Tekstil til køkkenet: Hvordan man vælger den rigtige klud (26 fotos)

Fancy duge og servietter er traditionelle tilbehør til udsmykning af specielle festligheder, men som den indvendige mode dikterer, kan du i dag bruge dem i den daglige servering af køkkenbordet til familie måltider.

dug
dug

Varianter af duge: de subtiliteter af det rigtige valg

Blandt overflod af tekstilløsninger til spisepladsen er let at vælge en interessant mulighed. I den moderne hostess arsenal er der nødvendigvis en række sæt dug, som kan opdeles i sådanne typer:

 • festlig - til familiefester, modtagelse af gæster
 • tema - i designet afspejler en særlig stil: Nytår, bryllup, påske, børns;
 • hver dag - til dagligdags måltider med familien;
 • te (gæst) - for at have travlt, hvis man pludselig ser på gæsters venner eller naboer;
 • Dekorativt - bruges i udformningen af ​​bordet uden for måltider som et indretning af interiøret.
Bordduge med geometrisk mønster

Valg af tekstiler til festlig servering, de foretrækker stoffer af ædle stoffer. Når du betaler for køb, skal du dele med en betydelig mængde, især hvis dekorationen bruger eksklusive teknikker: broderi med perler og rhinestones, glat overflade, bulk blomster fra hvirvende satinbånd og silketråd.

Til dagligdags måltider vælges bordpladen fra slidstærk stof. I første omgang er duge på køkkenbordet vandafvisende.

Bordduge med runner i polka dots
Bordduk af bomuld

Praktiske husmødre erhverver en bomuldssæt - en uge med Teflon-belagt, så hver dag i ugen var der en variant af "tøj" til spisebordet. Udover Teflon duge i byen i dag er køkken og engangspapir en sjælden hyldest - en hyldest til mode til hygiejne og besparelser på vask og strygning.

Bordduge i landstil

Gæstemøbler: teduge

Tøj til te ceremonier er udstyret med billedbelastning. Vælg en teflon duge, hvis design er i overensstemmelse med teetsætets design eller indstillet til kaffe. Tegning på et gastronomisk tema på stoffet - en fælles løsning blandt de oprindelige ideer fremhæver:

 • malerier med billedet af en monumental arkitektur i form af for eksempel Eiffeltårnet, middelalderborget, Frihedsgudinden, Moskva Kreml, den egyptiske pyramide, eksotiske bygninger i himmelsk stil;
 • dekoration på temaet årstidene, marine temaer, bjerglandskaber;
 • klassikere af genren - stof i et bur med ornament, mønstre.
En olieklud med et blomstermønster på bordet
Bordduge i et bur

Indretningsarkitekter anbefaler at spille med farve, tekstur. For en kaffetjeneste fra porcelæn er det bedre at vælge en duge med en glat klud, og keramiske te redskaber ser godt ud i kombination med tekstiler baseret på snoet garn. Glas kaffe- og tepar passer perfekt til indretningen af ​​bordet med teflonoverfladen.

Rød duge på et rundt bord

Dugematerialer: fordele og ulemper

Tekstiler til servering er lavet af naturlige, syntetiske eller kombinerede garn. I udformningen af ​​fest til særlige festligheder er det hensigtsmæssigt at bruge sengetøj baseret på hør, bomuld og silke. Luksus Jacquard stoffer, lacy møbler, satin stof - en værdig egenskab af festlige sammenkomster. Klassiske hvide stoffer er værdsat.

Lace dug i køkkenet i stil med landet

Hvis der anvendes et sæt hvidt servise af udsøgt design i dressingen, er det bedre at vælge en duge og servietter i pastelfarver med et næppe mærkbart mønster. Udført i rige farver ser middagsættet festligt ud på baggrund af snehvid klud.

Tørklæde af linned

Ved planlægning af køb af køkkentekstiler til dagligdags måltider skal du være opmærksom på produkter fremstillet af praktiske materialer. Bomuld, bambus eller kunstige stoffer er gode til familie morgenmad og middage. Især populært er duge på bordet til køkkenet vandafvisende, hvis overflade er behandlet med Teflon-sammensætning.

Grøn dug med et mønster

Syntetiske duge - den mest almindelige version af køkkenbordets udsmykning. De er nemme at passe på, de er billige, det er nemt at vælge produktet af det ønskede farveskema.

