Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

In deze review zullen we een van de populaire en moderne oplossingen voor de werkruimte in de keuken beschouwen - het platform van glas. We analyseren alle nuances met betrekking tot materialen voor productie, waarvan er veel op de markt zijn en het is gemakkelijk om in de war te raken wanneer je in de winkel bent.

Dit artikel geeft een duidelijk beeld van wat het is en u zult veel foto's over het onderwerp te zien krijgen.

Inhoudsopgave:

1 Voordelen van glas voor tegels
2 En wat zijn de nadelen?
3 Typen materialen voor het vervaardigen van glazen schorten
4 Welke tekeningen zijn voordeliger in ontwerp
5 Typen bevestiging van panelen uit glas
6 Hoeveel is en waar te kopen?

Wat zijn de voordelen van een glazen schort voor een keramische tegel?

Het grote voordeel is een stijlvolle uitstraling, die in harmonie zijn met elke ontwerpbeslissing van de keukens in de stijlen: hightech, neoklassiek, art deco, modern, loft en andere vergelijkbare richtingen, tot eclecticisme.

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Niets wordt gecombineerd met chromen poten van meubels, glazen elementen van huishoudelijke apparaten, glans van keukenmeubels in een minimalistische stijl.

Natuurlijk, als je keuken is ingericht in een landelijke, klassieke of populaire nu Provence, dan moet je andere oplossingen overwegen.

En voor iedereen is glas de beste keuze, niet alleen vanwege het dure en ongewone uiterlijk, maar ook vanwege dergelijke panelen gemakkelijker te wassen.

Er zijn bijna geen gewrichten, elk stipje is onmiddellijk zichtbaar en het zal niet moeilijk zijn om het af te vegen. Immers, weet je, als vuil niet kan worden gezien, betekent dit niet dat het niet bestaat!

Bovendien het glas vergroot visueel de ruimte, dankzij de schittering en het vermogen om te reflecteren.

Het kan ook als een voordeel worden beschouwd vastgemaakt aan de muur is het erg snel, zonder enige vuil- en cementmortel. De installatie van de werkmuur duurt slechts een uur of twee, afhankelijk van de vaardigheden van de meester en het oorspronkelijke gebied.

Opgemerkt moet worden dat het glazen schort zo gemaakt kan worden het origineel, dat je in geen enkele keuken ter wereld geen analoog zult vinden.

Je bent vrij om elk patroon te kiezen voor het schort dat je leuk vindt.

Plaats bijvoorbeeld onder het glas een selectie familiefoto's of bestel fotoprinting op het door uzelf getrokken model.

Dus laten we de onbetwiste voordelen samenvatten:

  • Modern uiterlijk
  • De mogelijkheid van manoeuvreren in ontwerp
  • steriliteit
  • Gemakkelijke bevestiging

En wat zijn de nadelen?

En de minnen zijn natuurlijk. Waar zonder hen? Laten we beginnen met het belangrijkste: Als u een oneffen oppervlak hebt, kunt u er geen glas aan bevestigen., het zal barsten.

Het betekent niet zo veel kleine onregelmatigheden in het gebied, en een scheef niveau, dat niet altijd rechtlijnig is om uit te lijnen. Maar de tegel kan goed op elke muur worden gezet en de verschillen aanpassen met behulp van een oplossing.

Nog een schort van glas is verre van een budgetoptie, behalve ondersoorten van polycarbonaat. Maar ze zijn niet zo duurzaam. Maar we zullen het bekijken in de juiste subkop.

Het kan als een minpuntje worden beschouwd en het feit dat een glazen paneel met een individueel patroon nodig is wacht een lange tijd. Het productieproces kan worden vertraagd door drie weken of langer. En als u ongeduldig bent, dan is deze optie niet voor u.

En dus, meer en er is niets te zeggen in tegenstelling tot de voordelen.

Voor alle andere kenmerken: slagvastheid, hittebestendigheid en andere, is het glas op geen enkele manier inferieur aan de standaard tegeldeklaag. Immers, dit is geen gewoon glas, dat wordt afgesloten met vensters.

