Sådan vælges en støvsuger: De professionelle rådgiver

"Hvordan vælger du en støvsuger til huset?" - Det er det spørgsmål, der plager enhver person. Ikke for længe siden, da kun et par modeller var tilgængelige for alle, tænkte ingen om de forskellige egenskaber. Tilstedeværelsen af ​​en støvsuger i vores hus var allerede opfattet af vores bedstemødre som lykke.

Støvsuger til hjemmet

I dag, når du går ind i værkstedet, løber dine øjne bare væk fra overflod af modeller. Og hvis nogle af dem ligner den sædvanlige støvsuger, så ligner den et rumskib i miniature. Prisliste for forskellige modeller varierer også til tider. Men er dette et godt eksempel, hvis pris nærmer sig det hinsides i forhold til sin billigere "kollega". Og hvilken støvsuger skal jeg vælge?

Generelle kriterier for at vælge en teknik til hjemmet

Det første du skal være opmærksom på, er hvor ofte og hvor meget du skal rengøre. Hvis du bor i en-værelses lejlighed uden børn og fluffy hunde, behøver du ikke en besværlig model med mange lokkemad. Og helt andet, når familien har et lille barn eller allergisk.

Tænker over hvilken slags støvsuger at vælge et hjem, det er værd at overveje disse øjeblikke. Hvis lejligheden har laminat og fliser, er der ikke brug for en super kraftig støvsuger. Ved rengøring af sådanne overflader vil enhver enhed, selv den mest budgetmæssige, perfekt klare sig. Hvis rummet er et tæppe med en lang lur, hvor barnet kravler, trækker alt i munden, der er i hans synsfelt, og langhåret kat gemmer sig i skabet, så bliver valget en smule vanskeligt. Det er også vigtigt at afgøre, om du skal vælge en støvsuger til rengøring, eller du har brug for en vaske støvsuger.

Det er værd at overveje, hvor støvsugeren bliver opbevaret, fordi mange modeller tager meget plads. Hvis rengøring er nødvendig hver dag, og derefter trække den tunge maskine til at rydde op lidt, og derefter fjerne det på plads - en luksus.

Og selvfølgelig prisen. Butikken har modeller, hvis pris er sammenlignelig med en god computer. Derfor er det værd at klart forestille dig, hvad du har brug for, og hvor mange penge du forventer at bruge på denne erhvervelse, når du køber et køb.

Støvsuger med støvbeholder

Strøm som hovedvalgskriteriet

På de fleste modeller er deres magt skrevet, og mange forbrugere styres af dette kriterium som det vigtigste. Denne effekt er imidlertid elforbruget af elektricitet. Det er, hvor meget en støvsuger vil spise elektricitet, som du skal betale for.

Besvare spørgsmålet, hvordan man vælger en støvsuger til en lejlighed uden en taske, du skal overveje to kapaciteter. Og hovedindikatoren vil være den nyttige strøm, det vil sige den med hvilken luft suges ind og som det vil afhænge af, hvor effektiv rengøring vil være. Denne indikator er angivet i produktbeskrivelsen, og det er på ham, at du skal betale mest opmærksomhed.

Så hvis rengøring af glatte gulve antages, så er der nok brugbar effekt i 250 W. Dette er den minimale effekt, og prisen på en sådan støvsuger er som regel ikke stor. Hvis der er et tæppe med en lille bunke i huset, så er det værd at overveje modeller med en effekt på ca. 350 watt. På en længere lur, har du brug for en stærkere maskine, men for kraftig kan ødelægge belægningen. Alt dette skal du vide for at kunne vælge en støvsuger til magt.

Støvsuger til tæppe

Den bedste mulighed er at vælge en model med en strømregulator. Dette giver dig mulighed for at vælge tilstand afhængig af rengøringsforholdene.

