Hoe kies je een luchtbevochtiger voor een appartement of een huis?

In de meeste gevallen is de wens om een ​​apparaat te kopen om het luchtruim te bevochtigen gebaseerd op de noodzaak om de lucht zuiverder te maken. Als de lucht in de kamer van slechte kwaliteit is, kan dit de gezondheid van de eigenaars negatief beïnvloeden: schadelijke micro-organismen komen in de longen terecht, wat tot moeilijk ademen leidt. Als de lucht een laag vochtpercentage bevat, zullen kamerplanten, meubels gemaakt van hout en parket beginnen te verslechteren.

Luchtbevochtiger

Een luchtbevochtiger voor kinderkamers wordt aanbevolen om te kopen als u kleine kinderen heeft, omdat de immuniteit van het kind een meer uitgesproken gevoeligheid heeft voor eventuele verstoringen in het microklimaat binnenshuis. Wanneer een persoon inhaleert lucht met lage vochtigheid, gebeurt het drogen van de slijmvliezen, en dit leidt tot het risico van infectie en infectieuze ademhalingsziekten gevolg van de verzwakking van afweermechanismen in het menselijk lichaam.

Luchtbevochtiger

Opgemerkt moet worden dat luchtbevochtigers geen speciaal installatiewerk vereisen. Ze hebben een compact formaat en mobiliteit, waardoor ze zowel thuis als op kantoor kunnen functioneren. Omdat de luchtbevochtiger bijna geluidloos werkt, kan deze gemakkelijk in slaapkamers en kinderkamers worden geplaatst.

Luchtbevochtiger

Het optimale vochtigheidsniveau is:

  • Voor mensen - van 40 tot 60 procent;
  • Voor verschillende planten in kassen en kassen - van 55 tot 75 procent;
  • Voor houten hulpstukken - van 40 tot 60 procent;
  • Voor papieren boeken die zijn opgeslagen in musea, bibliotheekafdelingen - van 40 tot 60 procent.

Inrichtingen voor het bevochtigen van het luchtruim worden geclassificeerd in verschillende basistypes. We zullen proberen elk type afzonderlijk in detail uit elkaar te halen en hun voordelen aan te geven.

Luchtbevochtiger

Stoom luchtbevochtigers

De belangrijkste fabrikant van dergelijke apparaten is Boneco. Hun product met dezelfde naam van de S 450-versie functioneert op basis van verdamping bij hoge temperatuur. Aldus is lucht verzadigd met vocht uit steriele stoom. Luchtbevochtiger maakt het mogelijk het niveau van de totale luchtvochtigheid (meer dan 60 procent) te verhogen en verschilt ook de grootste productiviteit van vergelijkbare apparaten.

Luchtbevochtiger

Het stoomsysteem maakt het mogelijk het apparaat te gebruiken in omstandigheden waar een hoge luchtvochtigheid noodzakelijk is (bijvoorbeeld voor kassen en wintertuinen). Apparaten met een stoomsysteem kunnen dergelijke ruimtes voorzien van het meest geschikte microklimaat, wat overeenkomt met het klimaat in de tropische gebieden.

Luchtbevochtiger

Tijdens het gebruik brengt de stoommachine meestal geen problemen met zich mee - het gebruik van verbruiksartikelen (filtersystemen of cartridges) is niet nodig. Soms kan een luchtbevochtiger uit de serie die we overwegen worden gebruikt als inhalatieapparaat of als aromatherapie-apparaat.

Luchtbevochtiger

Ultrasone luchtbevochtigers

Deze apparaten worden als de meest gevraagde beschouwd door kopers van dergelijke apparatuur. Een uitstekende combinatie van prijs, kwaliteit, ontwerp en functionaliteit, evenals een breed scala aan toepassingen, zijn de reden voor de grote vraag van klanten.

Luchtbevochtiger

Ultrasone luchtbevochtigers zijn zuinig in energieverbruik en produceren tijdens bedrijf erg weinig ruis.

Voor het gebruik van dit type bevochtiger is een speciaal waterreservoir nodig, van waaruit het naar het hoogfrequente membraan stroomt en onder invloed van trillingen in zeer kleine sprays uiteenvalt. Deze druppels laten een fontein boven het membraan zelf opstijgen en vormen zo een wolk waardoor lucht door de ventilator wordt geblazen.

1
Luchtbevochtiger

Het apparaat is uitgerust met een ingebouwde hygrostaat, waarmee het niveau van vrijgekomen vocht kan worden geregeld. Dit is van bijzonder belang bij het gebruik van de techniek in een ruimte met houten producten, omdat vocht dit natuurlijke oppervlak nadelig beïnvloedt.

