Komposiittilaatat maanrakennuksessa: mielenkiintoisia vaihtoehtoja (22 kuvaa)

Katemateriaalien markkinat on monipuolinen, potentiaaliset ostajat voivat valita edullisen "evroshifer", metallia, asfaltti tai keraamisia laattoja, sauma katto kuparia ja titaania, luonnon liuskekivi. Kustannukset näiden materiaalien vaihtelee 2-3 USD for "evroshifer" 200-250 euroa yksinoikeudella lajikkeiden luonnon liuskekivi. Jokaisella on omat etunsa, mutta komposiitti laatta on imenyt kaiken parhaat puolet kaikkien katemateriaalien. Kehitti ja alkoi tuottaa näitä tuotteita puolivälissä vuosisadan Uudessa-Seelannissa, kotimarkkinoilla, se ilmestyi 10-15vuosi sitten ja on kiistelty ammattilaisten keskuudessa. Tänään, komposiitti laatta vie arvoinen paikka on alueella johtavista yrityksistä menestyksekkäästi kilpailla metalli laatta, pehmeä laatta.

Belgian komposiittilaatat

Hiljaiset komposiittikattotasot

Mikä on komposiittivyöhykkeet?

Talojen kattojen on oltava kauniita, luotettavia, kestäviä ja kohtuuhintaisia. Näin useimmat kiinteistönomistajat ympäri maailmaa ajattelevat. Suosituimpia katemateriaaleja ovat metalliset laatta- ja bitumilevyt. Ensimmäinen on arvostettu kohtuuhintaan, yksinkertainen asennus, kestävyys, mutta samalla kritisoitu mustavalkoisesta väristä ja huono lumenpidätys, lisääntynyt kohina sateessa. Joustava laatta puuttuu kaikista näistä haitoista, mutta se on korkeampi ja vaativampi. Tämän seurauksena - kattorakenteiden alapuolella on kallista vedenpitävää vaneria ja käytä vuorausmattoa, jonka kustannukset ovat lähellä vyöruusujen hintaa. Tämän seurauksena kattokustannukset nousevat 2,5-3 kertaa verrattuna metallin kattoon.

Komposiittikattoinen katto

Musta yhdistelmälaatat

Yhdistettynä kaikkiin eduihin yhdessä materiaalissa pystyttiin yhdistämään laatat, joilla on seuraava alkuperäinen rakenne:

 • teräslevy 0,4 - 0,5 mm;
 • korroosionkestävä alumiinikerros;
 • akryylialuke;
 • koristekerros, joka perustuu akryylihartsiin;
 • Basalttikuitu suojaa mekaanisia vaurioita ja kohinanvaimennusta vastaan;
 • akryyliseoskerros.

Pohjasta arkki on suojattu pohjamaalilla ja alumiinioksidisella korroosionestokerroksella. Tällainen yhdistelmälaatta laite takaa pitkän käyttöiän ja erinomaiset tekniset ominaisuudet.

Tärkeä piirre materiaali on sen modulaarinen rakenne. Toisin kuin metalli, joka on valmistettu arkkia eripituisia jopa 8 m, komposiitti laatta on valmistettu lyhyt arkki pituus 40-45 cm. Tämä antaa sille useita teknisiä etuja verrattuna halvempia metalli laatta.

Komposiittiset kattotiilet

Pöydän katto valmistettu yhdistelmälaastareista

1

Joustavat vyöruusut

Komposiittilaattojen edut ja haitat

Kuten minkä tahansa materiaalia, komposiitti laatta on sen plussia ja miinuksia, mutta valmistajat eivät piilota puutteita ostajille. Itse asiassa hän on yksi - on melko korkeat kustannukset, mutta pitää muistaa, että asennus katemateriaali ei tarvita kustannukset kuten tapauksessa vyöruusu. Toinen haittapuoli on pitkään ollut vahva pinnan karkeus, tästä syystä kerry pölyä ja päästä eroon kuivia lehtiä ja neulasia katolla ei ollut käytännössä mitään mahdollisuuksia. Valmistajat äskettäin selville - basaltti rakeet alkoi kaataa kerroksella läpinäkyvää akryylihartsia. Johtuen epätasaisuuden teräs ovat sileitä ja pöly tulee helposti pestä pois sadevettä.

Kattotiilet

Punainen komposiittivyöhykkeet

Komposiittilevyjen asennus

Kaikki komposiittilaatat haitat eivät kestä kilpailua tämän materiaalin eduista. Sen tärkeimmistä eduista:

 • nopea asennus;
 • virheetön ulkonäkö;
 • hyvä kyky lunta säilyttämiseen;
 • hiljainen;
 • laaja käyttölämpötila;
 • laaja valikoima sävyjä ja muotoja;
 • pitkä käyttöikä;
 • jätteen vähimmäismäärä;
 • yksinkertainen asennus;
 • kevyt.

Komposiittilaatat eivät ole yhtä ekspressiivisiä kuin keraamisten laattojen peittämät kartanoita.

