Gardiner fra tapet: et par enkle måder at gøre (20 billeder)

Indretning af en lejlighed eller et hus er som regel meget dyrt, men efter reparation er der altid overflødige materialer, som kan bruges som dekorelementer. For eksempel fra tapetet får du stilfulde gardiner. På deres oprettelse vil det kun tage et par timer og ingen ekstra materielle omkostninger.

Hvilke værktøjer vil blive krævet?

For at lave gardiner af tapet selv, skal du forberede følgende materialer til arbejde:

 • Papir med et valgt mønster eller mønster;
 • pap;
 • Voks stearinlys. Af disse er det nødvendigt at fjerne wicket på forhånd;
 • pan;
 • pensel;
 • Sax eller slag;
 • Stærk tråd eller garn.

Hvis et eller flere materialer ikke er tilgængelige, kan du erstatte dem med improviserede værktøjer. Brug for eksempel parafinvoks i stedet for vokslys.

Gardiner fra tapet til altan

Gardiner fra bambus tapet

Lad os komme ned til forretningen

Gardiner fra tapet er lavet i flere faser. Her er deres beskrivelse:

 1. Først skal du lægge kartonen ud på bordet, der matcher bredden og længden af ​​de fremtidige gardiner.
 2. Derefter opvarmes voks- eller paraffinlyset i en kasserolle og påføres en flydende konsistens til papen med hurtige bevægelser.
 3. Vedhæft et ark med tapet til papen, indtil voksen størkner.
 4. Genopvar den resterende paraffin igen og spred tapetet ovenpå med en børste.
 5. Tag det andet ark med tapet og føj det til paraffinet over det første lag.
 6. For at opnå maksimal binding af papiret på alle lag, stryg papiret med jernet. Dette vil gøre det muligt for paraffin at suge papiret og spredes jævnt mellem det.
 7. På den anden side, hvor kartonet er synligt, er det nødvendigt at udføre de samme handlinger. Således vil gardinerne generelt bestå af fire lag tapetpapir og et indre kartonlag.
 8. Tag et slag eller en saks. Lav huller i fremtidige gardiner til garn eller tråd.

Toppe kan udføre som en funktion af fastgørelse til gardinet eller en anden base og være en måde at løfte gardinerne op.

Gardiner af hvidt tapet

Gardiner af papir

Gardiner lavet af tungt papir

Hvis der efter reparationen er vinyl tapet, så er det umagen værd at anvende en anden metode til fremstilling af gardiner. Det er mere egnet til tunge plader. Det vil tage tosidet klæbebånd, lim, fiskelinje og øl, saks og linjal.

1

Hvordan laver man gardiner med disse værktøjer?

 • Fold papirarket med et accordeon. Først anbringes mærkerne med en blyant på de steder, hvor folderne vil være. Brug linjalen for at undgå forvrængning.
 • Gardiner har brug for fastgørelseselementer, så de øverste folder lim sammen.
 • Gør huller i papiret til linjen eller blonder, hvorpå gardinet monteres.
 • I bunden af ​​gardinerne skal du sætte et stop for blonder. Han vil ikke lade det samlede lærred falde ned. Begrænseren kan være en konventionel knap, der er større end hullet i papiret.

Dette er en mulighed for at gøre gardiner meget nemmere og tager mindre tid end den første. De håndlavede gardiner kan fastgøres til tagene med kroge.

Gardiner af sort tapet

Gardiner fra tapet i børnehaven

Typer af papirgardiner

I øjeblikket er flere varianter af gardiner fra baggrundsbilleder blevet opfundet. Blandt dem er persienner, romerske gardiner, ruller og paneler.

Papir persienner

Blinds fra tapet er det mest almindelige tilfælde af at dekorere interiøret i boliger, kontorer og kaffehuse. Her er de trinvise instruktioner til oprettelse af persienner.

 1. Mål vindueskarmen, som papirgardinerne placeres på, og tilføj 25% til vinduets længde. Denne beregning vil fortælle dig, hvor mange baggrunde du har brug for på de færdige persienner.
 2. Tag blonder eller tape langs gardinens længde med tillæg på knuder eller buer.
 3. Udskåret del af tapetet skal foldes accordeon. I dette tilfælde bør afstanden fra fold til fold ikke overstige 3-5 cm, fordi de bredere striber ikke ser æstetisk glædeligt ud.
 4. Også som i de foregående tilfælde er det nødvendigt at lave huller og indsætte snørebånd med et slag eller en øl. For at øge persienns levetid skal du lime de steder, hvor tråden eller den linje, der understøtter gardinerne, skal klistres med tape fra bagsiden.
 5. På det øverste trin af blinden, som er fastgjort til vinduet, skal du klæbe det dobbeltsidede tape. Han vil holde ikke kun papirkluden, men også tovene sættes i den.
 6. På den nederste strimmel kan du om ønsket også klæbe et dobbeltsidet tape til dekoration af kanten. I bundens ramme skal du bruge et blondebånd eller fletning.
 7. For at åbne og lukke blinden har du brug for en lås med en åbning. Som et pryd på slutningen af ​​blonder, kan du hænge en stor perle.

