Vinkælder med egne hænder: Korrekt opbevaring af vin (22 billeder)

De bedste samlinger af vine gemmes altid under jorden, hvor naturen selv støtter de nødvendige forhold. Kælderen lægges i et forholdsvis tørt område for at undgå overmodering eller oversvømmelse. I dette tilfælde er det nødvendigt at tage hensyn til hydrologien i det tilstødende område, forekomsten af ​​grundvand. Deres niveau beregnes ud fra dybden af ​​brønden eller godt på stedet (det skal være mindst en meter under gulvet i den fremtidige kælder). Det er bedre at lave en indgang til kælderen fra nord, så det bliver mindre sol om sommeren.

Vinkælder i et privat hus
Vinkælder med træhylder

Opførelse af en kælder

Byggeprocessen omfatter følgende hovedfaser:

 1. projektudvikling;
 2. behandling af materialer med antiseptiske midler;
 3. installation af klimaanlæg;
 4. indretning;
 5. installation af elektriske ledninger og døre;
 6. Placering af stativer
 7. endelig afslutning af værelset.

Alle materialer, især træ, skal være vandtætte, giftfri, lugtfri og forbehandlet med et antiseptisk middel for at forhindre udseende af skimmel og andre mikroorganismer.
Vinkældreprojektet indeholder en plan for lokaler, hylder, mængde og omkostninger til byggematerialer.

Vinkælder i huset

Vinkælder med egetræshylder

vægge

Belægningen kan være lavet af træ, naturlig eller kunstig sten, dekorative fliser, klodser.

Brug ikke harpiksholdig fyr og en skarp luktende cedertræ, duften der nemt bliver til vin, skaber en unødvendig eftersmag. Populær, tidstestet egetræ: dets træ er blevet brugt i århundreder i det indre af vinkældre.

Sprækker eller skader på vægge er let maskeret med kitt eller gips.

Paul

Mest brugt keramik, sten, marmor. Ideelt er adobe-dækket, bestrøget med flodsand eller lille grus. Dette er ikke kun en hyldest til tradition, men også et rent praktisk skridt. Kondensatråber, der bryder fra loftet, lækker let igennem små småsten og danner ikke vandpytter. I varmen, for at opretholde mikroklimaet, kan et sådant gulv derimod fugtes.

Til den oprindeligt fugtige jord er en beton eller slaggbelægning egnet. Men vær ikke nidkær - Det er ikke nødvendigt med fuld hældning af beton med henblik på absolut vandtætning.

Vinkælder i højteknologisk stil
Vinkælder med køleskab

Oprettelse af et mikroklima

Vinen er meget delikat, modtagelig for enhver katastrofe. For at sikre, at dens smag ikke forringes, skal der altid overholdes tre parametre for en vinkælder: temperatur, fugtighed, belysning. De er kun stabile, hvis rummet er ordentligt isoleret.

temperatur

Optimal 10-14 ° С, ved mindre end 10 ° С vin modning sænker, stigende til 18 ° С og derover forværrer smagen, medfører tab af friskhed. Uønskede pludselige temperaturændringer, på grund af hvilke vinkurve taber elasticitet. Som følge heraf kommer luft ind i flasken, og kvaliteten af ​​vinen kan glemmes.

Vinkældre skal være placeret langt fra opvarmningsrør, garage, kedelrum. Destruktive vibrationer skaber kraftige kilder til strøm, en travl motorvej, en jernbane. Tæt på dem, der lægger en vinkælder til et hus, bør ikke engang planlægges.

1
Vinkælder fra sten
Vinkælder af mursten

fugtighed

Optimal 60-75%. Hvis mere, skimmelsvamp og svamp kan forekomme; I tørre luft på grund af den visne kork vil vinen begynde at sure. For at opretholde det ønskede luftfugtighedsniveau kaldes klimaanlægssystemet (split-system). Et konventionelt klimaanlæg er ikke egnet på grund af støj og vibrationer. Men hvis der ikke er nogen anden vej ud, er aggregatet med kompressoren monteret udenfor, placeret langt væk fra kælderen.

belysning

Kun moderat kunstig. Undtaget kraftige glødelamper - de er meget lyse, og opvarmning øger let temperaturen i kælderen. At lyset ikke skærer øjet, lampen er placeret under lampehætten.

Vinkælderen i huset er undertiden forsynet med en timer, der slukker for belysningen efter en forudbestemt periode.

Vinkælder med klimaanlæg
Vinkælder fra mahogni

døre

I væsentlig grad hjælper stabiliteten af ​​mikroklimaet. Da de ikke behandles på nogen måde, er der brug for specielle modeller, f.eks. Termiske døre med magnetisk tætning (ved køletype). Fra store eller toskallede, hvilket skaber unødvendige luftstrømme, er det bedre at afholde sig.

Vinkælder med flaskeholdere

Isolering, ventilation

Varme og dampisolering kræves overalt, undtagen døre, det vil sige gulv, vægge, loft. Før arbejdet påbegyndes behandles alle disse overflader og sømme imellem dem med et antiseptisk middel.

