Silke tæpper: Østens luksus (22 billeder)

Næsten altid i indretningen er der en blød fluffy gulvtæppe - en kilde til komfort i hjemmet, varme, en indikator for ejernes velstand. I dette segment er der reelle "aristokrater" - naturlige produkter fremstillet af silke.

historie

Silke blev opfundet af kineserne, alle ved det. De første silke tæpper dukkede op, sandsynligvis på samme sted. Men i årtusinder var Kina et isoleret imperium, så resten af ​​verden vidste ikke om det.

Silke tæppe i klassisk stil
Silke tæppe i huset

Tæpper i århundreder vævede i øst, men fra uldtråde. Da grænserne til det celestiale imperium blev åbnet, beundrede folk de hidtil usete vægtløse tæpper. Kineserne havde ikke travlt med at afsløre fremstillingsteknologien. Mystiet blev løst af de gamle persere i to hundrede år før vores æra. Men kinesiske silke tæpper blev stadig værdsat: den kvalitet, der ikke var opnået for konkurrenterne, gav erfaringerne med årtusinder.

Men som de siger i Tyrkiet, var det dem, der vævede det første tæppe i øst. Det skete ikke langt fra Istanbul i byen Hehere. Han havde en unik vævning med en knude på hver tråd, kaldet den dobbelte tyrkiske.

Silke tæppe med geometrisk mønster
Silke tæppe i det indre af stuen

Værdifulde eksklusive

Den eksklusive fremstilling af hvert produkt gør fremstillingen for hånden. Maskinen kan ikke overgå en person i arbejde med delikat materiale.

Naturlige silke tæpper er opdelt i fuldt silke og kombineret: med en base af uldfibre, bomuld eller linned. Den første - den nemmeste, høj kvalitet og dyre. For råmaterialer kræves der en tykkere tråd end normalt. Det opnås ved at fodre silkeorm med egetræsblad.

Ægte iranske tæpper eller analoger fra andre lande har to hundrede knuder pr. Firkant med en side på en centimeter. Disse produkter er miljøvenlige, hypoallergeniske, antistatiske. De er kun malet med naturlige farvestoffer: basmosa, antimon, gurkemeje. Højtæthed og specielle vævningsteknikker giver styrke, og med god pleje vil tæppet tilfredsstille flere generationer af familien.

Tæppe af silke i stuen

Centre af tæpper vævning

Forfaden til håndværket i verden er den gamle Persien (dets moderne navn er Iran). Her er håndholdte drejebænke stadig i brug, og iranske tæpper er de bedste. De tyrkiske værker af tæppekunst konkurrerer med dem i popularitet. For det tredje er kinesisk silke. Indiske, pakistanske, turkmenske silke tæpper er efterspurgte.

iransk

Iran er traditionelt den største producent af håndlavede tæpper. I verden kender alle iranske tæpper. Dette er et visitkort i landet, så kvaliteten overvåges her.

Indisk tæppe af silke

Iranske håndlavede silke tæpper er lavet af de bedste råvarer og naturlige farvestoffer. De kendetegnes af en enkelt iransk knude, et design med et ornament af blomster og blade, billeder af dyr; En varm tone kombineret med rige farver.

Vi er silke persiske tæpper i den eneste region i landet - Kuma. De er mere værdifulde end uld eller kombineret. Tæpper fra Kuma er kendetegnet ved lav bunke og baggrund i brun-beige, turkis-grønne nuancer, elfenben. Iranske tæpper fra Kuma er kendetegnet ved ornamenter - kvadrater dekoreret med et vegetabilsk mønster.

1
Silke tæppe fra Indien

tyrkisk

Den tyrkiske silke tæppe består af en base og bunke tråde. Den er vævet i henhold til teknologien med dobbelt knuder eller symmetrisk strikning.

Hovedfarverne, beige og brune, symboliserer fred og ro. En af de vigtigste egenskaber er ornament i form af linjer, blomster, blade, træer, figurer, tegn-symboler.

Centret for produktion af storslåede silke tæpper er byen Hehere. Tæpper af dette mærke er kendt af deres blødhed, pastellfarver og blomstermønster (i andre regioner foretrækker de geometriske).

Tæppe af kunstig silke

Silke tæppe fra Kashmir

kinesisk

Kinesiske silke håndlavede tæpper betragtes som de mest værdifulde i verden. Dette er et formål med jagt efter finsamlere. Basen og bunken er lavet af vægtløs naturlig silke, men de er meget tætte, nogle gange bedre end de persiske modstykker.

I Mellemriget fremstiller de tæpper, hvis silke har en utænkelig evne til at skifte nuancer under forskellige vinkler og belysning. De er behageligt cool at røre ved.

Symmetriske ornamenter er frodige mønstre med medaljoner, kantsten, udfyldt fire retninger med mellemrum. Dette er Beijing-stilen af ​​vævning.

For kinesiske tæpper er kendetegnet ved omhyggelig undersøgelse af de mindste detaljer. Farveskemaet er det samme for alle provinser: hvid, rød, sort, beige, gul, blå. Til eksport er der produkter af pastelltoner: lyserød, turkis, mørk blå. De er ideelle til europæisk interiør.

Kinesisk silke tæppe af runde form
Runde silke tæppe

indiske

Det bedste er Kashmiri silke tæpper. Væggen er normalt vævet af silke på silke (den dyreste) eller på basis af bomuld. Gulv - det er tæpper "uld med silke".

Gulvtæpper fra Indien er berømte for kombinationen af ​​lyserøde, røde, blå, grønne, gule blomster. De er lavet i moderne eller klassisk design. Klassikere indebærer et ornament af planter og blomster - symboler for fornyelse, sundhed, lykke. Moderne stil - det er lige linjer, der gløde
nde i mørket takket være en særlig behandling.

