in de keuken

En er zijn meer voordelen! Kijk waar het over gaat:

  • Dit paneel brandt niet
  • Niet bang voor slagen
  • Zeer helder en niet te onderscheiden van het glas
  • vuurvast

Maar hoe spijtig het ook was om toe te geven, gekrast het is net als elk ander plastic. Kost meer, Ja, maar het is hetzelfde.

Dus, zoals je kunt zien, zijn de resultaten niet erg geruststellend, ongeacht welk materiaal we overwegen.

Aan welke andere parameters moet aandacht worden besteed?

Voors en tegens van het plastic schort in de keuken

Hoe dikker het vel - dus het is sterker en duurder. Maar dit heft tenslotte de instabiliteit ervan tot schuurmiddelen niet op.

Formulier voor blad is ook belangrijk. Het is altijd beter om een ​​stuk uit één stuk te nemen, over het gehele oppervlak van het werkoppervlak en de bovenste en onderste naden af ​​te dichten met de muur.

Als je ze niet goed sluit, zal er vocht zijn en zal een schimmel noodzakelijkerwijs starten.

Neem om dezelfde reden geen plastic panelen in de vorm van tegels, die ook aan de muur zijn gelijmd, maar ertussen zijn er kale micro-spleten.

Klantrecensies op het platform van plastic

Eerlijk gezegd zijn er weinig goede recensies op het internet en we raden je af om de plastic panelen te kiezen.

De gebruikelijke tegel zal veel langer meegaan (ja, welke langere tijd zal hij je leven lang dienen!), Het is gemakkelijker om er voor te zorgen en als je wilt, kun je altijd goedkope en interessante opties vinden.

Ja, en bel de tegelzetter zal niet te duur zijn: een paar pleinen alles wat je nodig hebt om te zetten. En als je niet genoeg geld hebt voor glas, is het beter om af te zien van het idee om een ​​schort te maken in deze stijl.

Simulatie is imitatie en het zal nooit een origineel worden, hoe mooi het er aanvankelijk ook uitziet. Kunstmatige zwarte kaviaar lijkt ook op een natuurlijke kaviaar, totdat je het probeert. Dus hier: wie het probeerde, spuugt.

En ter ondersteuning van zijn woorden, geven we tip van één klant, bevindt zich in het netwerk. Ze was maar één dag gelukkig!

Voors en tegens van het plastic schort in de keuken

Maar nogmaals, bedenk dat het een schort was gemaakt van PVC. Acryl is natuurlijk een beetje beter. Maar ook is het duurder!

Bovendien, zelfs duurder dan keramische tegels, die u van dienst zullen zijn, met behoud van de originele look, tot het moment waarop u zich verveelt, en de werkwand van polycarbonaat - op zijn best vijf jaar. Tegelijkertijd zal hij de laatste jaren erg "moe" zijn en zijn slordige uiterlijk irriteren.

Als uw duurzaamheid niet gewettigd is, wilt u het interieur vaak wijzigen, dan kunt u een plastic schort nemen. Wijzig na 3 tot 4 jaar alle gevallen. Dus, aangezien u net zo'n evenement hebt, stellen we voor om verder te lezen.

Variantcatalogus

Voors en tegens van het plastic schort in de keuken

1. Plastic schorten met fruit- en bessenpatronen en bloemen

Voordat je foto's gaat studeren, wil ik graag een paar theoretische aanbevelingen doen. Omdat fruit- en bessentekeningen vaak erg fel en pakkend zijn, zullen dergelijke schorten er alleen goed uitzien als de hoofdtint van de wanden neutraal is en meubels van eenvoudige vorm, eerder dan gebeeldhouwde klassiekers.

En kijk nu hoe het eruit ziet in de keuken:

Voors en tegens van het plastic schort in de keuken

En nu is het tegenovergestelde waar. Hier zijn mensen overgelopen en daardoor ziet de kamer er buitengewoon kleurrijk uit:

Voors en tegens van het plastic schort in de keuken

Dus, als je de foto wilt benadrukken, versier geen andere elementen, anders worden ze helemaal niet gezien en zien ze er slecht uit. De beste optie is dit:

Voors en tegens van het plastic schort in de keuken

En veel erger kijkt naar de optie van een kleurkeuken, waarbij het figuur van een schort overeenkomt met de toon, want in dit geval is er nergens iets in te bespeuren. Meubels "speelt" niet, noch een afbeelding.