Filtreringssystem

Selv barnet ved, hvordan man bruger støvsugeren. Enheden trækker i luft sammen med støv og snavs, der sætter sig i støvbakken, og luften, der passerer gennem filtersystemet, kommer ud. Afhængigt af modellen kan filtreringssystemet fælde visse støvpartikler.

1

Beslutter at vælge en god støvsuger og vælge mellem modeller med udskiftelige eller permanente filtre, det er værd at vælge til fordel for førstnævnte. Hvis filteret bliver snavset, går sugekraften tabt, og støvpartikler undgår også udad. Og hvis det udskiftelige filter kan ændres, skal det permanente rengøres. Ved første øjekast er det mere økonomisk, men der er risiko for at beskadige motoren på enheden, og så vil omkostningerne stige til tider.

Hvis huset er allergisk, er det værd at overveje modellen med de fineste filtre, der holder alle partiklerne op. Hidtil er den bedste måde at håndtere dette på HEPA-filtre. Så S-klasse filtre kan rumme mere end 90% af partiklerne fra 0,5-1 μm. Dette er vigtigt i perioden med forværrede allergier for pollen, da det hele tiden kommer ind i huset og er svært at rengøre.

Støvsuger Electrolux

Hvad er støvsugere?

Få mennesker ved, hvordan man vælger den rigtige støvsuger. Først skal du forsøge at arrangere disse husholdningsapparater i rækkefølge. Denne klassifikation er meget betinget, men det vil hjælpe med at beslutte valget.
Den enkleste for forbrugerinddeling ved hjælp af støvopsamlingsmetoden vil se sådan ud:

 • Støvsuger med støvpose;
 • støvsuger med en beholder;
 • støvsuger med vandfilter.

Støvsuger med støvpose

Dem, der fandt den gamle Typhoon støvsuger, der blev brugt af vores bedstemødre, husker at han skulle rengøres konstant. Moderne modeller med en taske ikke langt fra deres forfader. Som før suges alt skrald i en særlig taske.

Lille støvsuger til møbler

Tasker er af to typer: genanvendelige og engangsbrug. Den første, som regel, er lavet af klud og efter rengøring fra dem er det nødvendigt at tage ud af skraldet. Vævposer er økonomiske, men besværlige, da posen ikke kun skal rengøres, men også vaskes.

Den anden er mere praktisk, men da de er engangsbrug, kasseres de efter brug. Deres pris er ikke stor, men tasker er lavet til specifikke modeller. Og det sker ofte, at de ikke kan være i butikken.

Støvsuger med støvpose

Støvsuger med beholder

Hvis alt er enkelt med den sædvanlige model, så vælger man en støvsuger uden en pose til at samle støv, det ved ikke alle. Disse modeller adskiller sig fra deres "kolleger" med et bag-work-princip. Specialister kalder dem cyclonic. Der er ingen almindelig taske, men der er en speciel beholder, der er nem at rengøre. Og da det er genanvendeligt, er der ingen omkostninger at købe relaterede produkter.

For at besvare spørgsmålet om, hvordan du vælger en støvsuger uden en taske, skal du kende princippet om dens dri
ft. Støv og snavs komme ind i røret, suges ind i en speciel tank, og der er ikke blot passere gennem filteret, og slappe af i en spiral, som gør det muligt at adskille snavs fra luften. Under rotation samler støvet ind i bunken og falder til bunden af ​​tanken, og luften strømmer frit gennem filtrene. Dette gør det ikke kun muligt at øge enhedens strøm, men også bedre beskytte motoren. Filtrene får jo meget mindre snavs, hvilket forlænger deres levetid.

Blandt ulemperne ved denne model kan kaldes:

 • prisen er lidt højere end en simpel støvsuger;
 • mere vægt og størrelse.

Men kvaliteten af ​​rengøring med denne teknik vil være højere med alle andre egenskaber, der er ens i forhold til posen kollegaen.

