Infrapunan katto: moderni lämmitysjärjestelmä

Talon lämmittäminen sähköllä pidetään kalleimpana, mutta jos muita polttoainetyyppejä ei ole saatavana, kannattaa harkita suosituimpia lämmittimiä, jotka on kytketty pistorasiasta. Edullisimmat ovat infrapunat. Niiden tehokkuus on paljon korkeampi johtuen erilaisesta toimintaperiaatteesta. Toisin kuin perinteiset sähköiset heijastimet tai lämpöpatterit, infrapunalämpö ei kuumenna ilmaa vaan ympäröivä esine: lattia, seinät, huonekalut, ihmiset. Lämmitettävät esineet jakavat tasaisesti lämpöä, mikä luo tunteen mukavuutta ja kuivuutta.

Infrapunan katto puutalossa

Infrapunalämmittimen suunnittelu ja toiminta

Laitteen teräskoteloon kuuluu heijastin ja lämmityselementti tai säteilijä. Kun verkko on kytketty, jäähdytin lämmittää ja lähettää infrapunavaloja, joita ihminen pitää lämpöisenä. Lämmityselementti voidaan valmistaa TET - putkimaisen lämmittimen, avoimen tai suljetun kierteen tai hiilipäällysteen muodossa kalvolämmittimissä.

Heijastin palvelee suunnattavaa lämmitystä ja itse laitteen suojausta ylikuumenemiselta. Infrapunan aallot ovat täysin turvallisia ihmisille ja eläimille, paitsi mahdollisen ylikuumenemisen vuoksi. Tämän estämiseksi lämmittimet on varustettu termostaateilla ja antureilla. Heidän avulla voit asettaa lämmityslämpötilan ja sammuttaa laitteen, kun se saavuttaa.

Infrapunan katto kipsilevyllä

Infrapunalämmittimien tyypit

Kiinnittämisen avulla nämä laitteet voidaan jakaa:

 • ylärajan;
 • seinään;
 • lattia.

Erittäin suosittu on katto malli. Heillä on tilaa vain katolla, joka on lähes aina kriittinen. Niitä ei voida vahingossa koskettaa ja polttaa tai vahingossa taipua syttyvää esinettä vastaan.

Oikein asennettu ja ohjattu laite lämmittää tasaisesti koko vyöhykkeen, joka on alle sen nukkuminen, ruokailu tai lepoalue. Ja viimein modernit mallit näyttävät niin siisteiltä ja esteettisiltä, ​​että ne vain koristelevat sisustusta. On huomattava, että kattojen korkeuden tulisi olla riittävä, vähintään 2,5 metriä.

Infrapunan katto huoneistossa

Infrapunan katon asennus

Infrapunalevy katolla

Vielä mielenkiintoisempaa on uutuutta lämmittimien - infrapunalevyn. Se on polyeteenikalvo, jonka sisällä johtavat ja lämmityselementit juotetaan. Kalvo on paljon kätevämpää kuin perinteinen lämmitin. Voit:

1
 • vahvistaa kaikilla tasavertaisilla alueilla - lattian, katon tai seinän ikkunan alla;
 • leikataan oikeille koonpaloille erityisillä linjoilla;
 • piiloutua jännityksen tai katon alla.

Infrapuna kattolämmitin

Lämmittimeen verrattuna elokuva ei lämmitä niin paljon. Huoneen hyvä lämmittely, varsinkin kylmänä ajanjaksona, on katettava melko suuri alue. Mutta tämä tuote on täysin tulenkestävä. Se on myös kevyt, se on valmistettu rullina, jotka ovat mukavia kuljettaa.

Infrapuna lämmin katto edut ja haitat

Verrattuna muihin lämmitysjärjestelmiin lämmin katto on monia etuja:

 • suurin talouden verrattuna perinteisiin lämpöpattereihin ja heijastimiin;
 • huoneessa on luonnollinen kosteustaso;
 • yksinkertainen asennus ja työvoimavaltaisten toimintojen puuttuminen;
 • yksinkertainen automaattinen säätö antaa sinulle mahdollisuuden unohtaa lämpötilan muutokset;
 • mahdollisuus asentaa kaikkiin rakennuksiin, myös puiset;
 • laaja valikoima viimeistelykattoja.

Suurimmista haitoista voidaan tunnistaa vain kattokorkeus, mutta tässä tapauksessa voit päästä pois tilanteesta. Esimerkiksi, kun asennat lämpöelokuvan, käy paikoissa, joissa ihmiset ovat jatkuvasti: yläpään yläpuolella tai työpaikan yläpuolella.

Infrapuna katto puun alla

Kuinka tehdä lämmin katto talossa omalla kädelläsi?