Voors en tegens van het plastic schort in de keuken

2. Plastic schorten met natuurlijke texturen

Over het algemeen is imitatie van natuurlijke texturen niet de beste oplossing voor het kleuren van plastic panelen. Ze gebeuren onder een boom en met stenen motieven. Maar in ieder geval ziet het er extreem onnatuurlijk uit en voor een amateur.

Hier is een voorbeeld van een keuken, waar een snijplank is afgebeeld op het werkoppervlak:

Voors en tegens van het plastic schort in de keuken

En hier is een imitatie van metselwerk:

Voors en tegens van het plastic schort in de keuken

Zoals u kunt zien, is dit niet erg vergelijkbaar met een steen, zowel bij nader onderzoek als vanuit het perspectief.

Daarom raden we u af om te stoppen met het kiezen van deze opties. Als je echt een werkende muur wilt met een soort van steen, maar je kiest voor plastic vanwege het eenvoudiger wassen, dan kun je anders doen.

Maak een echt metselwerk, en van bovenaf om het te bedekken met een strook transparant paneel, en bij voorkeur mat.

3. Plastic schorten met een spiegeloppervlak

Met behulp van spiegels op het bureaublad kun je de ruimte opvallend uitbreiden. Eén "maar" in dergelijke panelen: elke druppel zal zeer zichtbaar zijn en zal eindeloos moeten wrijven (en plastic houdt er niet van, zoals je je herinnert).

Zo ziet het eruit in het interieur:

Voors en tegens van het plastic schort in de keuken

Nou ja, zonder twijfel. Maar in dit geval raden we u toch aan om glazen spiegels te monteren, zodat deze duurzamer en betrouwbaarder zijn.

Hoeveel kost het plastic schort in de keuken?

De prijzen zijn anders. Alles hangt af van het fabricagemateriaal, de dikte, het type patroon en de fabrikant. Hoe beter de parameters, des te duurder het product.

We raden je af om de duurste opties te kiezen, in de hoop dat zo'n schort heel lang meegaat. Het werkt hoe dan ook niet, en het heeft geen zin om te veel te betalen voor de merknaam. Het enige is, het is zeker Neem geen werkoppervlak van PVC.

Bedenk zelfs dat elke individuele volgorde van de foto meer zal kosten dan elke kant-en-klare. Probeer daarom iets geschikts te vinden om niet te veel te betalen voor afdrukken.

Installatie van plastic schort in de keuken met hun eigen handen

En ten slotte vertellen we je hoe je plastic schorten met je eigen handen kunt bevestigen.

Er zijn drie opties en ze zijn allemaal heel simpel:

  1. 1. Bevestiging met lijm
  2. 2. Montage op zelftappende schroeven
  3. 3. Montage op een houten kist

De eerste optie Geschikt als de muur min of meer gelijk is. In dit geval hoeft u alleen maar lijm aan te brengen, het schort tegen de muur te drukken en een tijdje te wachten. Het plastic is licht en de lijm grijpt snel. Maar dan ontmantel het dan slecht ...

De tweede optie aanvaardbaarder, omdat de daaropvolgende verwijdering geen problemen zal veroorzaken. Bedek de lelijke hoeden van bouten met speciale pluggen.

Een de kist is vastgemaakt In het geval dat de muur een grote scheefheid is. Dat wil zeggen, met behulp van latten lijn je het vlak uit en monteer je het al op het platform.

Hier moet rekening worden gehouden met het feit dat er in dit geval een opening is tussen de muur en het plastic, waardoor het materiaal kwetsbaarder wordt. Van de impact kan hij barsten. Daarom, als u dit type installatie plant, kies dan een paneel dat dikker is (en is het voor die telling nuttiger om de muur waterpas te maken?).

Onze beoordeling is beëindigd en nu weet u wat onze mening hierover is. Maar het is geen onbetwistbare waarheid. Of het het waard is om een ​​schort van plastic in de keuken te kopen of niet - alleen u weet het!

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

74 − 64 =