Materiaalin tärkeä etu on levyn pienet mitat, mikä huomattavasti yksinkertaistaa kuljetusta. Jos metallialustaan ​​tarvitaan vähintään 4 metrin pituinen kuorma, nostoauto riittää kuljettamaan komposiittilaatat. Pienikokoiset kuormalavat, joissa on kateaineita, on helpompi säilyttää ja levyjen syöttäminen kattoon ei ole tarpeen houkutella erikoislaitteita.

Lattiat komposiittipinnoilta

Oranssi yhdistelmälaatat

Komposiitti laatta kartanossa

Yhdistettyjen kattotiilien laskeminen ja asentaminen

Komposiittilevyjen tarkka laskeminen mahdollistaa erityisohjelmat, jotka mahdollistavat profiilin erityisluvun, päällekkäisyyden ja yksittäisten kaltevuuksien muodon. On parasta käyttää tätä tilaisuutta arviota laadittaessa. Kuitenkin tarve ennalta laskea kateaineiden kustannukset itsenäisesti talon suunnitteluvaiheessa tapahtuu kaikille asiakkaille. Tee näin laske kaikkien katon rinteiden alue ja määritä sitten komposiittilevyn käyttöalue. Se on 10-20% pienempi kuin vyöruusun koko pinta-ala. Tämän jälkeen on välttämätöntä jakaa katto alue komposiitin hyödylliseltä alueelta ja lisätä 5-10% saadun luvun arvoon. Tuloksena saat kattojen lukumäärän, joka tarvitaan kattamaan.

Komposiittikattotiilien asennus toteutetaan metallilevyjen tapaan samanlaiseksi.

Ainoa ero muodostumises
sa on vaihe, jonka tulisi olla yhtä suuri kuin aallonpituus. Niinpä metallilevyille suosituin askel on 350 ja 400 mm, ja komposiittirakenteiden asennus tehdään 370 mm: n korkeudella. Laattojen ylempi rivi ei ole kooltaan kiinteä, kassi on pinottu aallonpituudella alhaalta ylöspäin. Määritä yläsäiliön pituus mittaamalla matkaa harjasta harjanteeseen ja leikkaamalla arkit haluttuun kokoon.

Komposiittipaneeli

Komposiittivyöhykkeet

Kumitetut vyöruusut

Asennus ylhäältä alas ja vastaan ​​vallitseva tuulensuunta suoritetaan. Ensin muodostetaan ylärivi, sitten toinen rivi asennetaan sen alle. Komposiittilaatta kiinnitetään kynsillä aallon loppuun 45 asteen kulmassa korille. Tällöin kaksi arkkia lyödään kerralla - ylemmät ja alemmat, joten ne on kiinnitetty toisiinsa. On suositeltavaa käyttää erityisiä kiinnittimiä vyöruusuilla ja suojaavalla akryylipinnoitteella. Tällöin kynnet eivät erota kattopinnalla.

Erityispiirre on yhdistettyjen kattotiilien asentaminen luukkuun. Kateaineiden valmistajat suosittelevat taivutella arkin reunaa 90 asteen kulmassa ylöspäin 40 mm: n etäisyydellä reunasta. Tiiviste liimataan muodostettuun mutkaan, johon purppuraa painetaan. Sen jälkeen muodostettu rakenne on päällystetty päätylevyllä ja naulattu kattokynsien avulla.

Harmaat komposiittivyöhykkeet

Karkeat komposiittivyöhykkeet

Komposiittipyyhkimet liuskekiveä varten

Tärkeimmät komposiittikattotiilet

Tätä katemateriaalia ei tuoteta kaikissa kaupungeissa metallikattoina. Tuotantotekniikalla on omat vaikeutensa, vaatii erikoislaitteiden käyttöä. Suosituimmista tuotemerkeistä:

 • Metrotile on belgialainen yritys, joka tarjoaa 10 kokoelmaa eri aaltomuotoilla.
 • Gerard on uusi-seelanti yritys, joka tuottaa 6 erilaista profiilia;
 • Tilcor - Uuden-Seelannin brändi, jonka kattotarvikkeet on valmistettu 7 erilaista profiilia ja 40 väriä;
 • Decra - belgialainen Ikomal tämän brändin alla tuottaa komposiittilaatat Välimerellä ja klassiseen tyyliin;
 • Luxard on venäläinen Technonikol-tuotemerkki, jonka tuotteet ovat korkealaatuisia ja kohtuuhintaisia.

Komposiittilaattojen katolla on upea ulkonäkö ja erinomaiset tekniset ominaisuudet. Laaja valikoima erilaisia ​​muotoja voit valita klassisen, modernin, Välimeren tai amerikkalaisen tyylirakennuksen materiaalia. Tuotevalikoimaan, joka voidaan yhdistää hirsitalon seinämiin ja hieno koristeellinen kipsi. Kaikki tämä antaa mahdollisuuden rekrytoida yhdistelmälaatat kasvavan suosion ympäri maailmaa.

Komposiitti-terrakotta-laatat

Komposiittilaattojen pinonta

Katto maalaistalosta, joka on valmistettu yhdistelmälaastareista

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

59 + = 63