Keittiön työalue: suunnittelu ja sisustus (26 kuvaa)

Keittiön järjestelyllä suunnittelulla on määräävä asema. Riippumatta siitä, käytetäänkö tilaa perhekokouksissa vai vain ruoanlaittoon, yhä useammat isät mahtavat mieluummin kaavoituksen. Esimerkiksi keittiön työalue on paikka, jossa useimmat kodinkoneet sijaitsevat ja joihin on esitetty useita erityisvaatimuksia:

  • Suurin vapaata tilaa, joka takaa esteettömän liikkeen ja mukavan viihtyisän oleskelun useille ihmisille.
  • Hyvä valaistus. Paikallinen helpottaa työtä, ja yleisö hajottaa valon, korostaen tilan mukavuutta.
  • Ergonominen muotoilu. Välineet ja kalusteet, jotka on suunniteltu anatomian mielessä, ovat helpompi käyttää.

Näiden normien noudattaminen mahdollistaa jopa kaikkein vaatimattomimman tilan optimoinnin.

Keittiön työalue
Keittiön työalue

Alueellistamismenetelmät

Ehdottomasti keittiön laitteiden ja huonekalujen asettamisen periaatteet voidaan jakaa neljään päätyyppiin: saari, U-muotoinen, lineaarinen ja L-muotoinen.

Saari

Samankaltainen tekniikka koostuu tekniikan ja viestinnän osan eristetystä järjestelystä. Omistajien pyynnöstä saari voi toimia ruokailualueena, lisävarastotilaa (sisäänrakennettujen laatikoiden ja hyllyjen ansiosta) ja myös keittotaso tai pesuallas. Menetelmällä on kuitenkin vakava haitta: sitä ei voi käyttää pienessä keittiössä.

Keittiön työalue

Lineaarinen sijainti

Keittiön työskentelyalueen lineaarinen muotoilu on tavallisinta tyyppiä, mikä huomionarvoinen on työpaneelin yhden seinän järjestely, huonekalujen ja kodinkoneiden pääosat. Lineaarisuus sopii niille ihmisille, jotka käyttävät paljon aikaa ruoanlaittoon, mutta sen heikko kohta on avoimien pintojen vähimmäismäärä. Omistajien on jatkuvasti siirryttävä pöydältä uuniin tai uppoiluun, mikä on vaikeaa pienellä alueella.

Keittiön työalue

Samanaikaisesti keittiö, jossa on ikkuna työalueen yläpuolella, muuttaa suunnittelun puutteen ihmisarvoksi.

Levyn tai mikroaaltouun asentaminen sen eteen säästää rahaa ostaa kallista huppu, koska ikkuna tarjoaa nopean tuuletuksen.

Kiitoksen ansiosta keittiön työalueen valaistus on välttämätöntä vain pimeässä, ja ikkunoiden koristeleminen roomalaisilla verhoilla ja elävien kasvien kanssa tekee siitä keskipisteen huoneesta.

Keittiön työalue
Keittiön työalue

Muut vaihtoehdot

Seuraavaksi on taajuus käyttää teräs P- ja L-muotoisia suunnittelua. Sekä ns. Kolmion säännöt ovat ominaisia. Hänen mukaansa pesuallas, jääkaappi ja liesi yhdistetään yhdeksi pieneksi alueeksi, joka sijaitsee kuvitteellisen kolmion yläosissa. Esineiden välisen etäisyyden tulisi olla 1,2-2,7 m, muuten tarpeettomat liikkeet, jotka vaikeuttavat kypsentämisprosessia, ovat väistämättömiä. Vaikka menetelmä on toiminut useiden vuosikymmenien ajan ja se pysyy tärkeänä, omistajien on päätettävä, millaista keittiötä tulee.

