Kuinka kattokruunu kiinnitetään kattoon asianmukaisesti: yksinkertainen ohje

Riippumatta siitä, kuinka kauniisti katto on valmistettu huoneistossa, kynttilä antaa sille valmiin kuvan. Siellä syntyy kysymys: kuinka ripustaa kattokruunu kattoon, koska tämä näennäisen yksinkertainen menettely vaatii ottamaan huomioon paljon vivahteita. Niiden noudattamatta jättäminen on täynnä kattokruunun putoamista ja jopa kattopäällysteen vaurioitumista. Tässä artikkelissa tarkastelemme kuinka kattokruunu kiinnitetään kunnolla ja miten se liitetään.

Kattokruunu betonikattoon

Työhön vaaditaan seuraavat työkalut:

 • Poraa ja asennettaessa kipsilevyyn tai alaslaskettuun kattoon - pitkäporaaja;
 • Ruuvimeisseli ja ilmaisin;
 • ruuvimeisseli;
 • Kynttilänvalaisimet;
 • Hammer pisteet tapit;
 • Ruletti ja merkintä merkintään.

Kiinnitysmenetelmän valinta

Ennen kuin kattokruunu ripustetaan kattoon, sinun on määritettävä jousitustapa - kiinnityspalkkiin tai koukkuun. Valinta riippuu useista tekijöistä:

 • Kattokruunu;
 • Eräänlainen katto.

Useimmissa nykyaikaisissa valaisimissa on baari. Jotkin käärit, erityisesti eurooppalaiset valmistajat, on kuitenkin suunniteltu koukkuun ripustettaviksi, joten valaisimien ostamisessa kannattaa ottaa tämä hetki huomioon. Ne, jotka aikaisemmin ripustivat kattokruunua koukkuun, pyrkivät usein hankkimaan samanlaisen kattokruunun asennuksen helpottamiseksi. Tässä tapauksessa koukun materiaali on otettava huomioon, koska Neuvostoliiton muovielementit saattavat olla jo liian hauras.

Kattotyyppi vaikuttaa myös edulliseen kiinnitystapaan. Esimerkiksi kun käytät betonikattoa, voit käyttää sekä palkkia että koukkua. Mutta ripustamalla se false-kattoon, et voi tehdä ilman koukkua, jos haluat tehdä kaiken työn nopeasti. Jälleen laitteiden suunnittelu olisi otettava huomioon. Esimerkiksi pyöreä LED-kattovalaisin kaukosäätimellä, jota tavallisimmin käytetään venytyskattojen kanssa, on kiinnitetty ristin muotoiseen palkkiin.

Vaihtoehto kattokattilan kiinnittämiseen kattoon

Kuinka ripustaa kattokruunu betonikattoon hihnalla ja koukulla

Betonikatto on erittäin kestävä, joten se voidaan ripustaa lähes kaiken painon kattokruunuun. Kiinnitystapa riippuu siitä, mikä valmistajan toimittama kiinnitysmuoto on. On tärkeää määrittää heti, missä lanka kulkee, jotta se ei vahingoita sitä. Yleensä lanka on suunnattu kohtisuoraan seinään liitäntärasian kanssa.

Suspend kattokruunu kannattimeen

Ensinnäkin kattokruunut poistavat kaikki koristeelliset elementit, sammuttavat huoneen valon. On suositeltavaa kytkeä valo pois suojasta. Menettely on seuraava:

 1. Merkintä tehdään palkin alla. On toivottavaa, että se on kohtisuorassa kaapeliin nähden;
 2. Jos vanha kattokruunu ripustettiin koukkuun, se olisi taivutettava sivulle. Sitä ei tarvitse leikata, sillä tulevaisuudessa se voi olla kätevä, jos päätät vaihtaa lamppua uudelleen;
 3. Merkittyjen paikkojen kohdalla reikiä porataan ja ruuveilla varustettujen ruuvien avulla kiinnike kiinnittyy;
 4. Kun olet kiinnittänyt sen kattoon, tarkista virtalähde ja kytke kattokruunu asianmukaisten johtojen avulla sammuksissa.
 5. Kannattimessa on ulkonevat nastat, joihin kattokoppa on asennettu. Sitten ne ruuvataan muttereihin kunnes lautanen painaa lujasti kattoa vasten.