Er zijn veel ondersoorten, en nu zullen we ze van dichterbij bekijken.

Materialen voor het maken van glazen schorten

Als je de zoekopdracht naar glaspanelen hebt gevraagd, heb je waarschijnlijk veel termen gehoord: Skina, glazuur, plexiglas, optovite en andere wijze namen.

Dit is alles - ontwerp van ondersoorten en ontwerp van bepaalde glassoorten. En ze hoeven niet te worden geleid, omdat - dit ding is al ondergeschikt. Om te beginnen moet je het materiaal zelf kiezen en er vanaf beginnen bij het kiezen van een subtype.

We zullen u alles in detail vertellen, en deze klassen zullen in bepaalde glassoorten worden vermeld.

Staliniet - gehard glas

Kortom, dit is het meest gewone silicaatglas, alleen gehard. De sterkte is 10 keer hoger dan die van conventionele en zelfs veel hoger dan die van sommige soorten keramische tegels.

Als je het opeens nog steeds lukt om het te splitsen, dan is dergelijk materiaal veilig in termen van verwondingen en snijwonden: het splitst zich in kleine stukjes en de randen zijn niet scherp, maar afgerond.

Dit glas is niet bang voor temperatuurveranderingen, dus het kan veilig naast het gasfornuis worden geïnstalleerd. Het maakt geen krassen en reinigen met schuurmiddelen veroorzaakt geen schade aan het oppervlak. Dient een dergelijke coating zo lang als de gewoonte van tegels - voor decennia.

Maar als u voor dit materiaal kiest, moet u één eigenschap onthouden: na uitharding en installatie kunt u geen gat meer erin boren en een nieuw uitlaatsysteem of een soort haak plaatsen. Alle gaten worden van tevoren gemaakt, voordat ze worden gehard. Daarna barst het gewoon los van de impact van de perforator.

Gehard glas heeft dergelijke ondersoorten:

Stemalit of glazuur (het is achtergeverfd glas, geëmailleerd glas) - het is eerst in de gekozen kleur geschilderd en vervolgens gehard.

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Als resultaat wordt het patroon een enkel conglomeraat met glas.

Skinal - Gehard glas met een substraat van vinylfilm, dat op het beeld wordt aangebracht met behulp van fotoafdrukken of stereoprinten. Dat wil zeggen, u kunt eenvoudig een 3D-tekening bestellen en uw schort is niet alleen modern, maar ook ultramodern.

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Optivayt - perfect transparant, gebleekt glas. Hij heeft niet de minste tint groenachtige toon die inherent is aan de gewone bril.

Als je een heldere afbeelding hebt of een van de mooiste elementen van het ornament op het substraat, moet je stoppen bij deze ondersoort. Natuurlijk kost het meer, maar als resultaat krijg je een perfect helder beeld.

In de onderstaande foto is het verschil zichtbaar tussen de gebruikelijke en geklaarde coating:

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Maar het visuele verschil is dichterbij en in een snee.

Voors en tegens van glazen keukenschorten

satinato - matglas. In de zorg is het moeilijker, omdat het oppervlak ruw is. Maar het ziet eruit als fluwelen stof.

Toch zijn er brillen met ingebouwde LED-verlichting, met gezandstraalde ornamenten. Maar dit heeft geen betrekking op de kwaliteiten van het materiaal zelf. Het ontwerp wordt aangeboden door de fabrikant en u kiest al wat meer naar uw smaak is.

Het belangrijkste is, achtervolg geen goedkoopheid en neem geen glas met een breedte van 4 mm, het is niet genoeg. De beste optie is 6 mm. Hoewel duurder, maar betrouwbaarder en duurzamer.

Triplex - gelaagd glas

De naam zelf zegt dat het een glas van drie componenten is. In de regel: twee lagen glas en binnen elke tekening op een film. Tegelijkertijd kan het basismateriaal zelf elk zijn: gewoon silicaatglas of hetzelfde staliniet.

