Køkken-stue med pejs: Hvordan tilrettelægge pladsen korrekt (24 billeder)

Beslutningen om at kombinere stuen med køkkenet er meget gavnlig med hensyn til at spare på boligareal og samtidig fed: du bliver nødt til at arbejde hårdt for at gøre køkkendesignet helt i harmoni med det indre af stuen. Hvordan man vælger og korrekt indtaster et sådant element af indretning, som en pejs?

Køkken-stue med bio-pejs
Køkken-stue med pejs i et privat hus

Før du går direkte til projekterne for stilen af ​​køkkenet i stuen med en pejs, skal du beslutte dig for modellen af ​​pejsen. Her er der nogle nuancer forårsaget af sådanne faktorer:

 • funktioner og konfiguration af boliger;
 • rummet i rummet
 • sikkerhedsteknik.

Det er, uanset hvor stærkt dit ønske om at installere en klassisk brændeovn i køkkenet, vil den ikke blive realiseret i forbindelse med kravene til brandsikkerhed. Så, hvordan man vælger den ideelle pejs model?

Køkken-stue med pejs i klassisk stil

Køkken-stue med pejs i art deco-stil

Hovedtyper af pejse

Der er fire grundlæggende typer af konstruktion:

 • Klassisk brændeovn (her kan du også medtage en pejsovn).
 • Gassen.
 • Electric.
 • Dekorative.
Køkken-stue med pejs i huset
Køkken-stue med pejs i eklektisk stil

Det klassiske design af pejsen i dag er en af ​​de mest populære. Hun bedrager rigtig levende ild, lyden af ​​knitrende logs og skaber en utrolig atmosfære. Særlig berømmelse i mange år har brugt pejsovne. På trods af at der er masser af kompakte støbejernsmuligheder, drømmer mange om en "autentisk" murstenstruktur, som det ikke kun er muligt at varme op, men også at lave mad. Men desværre kan denne type pejs kun råd til ejerne af landhuse.

Køkken-stue med pejs i øko-stil
Køkken-stue med pejs i højteknologisk stil

Beboere i bylejligheder kan installere en gas pejs som et alternativ til denne ildsted. I denne model vil flammen være den samme som i det klassiske ildsted, men ingen brænde vil være nødvendig. Denne mulighed er perfekt til en spisestue kombineret med en stue såvel som til små lejligheder. Derudover er der ingen særlige tilladelser til at installere gas pejsen.

For en en-værelses lejlighed vil en fremragende løsning være en elektrisk pejs. Dette design er miljøvenligt, sikkert og praktisk at bruge. Fordelene er også manglen på skorsten og speciel tilladelse.

Køkken-stue med pejs i landlig stil
Køkken-stue med pejs i lejligheden
Køkken-stue med pejs i interiøret
Køkken-stue med stucco pejs

Dekorative pejse er mindre praktiske med hensyn til opvarmning af huset, men er bekvemme under forhold med begrænsede kvadratmeter. De er perfekte til et køkkenstudio. Deres modeller er så forskellige, at det gør dem næsten universelle.

Køkken-stue med pejs i minimalistisk stil
Køkken-stue med pejs i jugendstil
Lille køkken-stue med pejs

Placering af pejshaard

Placering af pejsen afhænger af sådanne øjeblikke som rummets størrelse, placeringen af ​​vinduer, døre, møbler mv. Så først anbefaler vi at du læser installationsreglerne:

 • En klassisk brændeovn skal placeres således, at skorstenen er lige og åbner op på taghøjen;
 • Når man vælger en placering, skal man tage hensyn til luftstrømmens retning (placeringen af ​​pejsen i udkastet skaber risiko for "røg"),
 • Den bedste position for en pejsovn er en væg vinkelret på vinduerne;
 • Møbler i nærheden af ​​pejsepladsen er bedre placeret med hensyn til komfort og hygge, hvorved der arrangeres et hvilested.
Køkken-stue med pejs i neoklassisk stil
Køkken-stue med pejs i Provence stil

Hvordan kan ilden så blive indskrevet i køkkenets indre kombineret med stuen?

 • Island arrangement er en løsrevet struktur. Det er hovedsageligt installeret i centrum af boligkvarteret, og symboliserer således symbolsk opdeling af køkkenplads og stue i to områder. Dette er en forholdsvis praktisk mulighed for at opvarme rummet.
 • Væg / vægmontering. I dette tilfælde er pejsen monteret på en ekstern eller indvendig væg. Du kan installere både gas- og elmodel, alt efter stil og også i enhver højde.
 • Udendørs pejs. Denne position sikrer, at ethvert køkken med pejs er en "central placering" status. Således kan du indtaste en elektrisk, gas eller klassisk brændeovn.
Køkken-stue med pejs i det indre af Provence
Køkken-stue med pejs i det indre af en privat bolig
Køkken-stue med pejs i rustik stil

Køkken-stue design med pejs: tips til udsmykning

Efter at modellen og stedet for den fremtidige ild er valgt, er det nødvendigt at tage sig af den stilistiske løsning. Hovedregelen ved indskrive en pejs i interiøret (som faktisk noget andet element) er harmonien. Det er nødvendigt, at designet er helt ekkoet med udformningen af ​​køkken-stuen. Kun i dette tilfælde vil en ideel kombination.

1
Køkken-stue med pejs i moderne stil
Køkken-stue med pejs i lyse farver

Der er mange forskellige indvendige stilarter, du skal stole på, når du vælger et pejs design.

 • Classic. Klassisk stil er altid i mode: strenge, ædle, rolige, universelle i sin art. I dette tilfælde bør ildstedet være diskret, fastholdt, udført i en neutral farvepalet. Respektive til at se en finish af træ eller sten. Massiv indretning eller stuckatur tværtimod vil veje hele billedet.
 • Country stil er fremmed til elegance, så pejsen kan gives en grov skitse. Ikke dårligt vil se store, massive strukturer, der fokuserer på sig selv. Muren over pejsen kan dekoreres med dekorative smedejernsmønstre.
 • Moderniteten er karakteriseret ved laconisme og glans, så formen af ​​ilden kan både være klassisk og bizar. Den modernistiske stil kan beskrives ved ordet "original", hvilket betyder, at det kan omfatte alle de mest usædvanlige.
 • Til indretning i minimalistisk stil og højteknologi er metalmodeller eller design fra varmebestandigt glas velegnet. Pejsens ydre møblering skal være minimal, afvige strenge, lakoniske former.
 • I mangel af en udtalt stil er det umagen værd at dvæle på den universelle klassiske stil.

Så generelt har vi skitseret de vigtigste punkter, der skal styres, når man vælger en bestemt pejs model til køkken-stuen. Blandt de mange forskellige strukturer, selv under visse begrænsninger, kan næsten enhver person finde noget, der passer til sig selv. I resten - følg din smag, præferencer og fantasier.

Køkken-stue med pejs i landstedet
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 1 = 1