Attraktivt tæpper med Goa: Ligaturen af ​​mønstre fra træer, eksotiske fugle, dyr, blomster, med et intenst farveskema.

Silke tæppe i jugendstil

Er det rigtigt eller ej?

Gulvtæpper af naturlig silke er altid dyre. Men ikke alle dyre prøver er reelle. Vanskeligheder ved identifikation skaber ligheden mellem produkter fremstillet af silke og viskose. Ikke desto mindre er der måder at etablere sandheden på.

 • Prisen. Håndlavet laves i en enkelt kopi, så det er ikke billigt. Han har ikke brug for rabatter, fordi han er købt til en høj pris.
 • Brændende. Syntetik, brændende, spreder plastånden, bomulden bliver til aske, som fra papir. Silken smelter og udånder hårets duft. Det er svært at kontrollere dette: Det er en skam, at brænde en dyr ting, selv en enkelt bundt.
 • Friktion. Mere human, men ikke hundrede procent måde. Hvis du gnider den naturlige silke, bliver den varmere. Viskose opvarmes dog også.
 • Struktur. Når vridning i en rulle af silkefibre ikke knækker, ikke knæk, er deres struktur ikke brudt, som i viskose.
 • Taktile fornemmelser. Til berøring er denne silke behagelig, blød og elastisk. Dette smelter let.
 • Certifikat. Som enhver dyre vare leveres håndlavede silke tæpper altid med relevante dokumenter, der bekræfter kvaliteten og oprindelsen. Manglen på dem fra sælgeren tyder tydeligt på en forfalskning.

Hvis der ikke er nogen sikkerhed, skal du kontakte et specialiseret laboratorium.

Silke tæppe
Ovalt tæppe af silke

Håndbil eller bil?

Opbevarer tæppet varmen af ​​de menneskelige hænder, der vævede det, som sælgeren sværger, kan installeres på flere grunde.

 • Fringe. Fremstillet manuelt, det er lavet af warp garn. Til maskinproduktet sy, der giver bånd på sideskindet.
 • Ansigtets og undersidenes identitet. I den manuelle version er begge sider ens i lysstyrke. Maskinens arbejde på den forkerte side er sløv.
 • Substrat. I maskinkontrakter, en vanskelig at strikke limbase. Til produkter med manuelt arbejde anvendes fleksible tråde.
 • Værd. I håndpigen tyk, uden lumen, stram. Brugt uld base med et ornament af silke eller ren silke.
 • "Mangler". En person, der væver, for eksempel iranske tæpper, er ikke en robot eller en computer, så hans arbejde er ikke så perfekt som tusindvis af kloner stemplet af maskinen. Men det her er alt charmen: lidt mærkbare afvigelser i mønsteret eller tonaliteten, næppe synlig symmetribrydning. De er unikke, det er meget svært at lave en "twin".
 • Etiket «Håndlavet» på tæppet fra den forkerte side.

På disse grunde er det muligt at skelne produkt fra maskinarbejde fra manual og til at købe en helt unik ting.

Persisk silke tæppe
Persisk tæppe af silke i interiøret

Pleje af reglerne

Silke tæpper er holdbare, men de er let og hurtigt forurenet. Uanset fremstillingsmetode kræves delikatesse ved brug og omhyggelig pleje, hvilket er som følger:

 • støvsugning på nogen måde umuligt, især med husholdningskemikalier, for ikke at ødelægge tæppets struktur;
 • fra støv slippe af med, månedligt ryste ud;
 • Rens i lurens retning med en blød børste eller ruskind;
 • pletter fjernes med en svag sodavand;
 • De faste fragmenter, der falder på det, rengøres straks, væsken opsamles omhyggeligt (aldrig at gnide!) Fra tæppet;
 • Tør produktet i skyggen og ved en naturlig temperatur (uden opvarmning af hårtørrer, stabling på batteriet eller under direkte sol).

Disse krav gælder, og hvis du har kunstige silke tæpper. De er også attraktive, men kræver ikke øget opmærksomhed og giver ejere meget mindre problemer.

Grå silke tæppe
Tæppe af silke i soveværelset

Et stærkt snavset naturligt silke tæppe kræver kun rensning. Rengøring silke tæpper - en begivenhed dyre, men hjemme for at tage højde for alle nuancer er umuligt. Det er bedre ikke at spare, fordi det er endnu dyrere.

Overholdelse af disse regler vil forlænge værdien af ​​en værdifuld ting. Det vil vare længere og blive en familie arvestykke.

Gamle silke tæppe
Tyrkisk silke tæppe

Silke tæpper i interiøret

De, som ethvert naturmateriale, modstår slid meget bedre end syntetiske stoffer, bliver hurtigt beskidte og professionel rengøring af silke tæpper er ikke billig. Derfor er de ikke stole i værelser med intensiv bevægelse og et stort antal mennesker. I private boliger er den bedste løsning et kontor eller et soveværelse. På offentlige steder som restauranter eller hoteller er disse attributterne til VIP-zoner. De giver status til hovedkontorets eller virksomhedens kontor.

Tyrkisk tæppe af silke

Det er bedre at hænge det på væggen: Skønhed vil manifestere sig til det maksimale, de vil blive beundret fra alle sider og vinkler.

Sådanne overtræk passer organisk ind i orientalske eller klassiske interiører. Rummelige lokaler vil dekorere produktet af enhver farve og tone, små værelser - lyse pastellfarver.

Tæppe af kinesisk silke i det indre af et landhus
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 1 = 1