Kattokruunun tehokkuuden tarkistamisen jälkeen ripustimet ja sisustus ripustetaan.

Kattokruunu keittiön sisätiloissa

Kuinka ripustaa kattokruunu koukkuun, jos katto on konkreettinen

Tämän tyyppinen kiinnitys sopii raskas kattokruunut, jotka ylittävät 5 kg painon mukaan. Vanhoissa taloissa tällaiset koukut ovat edelleen, joten niiden voimakkuus on vain tarkkailtava. Varmennukseen riittää, että kiinnitetään kuorma koukkuun, jonka paino ylittää hieman valaisimen painon. Jos hän ei ryhdy kellumaan jonkin ajan kuluttua, riippuva lamppu voi selviytyä. Uusissa rakennuksissa koukku on ruuvattava itsenäisesti.

Tämäntyyppiselle kiinnitykselle on toivottavaa käyttää ankkuripulttia, johon on lisätty välikoukku. Sen muotoilun ansiosta voit kirjaimellisesti kaivaa pohjan materiaalia pitämällä sen turvallisesti. Valitse porakärki reiän alta niin, että ankkuri tulee tiukasti, mutta ilman vaivaa. Se kiristetään pysähtymään, jonka ansiosta väylän koko pituus on välikappale. Häiriöiden välttämiseksi koukku on eristettävä. Tämän jälkeen kattokruunu ripustetaan koukkuun ja yhdistetään. Piilottamalla asennuspaikka kattokruunuihin on naamioitu koristeellinen kulho.

Kattokruunu valkoisella katolla

Miten ripustaa kattokruunu kipsilevyn kattoon kotiin

Valaisimen asennus on hieman monimutkaista, jos se on aiemmin päättänyt tasoittaa katon kipsilevyllä, koska kattokruunu on mahdotonta ripustaa suoraan kipsilevyyn. Työn ja mahdollisten vaurioiden minimoimiseksi on parempi käyttää koukkua. Koukun asentamista koskevat yleiset säännöt ovat samat kuin betonikattoon, mutta on olemassa useita vivahteita:

1
 • Ensin sinun on ensin muodostettava reikä iholle. Sen halkaisija valitaan hieman enemmän kuin suoraan ankkurin alle, mutta pienempi kuin koukun pää;
 • Levy on jo porattu porakoneella, joka soveltuu ankkuroimiseen syvyyteen 7-10 cm;
 • Kiinnike kiinnitetään ankkuriin siten, että sen piste on katon alapuolella 1-2 cm etäisyydellä. Kattokruunu on ripustettu koukkuun, kuppi on yhdistetty ja kiinnitetty.

Jos valaisin on kevyt, se voidaan kiinnittää profiiliin hihnalla. On kuitenkin pidettävä mielessä, että se on valmistettu pehmeästä alumiinista, joten se lopulta putoaa painon alle ja muodostaa enimmäismäärän.

Kattokruunu stretch-kattoon

Kattokaiutin on asennettu oikein korotettuun kattoon

Tällaisella katolla, jolla on omat kädet lampun asentamiseksi, on vaikeinta, koska materiaali muuttuu helposti virheellisellä käsittelyllä. Ihanteellisesti kattokruunun kiinnitin asennetaan ennen kankaan asennusta, sinun tarvitsee vain valita oikein pituus. Tätä varten profiilien väliin tehdään viiva, joka risteää paikassa, jossa kattokruunu ripustetaan.

