Ornament i indretningen: interessante ideer (49 billeder)

Llyudi siden oldtiden ornament bruges aktivt i udformningen af ​​det indre af deres hjem, fordi de individuelle mønstre og motiver havde en anden symbolske betydninger, og nogle er mindeværdige begivenheder. Nu er der mange former for udsmykning, som i vid udstrækning anvendes til moderne indretning.

ornament
ornament
ornament

Ornamentens rolle i indretningen

Grundlaget for at skabe et mønster er gentagelse af individuelle dele, såvel som deres rytmer og alternativer.

Ornamenter giver dig mulighed for at diversificere det rolige og monotone design af ethvert værelse, hvilket giver det vital aktivitet og en speciel smag.

Der er mange forskellige ornamenter, men designere er ikke alle brugte. Særlig popularitet blev vundet af simple og universelle ornamenter, som finder deres anvendelse i ethvert rum, uanset formålet. Pick up et mønster - opgaven er ikke let, og endnu sværere at bruge den korrekt i indretning. Før du beslutter dig for at dekorere rummet med ornament, er det nødvendigt at vide, hvilke slags det er.

ornament
ornament

Ornament med princippet om dets skabelse ligner et digt med flere ordnede stanzas, baseret på en regelmæssig gentagelse. Modsat af mønstre er monotoni, som er karakteristisk for fred og ro. For at opnå en perfekt harmoni i boligindretning, du har brug for dygtigt kombinere med andre elementer - dette er kun udført af en professionel designer, der vil være i stand til kompetent accenter og revitalisere visse dele, der kombinerer farver.

ornament
ornament

Enkle og alsidige slags ornament

Ornament er dekoreret ikke kun vægge, gulv og loft, men også andre elementer af interiøret, for eksempel møbler, redskaber og husholdningsapparater. De originale mønstre giver dig mulighed for at undslippe den sædvanlige rigor og monotoni - de skaber en mystisk og hyggelig atmosfære. Overvej de mest almindelige mønstre, som er almindeligt anvendt inden for indretning.

ornament

Damask (blomster) ornament

Vegetabilsk ornament i indretningen er ækvivalente mønstre, der er anbragt i klare lodrette rækker. De består af glatte tynde linjer, der blander hinanden. I midten af ​​en sådan grænse er der altid en blomst. Tidligere blev dette mønster brugt af beboere i de østlige lande til at dekorere boligtekstiler, og senere i andre lande i middelalderlandene blev det anvendt til vægge, gulve og facader af bygninger.

Blomster dekorere boligtekstiler (gardiner, gardiner, tæpper, sengetøj, puder og duge) samt baggrunden for hylder og andre skabsmøbler.

ornament
ornament
ornament

Damask mønster giver dig mulighed for at vælge et separat stykke interiør eller at fokusere på visse dele af gulvet eller væggene. Denne stil af ornament er til smag af mennesker, der værdsætter harmoni indendørs, og foretrækker også elegance og tilbageholdenhed.

ornament
ornament

Orientalsk (paisley) ornament

Rødderne på denne stil af design går dybt ind i antikken. Det har udseende som en buet dråbe, så den er ideel til at skabe et indretning i orientalsk stil. I stil med paisley laver tøj, boligtekstiler og tapet, selvom sidstnævnte denne slags ornament ikke altid er vellykket. Det østlige mønster kan påføres på væggene som et separat fragment, herunder den generelle baggrund.

ornament
ornament
ornament

Gitter (geometri)

Vi bruger meget sjældent denne stil, men det er populært i vest. Derfor er den velegnet til indretning i loft eller high tech. Geometrisk tegning findes på polstrede møbler, tekstiler og tapet. Gitter er et glimrende supplement til moderne variationer af interiøret. Hvis du ønsker at skabe et monotont design, vil brugen af ​​grillen ikke være overflødig. Det blander harmonisk med alle stilarter af møbler.

ornament
ornament

"Goose Paws"

Tidligere var denne stil kun et tekstilmønster, men nu bruges det på både tapet og møbler i forskellige fortolkninger. I Skotland er det traditionelt anvendes i to farver til boligindretning, men i vores land det anvendes i forskellige farver til at dekorere kontoret, i stuen og i de områder, hvor du har brug for at fokusere på den kontrastvirkning.

1
ornament
ornament

Den ideelle mulighed er valget i det indre af de enkelte elementer, der er oprettet i denne stil.

ornament
ornament

"The Four-leafed Paw"

Dette er et gammelt mønster, som tidligere var blevet brugt til at dekorere vægge og gulve. Mønstre i form af en quatrefoil bruges nu i landene i det nordøstlige Afrika (Marokko, Syrien, Egypten). Den består af identiske gentagende elementer, som er placeret i lige afstand fra hinanden. Quinin kan også findes på skærme, skillevægge, facader af bygninger i forskellige komponenter. Men til dato er denne stil af mønster lidt brugt i hjemmet interiør design.

ornament
ornament
ornament

Zigzags ("juletræer")

Enkelheden ved denne type mønster giver dig mulighed for at bruge det absolut til ethvert design af rummet. Hvis du sætter et "juletræ" på loftet, bliver det visuelt højere.

ornament
ornament
ornament
ornament

"Tartan"

Det skotske bur frem til i dag er en fashionabel tendens til at skabe et originalt design af rummet. Denne form for ornament er et specifikt farveskema, der består af forskellige bands, krydset med hinanden. At designe et værelse i engelsk eller skotsk stil er brugen af ​​et sådant ornament en win-win-mulighed. "Skotland" supplerer indretningen med stramning og elegance, der skaber hygge og komfort.

ornament
ornament
ornament
ornament

bugte

Denne slags mønster stammer fra det antikke Grækenland. Det er en lukket geometrisk strimmel. Meander bruges til kantning af tæpper, duge, gardiner og tøj. I større udstrækning anvendes dette mønster som en kantsten.

ornament
ornament
ornament
ornament

"Scales"

Den bruges til vægbehandling på badeværelset og i andre værelser. "Scales" dæk øjnene, så det er bedre ikke at misbruge indretningen.

ornament
ornament

Kombinationen af ​​ornamenter i det indre

Ornament i en stue kan være en højdepunkt, især hvis det er vant til at dekorere gulvet, vægge eller loft. Nogle gange er det muligt at kombinere flere ornamenter i ét rum, men det er vigtigt at kombinere dem korrekt for at skabe en hyggelig og harmonisk atmosfære. I dette tilfælde skal forskellige mønstre være forbundet med noget, for eksempel med farve.

Perfekt kombinere og supplere hinanden blomster ornament med et gitter eller stribe strimler.

Geometriske tegninger er bedre at kombinere med et gitter eller "Scotch". Det er også muligt at kombinere to eller tre nuancer (for eksempel grøn, lysegrøn og l
ysegrøn).

ornament
ornament
ornament

Den eneste form for mønster, der kan kombineres med absolut nogen ornament - striber i forskellige fortolkninger. Men de bør kun supplere det valgte ornament, og ikke være accentueret.

ornament
ornament
ornament

Hvis der er tæppe på gulvet eller på væggene, er det forbudt at anvende et aktivt ornament på disse overflader. I dette tilfælde er det bedre at dekorere loftet, væggene og gulvet i neutral eller monotont stil, især i et lille rum. Overholdelse af nogle enkle regler, når man opretter et design, vil bidrage til at give interiøret en vis stil, raffinement og originalitet.

ornament
ornament
ornament
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 2 = 3