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Neem contact op met de fabrikant, waarvan de triplex is gemaakt. De dikte van dergelijke panelen voor de keuken is niet minder dan 8 mm, wat goed is, het zal sterker zijn. En wanneer het valt, brokkelt het niet af, maar rust het op de film waarmee de delen aan elkaar zijn geplakt.

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Garandeert dat dit soort helemaal niet barst - nee. Het valt gewoon niet op de grond, maar het ziet eruit als een glas, gebarsten met scheuren. Ik moet nog steeds schieten. Dus of er een reden is om te veel te betalen of niet - u beslist.

De enige onbetwistbaar plus een dergelijke coating is dat de tekening geen condensaat ontvangt van de achterkant, omdat het ook wordt beschermd door glas. Maar hier kunnen we het volgende zeggen: verzegel de naden in silicone op de kruising van de muur en het schort.

Triplex is veel duurder dan gewoon gehard glas zelfs niet omdat het veiliger en duurzamer is. Alleen al vanwege de eigenaardigheden van de productie, komt er een heel groot bereik naar voren in de ontwerpkeuze. Je kunt een spiegeloppervlak bestellen, en met een soort stof, leer.

Plexiglas of acryl

Dit is de meest budgetvriendelijke versie van het glazen platform. Het is beschikbaar, plus de mogelijkheid om gaten te boren na installatie, plus het is niet nodig om een ​​perfect vlak oppervlak te hebben waarop het schort kan worden bevestigd.

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Maar deze optie is slecht omdat het snel uit het oog verliest. Reinig het met schurende poeders, het vervaagt onmiddellijk. En je moet het nog steeds schoonmaken, de keuken heeft een keuken en je zult niet altijd de dikke druppels volgen. Wis ze niet op tijd, ze verharden. En hoe verwijder je ze dan?

Over het algemeen is de optie goedkoop, maar van korte duur. Plexiglas met hoge temperaturen kan ook niet staan, zodat het niet in de buurt van de kachel kan worden vastgemaakt. En aangezien het grootste deel van de mensen kleine keukens heeft, waar de kachel deel uitmaakt van de werkmuur, valt dit deksel duidelijk uit een aantal geschikte.

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Natuurlijk lijkt het in eerste instantie zelfs helemaal niets. U kunt het en andere versieringen bestellen en afdrukken. Maar, maar ... betaalt vreselijk twee keer, zoals ze zeggen. Als er een keuze is tussen plexiglas en keramische tegels, is het beter om de voorkeur te geven aan de laatste.

polycarbonaat

Over polycarbonaat kun je alles hetzelfde zeggen als over plexiglas. En plastic, en goedkoop, maar snel uit het oog verliezen. Het enige pluspunt van deze laatste is dat polycarbonaat hittebestendiger is. Op deze waardigheid eindigt.

Hoe goed het plexiglas of polycarbonaat er ook vanaf het begin uitzag, hoe dan ook, het is nog steeds niet te vergelijken met het gewone gebrandschilderde glas.

Welke tekeningen zijn voordeliger in ontwerp

Aangezien het oppervlak van de werkmuur niet zo uitgebreid is, meestal slechts 50 centimeter, raden wij u aan om bij het kiezen van de foto niet te veel te creëren. Laten we zeggen dat in zo'n gecomprimeerd gebied de motieven in de stijl van fotobehang met een perspectief er erg slecht uitzien.

Het is veel beter als je de voorkeur geeft aan een monofonische laag of een sieraad. Overweeg de kleur van uw keukenmeubilair.

Als het monofonisch is, kan de muur meer klaproos en helderder worden gemaakt. Als u daarentegen bloemen niet overbelast. Alles zal samensmelten en het uitzicht zal niet duur zijn, maar gewoon smakeloos.

Laten we nu eens kijken naar specifieke voorbeelden van populaire schorten van glas in het interieur van de keukens.