Infrapunalevyn asennus kattoon tapahtuu useassa vaiheessa:

 1. katon lämpöeristys;
 2. kalvon pinta-alan laskeminen;
 3. asennuskalvo, termostaatti ja anturi;
 4. yhteys verkkoon ja toiminnan tarkistus.

Ennen lämpökalvon asentamista on lopetettava kaikki rakennustyöt ja viimeistelytyöt kattoon, viimeistelyä lukuun ottamatta. Tee myös kaikki työ viestintä- ja valaistusjohtojen asettamiseen.

Tarkastele nyt lämpimän katon asennusvaihetta tarkemmin.

Katon lämpöeristys

Tämä on välttämätöntä, jotta ullakko tai naapurit eivät lämpene lattialle. Oikein eristetty katto palauttaa kaikki lämmön huoneeseen, mikä lisää laitteen tehokkuutta ja vähentää energiakustannuksia. Lämmöneristys heijastavalla kerroksella kiinnitetään katon koko pintaan ja tulee seinille muutama senttimetri. Tämä estää lämmön menetyksen katon ja seinän väliin. Liitokset lämmöneristysmateriaaliin suljetaan liimanauhalla. Itse materiaalin paksuus on vähintään 5 mm.

Infrapuna-katon valmistelu

Kuinka laskea infrapunalevyn pinta-ala?

Tarvittavan alueen oikea laskeminen huomioon ottaen olisi otettava huomioon seuraavat seikat:

 • kuinka hyvin rakennus itsessään on lämpöeristetty. Tiilitalle tai kevyelle kehysrakenteelle nämä tiedot ovat erilaiset;
 • onko talvella asuttava talvella jatkuvasti tai käyntejä;
 • lämmitetyn alueen tilavuus. Tämä voi olla joko koko huone tai osa sitä;
 • onko infrapunalämmitys ensisijainen vai ylimääräinen.

Jos lämmin katto on suunniteltu päätyyppiseksi lämmitykseksi, sen on oltava vähintään 70% katon kokonaispinta-alasta. Lisättäessä tätä lukua voidaan pienentää vastaavasti päälämmitysjärjestelmän teholla. Kalvon keskimääräinen paksuus on noin 0,2 kW per neliömetri. Jakamalla termostaatin teho tällä numerolla voit selvittää sen kalvon alueen, johon se voidaan liittää.

Infrapunalattia

Lämpölaitteiden asennus

Lämpökalvoa voidaan leikata vain sille merkityille erikoisviivoille. Jokaisella kalvotyypillä on segmentin maksimipituus. Nämä tiedot ovat liitteenä olevissa asiakirjoissa tai kysy myyjältä. Kalvon ja katon eristämisen välillä ei saa olla aukkoja eikä ilmakerroksia.

Seuraavaksi sinun on liitettävä johtavan väylän kuparikoskettimet sähköjohtoihin koskettimien avulla. Puolet kiinnikkeestä on sijoitettava kupariväylälle ja toinen - lämmittimen sisään. Tämän jälkeen
kalvopäät eristetään kummallakin puolella olevasta bitumisesta nauhasta.

Anturi kiinnitetään lämpöeristyksen katkaisuun ja liitetään säätimeen ja lämmityselementteihin.

Infrapuna-katto

Sähköliitäntä

Liitä terminen kalvo säätimen kautta verkkoon rinnakkain. Jos lämmin katto on enemmän virtaa, on parempi liittää se erillisen koneen kautta.

Oikein asennettu lämmin katto, kun se on päällä, pitäisi antaa mukavan lämmön, missään missään ei ylikuumenta ja ajoissa sammuttaa saavuttaessaan asetetun lämpötilan.

Infrapuna-katon asennus

viimeistely

Seuraavaksi, lopullinen viimeistely kattojen. Tämä voi olla venytyskatto, jossa on erityinen mikroperforaatio. Hän läpäisee täydellisesti infrapuna-aallot. Tällöin venytyskatto asennetaan seinän reunoihin, vaikuttamatta itse kattoon.

Voit myös sulkea rakenteen ripustettu katto: kipsilevy, vuori tai muovipaneelit. Jännityksen tai jalkatason ja infrapuna-lämmitysjärjestelmän välillä on jätettävä pieni aukko. Kattoon viimeistelyä varten on valittava vedenpitävät materiaalit, joiden paksuus on enintään 16 mm.

Infrapunan katto lämpösuojauksella

Kattojen infrapunalämmitysjärjestelmä on nykyaikaisin, turvallisin ja tehokkain kaikista sähkölämmitysvaihtoehdoista. Oikea asennus, se kestää kauan, täyttää talon lämpöä ja mukavuutta ja pysyy täysin näkymätön.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 6 = 1