Stenretter i interiøret: naturlige teksturer i hverdagen (23 billeder)

Tiderne for porcelænstjenester bag bedstemorens sideglas er længe gået. Dette forhindrer dog ikke keramik fra at forblive et vigtigt element i indretningen, men det skal kun være omhyggeligt, at det ikke ser gammeldags eller smagfuldt ud. En passende "chip" vil være sten retter - den kan ikke findes i hvert hus, så gæsterne er opmærksomme på en sådan detaljer i interiøret er garanteret!

Hvilke materialer anvendes til moderne modeller?

Afhængigt af denne parameter kan skålene lavet af sten være forskellige:

  • tallerkener med en stenbelægning til varmebehandling af mad. Det forbereder virkelig mad. Formelt er disse gryder og pander med et non-stick lag af en særlig art. Bordservice med en stenbelægning bliver sjældent til centrum for designkompositionen, men det er ofte værtens stolthed, så det kan gives et særligt sted i køkkenets design. I et hvilket som helst andet rum ville en sådan ting være upassende;
  • modeller fra skifer eller andre klipper. Sådanne produkter understreges minimalt. De kan være massive, men som regel er de ikke dekoreret yderligere. I sådanne variationer forsøger designerne at understrege materialets skønhed og naturlighed, så behandling af stenfade fra skifer er ofte bevidst groft. Disse produkter er ikke altid gældende i praksis, men bliver en catchy accent i interiøret. De kan stylistisk understøtte andre elementer: marmor bordplade, vindueskarm, gulvmateriale;
  • tallerkener af halvedel eller halvædelsten. Det er ikke engang retter, det er et kunstværk! Det er altid unikt, et spil med farve, samt en formular, der understreger materialets egenskaber. Du vil ikke overlade en sådan skål til et barn, du vil beundre det og gennemsyre dig selv med en stens energi. Det kan blive centrum for kompositionen eller endda sætte tonen til hele interiøret. Selvom det ikke er vase dronningen - den store kolyvan vase fra Hermitage - og noget mindre monumentale, vil en sådan ting stadig højst angive status for sine ejere.
En kop sten
Stenfrugtkurv

Særlige egenskaber ved stenvarer

Stone redskaber er usædvanlige og alligevel let at passe på. En særlig holdning til produkter fra natursten udviklet i oldtiden, hvor hver af dem blev tilskrevet nogle af de helbredende egenskaber.
Så bliver onyx betragtet som leder af lederen, lederen, den virkelige mand. Det beroliger nervesystemet, lindrer søvnløshed, trækker sygdommene hos sin ejer. Jade hjælper med nyresygdom og pacificerer tandpine. Også vand, infunderet i en skål jade, hjælper tilsyneladende med sygdomme i blodkar og nervesystemet. Ifølge de østlige overbevisninger er det ikke kun en sten fra alle sygdomme, men også hjertechakraen og solar plexus chakraen.

Stentøj med glasur
Stone candy bar

Skifer - en sten er enklere, så det er almindeligt antaget, at det har generelle toningegenskaber. Det øger ejerens effektivitet, lindrer stress.

Amber siden Hippocrates tid blev anset for at være nyttig i astma, anfald, hovedpine.

Kort sagt, hver af dem har en positiv effekt, egenskaber, der beskytter sin ejer, og opbevarer den i huset i form af en indretning eller slid på kroppen blev betragtet som ikke kun smuk, men også nyttig.

Kremenki fra en sten

Typer af stenvarer i interiøret

Selvfølgelig er der skåle, der er lavet af sten uhensigtsmæssigt, men nogle arter understreger meget effektivt materialets egenskaber, dens tekstur og massivitet.

Bakker, servering af retter, coasters

Deres brug er rationel i spisestuen eller stuen. På spisebordet vil serveringsskålene, der er lavet af mørk skifer, se spektakulært ud. Traditionen med sådan servering stammer fra Japan, så det vil være særligt interessant at kombinere en massiv skål med groft bearbejdede kanter, tekstureret krummer og almindelig sort eller hvid plader. Af den måde vil en sådan beslutning også understrege skønheden i de serverede retter.

Bakker eller stande er perfekte til en stue. Hvis bakken er lavet af natursten med speciel tekstur, kan det være et selvstændigt dekorelement, men oftere bruges de i kombination med noget. De kan tjene som støtter til røgelse, til bonsai kompositioner, for nu populære krystalkugler eller bolde lavet af natursten. Hvis du vil placere en saltkrans eller en sammensætning af flere saltlamper i et rum, er en stenbakke perfekt til dette formål.

Bordservice fra jade
Servise af sten
Stone ware i ru behandling

Tallerkener, kopper, briller

Dette er en individuel sten ware til særlige lejligheder. Til sin fremstilling er den mest populære:

  • onyx eller andre typer agat;
  • rav;
  • jade;
  • spiral (serpentin).

For at tiltrække opmærksomhed i indretningen skal der bruges et skærmskab til at placere sådanne redskaber. Korrekt organiseret belysning af stenretter vil gøre den til en ægte juvel. Derudover vil det også være synligt tekstur og farvespil - alt det, der er så værdsat for natursten. Onyx briller eller bunker vil tilføre soliditet til bar tælleren.

1
Onyx kopper
Piala lavet af sten
Køkkenredskaber under stenen

Skålene, der er lavet af fast sten, passer ikke ind i hvert interiør. Hvis du vil samle stenretter til et rigt dekoreret, feminint og hyggeligt værelse, så vil den bedste løsning være en kombination af sten og metal. Kunstudsmykning udgleder ikke kun den visuelle tyngde. Denne kombination vil blive opfattet som et smykke, fordi det blev kendt takket være ringene med ædelsten.

