Ongebruikelijke huizen – kijk vanuit een andere hoek (26 foto’s)

Sinds de oudheid proberen mensen op te vallen, boven de grijze routine uit te stijgen. Dit is vooral merkbaar in de architectuur. De Egyptische farao's, die de levens van de bouwers niet sparen, richtten hoge piramides op die al duizenden jaren bestaan. De Romeinen bouwden een gigantisch amfitheater van het Colosseum, waarvan de overblijfselen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Russische koningen nodigden beroemde Italiaanse architecten uit om hun macht te bestendigen. In Europa en Azië bouwden heersers paleizen en huizen met een ongewone architectuur, die indruk wilden maken op de verbeeldingskracht van tijdgenoten. Velen slaagden erin eeuwenlang een herinnering aan zichzelf te laten. In deze eeuw hebben architecten geleerd om originele huizen te bouwen die toegankelijk zijn voor gewone mensen, en niet voor koningen.

Huis met ongewone architectuur
Huis met ongewone architectuur
Huis in art-nouveaustijl

Exotische stilering van het verleden

Het lijkt erop dat mensen van onze tijd moeilijk te verrassen zijn, maar moderne architecten weten hoe ze het moeten doen. We waren niet langer verrast door de enorme kastelen van koningen, maar wat als we een miniatuurkasteel bouwen op onze site? Dit zal de verbeelding van de buren verbazen.

Huis met ongewone architectuur
Huis met ongewone architectuur
Ongewone architectuur van het huis met panoramische ramen

Velen worden getroffen door ongewone woonhuizen, die verschillen van eenvoudige huisjes of hutten door originele architectonische oplossingen.

Residentiële gebouwen, gestileerd als gotisch, oude Russische cultuur, onder de Chinese pagodes of paleizen van oostelijke padishahs zijn onlangs bijzonder op prijs gesteld.

De meest ongewone huizen ter wereld zijn de gebouwen, gestileerd onder de oudheid. Mensen willen zich graag identificeren met oude en krachtige beschavingen, dus deze richting van architectuur is zo populair.

Nieuwe bouwtechnologieën maken het mogelijk om huizen van verschillende tijdperken en verschillende volkeren te bouwen, een volledige identiteit te behouden, maar tegelijkertijd ervoor te zorgen dat aan de moderne eisen wordt voldaan.

Huis met ongewone architectuur
Huis in de romp van het vliegtuig

Oude Russische stijl

Tegenwoordig zijn er veel architectonische organisaties die projecten van huizen en huisjes maken in de oud-Russische stijl. Dit zijn houten gebouwen gemaakt in de vorm van de paleizen van de oude Russische vorsten. Ze kunnen niet alleen uiterlijk, maar ook binnen het oude historische tijdperk passen. Het interieur van een dergelijk huis is als volgt geselecteerd: massieve eiken tafels en banken, decoratie van muren onder de oudheid, open haarden in de vorm van Russische kachels.

Huis met ongewone architectuur

In een dergelijk huis is een willekeurig aantal kamers mogelijk, zowel interne als externe decoratie is voor elke smaak. Gebouwen in prinselijke herenhuizen waren meestal ruim, ze konden een hele ploeg op de feesten herbergen. De muren, plafonds en houten kolommen die de plafondbogen ondersteunen, waren versierd met patronen, grote puntige mica-ramen verlichtten de kamers goed.

Interieur van het huis in de Russische stijl

Door het ontwerp kunnen gebouwen van alles zijn. Soms zijn dit lijstenhuizen die zijn gebouwd met moderne materialen, maar je kunt een gebouw bouwen dat volledig identiek is aan het tijdperk - een blokhut.

Houten huis onder de Russische stijl

Moderne materialen zijn er ook aanwezig - dit zijn isolatie, geluidsisolatie, vuurvaste materialen. Dankzij een combinatie van oude en moderne materialen zijn dergelijke huizen verrassend mooi, duurzaam en veilig.

Russisch binnenland van een buitenhuis

Stijl van middeleeuws Europa

Ook erg populair zijn de ongewone ontwerpen van huizen in de stijl van middeleeuwse Europese architectuur. Dit zijn unieke buitenhuizen, prachtig, met lancetramen en puntige zadeldaken. Hun gevels kunnen worden afgewerkt afhankelijk van de wensen van de klant en de verbeeldingskracht van de ontwerper.

1
Victoriaanse architectuur van een landhuis

Europese architectuur van de plattelandsbouw is meestal vertegenwoordigd in twee stijlen: visueel zware gotische gebouwen met een enigszins sombere atmosfeer of lichte opengewerkte zonnige huisjes versierd met vrolijke kleuren.

