Hvordan male interiør eller indgangsdør korrekt

Der kommer en tid, hvor du skal foretage store reparationer i huset eller lejligheden. Årsagerne kan være forskellige: vi kan ikke lide den måde vores hus ser ud eller bare ønsket om at ændre stilen i vores hjem.

Processen med at male døren

Blandt andet reparationsarbejder i lejligheden er et vigtigt punkt maleriet af dørene. Trods den tilsyneladende lethed i denne opgave er sagen ret besværlig. Kvalitativt malede døre vil helt sikkert dekorere en lejlighedskonstruktion, og indgangsdøre kan generelt kaldes et visitkort af en lejlighed. Hvordan male dørene? Hvordan male trædøren? Disse og andre spørgsmål opstår under reparationen.

Hvordan male døre?

Før du begynder at male døren, skal du bestemme, hvad du skal male Svaret på dette spørgsmål afhænger af, hvilken slags dør det er: indgang eller indre. Indvendige døre er næsten altid under påvirkning af ydre forhold: temperatur, fugtighed. Mens indgangen er under påvirkning af konstant skiftende faktorer. Derfor skal nogle malings- og lakmaterialer kræves for at male portdøren og andre til at male indvendige.

Nu er der et stort udvalg af malingsmaterialer beregnet til maling af forskellige typer døre. Ofte blandt disse maler er der akryl emaljer, olie maling og nitro-farver. Det er værd at sige, at olie maling gradvist mister deres popularitet. Dette skyldes, at de tørrer meget længe og har en ubehagelig lugt.

Flerfarvede døre i interiøret

I stigende grad anvendes i stedet for oliemaling alternative muligheder for at opdatere udseendet af døre. For eksempel har alkyd emaljer følgende fordele: høj styrke og holdbarhed. Deres mangel - en ubehagelig lugt, der varer ganske lang tid (ca. 48 timer). Akryl emaljer, tværtimod, har ikke en ubehagelig lugt. Derudover kan de vare op til 20 år. Imidlertid anvendes de i kombination med lakken, som skal svare nøjagtigt til dem. Fordelen ved nitro farvestoffer er deres holdbarhed, men de har også en betydelig ulempe - høj toksicitet, så nitro farvestoffer bruges til at male døre kun i private lokaler.

Levetid for andre typer maling, der anvendes til malerør:

  • vanddispersion (mere end 10-20 år);
  • silicat (ca. 20 år);
  • silikone (ca. 20 år);
  • emalje (ca. 10 år).

Den bedste mulighed for maling indvendige døre er alkyd emaljer. Ud over holdbarhed og styrke har de et stort udvalg af farver, hvilket er vigtigt for at male dørene inde i lejligheden.

Til maling indgangsdørene er ideelle til maling, der er designet til ekstern efterbehandling. Eksempelvis har alkyd emaljer en vigtig kvalitet til udvendige døre - de er modstandsdygtige over for fugt.

Hvid og lyserød malet indvendigt dør

Skal jeg fjerne den gamle maling?

Før malingen af ​​døren opstår spørgsmålet ofte: Er det værd at fjerne den gamle maling? Eller du kan sikkert anvende oven på farvestoffet af den nye maling.

Ved første øjekast ville en enklere mulighed være at anvende en ny maling til den gamle, men alt er ikke så simpelt her. Før du anvender et lag af ny maling, skal du grundigt rengøre dørens overflade: Fjern alle fejl (chips, revner). For at gøre dette skal du bruge fint sandpapir og en primer.

Hvis du beslutter dig for at fjerne den gamle maling, så skal indsatsen være lidt mere. Resultatet vil dog retfærdiggøre disse bestræbelser - døren vil se ud som ny! Det gamle malingslag kan have betydelige defekter: chips og revner, og hvis en ny maling påføres ovenfra, vil disse fejl i sidste ende manifestere sig som en løsgørelse af et nyt lag.

Fra ovenstående kan vi konkludere: den gamle maling er bedre at fjerne. Fjernelse kan ske med en mølle eller med en boremaskine med en speciel dyse. Du kan også fjerne den gamle maling med en særlig opløsning (20% eller 30% opløsning af kaustisk natrium, carbolsyre eller kalium). Denne løsning med en blød vatpind bør påføres den gamle maling. Efter en tid skal den samme tampon fjerne lag af gammel maling. Hvis det gamle lag forbliver nogle steder, skal du gentage operationen igen.