Stenbakke
Bordservice af sten
Vinbriller fra onyx

Frugt, saltcellarer, lysestager

Genstande kan også laves af natursten. Ofte er de små tilføjelser til rummets design, fordi sådanne ting er for utilitaristiske. Men lysene på pejsen i lysestager lavet af natursten passer helt ind i stilen på rummet. Tross alt kom lysestager og pejse til os fra et tidspunkt, hvor der ikke var nogen centralvarme og pærer, og komfort gav en levende ild.

Stenredskaber til kabinettet

Natursten - et symbol på stabilitet, stabilitet, der så ofte bruges i kabinets design.

En kop grå sten
Stegepande med stenbelægning

Det skal forstås, at kabinettet er en arbejdsplads, derfor har retterne i det en ekstra betydning, der burde ikke være en accent på det, men i et moderne kontor kan skrivebordssættet være lavet af natursten. Der kan også være nogle elementer: papirvægte, bordplade visitkort holdere, harmonisatorer, så hvis du planlægger at servere drikkevarer eller snacks under et møde eller forhandlinger, skal stentøj vælges, så det ikke står i kontrast til materialet i det skriftlige sæt.

Skåle fra skifer
Tureens til sten

vaser

Vase er allerede ophørt med at være et enkelt stykke bordindstilling. Nu er det et uafhængigt og fuldt udbygget element af interiøret. Det er så selvforsynende, at det kan blive et udsmykning af en lejlighed, selvom den ikke har en buket eller et blomsterarrangement.

I dette tilfælde kommer vaserens materiale frem i forgrunden. Og hvis valget af vaser til kvinders indretning altid er rige, så bliver stenvasen en ægte gave til en mands interiør. Sådanne vaser er ret brutale, uden frivolitet og er mere sandsynligt forbundet med gamle græske amforer eller kar for vin. På samme tid, i udførelse af en mørk monokrom sten vil de ikke være uoverensstemmende, selv med stilen til moderne eller hi-tech. Hvis interiøret giver en bordlampe, vil det være særligt interessant at se ud som en vase og en lampe fremstillet i samme stil.

Plat af sten

Pleje af stenredskaber

Skåle fra onyx kan vaskes med en blød svamp med rengøringsmidler, der ikke indeholder syrer. I dag er markedet oftest repræsenteret ikke af klassisk onyx (banded chalcedony), men ved den såkaldte "marmor onyx", der består af calcit og aragonit. Du kan skelne fra hinanden ved at kontrollere modstand mod ridser og syre, men med omhyggelig omhu for at identificere denne forskel er ikke påkrævet.

Det er nok at vaske sådanne retter rettidigt uden at forlade dem om morgenen, især hvis der stadig er drikkevarer med høj surhed i bunden af ​​brillerne. Hvis du skal drikke te eller kaffe fra onyx krus, pas på temperaturen over 50 grader.

Vase fra rav

Redskaber fra amber kræver særlig pleje. Den vaskes kun med rent vand, da sæbe eller kemisk aggressive løsninger er dødelige for denne sten. Efter vask skal du tørre op med en blød klud. Den maksimale temperatur af varme drikke i en kop rav er 80 grader, men hvis opvasken er tykvægget, er det bedre ikke at hælde varme drikke i den.

Retter fra skifer er nemme at rengøre. Almindelige rengøringsmidler kan anvendes i opvaskemaskinen. Du skal dog læse instruktionerne på pakken.

Nogle designer linjer af skåle fra skifer er dækket med en speciel sammensætning på undersiden, så naturstenen ikke ridder bordet. Skifer er i stand til vandabsorption, så når skålen anvendes, og ikke et dekorativt element, med hyppig vask, kan skiferene være tilbøjelige til korrosion og begynder at smuldre. Til indvendige retter, som sjældent vaskes, er sådanne problemer ikke karakteristiske.

Sten til whisky

Enhver sten er et stærkt materiale, men når man laver de fleste retter, bliver væggene lavt tynde, så det er farligt at droppe dem, selv om styrken er meget høj. Selv hvis en sådan ting ikke går i stykker, er der risiko for, at der opstår revner eller chips på overfladen. Når du vasker dyre retter, anbefales det endda at lægge et håndklæde på bunden af ​​vasken for at forsikre dig selv, hvis en våd genstand pludselig glider ud af hånden.

Amber kop

Stengeprodukter i dag er en fantastisk måde at give interiøret en individualitet. Hun er lige så god i stuen og i køkkenet. I køkkenets indre kan der laves sten til krydderier, et sæt stande til varmere, ikke kun tallerkener og skåle. Men selv en almindelig marmor mørtel med en pestle kan blive en funktion af interiøret. Nu er sådanne mørtel blevet en sjældenhed, så deres skønhed og massivitet kan blive en accent selv for et ret simpelt køkken.

Bordservice fra en grøn sten

En natursten kan blive genstand for en meget speciel historie. For eksempel
er der nu Wisky Stones, specielle sten for at opnå den ønskede temperatur i drikken. I modsætning til is smelter de ikke og fortynder en god whisky. Hvis gæsterne ser en bakke af sådanne sten, vil deres forsøg på at gætte formålet med den mystiske artefakt give en sådan detaljer i interiøret en særlig charme.

Korrekt udvalgte stenredskaber passer perfekt ind i interiøret, hvor der er pejs. På mantelpiece er det særligt passende og vil være helt synligt og tiltrække hver gæstes opmærksomhed.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

6 + 3 =