Huis in de stijl van landelijke gotische stijl

Ook populair is de gotische stijl in landelijke of timmerwerkstijl - de architecturale stijl die in de tweede helft van de 19e eeuw ontstond in de VS en de Victoriaanse neogotiek imiteert. Er is een vergelijkbare bouwstijl - landelijke barok. Ongebruikelijke houten huizen gebouw
d in deze stijl, een beetje zoals Gothic.

Oude architectuur van het huis

Een andere optie is de technologie van Midden-Europese vakwerkhuizen (frame). Tegenwoordig zijn dergelijke huizen populair tot ver buiten Duitsland, waar ze voor het eerst verschenen. Vandaag de dag worden de projecten van framehuizen niet alleen gebruikt voor het stylen van middeleeuwse gebouwen, ze bouwen op basis van deze technologie ook gebouwen van een redelijk moderne soort.

Europees kasteelbinnenland van een privé huis

Oosterse stijl

Gebouwen gebouwd in de stijl van Japanse, Chinese of Vietnamese architectuur zijn niet zo populair in Rusland, maar ze zijn ook tegengekomen. De daken van particuliere huizen, ontworpen in de stijl van de pagodes van het Verre Oosten, hebben gebogen vormen, die het principe van de cycliciteit symboliseren.

Huis in oosterse stijl
Landhuis in Japanse stijl

Chinese en Japanse stijlen betekenen absoluut minimalisme. In hen is er geen enkel overbodig detail aan de gevel of aan de binnenkant. De kleuren van dergelijke huizen bestaan ​​uit maximaal twee kleuren: wit en zwart, geel en grijs, evenals combinaties van andere traditionele kleuren. De ongebruikelijke lay-out van het huis wordt gecombineerd met een zeer eenvoudige bijna ascetische situatie. Meestal wordt naast zo'n huis een kleine appel-, peren- of kersenboomgaard gebroken.

Het dak van een huis in Chinese stijl

Er zijn ook ongewone huizen gemaakt van hout met andere karakteristieke Aziatische architecturale kenmerken: lage platte daken, open veranda's en pensions. Dergelijke gebouwen zijn handiger in te bouwen in de warme breedtegraden van ons land, omdat platte daken niet van zware sneeuwval houden. De gevel van het huis kan worden geverfd met een karakteristiek Aziatisch ornament, dat zijn ongebruikelijke karakter benadrukt. In de tuin kunt u een open tuinhuisje regelen.

Huis met een ongewoon dak
Huis op het water

Moderne architecturale stijlen

Moderne houten gebouwen zijn ook ongebruikelijk voor onze blik, evenals styling voor de oudheid. Huizen met een ongebruikelijke vorm in hightech-stijl zien er enigszins futuristisch uit. Op het eerste gezicht lijken ze een hoop kubussen, de kruising van asymmetrische lijnen, incommensurate hoeken. Een goede architect van dit alles zal echter een kunstwerk maken.

Hightech, op grote schaal gebruikt in de bouw van grote kantoorgebouwen van glas en beton, kan worden gebruikt voor projecten van huizen met één verdieping gemaakt van hout.

Futuristische architectuur van het huis
Ongebruikelijke huisgeometrie

Veel mensen vergissen zich en denken dat alleen rechthoekige huizen uit een boom kunnen worden gebouwd. Moderne technologie stelt u in staat om huizen te ontwerpen en te bouwen vanuit een bar van elke vorm, van conventionele dozen tot futuristische gebouwen in de vorm van een ellips en andere ongewone geometrische vormen. Door de overeenstemming van het materiaal met de boom, kunt u alles, alles, een sterk kader. Het futurisme is echter niet erg ontwikkeld in de particuliere sector en meestal worden alleen massieve gebouwen van gewapend beton voor verschillende bedrijven in deze stijl gebouwd. Er zijn echter ook houten huizen met één verdieping in een vergelijkbare stijl.

Huisarchitectuur in hightechstijl
Klein huis met een ongewone vorm

Mooie en ongewone huizen zijn stukgoederen, ze zijn speciaal ontworpen voor individuele bestellingen, inspelend op de wensen van klanten. Typische ontwikkelingen, zelfs de mooiste, zullen nooit de originele en ongewone eenmalige projecten overschrijden, die in een enkele uitvoering blijven. Immers, in individuele projecten investeren ontwerpers meer dan in standaardontwerpen. Veel van deze projecten, gemaakt met liefde, winnen prestigieuze architectuurprijzen, zoals 'Elitarh', 'Reputation', ADD Awards en vele anderen.

Huis met een rond dak
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

3 + 5 =