Chinese keuken: ontwerpkenmerken

Chinees keukenbinnenland - foto

De Chinese cultuur is sinds de oudheid beroemd om zijn harmonie, rust en heeft een speciale oosterse charme. Het is verweven met oude wijsheid en eeuwenoude tradities.

Daarom, na een dergelijk ontwerp van een uitgangspunt te hebben gekozen, is het noodzakelijk extreem om de gegeven vraag te benaderen, het belang en de uniciteit van elk onderwerp te realiseren.

Keuken in Chinese stijl, zoals op de foto te zien is, moet zo natuurlijk en sereen mogelijk zijn en ook in veel gevallen overeenkomen met de postulaten van feng shui.

Opvallende kenmerken

Dus, als je vastbesloten bent om zoiets in je eigen keuken te denken, moet je begrijpen dat Chinees, net als andere etnische stijlen, zijn eigen hoofdkenmerken heeft. In het bijzonder:

  • gebruik van natuurlijke materialen;
  • speciale zonering van de kamer en decoratie (feng shui);
  • kunstlicht, dicht bij daglicht;
  • gebrek aan massieve meubels;
  • de meest natuurlijke kleuroplossing;
  • de aanwezigheid van tekeningen en symbolen, kenmerkend voor de Chinese cultuur.

Chinese keuken: ontwerpkenmerken

Chinese keuken: ontwerpkenmerken

Met dergelijke nuances kunt u een interieur krijgen dat perfect past bij deze ontwerprichting zonder specifieke financiële kosten.

Kleur oplossing

Chinese stijl is opvallend in de rijkdom van natuurlijke kleurschakeringen.

Bij het versieren van de keuken kan elke toon van rood, geel, oranje, goud, zwart, zand, donkere chocolade, wit, crème, olijf, donkergroen veilig worden gebruikt.

Chinese keuken: ontwerpkenmerken

De hoofdtint in veel interieurs is rood of de kleur van donker hout. Bruin meubilair en lichte muren lijken daarom rendabel.

Zelfs als je besluit de voorkeur te geven aan witte sets en decoratie, moet je nog steeds zorgen voor een paar donkere elementen, omdat zonder hen het interieur geen klassiek Chinees zal zijn.

Afwerkingsmethoden

Kies bij voorkeur materialen voor wanddecoratie voor zeefdruk of papierbehang.

Voor de werkmuur is het beter om een ​​keramische tegel te gebruiken. Wil je meer exclusiviteit krijgen, schilder dan geschilderde muren in traditionele Chinese stijl.

Duurdere, maar zeer esthetische optie voor afwerking - panelen gemaakt van kurk.

Het plafond is licht, maar als zo'n oplossing te saai en triviaal lijkt, kun je een origineel ontwerp maken met rechthoekige houten balken. Toegestaan ​​en spanplafond, maar het mag niet glanzend zijn.

Chinese keuken: ontwerpkenmerken

Optimale variant van een vloerbedekking - een laminaat, een parket van bruinrode of verzadigde gouden schaduw.

Als de wanden zijn afgewerkt met een kurk, dan kan dit materiaal worden gebruikt voor de vloer. Zo'n keuken in de Chinese stijl, zoals te zien is op de bovenstaande afbeeldingen, verbergt op zichzelf de huiselijke warmte en comfort.

meubilair

Wanneer u het ontwerp van uw headset kiest, oriënteer u dan op de traditionele, voor oosterse stijlen rechtlijnige lijnen, gladheid van gevels en speciale accessoires.

Als u meubels vindt die versierd zijn met Chinese karakters of ornamenten, dan is het de moeite waard om na te denken over hun aankoop. Zulke dingen voegen direct aan je interieur de nodige etnische aantekeningen toe.

Chinese keuken: ontwerpkenmerken
Chinese keuken: ontwerpkenmerken

De meubels van mahonie, iepen, eiken, rotan, bamboe zullen er het meest winstgevend uitzien.

De gevels kunnen massief zijn of met de toevoeging van matglas. Het tafelblad is beter om uit marmer of uit een kunststeen te kiezen.

Chinese keuken: ontwerpkenmerken
Chinese keuken: ontwerpkenmerken

De tafel van de eetkamer hoeft niet van hout te zijn. U kunt voor uzelf een glazen model kiezen.

Aanvulling op de headset zal gewone stoelen helpen, zonder pretentie. Als je een lage tafel voor jezelf opraapt, heb je kleine kussens of kussens nodig.

Decoratieve elementen

Ondanks de overvloed aan etnische accessoires, moet je ze nergens plaatsen. Twee of drie heldere accenten zullen voldoende zijn.

Chinese keuken: ontwerpkenmerken
Chinese keuken: ontwerpkenmerken

Dit kunnen figuren zijn van goden, fans, verse bloemen (bamboe, orchidee), Chinese lantaarns, traditionele sets met gebruiksvoorwerpen voor thee drinken, geschilderde vazen ​​enzovoort. Dergelijke elementen kunnen de keuken revitaliseren, individualiteit en exclusiviteit geven.

Als u een interieur wilt hebben dat gemoedsrust kan geven, dan is de keuken in Chinese stijl de ideale oplossing. Het resulterende ontwerp zal worden doordrenkt met harmonie en een heldere persoonlijkheid.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

60 − = 52