Sisustuksessa olevat veistetyt ikkunat: herkkä tyylikkyys (24 kuvaa)

Tuulikaappien veistetty pitsit ikkunoihin liittyvät voimakkaasti Venäjän kansanmusiikkiin. Perinteisesti venäläinen henkilö koristeli talonsa edullisin keinoin. Yleisimpiä niistä on puukatu. Kukaan talo ei voinut tehdä kaiverruksia. Ne suoritettiin kahdella tekniikalla: sokea veistäminen ja aukioloaikoja. Ensimmäinen tyyppi oli aiemmin harvinaisuus monimutkaisuuden vuoksi (se suoritettiin suoraan palkkiin) ja nyt vielä enemmän - melkein missä tahansa ei tapahdu.

Kaivertavat kaaret ikkunoihin
Avoinna kaiverrus ikkunoissa

Toinen asia - avoin työ veistämällä. Se on tullut kiinteä osa Venäjän puurakenteita. Puuhuoneen ikkunoiden veistetyt laatat on tilattu paitsi jaloilla ja rikkailla ihmisillä. Yksinkertaisia ​​talonpoikia oli joskus sisustettu epävarmaisiksi. Tämänkaltaisen kansanmusiikin kukoistus tuli 17-18-luvuilla, siitä lähtien suurin osa puutaiteen muistomerkistä tuli meihin. Esimerkiksi Alexei Mikhailovichin puupallon jälleenrakentaminen Kolomenskoessa.

Valkoiset veistetyt ikkunat
Kaiverrettuja ikkunoita baarin talossa

Jokaisella alueella, maakunnalla tai maakunnalla on omat ainutlaatuiset veistämisen tekniikat ja tekniikat. Et koskaan erehdy taloja, joissa on vyönauhat ja muut koriste-elementit lähellä Yaroslavl-kylää Nizhny Novgorodin alueella. Kaikissa malleissa ikkunat, joissa on veistetyt kahleet, tekevät talosta ilmavampaa ja painottomampaa. Tyylikäs veistos helpottaa maalaistyylisen hirsitalon kyykky-ulkonäköä. Mestarin taiteesta riippuen talot näyttävät usein taideteoksilta.

Puupaneelien sisustus
Veistetyt puiset ikkunat

Vaikka alun perin suolet oli täysin erilainen funktio: ne suljettu kuilu ikkunan ja ikkuna-aukon, se säästää lämpöä talon ja suojattu putoamisen halkeamia sade, hienoa pölyä, joka lopulta voi johtaa mätänemään tai hometta. Myöhemmin etuja, jotka eivät liittyneet käteiskäsittelijöiden käytännön käyttöön, alkoivat näkyä. Nyt nämä ansioiden voidaan katsoa olevan puhtaasti esteettisiä:

 • Itse nimi "clypeus" puhuu itsestään, koska se sijaitsi talon "edessä". Se on siinä osassa taloa, joka lähti kadulle. Kauniit jalat korostivat omistajien yksilöllisyyttä, makua ja rikkautta. Huomaa, että niissä kylärakennuksissa, joissa jalat ovat säilyneet, heidän poissaolonsa näkyy talon etuosasta tai takaa. Vaikka tavalliset yläpuoliset puulattiat ovat käytettävissä käytännöllisyydelle.
 • Kun koristelet ikkunat, veistetty kassakone voi visuaalisesti suurentaa kyykky-talon tai vetää sen ylös. Puisten ikkunoiden ja koko talon ilmakupu luo painottomuuden ilmapiirin, joka kätkee kylävaunun raskasrakennuksen.
 • Nyt, kun eri maiden puurakenteiden tärkeimmät suuntaukset ovat tunnettuja eri aikakausilta, on mahdollista luoda tietty tyyli.
 • On mahdollista yhdistää rakenteita, jopa asuinalueella yhteen ainoaan kokonaisuuteen, kierteen avulla.
 • Joissakin tapauksissa, puuhuoneen sisustuksessa vain puusta valmistetut laatat ovat ainoa vaihtoehto.

Pitkään, kun kyläläiset pyrkivät kaupunkiin, ja kaupungeissa yksityinen sektori purettiin, kotelo oli pitkään mennyt muotia. Talot, jos ne on rakennettu, ovat enimmäkseen tiiliä tai kehys-zasypnye. Niissä ei ollut mitään "tarpeetonta", varsinkin lankoja.

Talo yritti tehdä nopeammin ja halvemmalla. Nyt yleinen suuntaus on hyvin samankaltainen, mutta kaikki muoti Venäjällä on hieman muuttanut rakennusten luonnetta. Monet alkoivat laittaa hirsirakennuksia ja koristella niitä kuten aiemmin.

Kaiverretut ikkunat kotona
Veistetyt veitset

Veistetyt koristeet kotona

Muotilla talojen baarista tuli muotia veistettyjä koristeita kotiin. Aikaisemmin lankaa käytettiin talon kaikkiin osiin. Saranat, ikkunaluukut, pylväät, koriste-palkit ja tuet voitaisiin koristella kierteellä.

