Keukenontwerp in hightech-stijl

Foto van keukeninterieurs in hightechstijl (hi-tech keuken)

Afkomstig aan het begin van de 20e en 21e eeuw, won hi-tech snel een van de leidende posities in modern design.

Nieuwe materialen, comfortabele lay-out, eenvoudige maar mooie vormen van deze keuken zien er zeer modern uit en vormen een mooi contrast met het ontwerp van de meeste van de huidige keukeninterieurs.

Hoofdfuncties

De belangrijkste kenmerken van deze stijl zijn onder meer:

 • Rechte lijnen. Het gebruik van eenvoudige geometrische vormen geeft speciale expressiviteit aan de objecten van het interieur. In de eenvoud van vormen is niet alleen een natuurlijke esthetiek, maar ook het gemak van bediening.

  Hierdoor kunt u in een hightechkeuken de suite, het eetmeubilair en andere interieurelementen maximaal regelen. Het is ook erg handig als je een hoekkeuken hebt.

 • Brede toepassing van glas, kunststof en metaal. Het gebruik van dergelijke materialen is te wijten aan de nieuwste trends in het ontwerp van gebouwen, evenals de productie van huishoudelijke apparaten voor de keuken.

  glans glas ziet er indrukwekkend uit en visueel verbreedt het het interieur, oppervlakken gemaakt van hoogwaardig kunststof kunnen in elke vorm en kleur worden gemaakt en metalen meubeldetails vormen een aanvulling op het algehele stedelijke ensemble.

  In de keuken-studioversie kan de toog in elk fantasievormig formaat worden gemaakt en bijvoorbeeld van de originele combinatie van bovengenoemde materialen.

 • Gedecentraliseerde verlichting. Dit type verlichting creëert het effect van een ruime, lichte kamer, zelfs met een minimale afmeting van de keuken. Dit wordt bereikt door het gebruik van diffuus geplaatste spots in de kamer. U kunt ook LED-tapes gebruiken met hun niet-veranderende satellieten - valse plafonds, kleine halogeenlampen, soffits.
 • Keuken van de toekomst. Vooruitgang staat niet stil. Hier is het gebruik van elektronische verlichtingssystemen, de nieuwste modellen van huishoudelijke apparaten, intrekbare kappen of zonwering met afstandsbediening welkom. Je kunt je niet voorstellen hoeveel interessante dingen al zijn verzonnen en binnenkort te koop zullen zijn.

Belangrijke elementen van het ontwerp van de keuken in de stijl van hightech zijn de kleuren, de keuze van meubels en textiel, evenals de selectie van decorelementen en accessoires. We zullen hier hieronder met u over praten.

kleurenspectrum

wanden. Hier is het noodzakelijk om een ​​hoogwaardige verf van lichte tinten te kiezen. De meest universele kleuren in deze stijl zijn wit en verschillende grijstinten.

Sommige delen van de muren kunnen in contrasterende kleuren worden gemaakt, bijvoorbeeld rood of zwart. Deze techniek kan een bepaalde kleur, plaats in de keuken of zelfs een voorwerp versterken.

De beste kleurencombinaties in het keukeninterieur in hightech-stijl zijn te zien op deze foto's van buitenlandse ontwerpers.

Keukenontwerp in hightech-stijl

Keukenontwerp in hightech-stijl

Keukenontwerp in hightech-stijl

Keukenontwerp in hightech-stijl

Een laconieke witte keuken creëert een gevoel van lichtheid en ruimtelijkheid.

Keukenontwerp in hightech-stijl

Keukenontwerp in hightech-stijl

Paul. In de keuken in de stijl van hi-tech vindt u vaak zelfnivellerende vloeren met daaropvolgend polijsten. Deze interieuroplossing heeft verschillende voordelen: een praktische en duurzame coating, past goed bij stedelijke stilistiek, onderhoudsgemak.

Als u de voorkeur geeft aan een tegel of een laminaat, dan is er één belangrijke vereiste: ze moeten glanzend zijn. Het kleurenpalet bevat lichte, koude tonen.

Keukenontwerp in hightech-stijl

Een fel karmozijnrood schort creëert een accent in het interieur.

Keukenontwerp in hightech-stijl

Keukenontwerp in hightech-stijl

Kleur van het meubilair. Hier kun je een wandeling maken, maar het is de moeite waard om je aan de twee hoofdregels te houden. Ten eerste moet de kleur van de gevels glimmend zijn. De tweede - twee, maximaal drie kleuren.