Lille støvsuger

Støvsuger med vandfilter

Hvorfor er alle så glad for vådrensning? Svaret er simpelt, fordi vådt støv ikke kan flyde fra hinanden igen. Det er dette princip, der bruges i støvsugere med vandfiltre. En gang i tanken kolliderer støvet med vand, og efter at være vådt, falder det til bunden. At kende princippet om arbejde er let at besvare spørgsmålet om, hvordan man vælger en støvsuger med en aquafilter. Det skal være kraftigt nok og udstyret med ekstra filtre.

Der er også ulemper med dette system. Selvfølgelig, denne pris, fordi denne enhed er dyrere, fordi det er teknisk vanskeligere. Og den anden ulempe er behovet for at vaske tanke efter rengøring. Hvis det er i en simpel beholder, er det tilstrækkeligt at ryste det ud i en skraldespand, så i dette tilfælde er det nødvendigt at skylle og tørre hele systemet.

Industriel støvsuger

Det er klart, at hver af disse kategorier har sine fordele og ulemper, som du skal overveje, når du beslutter dig for at vælge en støvsuger.

Desuden er det nødvendigt at allokere:

 • vask støvsugere;
 • støvsugere-robotter;
 • støvsugere-elektrovices.
Støvsugerrobot

Vask støvsugere

Deres forskel er, at de er i stand til at gøre en våd rengøring, hvilket betyder, at de sparer tid. I sådanne modeller er der to beholdere: en til vand med rengøringsmiddel, den anden til affald. Du behøver ikke gider med våde tæpper og spande, fordi støvsugeren selv sprøjter vand og samler den. Ejeren skal kun rengøre containerne selv. Der er en række nuancer, der skal tages i betragtning.

Når man besvarer spørgsmålet, hvordan man vælger en vaske støvsuger til et hus, er det nødvendigt at tage hensyn til rummets dimensioner. Hvis dette er en lille todel, så nok tank til 2 liter. Men hvis du vil vaske en stor lejlighed på et tidspunkt, så er det værd at tage en seriøs beslutning.

Eller køb en lille og relativt let støvsuger, men under rengøringen bliver du nødt til at skifte vand flere gange. For at gøre dette skal du demontere maskinen og hælde vandet, hvilket kræver lidt tid og kræfter. Hvis du ikke er klar til dette, bør du overveje en model med et stort tankvolumen. En sådan anordning vil være tyngre, større og mindre manøvrerbare.

Men det er ikke uden sine mangler:

 • Brug ikke på tæppe og nogle typer laminat. Nogle producenter hævder at vaske støvsugeren kan bruges til at rengøre tæpper under en række forhold. En af dem vil være at fjerne tæppet efter vask til efterfølgende tørring. Hvis du forventer at vaske tæppet og lade det ligge på gulvet, så forbered dig på det faktum, at det tørrer meget længe, ​​og der er risiko for skimmelsvamp.
 • Efter rengøring skal du vaske og tørre to beholdere. Hvis dette ikke er gjort, vil der opstå en muggen lugt, som vil være meget svært at slippe af med.
 • For at rengøre gulvet bruges der et særligt værktøj, som koster mere end normalt.
 • Prisen på støvsugeren er højere end dens "landkolleger".
Vask støvsuger

Robust støvsuger - lille, men hårdtarbejdende

Støvsuger robot er en utrolig bekvem ting for husmødre, der ikke kan lide at komme ud, men samtidig ønsker huset at være rent. Små i størrelse vil en sådan hård arbejdstager krybe rundt i lejligheden i cirka en time og forsøge at samle snavs i sin beholder. Dens plus er, at det virker uden deltagelse af en person. Mange modeller er udstyret med en virtuel væg, som begrænser rengøringszonen og ikke lader arbejderen hen til hvor han ikke hører hjemme. Mange af dem er udstyret med specielle sensorer, som giver dig mulighed for at omgå forhindringer og smidig manøvrering i hjørnerne.