Se on pitkä harjanne, joka sijaitsee risteyksessä kahden katon kaltevuuden, koristeltu puinen hevonen veistos, hana tai muu lintu. Toinen koriste katolle ovat reunukset, jotka jäljitetään alaspäin avoimen kuvion ja koristele massiivisia päitä tukkien, jotka pitävät katon.

Ikkunan geometrinen lanka
Gorokhovets-ikkuna lanka

Kuten pitsi koristeltu veistetty cornice lauta - friisi, johon reunat kauniin veistetty roikkuu pyyhkeet, tai muuten "korvakorut", kaapit. Menemällä alas alas, katse viipyy veistetyt kynttilät.

Ne on asennettu kahdella tavalla:

1
 • Vnakladku. Tällaiset jalat kiinnitetään liima- tai kynsiin ja niitä kutsutaan yläpuolella.
 • Teleskooppi menetelmä. Asennettaessa tällä tavalla sinun on oltava valmiina asennusvaikeuksiin, mutta tulosta pidät enemmän. Ura-ruutuihin ajetaan "beak", joka on tehty kotelon muotoinen reunus.

Meidän aikamme, ne, jotka aikovat koristella talonsa kaiverruksilla, yleensä pysähtyvät taivaankappaleilla, koska ne ovat niitä, jotka houkuttelevat silmää kauneudessaan. On hyvin tärkeää, että samalla ihmisten perinteet elvytetään.

Sisustuksessa olevat veistetyt ikkunat
Talon koristeltu reunus

Yksityiskohdat laikkaleikku
reista

Levyt muodostuvat seuraavista osista:

 • veistetty kokoshnika, joka sijaitsee ikkunan yläpuolella;
 • pystysuorat levyt;
 • pyyhkeet, jotka ovat ikkunan alla.

Nämä nimet sekä niiden tuotannon menetelmät ovat perinteisesti venäläisiä. Tuntuu, että he eivät ole sata vuotta vanha. On muita yksityiskohtia, joissa on samat puhuvat nimet: diadems, hartiat, podzor, crackers.

Kaiverrettu ikkuna kehyksiä cedarista
Maalatut veistetyt ikkunat

Jos laitat leikata talosi ikkunat, tämä antaa talolle kansallisen maun ja ilmaisee sen yksilöllisyyden. Koristeelliset, viihdyttävät yhdistelmät ovat käytännössä käytännöllisiä, nyt se on vain sisustuselementti. Jokainen voi valita kuvion paitsi makuun, myös ottaen huomioon juoni-tyylin ja siinä sijaitsevat rakennukset.

Yleisimpiä koristeita veistetyissä levyissä ovat vihannekset. Venäläiset päälliköt haluavat kaapata ruohoja, kukkia ja lehtiä saavuttivat huomattavia korkeuksia taitoihin. Tähän asti tapaamme kotona samanlaisia ​​koristeita ikkunoissa. Ja voimme ihailla veistettyjä ikkunoita, jotka ovat yli puoli vuosisataa.

Hyvin usein on geometrisia veistoksia. Uskotaan, että tämä on yksi vanhimmista sisustustyypeistä. Ennen kukan koristeen hallintaa puutyöläiset leikkaavat timantteja, neliöitä tai kolmioita puomilla.

Puinen talon veistetty kuisti
Kierrä kynnysikkunassa

Joskus piirtämisen avulla piirustuskuvia luodaan. Jokainen elementti, jokainen yksityiskohti korostaa omistajan suhtautumista ympäröivään maailmaan. Niiden merkitys on tulkittu seuraavasti:

 • jos talon ulkokoristelu leikattiin tavanomaisella siipien nimityksellä, he halusivat korostaa voiman;
 • lintu tarkoittaa eri ajankohtien yhdistymisen lähdettä;
 • aurinko personoi elämää;
 • käärmeen kuva tulkittiin viisauden haluksi;
 • ristillä - hengellisen uudelleensyntymisen kristillinen symboli;
 • Kasvillisuus personoi ihmisen ihailua luonteeltaan, halusta kaapata nopeasti virtaava kauneus koko vuodeksi.

Lisäksi kääntyvässä veistoksessa voi joskus ajatella hanhia, hevosia, hirvieläimiä ja muita villieläimiä ja kotimaisia ​​lintuja ja eläimiä.

Kynttilät ikkunassa
Ikkuna kierteellä

Puulajit

Ikkunoiden veistetyt kehykset ovat enimmäkseen puuta. Ensinnäkin puuta käytetään niissä puulajissa, jotka ovat vähiten alttiita lämpötilan, kosteuden ja muiden ilmakehän vaikutusten muutoksille. Jokaisella puulla on kuitenkin sen edut ja haitat. Alla ovat yleisimmät puutyypit, joita käytetään kotitalouksien valmistukseen.