Foto's afdrukken

Er zijn duizenden opties en nog een. Alles wat je kunt bestellen! Zelfs je eigen zelfportret maken. Het heeft geen zin om veel te redeneren, het is gemakkelijker om zelf te zien hoe het eruit ziet in het interieur van de keuken. We hebben geprobeerd de meest voordelige combinaties te vinden.

Harmonie in de keuken lijkt op afbeeldingen van fruit, groenten en bloemen.

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Past perfect ook bij prints met koffiemotieven.

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Iemand houdt van stedelijke landschappen.

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Ook interessant kunnen prints met abstracties, klassieke monogrammen en florale ornamenten zijn.

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Maar het zit allemaal in onze, subjectieve kijk. Misschien vind je deze opties helemaal niet leuk en vind je zelf iets heel anders. Gelukkig is de manoeuvre bij het kiezen van een foto eenvoudigweg dimensieloos.

Platte glazen schort

Glas, geschilderd in één toon, oogt nobel en elegant. Met een enkele waarschuwing: als het een echt, gehard glas is. Polycarbonaat of plexiglas ziet er droevig uit.

Kijk hoe succesvol de kleur van het werkschort is geselecteerd in deze figuur.

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Dergelijke schorten zijn, naar de mening van veel ontwerpers, het meest universeel. Het belangrijkste, zoals hierboven al vermeld, is te raden met kleur, de verzadiging en compatibiliteit met het interieur van de keuken.

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Spiegelen en transparant

De spiegel is goed omdat het de ruimte aanzienlijk vergroot. Als u de eigenaar bent van een kleine kitchenette, dan is het de moeite waard om een ​​dergelijke beslissing te overwegen. Visueel zal de kamer exact twee keer toenemen, omdat het werkschort de tegenoverliggende muur zal weergeven.

Het enige nadeel van dit ontwerp is dat je de hele tijd het gevoel van iemands aanwezigheid zult hebben. Niet iedereen houdt ervan eindeloos naar hun bewegingen in de spiegel te kijken.

Kijk naar de afbeelding hieronder, hoe zo'n oppervlak er "levend" uitziet.

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Het spiegeloppervlak kan vast zijn of in de vorm van een mozaïek.

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Met gewoon, transparant glas kunt u eenvoudig het behang of zelfs het metselwerk op het werkoppervlak bedekken. Dat ziet er ook goed uit, terwijl functionaliteit wordt toegevoegd.

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Typen bevestiging van panelen uit glas

Een glazen schort voor de keuken is bevestigd aan "vloeibare nagels", dat wil zeggen siliconen, of aan speciale bevestigingsmiddelen die geschikt zijn voor spiegels.

Voors en tegens van glazen keukenschorten

De eerste optie heeft veel meer de voorkeur, omdat het mogelijk is om verbindingen te maken tussen de muur van doven, en dit garandeert de duurzaamheid van de afbeelding en de kans om een ​​dergelijk paneel te breken wordt minimaal.

Op scharnierende of door bevestigende bevestigingsmiddelen adviseren wij u niet om te doen.

Voors en tegens van glazen keukenschorten

Ten eerste zullen de bevestigingspunten zichtbaar zijn en ten tweede zal er een speling zijn tussen de muur en het paneel, die condensaat en vuil verzamelt. Maar het belangrijkste is dat dit panel niet succesvol is. Vanwege het feit dat het op gewicht is, is het breken veel gemakkelijker dan strak kleven.

Hoeveel is en waar te kopen?

Het glazen schort in de keuken helpt u bij het kiezen van de catalogus van de fabrikant, gepresenteerd in bouwwinkels of op internet. Prijzen voor glazen schorten worden berekend in vierkante meters en variëren van 800 roebel tot 5000 roebel per vierkant, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal.

Tot slot zou ik willen zeggen dat we hopen dat het hier gepresenteerde materiaal nuttig was. En nadat je er kennis mee hebt gemaakt, kies je de beste schort uit glas voor de keuken, zonder te veel betalen op hetzelfde moment, maar geen koopwaar van één dag.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

8 + = 18