Når ladningsniveauet sænkes til det mindste tilladte, sendes robotten selv til basen for opladning. Der er også modeller, der kan programmeres til rengøring på bestemte tidspunkter. I dette tilfælde vil støvsugeren selv afbryde opladningen og begynde at arbejde. Ved første øjekast, bare et ideelt hjem apparat. Men han har også ulemper:

 • En lille støvbeholder, der hurtigt fyldes op og skal rengøres. Derfor er det nødvendigt at finde en robot, der vil blinke lys og nægte at arbejde, indtil det er rengjort.
 • Ikke for kraftigt batteri, hvilket begrænser brugstidspunktet.
 • På trods af at en sådan robot ser forhindringer, bliver det ofte forvirret i hvad der ligger på gulvet. Så før du begynder at rengøre, skal du samle alle ledninger, legetøj, strømper, tøfler og så videre fra gulvet. Ellers vil robotten efter at have vundet trofæet på børsterne begynde at klage igen.

Overvej det som den eneste metode til rengøring i en stor lejlighed er umuligt. Det er mere som en tilføjelse til en eksisterende støvsuger, der gør alt det beskidte arbejde, og barnet hjælper bare ham.

Støvsuger med turbo børste

Støvsuger elektrovacuum

Når man besvarer spørgsmålet, hvordan man vælger en manuel støvsuger til et hus, er det værd at forestille sig, hvordan denne enhed ser ud, og hvilke funktioner den har. Vi er alle vant til at støvsugeren er et stort hus, hvorfra slangen med pensel strækker sig. Men der er lodrette modeller, der repræsenterer en stor moppe. Nederst er en børste, og ved siden af ​​det en affaldssamler.

Sådanne indretninger er meget lette og kompakte, hvilket gør det muligt for dem at blive brugt i små lejligheder. Håndtaget er teleskopisk, hvilket gør det muligt at installere det, så rengøringen bliver så behagelig som muligt og ikke behøver at bøje sig over.

En sådan støvsuger kan virke både fra netværket og fra batterierne. Sidstnævnte er mere praktisk, fordi ledningerne ikke strækker sig rundt i lejligheden, men ladningen varer ca. 30-40 minutter. Til rengøring af et lille område er det nok, godt i en rummelig lejlighed, en elektriker vil være assistent, ikke et grundlæggende middel. Hvis du har en regelm
æssig støvsuger, vil en sådan elektrisk kost gøre det, når du hurtigt skal fjerne snavs. For eksempel faldt en blomsterpotte, et barn løb ind i lejligheden i beskidte sko, nogle små ting faldt fra hinanden. Hvis du har sådan en kost, kan du hurtigt sætte tingene i orden uden at få en massiv støvsuger ud af beholderne.

Støvsuger med vandfilter

Når huset har dyr

Pet ejere ved, hvor svært det er at fjerne uld fra tæpper. Et fluffy kæledyr kan omdanne et hus til et helvede, når det faldne hår stikker til ting og bæres rundt i huset. Og i betragtning af at bydyr har længe set bort fra reglerne om at muldre to gange om året, og molten er næsten konstant, kan ulden køre gal. Men den mest fornærmende er, at selv en god støvsuger ikke altid klare denne svøbe. Her har du brug for noget andet - en speciel turbo børste til rengøring.

Princippet om sit arbejde er, at en roterende børste samler hår, hår, tråde og lignende fra gulvet og vrider dem på sig selv. Særlige børster giver ikke mulighed for at undslippe affaldet, og nogle falder i skraldespanden, og nogle forbliver på børsten. Dens design gør det muligt at fjerne den roterende del og rense den

Hvis du kommer til butikken, vil du få en klar ide om, hvordan støvsugeren virker, og hvilke parametre du skal se på, så vil valget være enkelt. Selv inden for ca. en pris er der modeller, der er meget forskellige i deres egenskaber.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 4 = 5