Luchtbevochtiger

Ultrasone luchtbevochtigers worden vaak niet alleen in appartementen gebruikt, maar laten ook toe om een ​​microklimaat te creëren in wintertuinen en serres. Een dergelijk systeem wordt gebruikt om de meest optimale vochtigheidsgraad te handhaven. Andere apparaten zijn gewild in kamers gevuld met oude meubels, die mogelijk een hoge luchtvochtigheid vereisen.

Het installeren van dergelijke luchtbevochtigers wordt aanbevolen in de gebouwen met de hoogste opkomst: keuken, woonkamer, gang.

Hoe de juiste ultrasone luchtbevochtiger kiezen? Merk op dat de luchtbevochtiger die u kiest, moet passen in de ruimte waarin deze wordt geïnstalleerd. Voor selectie worden een groot aantal apparaten uit de Boneco-serie gepresenteerd (ongeveer vijf exemplaren met verschillende toepassingsgebieden).

Luchtbevochtiger

Speciale voorkeur gaat echter uit naar het model U 7246. Dit systeem kan in bijna elke situatie worden gebruikt. Het belangrijkste is dat er een elektrisch netwerk in de buurt is. De kleine afmetingen van het elektronische apparaat vergroten het toepassingsgebied van dergelijke apparaten voor luchtbevochtiging aanzienlijk. Om de luchtbevochti
ger gemakkelijk te gebruiken te maken, werd op sommige modellen een speciaal scherm geïnstalleerd dat de vochtigheidsgraad op een bepaald moment weergeeft.

Luchtbevochtiger

Sommige versies van apparaten zijn uitgerust met een handvat met een draaimechanisme (controle op mechanische basis). Er zijn echter nog steeds systemen die worden bediend met aanraakknoppen.

Luchtbevochtiger

Een speciale vervangbare cartridge, die wordt gebruikt om de ontkoling van de vloeistof uit te voeren, zorgt ervoor dat de zouten in het water niet in de lucht kunnen verdampen. Deze cartridge kan drie maanden meegaan (dit item is gebaseerd op de waterhardheid en de vervuilingsgraad).

Luchtbevochtiger

Autoapparaat bij afwezigheid van vloeistof in een geringe mate van ruis, een groot aantal parameters vochtigheid en roterende raspyliitel dat in staat is de richting van de stoom, gekenmerkt door in hoofdzaak elke serie Boneco ultrasone bevochtigingsinrichting veranderen.

Luchtbevochtiger

Traditionele luchtbevochtiger

Deze luchtbevochtigers zijn een uitstekende optie voor installatie in woon- en kantoorgebouwen. Ze worden meestal geadviseerd om te gebruiken in slaapkamers en kinderkamers. Opgemerkt moet worden dat deze luchtbevochtigers niet dezelfde veelzijdigheid hebben als ultrasone apparaten: het vochtgehalte dat ze produceren heeft een specifieke limiet (niet meer dan 60 procent). Om deze reden wordt het niet aanbevolen om traditionele luchtbevochtigers in wintertuinen en kassen te installeren.

Luchtbevochtiger

Traditionele apparatuur wordt gekenmerkt door een redelijk zuinig energieverbruik, gebruiksgemak en een kleine mate van ruis. Luchtbevochtigers met een klassieke ontwerpfunctie volgens het principe van lage temperatuurverdamping. De ingebouwde ventilator voert de inlaat van lucht met verhoogde droogte uit de kamer uit en drijft deze vervolgens door de verdamper. Als het nodig is om de algehele prestaties van het thuissysteem te verhogen, wordt het aanbevolen om het naast een warme bron te plaatsen of op een plaats met veel luchtcirculatie.

Luchtbevochtiger

De verdampingssnelheid wordt in dit geval hoger, de lucht wordt verzadigd met vloeibare dampen, wordt gezuiverd uit gesuspendeerde microdeeltjes en stof. Traditionele luchtbevochtigers hebben een ontwerp, zo ontworpen dat een persoon desgewenst altijd de hoeveelheid vloeistof in de tank kan bepalen.

Luchtbevochtigers geproduceerd door Boneco worden gekenmerkt door de mogelijkheid om de bedieningsmodus te wijzigen: eenvoudig (lage ruis) en nacht (geruisloze werking). Dankzij een dergelijk systeem is het mogelijk om een ​​zeer flexibele instelling van het apparaat voor het bevochtigen van lucht uit te voeren.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 8 = 2