Keittiön työalue

valaistus

Merkittävä toimivuus on keittiön työskentelyalueen valaistus. Nykyaikaiset teknologiat tarjoavat laajan valikoiman valaistuja tuotteita. Erilaisten lomakkeiden ja muodon ansiosta ne sopivat sopivasti kaikkiin tyyliin. Viime vuosina suunnittelijat ja arkkitehdit yrittävät päästä eroon perinteisistä kattokruunuista ainoana valonlähteenä, joka yhdistää useita näytteitä. Parhaimpia ovat spot- ja LED-nauhat. Viimeksi mainittuja arvioi monet kuluttajat, jotka huomasi myönteiset näkökohdat:

  • turvallisuus ja kestävyys;
  • soveltaminen millä tahansa alueella;
  • Edullinen hinta.
Keittiön työalue

Laite ei vaadi lämpenemisaikaa, mukaan lukien täysi kirkkaus ensimmäisistä sekunnista. LED-valaistus keittiölle ei ole vain käytännöllinen vaan myös kaunis. Erilaisten väriratkaisujen ansiosta se voidaan sovittaa tilanteen sävyyn ja mahdollisuus liittää suoraan työpaneelin yläpuolelle tekee siitä lähes universaalin.

1
Keittiön työalue

Ei vähemmän sopivia pisteitä. Useimpien mallien liikkuvan rakenteen vuoksi valon suunta ei ole vaikea säädellä. Valaisimien määrä ja sijainti vaihtelevat huoneen mukaan.

Keittiön työalue

Huomio edellyttää, että lattianpäällyste valitaan keittiön työskentelyalueella. Ostettaessa on otettava huomioon ilmasto, lasten läsnäolo asunnossa, tuotteiden hintaluokka ja niiden esteettiset ominaisuudet. Lattiapäällyste on puhdistettava ilman työtä, kestettävä kosteutta eikä liukua. Jälkimmäinen tekijä on erityisen tärkeä, jos laattoja asetetaan lattialle.

laitteet

Tärkeä tehtävä on koko hyödyllisen alueen optimaalinen käyttö ja "sokeiden" alueiden poistaminen. Parasta kaikesta, se on sisäänrakennettu huonekalu ja mobiilimoduuleja. Sama vaikutus voidaan saavuttaa soveltamalla laitteen tavallista levyä 2: uunia ja keittotasoa.

Keittiön työalue

Pienessä keittiössä, jossa jokainen mittari laskee, on järkevää jakaa tilaa tasoihin. Ylempi, joka sijaitsee työpinnan yläpuolella, koostuu varastoalueista, kiskoista ja kaappeista, joista jälkimmäinen on haluttu asennettu kiinnikkeisiin. Alempi sisältää suljetut hy
llyt ja laatikot.

Keittiön työalue

Ensinnäkin keittiön työskentelytila ​​on varustettu emäntäen toiveilla. Huonekalujen järjestelyn oikea lähestymistapa helpottaa paitsi keittoprosessia myös puhdistamista. On paljon käytännöllisempää, jos kaikki alaviivan elementit ovat tiukasti asennettu toisiinsa ja sijaitsevat samalla tasolla.

Keittiön työalue

esiliina

Osa keittiökalustotasojen välisestä seinästä - esiliina, suojaa sitä rasva- ja kosteuspartikkeleista ruoanlaittoon samalla, kun ne toimivat koristeellisina elementteinä, joten sinun on valittava huolellisesti valinta. Esiliinan keskimääräinen korkeus on 60 cm, mutta siinä tapauksessa, että huppu on levyn yläpuolella, niiden välisen etäisyyden on oltava vähintään 75-80 cm.

Keittiön työalue

Esiliinat työalueelle valmistetaan eri materiaaleista.

Keittiön työalue

Keraamiset laatat ja posliinilaatat

Keraamiset laatat ja posliiniset kivitavara ovat yleisimpiä vaihtoehtoja. Niiden etuja ovat tekstuurien ja väreiden rikkaus, lämpötilan muutosten kestävyys ja hyväksyttävä hinta. Kun ostat laattojen esiliinalle, etusijalle tulisi antaa näytteitä, joissa on huokoinen pinta. Muussa tapauksessa lika kerääntyy mikroskooppisiin reikiin.

