Hoe u de magnetron eenvoudig en snel kunt reinigen

string (10) "error stat"

De meeste moderne keukens van tegenwoordig zijn uitgerust met een dergelijk handig apparaat als een magnetron. Het kan voedsel koken, opwarmen en ontdooien. Tijdens gebruik wordt het interne gedeelte van de magnetron erg vuil. Maar alleen de huisvrouwen weten hoe eenvoudig, maar tegelijkertijd ook kwalitatief, de magnetron te reinigen van vet, koolstof en vuil in het huis.

Magnetronreiniging

Voordat u beslist hoe snel de magnetron moet worden schoongemaakt, moet u rekening houden met de regels voor de verzorging ervan. Met inachtneming van de vijf basisregels, zal het reinigen van de apparatuur geen onverwachte problemen opleveren:

  1. Voordat u de magnetron reinigt, moet u deze volledig loskoppelen van elektriciteit.
  2. Schuurmiddelen en metaalwol zijn ten strengste verboden om te gebruiken voor het reinigen van de magnetron.
  3. Bij het wassen van de kachel is het belangrijk om zo weinig mogelijk water te gebruiken, zodat vochtgevoelige elementen niet worden aangetast.
  4. Het gebruik van agressieve huishoudelijke producten wordt niet aanbevolen voor het reinigen van de binnen- en buitenkant van de kachel.
  5. Zelfs in gevallen van penetratie van verontreinigingen in het apparaat, is het niet nodig om het zelf te demonteren.
Op het einde moet je de magnetron met een droge doek afvegen

Reiniging met chemische middelen voor huishoudelijk gebruik

Tegenwoordig presenteert de markt een verscheidenheid aan huishoudelijke chemicaliën, die uitsluitend zijn ontworpen voor de zuivering van magnetrons. Stoffen in de vorm van sprays en aërosolen zijn handig omdat ze direct op de wanden en onderkant van de oven kunnen worden gespoten, een paar minuten inwerken en vervolgens met een vochtige en vervolgens droge spons grondig van het oppervlak worden gereinigd. Wanneer u dergelijke medicijnen gebruikt, moet u controleren of de chemische samenstelling niet op de roosters komt.

Ook in de strijd tegen besmetting van het binnenste gedeelte van de magnetron zal gel of vloeistof helpen, ontworpen voor het afwassen. Om de procedure uit te voeren, moet u de stof aanbrengen op een spons van nat schuim en deze schuimen met drukbewegingen. Breng vervolgens het schuim op de wanden van de kachel aan om het vet af te breken en spoel na een half uur grondig af met water.

Thuisrecepten met behulp van handige tools

Ongetwijfeld kunnen moderne chemische stoffen gemakkelijk met vervuiling omgaan. Maar ze kunnen gemakkelijk worden opgegeven ten gunste van niet minder effectieve volksmanieren. Met de eenvoudigste producten en hulpmiddelen die er zijn, en wetende hoe je de magnetron erin schoonmaakt, kun je fatsoenlijk besparen op het kopen van chemicaliën.

De magnetron schoonmaken met een citroen

Afhankelijk van de mate van besmetting, kunt u de magnetron op twee manieren met een citroen wassen.

1 manier. Verwijder klein vuil kan door een citroen heen zijn. De helft van dit fruit moet worden ingewreven aan de binnenkant van de oven en in het bijzonder het vervuilde gebied. Spoel het citroensap na een uur af met een vochtige spons en droog het vervolgens af met een droge doek.

2 manieren. Je kunt niet alleen citroen, maar ook andere citrusvruchten gebruiken, die in stukjes worden gesneden en in een bak water worden gevouwen. Dergelijke gerechten moeten hittebestendig zijn, omdat deze met de inhoud in de oven moeten worden geplaatst en maximaal 20 minuten moeten worden ingeschakeld. Na het einde van de oven, geef de container met een citroen en water om erin te staan. Citroenzuur is een zeer agressief "oplosmiddel". Zijn verdamping in de vorm van stoom bezinkt op de wanden van de magnetron en lost het vet op. Reinig vervolgens de magnetronoven met vuil en vet en veeg hem schoon met een spons.

Tijdens het gebruik van citroen en andere citrusvruchten, vindt niet alleen het reinigen van de magnetron plaats, maar ook de verwijdering van onaangename geuren in de machine.

De oven reinigen met citroenzuur

Als de citrus geen seizoen is, dan kunt u ze veilig vervangen door een oplossing van citroenzuur. Voor het reinigen van een enkele magnetron met citroenzuur, moet u 25 g van de stof en 250 ml water in de container mengen. En herhaal de procedure voor het verwarmen van de oplossing, beide met een citroen.

De reinigende eigenschappen van citroenzuur zijn niet slechter dan gewone citroenen, maar de lucht in de ovenkamer zal niet gearomatiseerd zijn.

U kunt de magnetron met frisdrank en citroen schoonmaken

Vuil verwijderen met azijn en frisdrank

Verwijder vuil door soda en azijn te gebruiken, zowel stomende als mechanisch.

1

Voor de stoomversie moet u drie eetlepels azijn oplossen in een glas water en de resulterende oplossing in een magnetron verwarmen tot ze vijftien minuten op hoog vermogen kookt. Azijn kan worden vervangen door drie eetlepels bakpoeder. Stoom uit de gebruikte stoffen verzacht de vetten, waarna ze gemakkelijk kunnen worden gewassen met een schuimspons.

Voor het mechanisch reinigen van het binnenoppervlak van de kachel, moet je een brij van verschillende eetlepels frisdrank, water en een paar lepels azijn bereiden. Na het reageren met elkaar, wordt het resulterende mengsel aangebracht op het oppervlak gedurende dertig minuten met behulp van een tandenborstel. Daarna moet je de magnetron wassen, nadat je het mengsel hebt verwijderd.

Huishoudelijke zeep voor het reinigen van magnetrons

Natte, schone spons, schuimzeep met zeep en schuim, wrijf het binnenoppervlak van de ovenkamer schoon. Wacht na 20 minuten de zeep schoon af te spoelen met een schone spons.

Je kunt elke citrus in een kom water doen en de wereldgolf zuiveren

Nuttige tips voor zorg

  1. Om overmatige vervuiling te voorkomen, is het raadzaam om een ​​speciale plastic kap te gebruiken, en als dat niet het geval is, kunt u perkamentpapier, voedselfolie of glas hittebestendige gerechten gebruiken.
  2. Het is raadzaam om het oppervlak na elk gebruik af te nemen met een vochtige doek om corrosieve verontreinigingen te voorkomen.
  3. Als de binnenafwerking van de kamer een emaillaag heeft, gebruik dan niet vaak azijn en citroenzuur om de oven schoon te maken.
Reinig de magnetron
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

79 − = 77