Zeer populair De volgende combinaties zijn beschikbaar: zwart en wit, zwart en rood, oranje en grijs. Versterken van de algehele palet van de keuken kan worden door het meubilair van de eetkamer, kroonluchter en lampen.

Keukenontwerp in hightech-stijl

Glanzende zwarte gevels creëren een nadrukkelijk rigoureus ontwerp.

Keukenontwerp in hightech-stijl
Keukenontwerp in hightech-stijl

Meubilair en textiel

Ondanks het feit dat het meubilair multifunctioneel moet zijn, moet het niet genade worden onthouden. Het is ook belangrijk om niet alleen functionaliteit, maar ook comfort te onthouden.

Keukenontwerp in hightech-stijl

Keukenontwerp in hightech-stijl

Keukenontwerp in hightech-stijl

 • Sommige elementen kunnen gemaakt zijn van duurzaam glas. Dus, de eettafel is het beste gekozen uit een helder of mat glas, waarvan de poten zijn gemaakt van metaal. Maar de aanwezigheid van plastic is niet overbodig.
 • Overmatige detaillering moet worden vermeden. Overtollige inrichting bederft alleen het totale beeld, dus het meubilair zou in de minste hoeveelheid moeten zijn. Tekeningen en patronen op meubels zullen een vlieg in de zalf zijn, dus ze moeten worden vermeden.
 • De oppervlakken moeten perfect glad zijn, met een glanzende glans en duidelijke geometrische vormen. Het is onaanvaardbaar om sierlijke vormen en gekrulde pads te gebruiken.

Keukenontwerp in hightech-stijl

Houten gevels met een lichte schaduw verzachten deze strenge stijl.

Keukenontwerp in hightech-stijl

Keukenontwerp in hightech-stijl

textiel, als zodanig wordt praktisch niet gebruikt en vindt zijn toepassing alleen in de decoratie van ramen.

Hoewel gordijnen in zo'n keuken - een zeldzaam fenomeen - moeten ze eentonig en niet fel zijn.

Te zware of te lichte gordijnen worden uit de algehele stijl geslagen, want als je toch besluit de gordijnen op te hangen, moeten ze van gemiddelde dichtheid zijn. In de praktijk zien blinds er het beste uit in deze stijl. Ze kunnen zowel horizontaal als verticaal zijn.

Decor en accessoires

Keukenontwerp in hightech-stijl

Gouden tonen geven plechtigheid aan het interieur.

Keukenontwerp in hightech-stijl

Keukenontwerp in hightech-stijl

Omdat deze stijl van nature minimaal is, is het niet typisch dat hij een groot aantal accessoires gebruikt.

De muren blijven vaak leeg, maar elektronische wandhorloges zijn toegestaan, ongebruikelijke armaturen of metalen gerechten als decorelement.

Sommige ontwerpers gebruiken posters van ruimtethema's of werken van de auteur, maar het belangrijkste hier is een gevoel voor verhoudingen. In hoekontwerpprojecten en kleine keukens is er bijna geen plaats voor het versieren van de muren.

 • verlichting. Armaturen kunnen in muren, plafonds of zelfs meubelelementen worden ingebouwd. Door het grote aantal en de gedecentraliseerde opstelling wordt het beste effect van het creëren van een lichte kamer bereikt, zelfs met minimaal natuurlijk licht.
 • Werkgebied. In dergelijke keukens zal een glazen schort er goed uitzien.

  Huishoudelijke apparaten met zijn vele functies bevinden zich op zo'n manier dat het werkgebied bijna leeg blijft, waardoor de gastvrouw ruimte krijgt voor het belichamen van culinaire ideeën.

  Kleine keukenapparatuur kan worden verborgen achter gevels en worden achtergelaten op open werkoppervlakken, waardoor de functie van decorelementen wordt aangevuld.

 • Eetgedeelte. Dankzij het rationele gebruik van de volledige keuken kan de eettafel vierkant of rechthoekig zijn. Stoelen zijn meestal gemaakt van plastic of metaal en de tafel is gemaakt van duurzaam glas.

Keukenontwerp in hightech-stijl

Keukeneiland gecombineerd met een rek is een praktische oplossing.

Keukenontwerp in hightech-stijl

Keukenontwerp in hightech-stijl

Het ontwerp van de keuken in de stijl van hightech zal creatieve mensen aanspreken met een moderne manier van denken, evenals mensen die aangetrokken worden door de situatie van de toekomst. Hoogwaardige technologieën kunnen ook pragmatische eigenaren behagen, die gewend zijn om het gemak, de bruikbaarheid en het bereiken van technologische vooruitgang te waarderen.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

77 + = 79