Suunnittelu kattoon yhden huoneen huoneisto: tärkeimmät salaisuudet

merkkijono (10) "virhestat"

Katto on se huoneen osa, johon ainakin kiinnitämme huomiota. Suunnitellessaan yhden huoneen huoneistojen sisustusta tehdään usein virheitä. Väärin valittu katto kattaa visuaalisesti tilaa. Mikä olisi kattoon suunniteltava korostaa kaikki pienen huoneiston edut?

Katto suunnittelu

Hyvä kattorakenne täyttää seuraavat vaatimukset:

  • Se sopii täydellisesti huoneen muotoiluun, muodostaen sen yhtenä kokonaisuutena;
  • Visuaalisesti laajentaa tilaa: visuaalisesti lisää huoneen leveyttä, pituutta tai korkeutta;
  • Tasaa pinnan tai piilottaa kattolevyjen puutteet;
  • Sallii rakentaa valaistuslaitteisiin ja piilottaa viestinnän;
  • Se näyttää esteettiseltä.

Kaikkien näiden ehtojen noudattaminen mahdollistaa sekä koko huoneen että enimmäismäärän harmonisen muotoilun. Niiden toteutus riippuu pitkälti kattopinnoitteen laadusta. Ja vain pieni osa vastaa suunnittelua.

Kattopäällysteiden tyypit

On olemassa laaja valikoima kattopäällysteitä. Edistyminen tällä alalla liikkuu harppauksin ja jättää vanhat menetelmät kattojen asettamiseen.

Katon upotus ja maalaus on huomattavasti huonompi kuin nykyaikainen tekniikka eikä se oikeuta vaivaa. Tällaiset tilat vaativat laajaa valmistelutyötä. Tällaisen katon käyttöikä on suhteellisen pieni. Lisäksi ne eivät piilota levyjen epätasaisuuksia, joita esiintyy usein vanhan tyyppisissä huoneissa.

Laajennetusta polystyreenistä valmistetut kattolevyt on helppo asentaa: niiden asennukseen tarvitaan vain erityistä liimaa. Rakennusmateriaalien markkinat tarjoavat runsaasti erilaisia ​​kuvioita ja värejä. Tällaiset levyt eivät peitä katon puutteita - kaikki epäsäännöllisyydet ja erot ovat edelleen näkyvissä. Pieni huone vastakkain, koska niiden rakenne visuaalisesti pienentää katon korkeutta.

Stretch ceilings - ovat johtajat katon päällysteet. Tämän kattopäällysteen ammattilaiset: laaja valikoima värejä, kestävyyttä, kosteuden kestävyyttä ja palonkestävyyttä. Niiden tärkein haitta on se, että kaikki viestinnät on suoritettava ennen katon asennusta. Kyky luoda monitasoisia kattoja, kyky valita minkä tahansa pinnoitteen värin, valokuvatulostus - se on vain pieni osa ominaisuuksista, jotka mahdollistavat jopa asuntosi rohkeimmat ideat.

Vaihtoehtoina venytysrappeja ovat ripustetut katot. Ne eivät myöskään rajoita mielikuvituksenne lentoa ja niillä on käytännössä samoja teknisiä ominaisuuksia kuin venytetty katto. Niitä on helppo piilottaa kaikki viestinnät, ja tekstuureiden ja väriratkaisujen määrä tekee mahdolliseksi luoda kattoon ei-standardi muotoilu.

Katto suunnittelu

Kuinka vaihtaa tilaa katon avulla?

Yhden huoneen sisustuksen keskeinen tehtävä on tehdä siitä mahdollisimman tilava ja toimiva. Tärkeimmät visuaalisen korjauksen elementit ovat tietenkin valittu taustakuva, katto ja lattiapäällyste.

Ensinnäkin on tarpeen päättää, mikä kuormaa katto suoritetaan sisätiloissa. Tavallisin vaihtoehto todellisuutemme kannalta on valkoinen katto, joka on suunnittelija-viisasta edullista huolimatta sen yksinkertaisuudesta. Hän ei keskittyä itseensä ja laajentaa tilaa. Valkoinen yhdistyy täydellisesti muihin väreihin ja tekee huoneesta enemmän valoa.

1

Jos haluat tehdä huoneesta enemmän valoa, valitse kattopäällyste valitsemalla valonheijastuskerroin. Suuri kerroin osoittaa päällysteen hyvä heijastavuutta. Joten valkoinen kiiltävä stretch katto sopii hämärästi valaistuihin huoneisiin. Se heijastaa myös seinämää, visuaalisesti yhden huoneen huoneiston korkeutta.

Värillinen katto voi tulla keskeinen osa asunnon suunnittelua. Kun valitset tämän vaihtoehdon, älä unohda, että seinät olisivat joko kevyitä tai yhdistettäisiin kattoon (oltava samanvärisiä, varjossa). Väri katto mahdollistaa "pelata" tilaa, tämä ei pitäisi pelätä. Seuraavat tekniikat eivät ainoastaan ​​anna huoneelle korostetta, vaan myös visuaalisesti korjata sen:

  • Värillinen katto tekee tilaa huoneesta laajemmaksi, mutta samalla visuaalisesti pienentää sen korkeutta.
  • Kylmät sävyt lisäävät korkeutta, lämpenevät.
  • Heijastavuudesta johtuva kiiltävä katto nostaa silmämääräisesti katon.
  • Jos katon väri on samansuuntainen kahden vastakkaisen seinämän värin kanssa, se visuaalisesti venyttää huoneen värin suuntaan.
  • Keskittämällä kattoon ja vain yhteen seinään voit visuaalisesti poistaa tämän seinän ja korostaa sen vieressä olevia kalusteita.
Kattorakenne sisätiloissa

Monitasoinen katto sopii hyvin kaavoitustilaan. Yhden huoneen huoneistot yhdistävät usein useita toiminnallisia alueita, jotka voidaan tunnistaa visuaalisesti katon avulla. Yhteinen designvastaanotto on kaksitasoinen katto, jonka keskusta voi toistaa huoneen muotoa, mutta on pienempi tai epätavallinen muoto. Se sijaitsee aivan valkoisten monokromaattisten reunojen yläpuolella ja yleensä korostetaan väreillä. Tämä visuaalisesti lisää katon korkeutta.

Moderni tuotantoteknologia tekee tiloista ainutlaatuisen. Sisustukseen on monia vaihtoehtoja - valokuvatulostus, kolmiulotteiset katot, tähtitaivaan jäljitelmä. Tällaisilla kattopinnoilla on korkeat kustannukset.

johtopäätös

Maassamme pelkää kokeilla katon suunnittelua. Neuvostoliiton jäänteet ovat lyöneet mielessämme kuvan huolellisesti kalkittu katto. Suosittelemme, että kokeilet. Kattopinta värin, sävyjen ja tekstuurien ansiosta auttavat sinua tekemään yhden makuuhuoneen huoneistosta ainutlaatuisen, mutta myös mahdollistaa toiminnallisten alueiden ergonomisen sijoittamisen ja laajentaa kallisarvoista tilaa.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

18 + = 27