Tuulenpitävä kalvo: edullinen kodin suoja

Katon rakentamisessa ja ilmastoidun julkisivun järjestämisessä on käytettävä tuulenpitävää kalvoa lämmöneristysmateriaalin suojaamiseksi epäsuotuisilta ilmastollisilta tekijöiltä. Se on kohtuuhintainen, yksinkertainen asennus ja kestävyys. Valmistajat tuottavat tuulenpitävää kalvoa eri kerrosten ja teknisten ominaisuuksien kanssa. Laaja tuotevalikoima mahdollistaa veden ja tuulenpitävien kalvojen valinnan optimaalisesti ratkaistavien tehtävien mukaisesti.

Tuulenpitävä kalvo kattotielle

Talojen ja kattojen julkisivujen lämmitys tehdään mineraalivillaeristemateriaalin avulla. Sen ominaisuus on kevyen ja pitkän kuidun rakenne, jota ilmavirrat puhalletaan käytön aikana. Ilman suojelua useiden vuosien ajan eristys voi menettää merkittävän osan sen tilavuudesta, mikä johtuu rakennuksen lämpöominaisuuksien heikentymisestä sellaisiin arvoihin, joita ei voida hyväksyä. Tämän estämiseksi käytä tuulen suojausta.

Tuulenpitävä kalvo talon katolla

Aikaisemmin käytetty pitkään käytetty pergamentti tai polyeteenikalvo. Näillä materiaaleilla on merkittävä haitta - matala höyryläpäisevyys. Toiminnassa vettä kerääntyy lasin ja polyeteenin sisäpuolelle, joka on impregnoitu lämmittimellä. Tämän seurauksena lämmöneristysmateriaalin lämmönjohtavuus kasvaa ja rakennuksen kylmä. Nämä haitat puuttuvat hydrosensitiivisillä kalvoilla.

Tuulenpitävä kalvo

Kalvojen suorittamat toiminnot

Tuulenpitävä kalvo, joka on valmistettu polyeteenistä ja polyesteristä, tuottaa seuraavat toiminnot:

 • suojaa lämpöeristeen kuituja tuulen virtaukselta;
 • Auttaa vähentämään lämpöhäviöitä;
 • kiinnittää ja vakauttaa kevyesti lämpöeristysmateriaalia;
 • suojaa lämmitintä ilmakehältä.

Kalvo asetetaan eristeen ulkopuolelta eristyslevyjen kiinnittämiseen käytetyn kehyksen päälle. Rakennustyöntöön asennettuna on oltava päällekkäinen ja liimattu erityisellä nauhalla.

Lattiat tuulenpitävästä kalvosta

Kalvojen käyttöalueet

Tällaisen materiaalin suuri kysyntä tuulenpitävänä kalvona johtuu kehysrakennuksen, ilmastoidut julkisivut ja asuinrakentamisen suosio. Kaikki nämä mallit ovat monikerroksisia, lämmityslaitteen käyttö parantaa paitsi rakennuksen lämpöominaisuuksia myös vähentää kuormitusta kantavien seinien ja pohjan osalta. Osana "piirakka" useimmissa tapauksissa on mineraalivillaeristys, se on suojattu tuulelta, höyryltä, lauhdelta.

1

Talon lämmittäminen kalvolla

Tuulenpitävien kalvojen tärkeimmät käyttöalueet:

 • eristettyjen kattojen ja ullakkotasojen rakentaminen;
 • tuuletetut julkisivut;
 • päällekkäiset päällekkäisyydet;
 • lattiat, jotka on vuorattu lokeilla;
 • luuranko-osiot.

Tuulenpitävä vedeneristyskalvo ei lisää merkittävästi työn kustannuksia, kun taas se suorittaa tärkeitä toimintoja, mikä pidentää eristeen käyttöikää.

Höyryeristys kotona

Tuulenpitävien kalvojen lajit

Yksikerroksista tuulenpitävää kalvoa, joka on valmistettu pergameenista ja polyetyleenistä, käytetään nykyään talousarvion yksityisessä rakentamisessa. Eniten kysyttyjä ovat kaksikerroksiset ja kolmikerroksiset kalvot, jotka on valmistettu polyesteristä ja polypropeenista. Ohut kerrokset yhdistyvät yhteen rakenteeseen ultraäänen avulla, joka tarjoaa materiaalin maksimaalisen toiminnallisuuden. Asennettaessa höyryä läpäisevää tuulenpitävää kalvoa kohdistuu voimakkaita mekaanisia rasituksia. Tuulen tuulet, kehyksen rakenteelliset yksityiskohdat, ulkonevat naulat voivat repimään materiaalin, mikä johtaa tiukkenemisen ja toiminnallisuuden menetyksen rikkomiseen. Tästä syystä rakennuttajat suosivat kolmikerroksisia membraaneja, joista yksi kerros luodaan nimenomaan suuren lujuuden aikaansaamiseksi.

Tuulenpitävän kalvon asennus tasakattoon

Tuulenpitävät kalvot on jaettu kosteutta kestäviin ja superdiffuusiokalvoihin. Vedeneristys- ja tuulenpitävillä kalvoilla on hyvä höyryläpäisevyys, mutta ne kykenevät suojaamaan lämpöeristystä vain roiskeilta, lumijauheelta. Niiden vedenpitävyys ei ylitä 200-250 mm vesipatsaaseen. Diffuusiokalvolla on monimutkaisempi rakenne, jonka ansiosta se on vahva ja kyky kestää 1000 mm vesipatsaasta. Tällaisia ​​kalvoja voidaan käyttää väliaikaisena suojana kattoihin - ne suojaavat rakennettavaa sateelta ja pieneltä lumelta, tuulenpuhalta.

