Indvendige gardiner: stil og elegance i moderne interiør (20 billeder)

Interiør gardiner er af interesse som et multifunktionelt tilbehør til stilfuldt indretning, der anvendes i arrangementet af bylejligheder og landhuse. Ideen om at dekorere døråbninger og buer med tekstilgarnering eller eksklusive kompositioner fremstillet af perler, tråde, bambus eller keramiske detaljer antyder dekorativ isolering af rummet.

Indvendige gardiner fra perler

Fordele ved indvendige gardiner

Udsmykket indretning i form af luksuriøse stoffer er i stand til at understrege døråbningens status - designbeslutningen var populær i antikke æra og taber ikke sin relevans i moderne indretninger. Der er følgende fordele ved indvendige gardiner:

 • muligheden for at bruge i en duet med en dør eller med et gennemsigtigt panel for at isolere rummet fra andre lokaler delikat
 • Gardiner i stedet for indvendige døre - En praktisk løsning i arrangementet af en lejlighed, hvis det på grund af bygningsfunktioner i lokalerne er umuligt at installere et dørsystem;
 • et dekorativt septum lavet af tekstiler eller perler kan let erstattes med en ny sammensætning fra helt forskellige komponenter, hvilket skaber effekten af ​​opdatering af hele interiøret;
 • Ved hjælp af en velvalgt sammensætning af gardiner til en døråbning er det let at understrege det stilistiske fortjeneste af interiøret eller skjule konstruktionsfejl, der understreger det eksklusive design af den indvendige partition.

Moderne indvendige gardiner kan delikat opdele rummet i funktionelle områder uden at skabe en hindring for komfortabel bevægelse af husstandsmedlemmer og gæster.

Dekorative indvendige persienner
Indvendige gardiner af træ

Sorter efter materiale

Ved fremstilling af gardiner på døren eller buegang er forskellige materialer relevante:

 • tekstiler - tæt eller gennemsigtigt stof, luksuriøst draperi eller klud af diskret stilistik;
 • plast - polymerstrimler eller plastelementer af forskellige former fastgjort på gevindet;
 • metalplader, rør eller kugler af rustfrit stål anvendes til eksklusive interiører vælge eksklusive sammensætninger af ædle typer af metal;
 • glas - gennemsigtige eller matte elementer fra en særlig slags glas, der er spændt på en stram ledning eller en tykk linje;
 • sten - halvædelagtige og dyrebare racer, herunder rav, turkis, agat og andre mineraler, anvendes til fremstilling af gardiner til rig interiør;
 • træ - perler, diamanter, ringe, rør og andre former for træ er relevante i udformningen af ​​dekorative gardiner af etnisk stil;
 • bambus er et populært designmateriale til buer og døråbninger, et farverigt tilbehør til moderne interiør.

Som regel, i design af dekorative gardiner, er visse elementer af andre genstande af arrangementet af rummet dupliceret i form af farveløsninger, materiale eller konfigurationer. For eksempel passer bambusgardinerne organisk ind i indretningstilstanden, hvis rummet er indrettet med møbler med detaljer af bambus eller et udsøgt panel af dette materiale.

Interiør gardiner i børnehaven
Interiør gardiner på døren

Typer af gardiner til en døråbning og en bue

Ifølge de funktionelle egenskaber af det indre gardiner er opdelt i typer.

Fleksibelt skidt af tæt materiale

Dygtig efterligning af døren. Den er fremstillet på basis af tekstiler, polymersammensætninger eller blandede sammensætninger af forskellige materialer. Individuelle modeller har følgende egenskaber:

 • Lad ikke lyset passere;
 • har høje støjabsorberende egenskaber
 • bidrage til varmeisoleringen af ​​rummet
 • skiller sig ud af evnen til at modstå spredningen af ​​lugt i hele lejligheden, hvilket er vigtigt at bruge for eksempel i udformningen af ​​døren til køkkenet.

Bladgardiner i stedet for en dør af denne kategori i ledningen er udstyret med fikseringselementer i form af magnetiske dele eller velcro.