1
Maling en hvid dør med rød maling

Hvordan male en trædør?

En trædør, især fra fyrretræ, taler om den æstetiske smag af husets ejer. Derudover vil fyret lugte i første omgang levere behagelige følelser. Men uanset træ er der en dør, en eg, en fyr eller et andet sortiment, det skal dekorere indretningen af ​​lejligheden, det vil sige hele vejen! Til maling af en trædør kræves følgende værktøjer og materialer: maling, opløsningsmiddel, rulle med bad til det, sandpapir, belysning, kittet, svamp, tørringsolie og børster.

Hvordan kan jeg male døren under træet, så dets udseende glæder øjet? Til højkvalitets maling af trædøren anbefales det at fjerne det fra hængslerne og lægge det vandret. Så det vil være meget mere praktisk at arbejde. Desuden vil døren tørre meget hurtigere i vandret stilling. Selv med døren skal du fjerne al hardware.

Først skal du forbehandle døroverfladen: kitt og grind. Når det gamle lag er fjernet, er det nødvendigt at inspicere overfladen omhyggeligt. Hvis der konstateres defekter, skal de fjernes. Alle chips, ridser og revner bør smøres. Samtidig er det nødvendigt at eliminere selv mikroskopiske revner, så de ikke viser sig i fremtiden, især hvis døren er lavet af fyrretræ.

Malede flerfarvede indgangsdøre

Når behandlingen af ​​træets overflade er overstået, skal du vente lidt tid for overfladen at tørre. Derefter skal døren suges og tørres af med en fugtig klud. Derefter skal overfladen forsigtigt slibes med sandpapir. Denne operation skal udføres indtil en helt jævn og glat overflade vises. Derefter tørres døren igen, og forberedelsesfasen kan betragtes som komplet.

Den første ting at gøre er at forsigtigt male munden og andre ubehagelige steder (indhak, spor). Derefter maler vi hoveddøren til døren ved hjælp af en rulle eller en bred børste. Malingen skal påføres jævnt. Herefter skal du vente, indtil malingen tørrer og påfør et andet lag. Herefter skal du vente til dette lag tørrer og alt - sæt døren på plads.

Hvordan er det, hvis du fjerner døren fra sløjfen, virker det ikke? I dette tilfælde er det nødvendigt at plette det i opretstående stilling. I første omgang anbefales det også at male enderne og andre ubehagelige områder. I dette tilfælde skal du starte fra øverste venstre kvartal, så øverst til højre. Og først efter det går til de nederste kvartaler (først til venstre, så til højre). Efter maling skal du vente en vis tid, indtil det malede lag tørrer.

Pink indvendige døre malet

Hvordan male en metaldør?

Den nemmeste måde at male en metaldør på er aerosolmaling fra en dåse. I denne henseende er der et stort udvalg af farver og alle slags nuancer: perlemor, metalliske, fluorescerende og andre. For at male jerndøren er der en speciel maling til metallet.

Før måling af døren skal den være forberedt. For at gøre dette skal du fjerne fra hænderne, øjnene, låse og andre elementer, der ikke skal males. Derefter tørres overfladen grundigt af med en fugtig klud. For at fjerne alle slags pletter kan du bruge acetone, hvid ånd eller andre midler. Det gamle malingslag skal fjernes. Til dette formål kan der anvendes en metalbørste og specielle midler til fjernelse af maling.

Derefter skal overfladen omhyggeligt behandles med sandpapir eller metalbørste. Dette er nødvendigt for en god vedhæftning af malingslaget til overfladen. Derefter skal døren fjerne de fedtede pletter, hvis nogen. Dette kan gøres ved hjælp af den samme hvide ånd eller petroleum. I tilfælde af detektering af alle slags revner eller ujævnheder skal de blive plasterede. Derefter skal overfladen primeres.

Vi male metaldøren med akryl aerosol emalje. Dens fordele: enkelhed, et stort udvalg af farver, høj kvalitet greb og lang levetid. For at løse resultatet kan du behandle døren med lak.

Orange indvendigt dør
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

28 − = 21