Jäykkä tuulenpitävä kalvo seinämille lisää eristyksen elämää useita kertoja. Suositellaan käytettäväksi ilmastoidun julkisivun rakentamisessa kriittisissä tiloissa ja monikerroksisissa rakennuksissa.

Edut tuulenpitävien kalvojen käytöstä

Tuulenpitävät kalvot ovat seuraavat edut laajentaen tämän materiaalin soveltamisalaa:

 • yksinkertainen asennus milloin tahansa vuoden aikana;
 • ympäristönsuojelu ihmisille ja ympäristölle;
 • palonkestävyys;
 • korkea kosteuden ja auringon ultraviolettisäteily;
 • lämmönkestävyyteen ja vakavaan pakkasvaurioon;
 • joustavuus ja lujuus;
 • pitkä käyttöikä.

Kalvot eivät aiheuta haitallisia aineita ympäristöön, myös kuumennettaessa useita kymmeniä astetta. Koska useimmat kalvot ovat höyryä läpäiseviä, ne luovat maksimaalisen mukavuuden huoneessa, jonka seinämät on suojattu tällä materiaalilla ulkoisista tekijöistä.

Lattian höyrysulku

Useimmiten tuulenpitäviä kalvoja käytetään ilmastoiduissa tiloissa. Ilmavirta tässä tapauksessa voidaan verrata sepän sarvin vaikutukseen, joka voi täyttää savuttomia hiilejä. Tulipalon sattuessa tarvitaan voimakas palontorjunta, ja siksi polttamiseen estävät aineet lisätään kalvoihin.

Katto- tai julkisivun asennuksessa on usein ongelmia viimeistelyaineiston toimituksessa. Älä odota liian kauan ajaa metalli kattotiiliä, sivuraiteelle, terasseille tai graniittia - sillä ei ole väliä, kestävät auringon ultraviolettisäteilylle ja kosteutta kalvo suojaa eristys, kattorakenteen muutaman viikon kielteisiä vaikutuksia ympäristöön.

Siinä tapauksessa, että tauko ennen loppuvaihetta on suunniteltu, on hankittava projektissa superdiffuusiota tuulenpitävät kalvot. Ne voivat toimia tilapäisenä katuksena useita kuukausia.

Itsekiinnittyvä tuulenpitävä kalvo< /p>

Tuulenpitävien kalvojen kiinnitysominaisuudet

Tuulenpitävien ja vedenpitävien kalvojen toimivuuden varmistamiseksi ne on asennettava asianmukaisesti. Useimmilla tämän materiaalin valmistajilla on kullakin telalla varustettu käsky, jonka mukaan kalvon asennus on helppoa tai se voidaan kiinnittää rakennuksen julkisivulle.

Johtavat valmistajat tulostavat logonsa kalvon yhdelle puolelle, tämä tehdään paitsi mainostarkoituksiin. Voit asettaa kalvon, jonka haluat tulostaa ulospäin, ja kääntöpuoli levitetään suoraan lämmittimeen. Tällöin varmistetaan lämmöneristysmateriaalin vedeneristys ja koko "piirakka" höyryn läpäisevyys. Jos kalvolla ei ole logoa, se voidaan asettaa kummallekin puolelle lämmittimeen.

Tuulenpitäviä materiaaleja käytetään eristettyjen kattojen rakentamiseen ja ullakkojen rakentamiseen. Kun käytetään edullista kaksikerroksinen kalvo on tarpeen luoda kaksinkertainen tuuletusvälin, välinen eristys ja kalvon tulisi pysyä tilaa 5 cm: n katemateriaalin ja kalvo on myös rako 5 cm, kun käytetään kalvoja Superdiffuzionnaya tämä vaatimus voidaan jättää huomiotta ..

Tuulenpitävä seinäkalvo

Kun kalvot asetetaan seiniin, on aloitettava liikkuminen alhaalta ylöspäin, kun taas 10-15 cm: n päällekkäisyys on pakollinen, joka on liimattu erikoisella nauhalla tai kiinnitysnauhalla. Useat valmistajat tuottavat kalvon, jossa on liimakerros, mikä huomattavasti yksinkertaistaa kahden levyn liittämistä. Älä jätä asennusreikiä tai leikkauksia - tämä rikkoo tuulenpitävän ja vedenpitävän järjestelmän eheyttä. Jos ulkonevat elementit ovat, niiden leikkaukset on ehdottomasti suljettu.

Talon lämpöeristys

Tuulenpitävät kalvot käytetään aktiivisesti kehysrakennusten rakentamiseen. Ne ovat useimmiten rakennettu kasa tai kevyt nauha säätiö. Lämpöhäviön estämiseksi ensimmäisen kerroksen lattia on eristetty mineraalivillalevyllä. Se on suojattava puhalluskuiduilta, joten ensin tuulenpitävä kalvo asetetaan päälle ja sen päälle - lämpöeristys, joka on suojattu vuodosta vedenpitävällä kalvolla. Käytetään runkorakenteiden eristyseristykseen ja alakattoon. Tällöin lämpöeristys on suojattu ylhäältä puhaltamalla kuidut vedellä.

Asfalttirakenteiden asennus kattoon

Tuulenpitävät kalvot ovat halpoja rakennusmateriaaleja, jotka tarjoavat korkeatasoisen mukavuuden talossa. Näiden kalvojen käyttö suojaa lämpöeristystä, mutta myös sen käyttöikää. Oikein asennettu kalvo voi viivästyttää tuuletetun julkisivun tai ullakon kalliit korjaukset kymmeniä vuosia. Se luotettavasti suojaa taloa tuulelta, korkealta kosteudelta ja se on ylimääräinen este tulipalossa.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 73 = 78