Interiør gardiner i stil med etno

Indvendige gardiner af bomuld

Dekorative gardin

Den er udelukkende brugt til visuel fordeling af rummet, det er kendetegnet ved gennemsigtighed, lethed og enkelhed af design.

Interiør gardiner i land stil

Moderne modeller af indvendige gardiner forbløffer med sort, det er nemt at vælge et produkt til at dekorere den imponerende størrelse af en bue eller en kompakt døråbning. I prioriteringen anvendes følgende typer gardiner:

 • klassisk tekstilsammensætning - fritflydende draperi i gulvet;
 • Fransk model - stoffet samles i tværgående folder langs hele længden;
 • med lambrequins - en multilevel sammensætning med overlapninger og linjer i forskellige retninger;
 • Japansk stilistik - udføres i form af en skærm med et skelet;
 • "Timeglas" - lærredet er dannet af folder i midten af ​​længden;
 • "Bispens ærme" - under midten af ​​lærredet opsamles med en stor spurt, silhuetten ligner en velkendt detaljer af biskoppens tøj.

Ved hjælp af en velvalgt model af indvendige gardiner er det nemt at bringe eksklusivitet til indretning, så denne designmetode anvendes med succes af de fleste samtidige.

1
Indvendige gardiner til spisekammer
Indvendige gardiner i køkkenet
Indvendige gardiner med lambrequin

Gardiner til buen som en funktionel indretning

Den buede åbning er kendetegnet ved en attraktiv konfiguration, og den oprindelige indretning i form af vægtløst stof eller en usædvanlig sammensætning af perler vil fremhæve den indvendige opløsnings storhed. Hvis du vælger gardiner på indersiden, skal du overveje:

 • funktioner i placeringen af ​​designobjektet;
 • Materialets karakteristika - farve og tekstur, gardinernes design på buen skal være i harmoni med andre elementer i interiøret;
 • Mulighed for fastgørelse - væg eller loft cornices bruges.

For indretningen af ​​buen mellem stuen og soveværelset vælges uigennemsigtige typer af stoffer oftest for at fremhæve de funktionelle rum i lejligheden delikat. Udsmykkede indvendige gardiner af perler anvendes aktivt i divisionen af ​​området til fritid og måltiderne eller bruges i arrangementet mellem stuen og kontoret.

Indvendige gardiner i jugendstil
Indvendige persienner

Gardiner med egne hænder

Fremstillingen af ​​dekorative sammensætninger til udformning af dør eller buede åbninger kræver ikke særlige viden eller økonomiske omkostninger. Det er hensigtsmæssigt at bruge kreativt potentiale, at vise individualitet og at introducere kreative ideer fra forfatteren.

Wicker interroom persienner
Gardiner i døråbningen
Indvendige gardiner i soveværelset

For at lave indvendige gardiner med egne hænder kan du bruge forskellige materialer:

 • Dekoration fra perler er skabt på basis af træ, plast, glas eller metalelementer. Brug en nylon tråd eller en fiskelinie. Sammen med perlerne snor knapper, skaller eller former for keramik;
 • gardiner af tråd er lavet på basis af snoet garn eller væv fra ledning eller reb;
 • For at oprette en original partition, i stedet for en dør, kan du købe færdige dele fra metal-, træ- eller bambuspaneler, der er udstyret med specielle elementer til fastgørelse mellem leddene i kæden.

Ved udformningen af ​​bohemeinteriør anvendes ofte buede gardiner af fjer og andre eksklusive materialer. For landstil vælges kompositioner af træ og keramiske perler, og for et interiør i stil moderne stil indvendige gardiner fra plast, glas og metal komponenter vil nærme sig.

Indvendige gardiner med et mønster
Japanske interiør persienner

Ved brug af indvendige gardiner er det let at omdanne interiørindretningen, samtidig med at man giver komfort i hver af de tildelte zoner, og der er mulighed for bekvem bevægelse omkring lejligheden.

Gardiner på døren
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 1 = 3