En pålidelig varmeisolering er tilvejebragt af en belægning lavet af porøse materialer med en tykkelse på fire til ti centimeter, modstandsdygtig over for fugt, der ikke udstråler nogen dufte.

Klimakontrolsystemet gør dampspærren obligatorisk. Denne panel tykkelse på en halv centimeter, som dækker loft og vægge. Det er bedre at monte
re dem udefra; Hvis dette ikke er muligt, er installationen tilladt indeni.

For at sikre, at luften ikke stagnerer, udføres altid god ventilation i rummet. Den optimale effekt er tilvejebragt ved installation af et system, der arbejder efter princippet om "tilstrømningsekstrakt". I dette tilfælde skal luften cirkulere gennem rummet, i stedet for at blive blæst i hylderne med flasker.

Vinkælder med LED-baggrundsbelysning
Vinkælder med møbler

Hylder

Kælderens hovedmøbler - vinstativet - er skabt under hensyntagen til flere grundlæggende faktorer.

materiale

Det bedste er at lave et stativ af træ, behandlet på særlige måder. For det første skaber naturligvis egetræet, hvis træ der opretholder og opretholder det nødvendige mikroklima til langsigtet opbevaring af vine. Maple eller aske vil også være velegnet, stærk, modstandsdygtig over for forfald, velabsorberende fugt, uden en håndgribelig duft.

Regner til en vinkælder og andre træmøbler er som regel imprægneret med linolie eller en væske baseret på voks. På den måde skabes beskyttelse mod fugt, og materialets naturlige struktur understreges.

Den anden mulighed er metal. Den tredje, fremragende, men kostbare løsning er kalksten, som holder temperaturen og er modstandsdygtig overfor mugg. Endnu mere status vil give opbevaringshyllerne af sten.

Vinkælder i jugendstil
Lille vinkælder

design

Et rack til vinflasker er lavet i form af lige eller tilbøjelige modulafsnit. De er mobile, der er i stand til at gruppere efter anmodning fra ejeren og tage hensyn til lokalernes egenskaber. Ved tørring er kælderen let demonteret, udført i solen og derefter samlet igen.

For hver flaske er der tilvejebragt en celle, firkant eller sekskantet. Den første er universel, den anden er mere stilfuld, til æstetik. Længden af ​​sektionerne skal være ca. 70 cm, med større kan være en afbøjning.
Foretagelse af en vinplade med egne hænder, skal du vedlægge en kant på hver hylde for forsikring.

Vinkælder med en bue
Vinkælder med antik stil

æglæggende

Ideen om den kaotiske placering af flasker med en ædle drik er forfærdelig, selv for kødere. Kun et stramt system: kopier sendt til langtidsopbevaring sendes til fjerne rækker. De nærmeste stillinger er besat af containere, som er beregnet til uncorking i første omgang.

God i denne forstand, skuffer, så du nemt kan få enhver flaske uden at røre resten.

Beslutningen om at gøre det indre af vinkældre originalt - hyldepyramiden. Hvert trekantigt rum indeholder en bestemt slags vin.

Glas hylder i en vinkælder

glas

Altid mørk, fordi vin, især den gamle ædle, ikke tåler dagslys. Flasken kan være brun (så rådgive kendere) eller grøn.

dekoration

En vinkælder i et privat hus kan suppleres med stilfulde tilbehør. Disse er borde med stole eller en bar tæller, installeret i midten og i harmoni med hylderne og hylderne placeret langs omkredsen.

Vinkælder med vindeltrappe

Sten eller mursten ser organisk ud med forsætligt alderen. Romantikere vil tilføje træbjælker under loftet, tremmer af tønder og finansielt sikrede æstetyper - smedning.
Praktisk supplere møbler med skabe med en kortfil af vine og briller.

Stiliseret vinkælder

Vinkælderens design vil genoplive vægtermometeret og hygrometern, hvilket vil bekræfte overholdelse af den ønskede temperatur og fugtighed.

Udvetydigt udelukket er nogen tæpper eller skind af rovdyr, der er frugtbare for udseendet af mug og andre mikroorganismer.

Vinkælder med hvælvet loft

Nyttige tips

De er selvfølgelig kendt for kønnere og erfarne sommerboere, men de kan være nyttige for begyndere at mestre denne sfære.

 • En uge før forbrug placeres flasker vin lodret, så bundfaldet er et æsel.
 • For at genoprette mikroklimaet - efter at den gamle serie vin er opbrugt, og den nye er planlagt til lægning - skal du grundigt ventilere rummet og fumigere det med enebær (spisepinde).
 • Flasker med vin skal være i en skrå eller liggende stilling, og stikket skal vaskes med væske.
 • En vinkælder er ikke et sted at opbevare konserves eller grøntsager. Deres lugt er garanteret at ødelægge duften af ​​vin.

En personlig vinkælder, bygget med egne hænder eller i kreativt samarbejde med specialister, bliver et hvilested fra travlhed, behagelig kommunikation, smagning og stolthed hos ejeren. Og måske vil han vedhæfte det til elitenkaste af samlere og kendere af en ædle drink.

Vinkælder med tønder
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

75 + = 77