Lav sådanne gardiner under enhver hostes magt. Det vigtigste er at have et par ekstra timer tilbage.

Gardiner af tapet på det franske vindue

Gardiner fra tapet i stuen

Romerske persienner

Romersk persienner i deres design og fremstilling er næsten identiske med persienner. Der er dog forskelle i stilistiske termer. Bunden af ​​romerske gardiner fra tapetet er dekoreret med en halvcirkelformet accordeon. Dette design kaldes påfuglens hale. Denne betingelse er imidlertid ikke nødvendig for stofgardiner.

Bredden af ​​de nederste folder overstiger ikke 3-4 cm. Det skal bemærkes, at tovet til montering af gardinet ikke passeres på siderne, som for blinds, men i midten af ​​lærredet.

For romerske gardiner er fremragende tapet til maleri. Deres papir er tyndt og godt passerer lys ind i lokalet. Dette design vil se godt ud indenfor gangen, køkkenet eller spisestuen.

Brune gardiner fra tapetet på balkonen

Papirgardiner i køkkenet

Persienner

Rullegardiner har også meget til fælles med romerske gardiner og persienner. Men deres karakteristiske træk er rebmekanismen, takket være, når du løftes, bliver lærredet såret på baren.

Til fremstilling af rullegardiner, to tapet af samme størrelse, to snørebånd, lameller, en hæftemaskine til møbler, en cornice af træ og bånd til strømpebånd. Produktionen af ​​rullegardiner er lidt mere kompliceret end i de tidligere tilfælde.

Først skal du sy eller lim tapetet, så tasken er lavet. Dernæst er tapetet slået ud, og placeringen af ​​deres forbindelse tilføjes. Sinken er anbragt i et skive, som derefter er forseglet eller syet. Den øverste del af gardinet og strømpen med en hæftemaskine er fastgjort til trægardinet.

Gardiner plisseret tapet

Gardiner fra tapet

Curtain paneler

Til denne type gardiner kræves rammer af træ. Normalt anvendes barer med en sektion på 3x3 cm. I deres forbindelse anvendes metal hjørner og skruer. Rammemålene bestemmes uafhængigt afhængigt af vindueparametrene.

Frakkepapir er skåret med bånd, der er fastgjort til rammene med et hul på 3-4 cm. Øverst skrues skruerne ind i panelet. Her skal vi være opmærksomme på, at de ikke behøver at blive bragt til ende ca. 5 cm. Ved siden af ​​loftet er der fastgjort en cornice med borede huller i ligevægtige afstande, korreleret med intervallerne mellem skruerne. Således holder skruerne hele strukturen på vinduet.

Romerske gardiner fra tapet

Gardiner af rispapir

Fordele og ulemper ved gardiner fra tapet

Blandt fordelene ved gardiner fra tapet er at fremhæve de vigtigste:

 • Tilgængelighed af materialer og brugervenlighed. Til selvinstallation i lejligheden behøver ikke at købe specialværktøjer.
 • Persienner af papir holder perfekt på både plast og metaloverflader.
 • Gardiner fra tapet ser godt ud på vinduer af enhver størrelse, fordi deres bredde og længde er let at justere.
 • De bliver uundværlige i perioder med langvarige reparationer eller flytninger, da det i tilfælde af skade ikke er en skam at smide ud og at lave nye, vil det ikke være svært.
 • Velegnet til brug i hytter eller balkoner i foråret-sommeren. På grund af det lyse sollys kan dyre stofgardiner miste skønheden. Af denne grund er det meget mere bekvemt at lukke vinduerne med gardiner fra tapetet.
 • Papirgardiner i interiøret ser godt ud både uafhængigt og i kombination med gardiner og stofgardiner.

Rullegardiner fra tapet

Grå gardiner fra tapet

I betragtning af ulemperne ved gardiner fra tapet er det værd at bemærke sådanne ulemper ved deres anvendelse:

 • Kort levetid. De falder hurtigt i solen og taber form i løbet af få måneder.
 • Med en høj placering eller stor bredde af vinduesåbningen er det svært at styre dem.
 • Det er umuligt at rense støvet fra ophobning uden at beskadige støvet.

Efter at have beskrevet de typer, måder at designe, fordele og ulemper med gardiner af papir, er det værd at sige, at det er muligt at skabe et stilfuld interiør uden ekstra materialomkostninger.

Bred tapet gardiner

Gardiner lavet af halm

Blinds fra tapet

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

59 − 54 =