Keittiön työalue

Levy MDF: stä

Laatta, joka on muovilla vuorattu MDF, tekee, jos keittiön julkisivut valmistetaan samalla tavoin. Muovi on taloudellista talousarviota varten ja sillä on kohtalainen kosteudenkestävyys.

Keittiön työalue

lasi

Lasi - yksi muodikkaimmista koristeluista, jota monet kuluttajat arvostavat. Karkaistun lasin paneeli on hygieeninen, helppo asentaa ja puhdistaa. Mustavalkoinen tai koristeltu tulostamalla valokuvapaperilla, se näyttää tehokkaasti missä tahansa huoneessa. Valitettavasti materiaalilla on useita haittoja. Se on paljon kalliimpaa kuin laatat, se menettää läpinäkyvyyden muutaman vuoden kuluttua, ja vain ammattilainen voi tehdä reikiä lasista viestintään.

Keittiön työalue

Ruostumaton teräs

Ruostumaton teräs, jota käytetään vain ravintoloissa, löytyy yhä enemmän yksityisten talojen sisätiloista. Tällainen suosio ei ole vahingossa, koska teräs on edullinen, vaatimaton ylläpitoon ja mekaanisiin vaurioihin kestävä, joten se kestää useita vuosia. Lisäksi keittiön työskentelyalueen valaistus tekee siitä "pelata" illalla.

Keittiön työalue

Keinotekoinen kivi

Keinotekoinen kivi - toinen materiaali, joka miellyttää kauneutta ja käytännöllisyyttä, mutta kalliimpia esitetyistä. Se on kestävä, hyvin sietää märkäpuhdistusta kemian avulla. Ajoittain ilmestyneet mikrokreät tai naarmut yksinkertaisesti hiotaan ja fragmentoituneet fragmentit lisääntyvät. Yksittäisen kokonaisuuden luomiseksi suunnittelijat suosittelevat esiliinan yhdistämistä keinotekoiseen kivi työtasoon.

Keittiön työalue

Tämän osan väriliuos riippuu suoraan siitä, miten sisustuksen on tarkoitus sisustaa. Jos päätehtävä on hylly, jossa on ruokia, matkamuistoja tai seinässä riippuvaa still-elämää, on tarkoituksenmukaisempaa tehdä keittiön esiliina hiljaisista sävyistä.

Keittiön työalue

Tyylien valinta

Viimeisimmät arkkitehtuurin ja muotoilun trendit ovat sekoitus eri suuntiin, ja ainoa muuttumaton tilanne on edelleen kätevä. Vaikka muoti lainsäätäjien sitoutuminen eklektisyys, on olemassa useita tyylejä, jotka ovat löytäneet sovelluksen keittiön sisätiloissa.

Keittiön työalue

Klassinen sopii niille, jotka arvostavat jaloja ja uskollisuutta perinteisiin. Se on ominaista seinien ja julkisivujen lämpimät värit, viimeistelty luonnollisella puulla tai viilulla.

Keittiön työalue

Korkean teknologian tunnetaan lasin ja metallin synteesillä. Teräksestä valmistetut työpinnat, runsaasti läpinäkyvää ja himmeä lasia huonekalujen suunnittelussa sekä ilmeinen epäsymmetria houkuttelevat futuristien faneille.

Keittiön työalue

Englantilainen tyyli, joka oli osa klassista tyyliä, kasvoi itsenäiseksi suuntaan 2000-luvulla. Sen erottuva piirre oli keittiön muotoilu työalueella olevilla ikkunoilla, puiset listat ja julkisivut, ja avoimet hyllyt vaikka näyttävät nykyisiltä kotiäidiltä, ​​eivät ole liian käytännöllisiä, mutta osoittavat kahviloiden kauneuden.

Keittiön työalue

Kaikkien keittiön suunnittelun ja varustelun normien noudattaminen luo edellytykset mukavaan oleskeluun kaikille perheenjäsenille, myös nuorimmille.

Keittiön työalue
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 86 = 94