Kun ripustat sitä koukkuun, järjestelmä on samanlainen kuin ankkurin asentaminen työskennellessä kipsilevyn katon kanssa, mutta koukun yläosan on oltava tukirakennuksen tasolla. Venytyskaton asennuksessa on tarpeen liittää lämpörengas paikkaan, jossa kattokruunu on asennettu, lukuun ottamatta PVC-materiaalin leviämistä. Sitten renkaan sisällä leikataan reikä koukkuun. Jos kangas on jo venyte
tty, rengas liimataan ensin ja muodostuu aukko. Sitten koukku on jo asennettu pääkattoon.

Seuraavaksi harkitse, kuinka kattokruunu ripustetaan joustavaan kattoon palkin avulla:

 1. Koska kankaan rakenne on pehmeä, on tehtävä vähän valmistelutyötä ennen kattokruunujen ripustamista. Erityisesti pääkatolla on tarpeen kiinnittää puupalkki, jonka paksuus vastaa pää- ja venytyskaton välistä etäisyyttä. Voit tehdä tämän helposti perinteisten ruuvien avulla. Alustava palkki muodosti reiän johtojen vetämiseen;
 2. Kattokangas on venytetty ja lämpörengas asennetaan paikkaan, jossa lamppu on kiinnitetty, jonka sisällä reikä on leikattu;
 3. Asennuslevy on asennettu. Kiinnittäminen palkkiin suoritetaan rengasrajoilla, ei missään tapauksessa kankaalla, niin että materiaali ei ryhdy puristumaan;
 4. Kattokruunu on yhdistetty, kiinnitetty napaisin ja kiinnitetty koristeellisilla muttereilla.

Kun käytät kattokruunuja, joissa on laaja pohja, joka usein muodostaa konsolin, käytetään ristin muotoista palkkia. Harkitse, miten nämä kattokruunut liitetään kattoon vaiheittain:

 1. Vaneria levystä on muodostettu alusta, joka vastaa ristikappaleen mittoja. Sen on myös tehtävä reikä johtojen tuotolle;
 2. Laiturin kulmissa on kiinnitetty metalliliuskoja. Ne ovat välttämättömiä alustan kiinnittämiseksi pääkattoon;
 3. Kankaan asennuksen jälkeen lämpörenkaat kiinnitetään ristikappaleen kiinnityspisteisiin ja reikiä leikataan. Risti kiinnitetään alustaan ​​ruuveilla;
 4. Sitten kattokruunu kiinnitetään palkkiin. On tärkeää varmistaa, että kattokruunun pohja on samansuuntainen kattopinnan kanssa.
Kattokaiutinasennus

Kuinka kytkeä valaisimen itsesi kytkimeen

Ensinnäkin sinun on määritettävä, kuinka paljon tulee johdon katosta ja kuinka monta avainten vaihtamisesta. Jos kaiutinjärjestelmän on tarkoitus yhdistää kaksi johdinta, kaksoisavain ei voi käyttää. Lisäksi sinun on vedettävä toinen lanka, mutta tässä tapauksessa kytke kattokruunu helpoin - vain kerää samat väyläjohdot nippuihin.

Jos kattokruunu, jossa on kolme johdinta, niin tilanne muuttuu hieman monimutkaisemmaksi. Ensinnäkin on tarpeen yhdistää lamput ryhmiin. Kaikkien patruunoiden nollavirrat on yhdistetty yhteiseen nollavoi- maan. Yksi jäljellä oleva lanka on kytketty ensimmäiseen lamppuryhmään ja toinen toiseen ryhmään. Varmista, että virta katkaistaan ​​yhteyden aikana. Ja ei pelkästään kytkin, vaan kilpi, loppujen lopuksi ei aina ole johdotusta pätevä asentaja. Tämän seurauksena teho ei katkaise vaihetta, mutta nolla.

Tässä artikkelissa tarkastelimme yksityiskohtaisesti kattokruunun ripustamista ja kytkemistä verkkoon. Kaikkien sääntöjen avulla voit tehdä sen ilman apua. Kattokelkan liittäminen on mahdollista vain positiivisen tuloksen luotettavuuden varmistamiseksi, mutta silti on parempi antaa tämä menettely asentajalle, jolla on vastaava pätevyys.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

9 + 1 =