Tweedeurs koelkast: kenmerken, extra functies, plussen en minnen (23 foto’s)

Tweedeurs koelkast - een uitstekende oplossing voor privéwoningen en ruime keukens. Een grote familie zal de ruimtelijkheid en functionaliteit van de moderne uitvinding waarderen. Knoeit geen voedsel op de schappen of leg ze direct op de deksels van de potten. Elk type voedsel krijgt een eigen aparte ruimte, waardoor de veiligheid van de inhoud van de camera wordt verbeterd.

Tweedeurs koelkast in de witte keuken
Grote tweedeurs koelkast
Zwarte tweedeurs koelkast

Wat is zij aan zij?

Vertaald uit het Engels wordt deze uitdrukking vertaald als "zij aan zij". Koelkasten vervaardigd volgens dit principe zijn uitgerust met basiscompartimenten en vriezers, die naast elkaar zijn gelegen. De deuren zwaaien en openen zich in verschillende richtingen.

Tweedeurs koelkast met houten panelen

In elke kamer van de koelkast met één compressor is er een temperatuurregeling, waardoor de beste omstandigheden voor elk type voedsel kunnen worden gecreëerd.

Tweedeurs koelkast in de keuken van een landhuis

Extra functies

Naast directe bestemming hebben grote koelkasten nog andere handige uitvindingen:

 • fouten worden zelf gediagnosticeerd en de bijbehorende code wordt weergegeven;
 • in veel modellen aan de buitenkant van de deur bevinden zich dispensers van ijs en koud water;
 • controle wordt elektronisch uitgevoerd;
 • De infraroodlampen zijn uitgerust met de mogelijkheid om producten van welke aard dan ook langer te bewaren;
 • vele modi voor het invriezen van producten, inclusief snel en nat;
 • in modellen duurder zijn er ingebouwde bars, ze kunnen cocktails bereiden, zonder de koelkast zelf te hoeven openen;
 • om geen meubels in de buurt te beschadigen, hebben de deuren begrenzers als ze worden geopend;
 • uitgerust met ingebouwde scavengers, wat de noodzaak elimineert om extra fondsen te kopen en energie te besteden om onaangename geuren te elimineren;
 • er is een plank voor het bewaren van dranken in flessen;
 • de internetverbinding is geconfigureerd: het is mogelijk om het in- en uitschakelen van de koelkastcompartimenten via het wereldwijde netwerk te regelen, en ook het temperatuurregime kan worden gewijzigd;
 • er zijn modellen met een monitor aan de buitenkant van de deur.

De reeks functies groeit elk jaar, omdat de inventieve en technologische vooruitgang niet stil staat.

Glanzende tweedeurs koelkast

Diepe tweedeurs koelkast
Tweedeurs koelkast in hightech-stijl

Hoofdfuncties

De volumes van de koeleenheid zijn indrukwekkend. De afmetingen van de vriezer zijn ongeveer 200-300 liter, de hoofdkamer is 355-370 liter, afhankelijk van het model. De meeste side-by-side vriezers zijn uitgerust met dergelijke handige opties:

 • het geluid van het open deursignaal wordt geactiveerd door een bepaalde hoeveelheid tijd gedurende welke een van de deuren open is;
 • Een beperkte temperatuurverlaging is een nuttige aanvulling als u veel producten tegelijk wilt invriezen;
 • bescherming van het bedieningspaneel tegen onbedoeld drukken of kinderhanden.

Er zijn veel modellen en sommige hebben niet-standaard afmetingen. Er is bijvoorbeeld een techniek met een kleine diepte, geschikt voor een keuken in een stadsappartement.

Het is vermeldenswaard dat modellen met een diepte van meer dan 72 cm niet altijd door de deuropeningen passeren, dus het kan nodig zijn om de deuren of hendels te verwijderen.

Verchroomd ontwerp van een tweedeurs koelkast
Tweedeurs koelkast in de keuken in de stijl van het land
Tweedeurs koelkast met cocktailfunctie

Koelsysteem

Meestal is er in dergelijke koelkasten een koelsysteem "No Frost", dat uitgaat van de aanwezigheid van één compressor. Dit is goed, omdat de prijs van het apparaat zo laag is. Samsung rust zijn koelkasten bijvoorbeeld uit met alleen een droog koelsysteem, waardoor het efficiënter wordt uitgelegd, omdat de luchtcirculatie constant is. Het onbetwiste voordeel van het "No Frost" -systeem is dat het niet nodig is om de camera te ontdooien. Het condensaat hoopt zich op in speciale compartimenten en verdampt. Met droogvriezen kunt u snel halffabrikaten invriezen zonder te plakken.

Economische consumptie van elektriciteit is relevant in de moderne wereld. Tweedeurs koelkasten zijn een nieuwe uitvinding, daarom gaan ze uit van een klasse met hoog energieverbruik, in de regel niet lager dan A +.

Tweedeurs koelkast, ingebouwd kastmeubilair
Tweedeurskoelkast met ijsbereidingsfunctie
Koelkast met twee deuren Miele

Ingebouwde tweedeursassistent

Als het een ingebouwde koelkast is, betekent dit dat de eenheid zich in een speciale nis zal bevinden. De gevel zal voor de ogen worden verborgen door deuren in een algemene stijl met de volledige keukenset.