Lime puu

Sopivin puunhankinnan materiaali. Lehmä on pehmeää ja taipuisaa, sitä voidaan käyttää mielikuvitukseen, mutta kotelo siitä lähes koskaan. Se ei sovi kotitaloutta varten, koska se imeytyy helposti kosteuteen ja ei sovellu niille tuotteille, jotka ovat kadulla. Joskus päälliköt ryhtyvät tällaiseen työhön, mutta kestää kauan aikaa puun huolelliseen käsittelyyn kosteudelta. Toinen lehmän puute - se ei ole tarpeeksi vahva.

Linnut veistetyssä ikkunassa

haapa

Sen vahvuutta käytetään käyttämällä haapaa maatalouskoneiden kahvoina, muut arjen arjessa, esimerkiksi puusta valmistetut akselit. Aspen ei pelkää huurretta, korkeaa kosteutta.

Tuotteet haapaa pysyvät ulkona kaikki positiiviset ominaisuudet: korkea joustavuus (palkit haapaa eivät taivu ja paino on vähäinen), jotta madonreiän ja mätänemään vastarintaa. Valitettavasti haapa on erittäin raakapuu, ja sen kuivaamisen olosuhteita on vaikea saavuttaa, joten sen tuotteet eivät ole halpoja.

koivu

Sitä rakastetaan paitsi siihen, että tämä puu on Venäjän symboli. Ensinnäkin sen puuta kutsutaan ei-ytimeksi, mikä tarkoittaa, että sisä- ja ulompi osat eivät eroa toisistaan.
Toinen ominaisuus puun ominaisuuksiin: lähes huomaamattomat vuotuiset renkaat. Puulla on homogeeninen valkoinen väri hieman sävyllä. Koivu voidaan käsitellä ja käytännössä ei halkeile, kun sitä kuivataan.

Ulkoilma, ilman huolellista käsittelyä, koivu murskaa nopeasti. Siksi tuulilasin valmistuksessa tarvitaan lopputuotteen erikois- ja monivaiheinen käsittely.

Koristeellinen lanka ikkunan ympärille

lehtikuusi

Tämä materiaali kestää hyvin kaikenlaisia ​​ilmakehän ilmiöitä, mutta se ei sovi karheuteen sen haurauden vuoksi.

tammi

Sen puu on vahva ja kestävä. Tammasta valmistetut tuotteet kaartuvat hyvin, joten ne ovat valmistaneet tynnyreitä, ammeita, liukureita ja vanteita. Tammi kestää kosteutta. Tammi on voimakkaasti leikattu, mutta sitä käytetään edelleen veistettyjen osien valmistukseen. Totta, että veistämällä ikkunat tammesta on harvinaisuus.

mänty

Pine on riittävän vahva ja helppo käsitellä. Kuivauksen aikana se ei ole halkeilua. Männystä käytetään poikkeuksellisen kestokyvyn ansiosta sekä sisäkäyttöön (lattialaudat, ikkunat, katot, lattiat, kaiteet) että ulkokoristeluun. Tämä on hyvä valinta kotelolle.

Veistetty mänty ikkuna

leppä

Hänellä on värikkäitä puita. Huomattavasti, kuten kalkkipuu, se leikataan sen pehmeyden vuoksi. Myös se on hyvin kiillotettu ja sitä voidaan käsitellä. Toinen mäntymetsä ei pilkko kuivauksen aikana.

tuhka

Tämän puun puu ei ole huonompi kuin kovuus kovassa. Mutta muilla fysikaalisilla ja mekaanisilla ominaisuuksilla se jopa ylittää. Nykyään se on yksi muodikkaimmista puun edustajista sisustustiloihin, veistettyihin huonekaluihin, kaiteisiin ja parkettiin. Ominaisuuksiensa ansiosta tuhka on sopiva materiaali veistettyjen kotelojen valmistukseen talon ikkunoissa.

Vanha lanka ikkunassa

pyökki

Pyökki on hyvin samankaltainen ominaisuuksiltaan kuin tammen ja tuhkan. Se taipuu hyvin, joten se soveltuu taivutettujen huonekalujen, portaiden, kaiteiden valmistukseen. Pyökin vahvuus on melkein huonompi kuin tammen. Totta, kyky hajota on huonompi. Pyökki ei pidä myöskään suuresta kosteudesta. Siinä tapauksessa, että pyökki on tehty kotelosta, niitä käsitellään erikoiskoostumuksilla vähintään kahdesti.

Lasketut ikkunaluukut

Kuten voimme nähdä, on olemassa laaja valikoima erilaisia ​​puulajeja, jotka ovat eri asteina sopivia veistettyjen laattojen valmistukseen. On olemassa sellaisia, jotka sopivat käsittelyyn, mutta niitä sovelletaan vain sisätiloihin. Toiset - hyvin hoitaa kuormat saostumisen ja huurteen muodossa, mutta ei ole helppo leikata tai kuivata.

Leikata maaseudun ikkunassa
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 4 = 4