Lace dug på et ovalt bord

Fordele og ulemper ved populære materialer

hør

Et klassisk grundlag for servering af tekstiler. Linen duge er kendetegnet ved præsentabel udseende, slidstyrke. Det er realiseret i midten og det høje prisklasse. Den største ulempe - kompleksiteten af ​​pleje: dårlige pletter fjernes, strygning af linned stof er ikke let, udover at produktet sidder stærkt, når det vaskes.

1
Bordduge med kant

bomuld

Den mest populære version af stoffet til indretningen af ​​køkkenet, bruges både i ceremoniel servering og hver dag. Priserne varierer afhængigt af funktionerne i præstationen. Bomuldsduge af førsteklasses klasse med eksklusivt design og billige analoger findes. Produktet kræver ikke særlig pleje, men lægger sig ned, når det vaskes, og slides hurtigt ud.

Stribet Duk i Køkkenet

silke

En højtidelig version af den serverende tekstil. Ædle udseende, holdbarhed og høje omkostninger er kendetegnene ved en silketabell.

Tekstil til køkkenet: Hvordan man vælger den rigtige klud (26 fotos)

voksdug

Vandtæt mulighed for at dekorere bordpladen i køkkenet. Det er ikke nødvendigt at vaske og stryge, det er nemt at holde rent med en vådt aftørring eller svamp. Det er billigt, du kan ofte ændre uden meget bekostning, det er nemt at vælge produktet af den rigtige farve, fordi produkterne på markedet præsenteres i en bred vifte.

Bordduge til et rektangulært bord

Når man vælger en duge i køkkenet, overvejer praktiske kunder i stigende grad Teflon-sorter. Varerne sælges i mellemstore og høje kategorier af priser, kendetegnet ved høje funktionelle og dekorative kvaliteter, der tjener i lang tid, er ubehageligt i pleje.

Runner med broderede begonier

Den perfekte kombination: former og størrelser

Ifølge etiketten duplikerer borddukens form parametrene for bordpladen. I nogle tilfælde er det tilladt at dekorere bordet ved hjælp af tekstiler af anden geometri:

 • rektangulær bordplade - i udsmykningen er egentlige lærred af lignende form, ovalke duge er også passende;
 • firkantet bord - serveres med en firkantet klud, det er tilladt at bruge et rundt geometrisk dæk;
 • ovalt bord - lærredet, duplicerende former for en bordplade er ideelt set, rektangulære versioner af tekstiler er også faktiske;
 • rund overflade - runde duge er faktiske i en indretning, belægninger i form af en firkantet stof er mulige.

Dobbelt gardin - den originale måde at dekorere spisepladen på. I dette tilfælde kontraherer tekstilpræparatets øvre og nedre lag både i farve og form. Bordpladen er for eksempel dekoreret med en rund bordsduk med lyse farver, og på toppen af ​​det er diagonalen dækket med vandtæt materiale af den firkantede form af pasteltoner.

Bordduge med kvaster
Bordduge med flæser
Bordduge med sølv trim

Brug af en duge giver et behageligt ophold ved bordet:

 • klud absorberer lyden af ​​banker med retter på bordet, forhindrer glideplader;
 • Med hensyn til hygiejne er det også nyttigt at give spisepladsen rent og rent materiale.
 • ved hjælp af køkkentekstiler er det nemt at camouflere kosmetiske defekter af en belægning af en bordplade.

Dimensionerne af tekstilbelægningen skal svare til bordets parametre med et tillæg på 25-30 cm på siderne. Placer stolen på bordet og fastslå den faktiske størrelse af duge: afstanden mellem sædet og bordpladen er den ideelle længde af "skørtet" af serveringsdugen.

Bordduge med silkeindretning
Bordduge med Teflon belægning

Design lækkerier: landskab ved løber

Fashion accent i at tjene en højtidelig fest - løber (dekorativ vej, skyder). Produktet er en smal strimmel af stof, som supplerer duge på midten af ​​overfladen.

Bordduge med broderi i stil med Provence

Holiday ryttere er designet til at fremhæve sofistikeret design af bordet. Oftest er de lavet af blondestof, ædle stoffer, kendetegnes af et usædvanligt præsentabelt design.

Bordduk med krydsøm

Lav et bord til en god ferie eller møde venner, vælg en runner fra bomuldsstof med en farve accent eller blonder analog på syntetisk basis. Ifølge etiketten dækker bredden af ​​betjeningsskyderen et område, der ikke overstiger halvdelen af ​​overfladen af ​​bunden. Det vil sige, hvis bordbredden på 1 meter, så er ideelt en skyder med en bredde på 40-50 cm brugt.

Jacquard duge med mønster
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

2 + 1 =