Tweedeurs koelkast in Art Nouveau-stijl

Eigenaars van huizen en appartementen, die belangrijk zijn voor elk detail in het interieur, kiezen in de regel voor dit type koelkast. Het is moeilijk voor te stellen hoe moderne deuren van een gewone koelkast in de stijl van de Provence passen. Daarom is ingebouwde technologie een uitstekende optie voor veel interieurstijlen. Bovendien, als een dergelijk kabinet is gepland om te worden gevestigd in het kantoor of in de gang.

1
Tweedeurs koelkast met een nis voor water

Wat zijn de voor- en nadelen van de ingebouwde koelkast?

Ingebouwde tweedeurs koelkast heeft zijn voordelen:

 • meer perfecte softwarevulling;
 • het technische niveau is betrouwbaarder;
 • Verbeterde thermische isolatie, wat energiebesparing betekent - de wanden van het meubilair creëren een verhoogde thermische isolatie, en hoe lager de invloed van de buitentemperatuur, hoe langer het werkt en verbruikt minder energie van het apparaat;
 • De warmtewisselaar is uitgerust met een stofafstotende functie, wat betekent dat het niet nodig is om dit onderdeel van de unit te reinigen;
 • geruisloos: de wanden van de nis en de deur dempen het geluid van werkuitrusting - dit is een belangrijk pluspunt als de koelkast wordt begrensd door een rustruimte, een slaapkamer.

Er is ook een minpuntje: ingebouwde tweedeurs koelkasten zijn veel duurder dan hun tegenhangers. Niet altijd is de optie van de eenheid in de kast even groot. Daarom is het de moeite waard na te denken over wat het belangrijkst is: het uiterlijk of de capaciteit van de compartimenten.

Koelkast zij aan zij in een nis in de keuken
Side-Sider Side koelkast

Waar moet je op letten bij het kiezen?

De koeleenheid van grote omvang heeft zijn eigen kenmerken, die voor elke belangrijke afnemer vóór een belangrijke acquisitie in aanmerking moeten worden genomen.

 • De warmtewisselaar bevindt zich aan de onderkant van de unit. Het wordt daarom ten zeerste afgeraden om deze op de vloeren te installeren met enige vorm van verwarming. Anders wordt de gebruiksduur van de koelkast soms beperkt.
 • Het is noodzakelijk om metingen uit te voeren aan deuropeningen naar de woning, omdat de koelkast niet-standaard afmetingen heeft en eenvoudigweg niet naar de bestemming kan worden getransporteerd. Dit probleem kan echter worden opgelost door de verwijderbare deur van het apparaat.
 • In de "naast elkaar" kunnen er twee systemen zijn die niet bevriezen of gecombineerd zijn.

Als er ijsproductie is tussen de extra functies, moet er rekening worden gehouden met de mogelijkheid om de apparatuur aan te sluiten op de watertoevoer.

Tweedeurs koelkast Siemens
Tweedeurs koelkast met temperatuurregeling

Compressortype

Moderne fabrikanten bieden tweedeurs koelkasten alleen met een inverter-compressor. Hierdoor zijn er geen scherpe temperatuurschommelingen in de kamers, is het geluid dat door het mechanisme wordt uitgezonden minimaal en het energieverbruik is economisch. Typisch, deze compressoren hebben een lange levensduur. Fabrikanten geven een garantie van niet minder dan 10 jaar. Er is één min invertercompressoren: ze zijn gevoelig voor spanningsdalingen in het netwerk. Ernstige fabrikanten zorgen noodzakelijkerwijs voor speciale bescherming voor dergelijke koelkasten.

Tweedeurs koelkast met wijnvak

zonering

Moderne tweedeurs koelkasten hebben compartimenten waarin verschillende temperaturen worden geboden voor een bepaald product. Vaak is er ook een nulzone waarin verse producten zo lang mogelijk worden bewaard, met behoud van al hun nuttige eigenschappen.

U kunt de schappen herschikken en de afstand voor een specifiek gerecht wijzigen. In de regel zijn ze gemaakt van glas, bestand tegen 20-25 kg gewicht.

Ingebouwde tweedeurs koelkast

Temperatuurregeling

In de hoofd- en vrieskamers kunt u elke geschikte temperatuur instellen. Als er geen producten in een compartiment zijn, kunt u een minimumwaarde instellen en elektriciteit besparen. Bij de meeste modellen bevindt het elektronische regelpaneel zich aan de buitenzijde van de deuren.

Prijs van tweedeurs koelkasten

Concluderend kunnen we stellen dat de kwaliteit van alle tweedeurs koelkasten hoog is. Na de productie van dergelijke solide eenheden zijn alleen betrokken bij serieuze bedrijven.

Tweedeurs koelkast met compartiment voor groen

Als de grootte van de keuken of andere ruimte u toestaat om een ​​grote tweedeurskoelkast te plaatsen, dan is er geen twijfel dat het goed is.

 • Het heeft voldoende opslagruimte voor alle soorten producten die bedoeld zijn voor een groot gezin.
 • Je kunt een groot aantal bessen, paddenstoelen, groenten en fruit invriezen en bewaren.
 • De locatie van de planken is doordacht tot in het kleinste
  detail en gecreëerd voor maximaal gebruiksgemak.
 • De buitenkant van de eenheid is gemaakt in een moderne stijl.
 • Elektriciteitsbesparing en hoge kwaliteit zijn verzekerd.

Een tweedeurs koelkast hoort niet bij budgetapparatuur, dus de prijs daarvoor is passend. Maar tegelijkertijd wordt dit gerechtvaardigd door de grootte en een goede reeks extra opties.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 1 = 3